Şimdi Ara

Turknet zam geldi ( 299.90 tl ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
4
Favori
8.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu zam olayı yıllardır var kimse birşey demediğin sürece devam eder levent kirca ve kemal şuanlık filmlerinde goriyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turknet te 100 mbps altı internet bence çok pahalı hizmet iyi ama tek fiyat politikasi olmamis

• Süpertrolline Süperonline nın taahhütsüz fiyatlarını merak ediyoruz. Taahhütlü sonsuz değil, taahhütünü yenilerken öyle ya da böyle zamdan etkilenecesin. Eski taahhütteki ilk ay faturanla yeni taahhüt ilk ay faturan arasındaki fark için ne yapacaksın.Arkadaş taahhüt ile taahhütsüz ayrımını algılayamıyor. Altyapısı 100 altı vdsl destekleyen birisi 2 yıl yüksek fiyattan taahhüt yaptı diyelim. Hizmeti ile ilgili sorun yaşadı veya farklı bir iss yüksek hızda fiber altyapı getirdi. Hadi taahhütü bozda göreyim. Ondan sonra da cayma bedeli çıkınca olurmu kardeşim, olur tabi. Taahhüt ayağa vurulan prangadır senettir. Megapixsel değil mbps, telefonla karıştırdın herhalde. Yönünüzü başkaları değil siz belirleyin. Prim için ağlatanlar yönünüzü belirlemesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adı hesaplı amaç millete sapla.

Üyelik tarihime bak sonra ağla

Burada bit.pixel dersi vermeyelim, ayrıca konu o değil.
    Konu so taahhütsüz paket de değil. Turknet.

Konuda 3 mesajı var, hepsi şirketi koruyor, yağlıyor. Hayırdır prim mi alıyoruz.

Ben mesajımda basit matematik yaptım.
    Kısa ve uzun vadeli olarak taahhütlü hizmet alan her türlü kârda dedim. (Gigafiber hariç)

Varsa matematik hesabın hodri meydan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30A640B69 -- 22 Ağustos 2023; 17:26:14 >
  • Türknet abonelerinin yaşadıkları sorunlarla ilgili konularda burada zamdan şikayet edenlerin mesajlarını neden görmüyoruz acaba. Keşke prim kazansak memnun olurum. O da bir maharet. Süperonline'den taahhüt sürecinde 100 liraya aldığı hizmete neden yenilerken 200 veriyor acaba. %100 zam hani zamma karşıydık. Türknet %20 zam yapmış, %100 değil. Farklı iss lerin sayfalarında yazarken negatif yorum, Süperonline 'de pozitif. Türknet fiyatından ya da hizmetinden memnun olmayanlar özgür istediği iss ye geçebilir. Senin yoğun sevginin olduğu (manevi) iss de bunu cayma bedeli olmadan yapabilir mi? Ayrıca 1000 mbps interneti 300 TL'ye verebiliyor musun kendi altyapında?

• phasan P kullanıcısına yanıt

Haklısın. Ben de bu zam olayından sonra kullandığım firmanın zam bilgisine baktım. Aynı şekilde Millenicomda zam yapacak 1 eylülden sonra. Ben de mecburen TTNET'in taahhütlü fiyatlarına bakıyorum. TurkNet yıllar önce söz de özgür interneti getirdi, ama sonradan gerçek yüzünü iyi gösterdi. Millenicom aboneliğimi iptal etmek istediğim zaman bana "nedenini öğrenebilir miyiz" diye sordu müşteri temsilcisi. Ben de mecburen taahhütlü internet kullanacağım o şekilde daha avantajlı dedim. O sırada bana 12 ay taahhüt yaptılar :) Bu arada Türkiye upload değerleri hakkında da araştırma yaptığım zaman almam gereken upload değerim 15Mbps olması gerektiğini gördüm BTK açıklamasında. Fark etmişsinizdir ki TTNET'in kendi sitesinde bile upload değerleri yazmıyor. Millenicom sitesinde yazıyor ama sözleşmede yazmıyordu. Ben de 1 ay önce Millenicom a upload değerimi olması gerektiği gibi yapmalarını söyledim. İnatla bana aynı cevapları verdiler "Altyapınızda bir sorun yok" diye. Ben de Cimer üzerinden şikayet ettim, 1 hafta önce upload hızımı tam olarak 10240 (download hızım 75mbps) yaptılar. BTK sitesinde ki karar açıklama maddelerinde şu şekilde bir tablo var;

