Şimdi Ara

TurkNet VDSL Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 yıldan fazladır TurkNet kullanıyordum ve şimdiye kadar sorun çıkmadı. Evin bulunduğu yere VDSL geldiğini tesadüfen fark ettim ve TurkNet'e destek kaydı oluşturdum.
    Santrale olan uzaklığımın 1240 Metre olduğunu ve VDSL kullanamayacağımı söylediler. Sorun da burada başlıyor. TurkNet dışındaki tüm ISS'ler 35Mbit hızı rahatlıkla kullanabileceğimi söylüyor.
    TTNET'e başvuru yaparken santrale uzaklığı sorduğumda 420 Metre dediler. Biraz araştırdım ve YAPA altyapısında olan çoğu kişiye aynı cevabın verildiğini gördüm. Sanırım kullanıcıların YAPA'dan çıkmasını istemiyorlar. Bu durumu çözebilen varsa lütfen alnatsın. Bu inadı çözemedim bir türlü.

@TurkNetDestek VDSL geçişini verebiliyorsanız kalmaya niyetliyim. Yok ise TTNET başvurusunu yaptım ve Perşembe günü kurulum için gelecekler.

Bonus: Pandemi nedeniyle evden çalışyorum ve Cuma günü internet gitti. Twitter ile ilgililere ulaştıktan saatler sonra geldi ama hız yerlerde.

TurkNet VDSL Sorunsalı

TurkNet VDSL Sorunsalı

TurkNet VDSL Sorunsalı

__________________________________________________________________________________________________________
    TürkNet Sonrası:
    Başka bir ISS ile görüşme sonrası başvuru yaptım ve bugün kurulum gerçekleşti. TurkNet'in uygun değil dediği altyapı ve hız testini aşağıya bırakıyorum.
    Umarım bu deneyimim başkalarına faydalı olur. TurkNet'in altyapı desteklemiyor palavrasına inanmayın. Bu bağlantıdan önce son TurkNet hızım 7Mbit idi şimdi bağlanan altpaı 90 Mbit'i görüyor.

Modem Değerleri:
    Mecvut KPBS: 51176 (Yani 50 Mbit)
    Maksimum KPBS: 97732

TurkNet VDSL Sorunsalı
    TurkNet VDSL Sorunsalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafilker -- 11 Haziran 2020; 15:56:25 >

• Bende 35mbps olacak diye başvurdum hatta hattımın 71mbps desteklediğini söylediler Ama hattım 16mbps adsl olarak açıldı Bir haftadır vdsl'e geçmeyi bekliyorum Daha önce turktelekomdayken yalın internet kullanıyordum Müşteri hizmetleri görevlisine telefona gerek yok dediğim halde isterseniz kullanmazsanız ama bedava 1000dk tanımlanacak dedi Peki dedik Hat bikaç güne açıldı Ama adsl 16mbps açmışlar Başvurduk vdsl'e geçmek için Telefon no gerekli gibisinden bir söylem oldu Numara tanımlaması gerek bekleyin dediler Neyse telefon no geldi sisteme Hatta 6 gün oldu Halen vdsl'e geçemedik Bekliyoruz bakalım Bir de gittik vdsl destekli modem aldık

Edit: Düzeltme yapalım Az önce hattım vdsl'e geçti Herhangi bir sorun görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 8 Haziran 2020; 14:37:7 >
  • Tabiki var, TürkTelekom başta olmak üzere diğer iss leri tercih edebilirsiniz. Alternatiflerin bir espirisi kalmadı sayılır fiyatlar belli.
  • Santrale uzaksın o yüzden onlarda birşey yapamaz yapadan vaeye geçiş istesen bile oradaki hızlar tahmini hızlar değip vermiyorlar sonrasında.Benim altyapı 72mbit destekliyor ama gel gçrki aldığım hız 18 ila 20mbit destekliyor.
  • Merhaba, talebinizi 33952394 numaralı kayıtta çözüm uzmanlarımıza ilettim. Kontrol sonucunda geçişe uygun bulunması durumunda arkadaşlarım yardımcı olacaktır.
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi VDSL olarak güncelledik. Şu an 75 Mbps'e kadar paketimizden hizmet alıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigcrysis93

