Şimdi Ara

TÜRKNET'TEN MESAJ GELDİ (YAPA ALTYAPI) (YAPA GELDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar. türknetten yapa ile ilgili şöyle bir mesaj geldi: Size guzel bir haberimiz var. Hizmetinizi aktif altyapimiza (YAPA) dahil ediyoruz. Calisma yapacagimiz 13.11.2019'te internetinizde kisa sureli kesintiler olabilir. Merak etmeyin, telefon numaranizda ve faturanizda herhangi bir degisiklik olmayacak ve ileride baska bir operatorden hizmet almak isterseniz numaranizi yine istediginiz gibi tasiyabileceksiniz. Bu arada baglanti hizlarinizda bir artis gorurseniz de sasirmayin. TurkNet'te boyle hosluklar her zaman oluyor.
    merak ettim nedir bu yapa diyip araştırdım gözlerime inanamadım.resmen 20-30 üstü upluod hızlarına ulaştığını gördüm. asıl merak ettiğim şeyse şu internet araştırması yaparken tüm opöratörler bana alabiliceğim max hızı 30 mb olarak söylüyordu ben 32 mbleri gördüm. bu yapa gelirse yine altyapıdaki max hızım 30-35 arasımı olacak yoksa artık türktelekomdan kurtulduğumuz için 35 mb üstlerini görebilecekmiyim ?

Evet bu sabah gelen mesaj ile yapa altyapı çalışmasının sona erdiğini söylediler modemi açıp kapatmamla o muhteşem görüntü ile karşılaştım. yapadan önce download 25-30 arası upluoad 2-3 arası idi. şuanki hızım download 45-50 arası upluoad 19-20 arası. teşekkürler TÜRKNET! TÜRKNET'TEN MESAJ GELDİ (YAPA ALTYAPI) (YAPA GELDİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyas77 -- 13 Kasım 2019; 10:35:20 >

• VAE(Türk Telekom Altyapısı):

Santral ---> Mahalle Saha Dolabı(varsa) ---> Ev

YAPA(Türknet Omurgası):

Santral ---> Ev

Santrale uzak olan bölgelere saha dolabı konuyor. Mini santral diyebiliriz. Böylece saha dolabına uzak olan insanlara yüksek hızlar verilebiliyor. Eğer yakınında FTTC bir saha dolabı varsa VAE üzerinden yüksek hızlara ulaşabiliyorsun. Türk Telekom'un belirlediği sınıra göre maksimum 100mbps download ve 4mbps upload alınabiliyor. Santrale yakınsan zaten saha dolabına gerek kalmıyor direkt olarak santrale bağlı oluyorsun. En kötüsü ise hem santrale uzak olup hem de yakında saha dolabının olması. Bu nedenle santraldeki bağlı olunan cihaza olan mesafe artacağı için hat kalitesi düşecek, hızlar düşük olacak.

Eğer bağlı olduğun ana santrale YAPA gelirse Türknet santrale kendi cihazlarını koyuyor. Santrale bağlı olan abonelerini de kendi cihazlarına alıyor. Eğer direkt olarak santrale bağlıysan büyük ihtimal hat değerlerinde çok bir değişiklik olmayacak çünkü mesafe aynı kalacak. Değişen şey download ve upload hızında bir sınır olmayacak. Hattının desteklediği son hızı alacaksın.

Ancak direkt olarak santrale değil de saha dolabına bağlıysan alabileceğin hız yüksek ihtimal düşecek çünkü yukarıda da belirttiğim gibi YAPA altyapısında saha dolabından değil santralden hizmet alıyorsun. Bunun sebebi de Türknet saha dolabına kendi cihazını koyamıyor, sadece santrale koyabiliyor. Sen normalde mesela 300 metrede bulunan saha dolabındaki cihazdan hizmet alırken YAPA gelince 1500 metredeki santralde olan cihazdan alıyorsun. Haliyle bağlı olduğun cihaza olan mesafen artmış oluyor. Hat kalitesi düşüyor.

