Şimdi Ara

TurkNet Yanlış ONT ve Düşük Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GigaFiber için başvuru yaptım. Hizmetlerim kısmında ki her şey yerli yerinde fakat ONT hariç.

TurkNet Online İşlemler uygulamasında, ONT ZyXEL PMG1005-T20B olarak gözükürken bana kurulum ekibi ZTE ONT ile gelip kurulum yaptı.

ONT’yi değiştirebilir miyim? TurkNet’e kayıt açtım fakat birde buraya sorayım dedim.

Cihazım da iPhone 7 Wi-Fi 5 802.11ac’ye kadar destekliyor. Modem de 802.11ac destekli.

5GHz’de maksimum alabileceğim hız 866 olarak gözüküyor okey ama ben 866’yi geçtim 700-800 küsür de değil 300Mbit Download alıyorum. Upload ise 460-500Mbit arası.

Sizce sorun nerede, ONT de mi? Modemde mi?

Modem VMG8623-T50B

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• @miskindvd @XpressMusic34 @Ö1f1

• TurkNet Yanlış ONT ve Düşük Hız Sorunu

• Merhaba, destek kaydınızın numarasını yazabilir misiniz?
  • Sorun ont'de değil modemde. Wifi 5 te teorik olarak 866 mbps yazar ancak pratikte 500 mbit ortalama değer alınır. Daha yüksek hızlar almak için wifi 6 destekli modem ve cihazlar kullanmalısınız. Benzer durumu bende wifi 5 destekli routerımda yaşıyorum ama kabloluda tam hız alabildiğim için wifi 6 ya geçmedim wifi'da 500 mbit fazlasıyla yetiyor.

• Ont veya başka bir cihazda problem var diyebilmeniz için kablolu bağlantıda da düşük hız olması lazım. Kablosuz hız değerleri normal. İyi bir router ve telefon ile 800-900 mbps'leri görebilirsiniz. Bana sorarsanız mobilde bu kadar yüksek hıza gerek yok. 300 mbps bile fazlasıyla yeterli. Kablolu bağlantıda tam hıza ulaşabiliyorsanız bence kalsın böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hizmetler kısmı hakkında bilgim yok, ben VDSL kullandığım için böyle değil bende yazılar.
    Ama şunu belirtmek isterim, wifi hızları teorik hızlardır gerçek hayatta bu hızlara pek yaklaşamazsınız, wifi 5 yani wifi AC ile modemin yanında 500 ü bulursanız dua edin. Daha yüksek hızlar için Wifi AX 1800 Mbit wifi çözümleri gerekli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ONT, OLT ile uyumlu bir modeldir veya OLT de ZTE'dir muhtemelen. Zaten uyumsuz olsa hiç çalışmaz. Sorun bence WIFI'da olabilir geçen de benzer bir konu vardı. Başka bir cihazla da test yapmak da fayda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknet'in 1G simetrik hız verip Wifi5 modem vermesi bence stratejik bir hata. Zyxel T50B'ler biterse Wifi6 ve Wifi6E bir cihaz gelir diye düşünüyorum. Ancak onlarda ulaşırsınız düzgün hızlara.

NOT: Elinizdeki cihazların kablosuz adaptörlerinin piyasadaki en iyisi olduğunu varsayarak yazıyorum. Yoksa alıcı alamıyorsa, verici Wifi6/6e olsa da fayda yok.

• cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt

Zaten türknet satışa kapatmış, muhtemelen bu modelin alımı yapılır.

https://service-provider.zyxel.com/global/en/products/dsl-cpe/vdsl/dx3301dx3300ex3301ex3300-t0-series

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 26 Aralık 2022; 14:41:14 >
  • Wifi 5 ile kablosuz testi olduğu için sonuçlar kötü değil. Kablo takıp test yaparsanız doğru sonucu görebilirsiniz. Wifi 6 destekli bir router olursa ancak iyileşme yakalanabilir kablosuzda.

Bunun dışında ONT de bir problem yok, bölgedeki cihaz ne ise ONT cihazı da o zaten. Online işlemlere yanlış kayıt edilmiş olabilir çok da önem arz etmiyor.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Kablo takamıyorum çünkü laptop’ta lan girişi yok. Adamlar nasıl yapmış hayret ediyorum.

• Büyük ihtimal usb üzerinden lan girişi desteği vardır.

• Cihazı fln var mı ?

Hepsiburada için link atarsanız cok sevinirim.

1000MBPS destekli bir cihaz dönüştürücü gibi bir şey.

• https://www.hepsiburada.com/dark-usb-3-1-type-c-gigabit-10-100-1000-lan-ethernet-donusturucu-adaptor-dk-ac-u31x3gl2-p-HBCV00001U3Q0Z?magaza=Hepsiburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 26 Aralık 2022; 21:30:50 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 26 Aralık 2022; 21:35:55 >
    Efsanesin hocam 😊

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bayılıyorum sana Nescafe Express.

• Estağfurullah rica ederim. TurkNet Yanlış ONT ve Düşük Hız Sorunu  @dincerZ @MobilRadar

TurkNet Yanlış ONT ve Düşük Hız Sorunu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 28 Aralık 2022; 16:26:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.