Şimdi Ara

Türknet Vadettiğinin Aksine Hızımızı Kısıtlıyor MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önce birçok kez bağlantımda sürekli kopmalar olduğunu, hızımın da daha önce VDSL 35 mBit iken ADSL standartına düşürülüp maksimum 10 mBit bandında gezdiğini dile getirmiştim. şu an yine bağlantım yok ve modeme baktım. modeme göre VDSL sinyali alabiliyorum ama VDSL sinyali geldiği zaman internete bağlanamıyorum. şimdi arıza kaydı açtım bişeyler yapacaklar ve ADSL standardına düşmüş olacağım ve ve internet gelecek. (modem ayarlarında ya da modemde sıkıntı yok onu bunun kontrol et demeyin) şu an sadece VDSL sinyali aldığım ekran görüntüsünü koyuyorum. bağlantı geldiğinde yenilerini koyacağım.

bu Türknetin oyunu mudur? yoksa nedir? bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilir mi? eğer bu bir oyunsa bunu ortaya çıkaralım.

Türknet Vadettiğinin Aksine Hızımızı Kısıtlıyor MU?Türknet Vadettiğinin Aksine Hızımızı Kısıtlıyor MU?

• Hat değerleriniz BERBAT hocam. Bu şekilde internet kullanamazsınız siz. Yani kablolamada bir yerde bir sıkıntı olmuş olmalı. En fazla alabileceğiniz hız 24 download ve 9 upload görünüyor, burası normal. Fakat modeme gelen Download= 0, Upload ise= 32 kilobayt. Ve asıl ilginç olan kısım bu hızlarla (daha doğrusu olmayan hızlarla) aldığınız SNR hem uploadda hem downloadda 6.2-6.3. Daha üstünü alamazsınız, daha doğrusu bu değerlerle siz internet falan alamazsınız. Yapmanız gereken basit: bu değerleri Turknet'e gösterip ankastreden hız ölçümü istemek. Eğer ankastrede hız olması gerektiği gibi çıkıyorsa bilin ki sizin iç tesisatınız mahvolmuş. Ki görünen o şekilde. Türknet değil hangi firmadan alırsanız alın bu değerlerle bu iç tesisatla siz internet falan alamazsınız.

Ben Enes beyi etiketliyorum bir de o baksın. Fakat eminim ki o da size aynı şeyleri söyleyecektir. Kablolarda oksitlenme falan olmuş olmalı bu değerler ne böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyyy -- 30 Mayıs 2019; 14:25:34 >

• Empyyy kullanıcısına yanıt
    doğrudur bu konu hakkında çok bilgim yok ama daha 1 ay öncesinde sorunsuz 35 mBit kullanıyorken neden şimdi benim durduk yere iç tesisatım bozuldu yandı patladı? üstelik buna benzer sorunları olan da tek ben değilim. diğer firmalarda sorgulama yaptığımda 98 mBit e kadar hız alabileceğim çıkıyor. biri bana bunu açıklasın
  • AtsızSuvari A kullanıcısına yanıt
    Tam olarak detayı bilmiyorum hocam. Fakat yüklediğiniz ekran görüntülerinde gördüğümü yazdım ben. İnanılmaz derecede kötü değerler, internet hizmet alınacak gibi değil. Diğer firmalardan 98 Mbit görüyorsanız sizi YAPA'ya da geçirmiş olabilirler. O yüzden bu şekilde çıkıyor olabilir. Online İşlemler > Teknik & Destek > Teknik bilgiler kısmında ne yazıyor bir bakabilir misiniz? VAE veya YAPA ordan belli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Empyyy