Sonuç olarak santrale yakınsan YAPA ülkemiz standartlarında çölde vaha gibi bir şey. Download ve upload sınırı yok. Oyuncular için düşük ping var. Santrale yakın olup 100mbps download ve 40-50mbps upload alanlar var YAPA'da.

Eğer santrale uzaksan pek bir şeye yaramıyor, aksine hat kaliten düşüyor. Yakınındaki saha dolabından hizmet almak daha mantıklı hale geliyor müşteri için. Yakın bir arkadaşım 1500 metre santral uzaklığında YAPA altyapısında. 22mbps download ve 2mbps upload alabiliyor maksimum.

1000 metreye kadar YAPA mantıklı geliyor. Ancak 1000 metreden uzaktaysam ve yakınımda saha dolabı varsa ben o saha dolabından hizmet almayı tercih ederim.
  • Hocam santrale uzaklığınız çok önemli. Sorunuz şu olmalı ben maksimum 32 mbps hızı santrale uzaklığımdan mı alıyorum yoksa altyapımdaki kabloların kalitesizliğinden mi. Umarım santrale uzak değilsinizdir ve hızlarınız coşar.
  • bizim iş yerimize de yapa geldi ama adsl
  • santral ile mesafeniz uzaksa bir faydası olmaz hocam ama yakınsanız uploadlar güzel artış sağlar
  • Hızınız düşebilir çok umutlu olmayın
  • Merhaba, gerçekten güzel bir haber vermişiz size YAPA santrallerimiz içerisinden hizmet verdiğimiz kullanıcılarımıza ulaşabildikleri maksimum upload ve download hızlarını veririz. Eğer santrale yakınsanız çok çok iyi hızlar alabilirsiniz. Geçiş işlemleriniz tamamlansın bana isterseniz PM üzerinden mesaj gönderin. Ben hizmetinizi kontrol edeyim size daha net bilgi veririm.
  • Yapa demek varsa sabır hatta veda etmek demek
  • İstanbul sultanbeyliyede gelse keşke diyorum şu aktif altyapı ama performans artışı bekleyip hüsran yaşayanlar yapaya geçtiği için hat taşıma durumunda numarasını kaybedenleri gördükçe aman aman da demeden edemiyorum.

arkadaşlarında dediği gibi santrale yakınsanız yapa büyük bir kazanç. Santrale uzaksanız tam tersi bir kabus.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Bana yapa gelmez Türk Telekom bakir kabloları sattı
    Fiber çekti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 8 Kasım 2019; 22:55:37 >
  • VAE(Türk Telekom Altyapısı):

Santral ---> Mahalle Saha Dolabı(varsa) ---> Ev

YAPA(Türknet Omurgası):

Santral ---> Ev

Santrale uzak olan bölgelere saha dolabı konuyor. Mini santral diyebiliriz. Böylece saha dolabına uzak olan insanlara yüksek hızlar verilebiliyor. Eğer yakınında FTTC bir saha dolabı varsa VAE üzerinden yüksek hızlara ulaşabiliyorsun. Türk Telekom'un belirlediği sınıra göre maksimum 100mbps download ve 4mbps upload alınabiliyor. Santrale yakınsan zaten saha dolabına gerek kalmıyor direkt olarak santrale bağlı oluyorsun. En kötüsü ise hem santrale uzak olup hem de yakında saha dolabının olması. Bu nedenle santraldeki bağlı olunan cihaza olan mesafe artacağı için hat kalitesi düşecek, hızlar düşük olacak.

Eğer bağlı olduğun ana santrale YAPA gelirse Türknet santrale kendi cihazlarını koyuyor. Santrale bağlı olan abonelerini de kendi cihazlarına alıyor. Eğer direkt olarak santrale bağlıysan büyük ihtimal hat değerlerinde çok bir değişiklik olmayacak çünkü mesafe aynı kalacak. Değişen şey download ve upload hızında bir sınır olmayacak. Hattının desteklediği son hızı alacaksın.