Santrale uzaksın o yüzden onlarda birşey yapamaz yapadan vaeye geçiş istesen bile oradaki hızlar tahmini hızlar değip vermiyorlar sonrasında.Benim altyapı 72mbit destekliyor ama gel gçrki aldığım hız 18 ila 20mbit destekliyor.
    Sorun da burada başlıyor zaten. TTNet'e göre santrale uzaklık 420 MT ki VDSL için çok iyi bir değer. Ancak TurkNet'e göre 1270 MT. Anladım kadarıyla TurkNet Yapa santreline olan uzaklığı gösteriyor. Zaten talebim YAPA altyapıdan VAE altyapıya geçmek ki bu sayede daha yüksek hızlar alabileceğim.

@TurkNetDestek destek kaydında da belirttim. TürkNet şu ana kadar iyiydi benim için. Bu konuda yardımcı olursanız ISS'yi değiştirmek istemiyorum.
    Dier türlü TTNET yolu görünecek ne zayık ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL/VDSL2 MODEM KONUSU??
    8 yıl önce açıldı
    Süperonline vs türknet
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, hizmetinizi VDSL olarak güncelledik. Şu an 75 Mbps'e kadar paketimizden hizmet alıyorsunuz.
    Evet düzelttim mesajlarımı teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayret ben haftalardır uğraşıyorum bu sorun için. Çözüm bulamadım. Seni nasıl yapadan vae ye hemen geçirdiler?
  • TürkNet kapı duvar. Hiçbir şekilde geri dönüş alınamıyor. Akıl sağlığını korumak isteyen uzak dursun...
  • grafilker kullanıcısına yanıt
    Merhaba, talebinizi arkadaşlarıma ilettim. Vae geçişi için uygunsa geçişi yapacağız. Konu benim takibimdedir.
    Keyifli kullanımlar dilerim
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Sağolun
    Ben teşekkür ederim. İyi günler dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Ben teşekkür ederim. İyi günler dilerim
    Hemen nazar değdi ya Şuan internetim yok Sanırım bölgesel sorun varmış Hiç dsl - internet ışıkları yanmıyor

• Başka ISS'ye geçiş tamamlandı ve TurkNet macerası son buldu. Bu kadar süredir TurkNet'e insanları düşük hızda tuttuğunuz için ne desem az kalım.
    Evden çalıştığımız şu günlerde internet elimiz ayağımız. İlk mesajda Turknet öncesi ve sonrasını görebilirsiniz.

Özetle şu anda modeme gelen bağlantı hızı
    Download 95 MBPS
    Upload: 53 MBPS

Her neyse. Ben geçtim şimdi mutluyum arkadaşlar. Darısı başınıza.

@TurknetDestek,
    Size de yardımlarınız için teşekkür ederim. Burada bu kadar insana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ancak şirket politikası kullanıcı kaybetme üzerine kurulu.

TurkNet VDSL Sorunsalı

TurkNet VDSL Sorunsalı

Merhaba, sorununuz şu anda devam ediyor mu?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    İnternetim geldi fakat modeme gelen bağlantı gücü düştü Maximum hız 125-126mbps'ten 71e düştü haliyle tanımlı hız da 79,5'tan 62'e falan düştü Karşı komşu millenicoma internet başvurusu yapmış Dün ekip geldi binaya Ne olduysa onlardan sonra oldu Önce yavaşladı internet sonra 8-10saat komple kesildi (Karşı komşuya da bağlantı yapılamamıştı belki şuan hatları açılmıştır) Gece tekrar gelmiş internetim ama önceki kadar hızlı değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.