Tam olarak detayı bilmiyorum hocam. Fakat yüklediğiniz ekran görüntülerinde gördüğümü yazdım ben. İnanılmaz derecede kötü değerler, internet hizmet alınacak gibi değil. Diğer firmalardan 98 Mbit görüyorsanız sizi YAPA'ya da geçirmiş olabilirler. O yüzden bu şekilde çıkıyor olabilir. Online İşlemler > Teknik & Destek > Teknik bilgiler kısmında ne yazıyor bir bakabilir misiniz? VAE veya YAPA ordan belli olur.
    evet zaten ne olduysa bu YAPA meselesinden sonra oldu. 2 ay kadar önce YAPA altyapısına geçirildim kimse ne sordu ne onay aldı. sözde 100mBit olacaktı. ama bırak 10 mBit i doğru düzgün bağlantı bile alamıyorum. şu an telefonun internetini kullanıyorum mesela
    Şimdi anlaşıldı hocam. YAPA'ya geçişlerde bunun gibi sorunlar çok oluyor. YAPA'da şanslıysanız süper stabil, hızlar çok yüksek ve sıkıntısı bir internet kullanıyorsunuz. Aksi durumda sizdeki örnekte olduğu gibi hiç kullanamıyorsunuz. Belki sizi tekrar VAE'ye geçirebilirler, o zaman çok daha iyi hizmet alırsınız. Geri VAE'ye döndürmezlerse ve bu sorun da çözülmezse VAE'den hizmet veren herhangi bir sağlayıcı size daha iyi hizmet sunar bu durumda. Bakalım TurknetDestek hesabı ne diyecek bu duruma. Ben zaten etiketledim önceki mesajda.
  • Empyyy kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam. ama "ben YAPA falan istemiyorum" diyemiyor muyuz. neden daha stabili varken daha kötü hizmete yönlendiriliyorum? burada amaç iyi hizmet mi daha çok para mı. bilelim biz de ona göre düşünelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O konuda pek bir bilgim yok hocam ama sanırım YAPA uygunsa otomatik olarak geçiriliyor. Geri VAE'ye döndürülebiliyor mu inanın hiçbir fikrim yok zira sadece VAE kullandım şimdiye kadar. Ama Enes bey size yardımcı olacaktır, dediğim gibi kendisini etiketledim.
  • Merhaba, sorununuzu bana detaylı olarak PM üzerinden hizmetinize ulaşabileceğim GSM numarası ile birlikte paylaşırsanız size yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, sorununuzu bana detaylı olarak PM üzerinden hizmetinize ulaşabileceğim GSM numarası ile birlikte paylaşırsanız size yardımcı olmaya çalışırım.
    pm göndermeye yetkim yokmuş
  • Vae ye muhtemelen geçirmeyecekler seni.

Bu şekilde devam et. Vae ye geçiş saglanamamaktadir derlerse direk iptal dilekçesi doldur. İptal et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Müşteri numaranızı benimle direkt olarak buradan paylaşabilirsiniz. Ben de hizmetinizi inceleyip size konu üzerinden geri dönüş yapayım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    belirtildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtsızSuvari -- 31 Mayıs 2019; 16:4:56 >
    Modeminizin markasini ve modelini benimle paylasir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Huawei HG658 V2
    Modeminizi tekrar reset atip VDSL olarak kurar misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Modeminizi tekrar reset atip VDSL olarak kurar misiniz?
    Eğer modeminiz tekrar VDSL hızları ile buluşmazsa modeminizi uzaktan erişime hazır hale getirin ve kapatmayın. Ben arkadaşlarıma durumunuzu iletip modeminize uzaktan bağlanıp bir kaç test yaptırabilirim.
  • quote:

Eğer modeminiz tekrar VDSL hızları ile buluşmazsa modeminizi uzaktan erişime hazır hale getirin ve kapatmayın. Ben arkadaşlarıma durumunuzu iletip modeminize uzaktan bağlanıp bir kaç test yaptırabilirim.

Alıntıları Göster
    sorun modemde değil sorun sizin altyapınızda. modemim bu durumda VDSL hızlarıyla falan buluşmaycak. bunu siz de biliyorsunuz tahminimce. VAE ye geçmediğim sürece sorun böyle devam edecek. zaten yarın finallerim bitiyor. sorun çözülmezse 2 hattımızı da arkadaşlarımın hatlarını da başka İSS lere taşıyacağız. ilginize teşekkürler

Santral dolabınıza olan mesafeniz oldukça iyi. VDSL hızları ile YAPA santrallerimizde buluşmamanız için ortada başka bir sorun yaşanıyor olabilir. Siz isterseniz benim dediğim işlemleri yapın. Tabii iptal ettirme özgürlüğüne de sahipsiniz. Ben elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışırım ve çalışmaya devam edeceğim.
  • quote:

Santral dolabınıza olan mesafeniz oldukça iyi. VDSL hızları ile YAPA santrallerimizde buluşmamanız için ortada başka bir sorun yaşanıyor olabilir. Siz isterseniz benim dediğim işlemleri yapın. Tabii iptal ettirme özgürlüğüne de sahipsiniz. Ben elimden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışırım ve çalışmaya devam edeceğim.
    açtım bakalm bi de bunu deneyelim son kez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.