Ancak direkt olarak santrale değil de saha dolabına bağlıysan alabileceğin hız yüksek ihtimal düşecek çünkü yukarıda da belirttiğim gibi YAPA altyapısında saha dolabından değil santralden hizmet alıyorsun. Bunun sebebi de Türknet saha dolabına kendi cihazını koyamıyor, sadece santrale koyabiliyor. Sen normalde mesela 300 metrede bulunan saha dolabındaki cihazdan hizmet alırken YAPA gelince 1500 metredeki santralde olan cihazdan alıyorsun. Haliyle bağlı olduğun cihaza olan mesafen artmış oluyor. Hat kalitesi düşüyor.

Sonuç olarak santrale yakınsan YAPA ülkemiz standartlarında çölde vaha gibi bir şey. Download ve upload sınırı yok. Oyuncular için düşük ping var. Santrale yakın olup 100mbps download ve 40-50mbps upload alanlar var YAPA'da.

Eğer santrale uzaksan pek bir şeye yaramıyor, aksine hat kaliten düşüyor. Yakınındaki saha dolabından hizmet almak daha mantıklı hale geliyor müşteri için. Yakın bir arkadaşım 1500 metre santral uzaklığında YAPA altyapısında. 22mbps download ve 2mbps upload alabiliyor maksimum.

1000 metreye kadar YAPA mantıklı geliyor. Ancak 1000 metreden uzaktaysam ve yakınımda saha dolabı varsa ben o saha dolabından hizmet almayı tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 9 Kasım 2019; 6:21:36 >

• Valla 3mb alanda var 55 e 40 alanda var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, gerçekten güzel bir haber vermişiz size YAPA santrallerimiz içerisinden hizmet verdiğimiz kullanıcılarımıza ulaşabildikleri maksimum upload ve download hızlarını veririz. Eğer santrale yakınsanız çok çok iyi hızlar alabilirsiniz. Geçiş işlemleriniz tamamlansın bana isterseniz PM üzerinden mesaj gönderin. Ben hizmetinizi kontrol edeyim size daha net bilgi veririm.
    yani 35 mblik paketimden 25-30 arası hız alıyorum buda santrale yakın olduğumu gösterir mi ?
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    yanlız çok iyi anlatmıssınız hep şey düşünürdüm bu internet dünyasını anlamak bir hayli zamanımı alıcak diye. ama tek bir mesajda anlattınız ve çok bilgilendirici oldu. teşekkürler
  • ben yapaya geçince hız 35 ten 50 ye çıktı.
    upload 20(ulaşılabilir) di 30 oldu
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    istanbul/ümraniye'ye ne zaman gelir :( cadde üzerindeyiz ve oldukça fazla turknet kullanıcısı var.
  • Rica ederim. Konuyla hiç bilgisi olmayan birisinin bile anlayacağı şekilde yazmaya çalıştım. İşe yaradıysa ne mutlu bana.

Bu arada Turknet online işlemlere girerek Teknik Bilgiler kısmında yazan santral isminizi söyler misiniz? Adresini bulabilirsem size söyleyeyim. Bu sayede eviniz ile olan mesafesini bulabilirsiniz.
  • ilyas77 kullanıcısına yanıt
    TÜRKNET'TEN MESAJ GELDİ (YAPA ALTYAPI) (YAPA GELDİ)
  • netspeed vae deyken 35mbit kullanıyordum aslında memnundum (zırt pırt ip blogunun degişmesi haric) sonra turknetten sorgulama yaptım altyapımda yapa varmı diye 75mbit yapa çıktı bu sırada santrale uzaklıgımın tahminen 500 metre oldugunu bılıyorum turknete geçtim 35mbit 2-3 ay devam ettim sonra mesaj geldi yapaya geçiriliyorsunuz diye ertesi gün sabah bi kalktım hız testinde 4 ping 74 download 30 upload rüya gibi ama şanslı insanlardan biriyim fakat hat degerleri biraz oynuyor aksam saatlerinde ama hızda pek düşüş olmuyor 70 71 alırken mix 65 64 alıyorsun aksam
  • kozuch94 K kullanıcısına yanıt
    Umarım bende bu hızları alabilrim bakalım 13'ünde benide yapaya geçirecekler bir gelişme olursa buradan yazacağım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.