51.200/10.240

51.200/15.360

76.800/10.240

76.800/15.360

Upload değerlerini arttırdılar ve daha sonra depremi bahane ederek insanların unutmalarını sağladılar. Bu tablo BTK'nin kendi karar açıklaması. Port fiyatlarını görseniz dudaklarınız uçuklar. Yani parası olan herhangi bir zengin insan Telekomdan port kiralayıp üzerine TurkNet gibi bindirme yaparak zenginliğine zenginlik katabilir :) Zam geçirdikleri zamanda "maliyetlerimiz arttı" bahaneleride hazır zaten ülkenin ekomomik durumunu fırsata çeviriyorlar, kafalarına göre, ne de olsa denetleyen bir kurum yok. Şikayetimden sonra upload hızımı 10.240 yaptılar. Ama aslına bakarsan upload'ım 15Mbps de destekliyor, şimdi 2. bir şikayetimden sonra mecburen bunu yapacaklar. 1 ay önce kendileri ile telefonda 3 defa görüşmüştüm bu konuyu ve ısrarla "öyle paketimiz yok" deyip durdular, şikayetten sonra 10.240 upload paketleri oldu ne hikmet ise ama. 15Mbps upload hızımı olması gerektiği gibi aldığım zaman bu konuyu ekran görüntüleri ekleyerek anlatacağım.

Turknet zam geldi ( 299.90 tl )

Sayfa 56.

https://www.btk.gov.tr/uploads/boarddecisions/turk-telekom-referans-ip-seviyesinde-veri-akis-erisimi-teklifinin-onaylanmasi/191-2023-web.pdf

TurkNette özgür internet diye hala geveliyor :) Telekomun yan firması kesinlikle. Senelerdir GigaFiber reklamı yapıp durdular. Ne kadar popüler kişiler varsa hepsini satın aldılar evlerine GigaFiber bağlantı yaparak, biraz da normal kullanıcıları arkasına alarak iyi geçirdiler. TurkNet'in toplam kullancıları arasında ki GigaFiber kullanıcı oranı emin olun %5 bile geçmiyordur. ADSL/VDSL bağlantı türünü kiralayıp aynı fiyata geçiriyor kullanıcılarına. Reklamları ise GigaFiber. Bu halk genel olarak bir şey bilmiyor zaten internetin ne olduğunu hiç bilmiyor. TurkNet'i her yerde 1000Mbps download hızı hakkında ki reklamlarını görüyoruz. Bir firma acaba neden bütün bağlantı türü için aynı fiyat alır ki ? Amaçları belli. Düşünsenize 300 TL ile TurkNet ADSL bağlantı türü kullanan TurkNet aboneleri var. Telekomdan 90TL kiralıyorlar kendi özgür kullanıcılarınada 300 TL olarak geçiriyorlar. Müşteri temsilcileri diye bir şey yok. Zaten fiziksel altyapı Telekoma ait. Herhangi bir destek olduğu zamanda onunda parasını alıyor ztn. Hadi diyelim 1 kullanıcı için gider 150 TL olsun, her ay bir kullanıcıdan 150 TL temiz para. Türkiye'de VDSL bağlantı türü kullananlar genelde 50Mbps download hızına sahip, 75Mbps download hızınıda arada kaynattılar, 35-50-100mbps :D 100Mbps oranı %5 bile yok. 75Mbps desen o da yok neredeyse, 50Mbps VDSL bağlantı türü kiralama bedeli 150 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 22 Ağustos 2023; 18:7:44 >

• Buradaki bilim konuşuyor.matematik anlatıyoruz, laf cambazlığına gerek yok.
    Taahhüt lü hizmetler yıllardır aynı so, tt farketmez. Ayrıca TT uçuyor

Türknet seveni (!) olduğunu da çözdüm.

So forumlarında gezip gezip gpon'a karşı bakır övmenin mantıklı bir açıklaması olması gerekirdi.

Benim derdim şeffaf, açıklanabilir, mantıklı olarak herkesin hak ettiği doğru bilgiyi paylaşmak.

Taahhütlü hizmetler günümüzde en avantajlı yol(.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30A640B69 -- 22 Ağustos 2023; 19:5:41 >
  • Yine tutturamadın, insan başkasını kendinden bilirmiş. Olmayan fiberi nasıl kullanacaksın acaba. İdrak sorunu mu var , sen başka arkadaşla karıştırdın. Türknet zammını bahane edip ne kadar abone koparsam o kadar prim. Primsol cü seni seni.Taahhüt bitince yapmadıkları ara zammı yenilerken 1 kerede toptan yapıyorlar. 100 verdiğini niye 200 yapıyorsunda 150 yapmıyorsun. İss sayfalarını gezip iğnelemeye devam.

• Vodafone Türksat TT ve alt forumlarda mesajlarım var.

Birinde so lafı geçmemiş.

So forumunda Türksat mı diye soran vatandaşa 'ikisi de kurumsal firma hangisi avantajına gelirse onu alın ' yazmışım.

Bakıra selâm yola devam..

• Taahhüt lobisi. Fiber getirdinde kullanmadı mı acaba insanlar. Altyapı yatırımı yapmayanlara anlatman lazım. Fiber altyapıya sahip şanslı gruptasın sahip olmayanları mı suçluyorsun . Sol sayfasında sol kullanan başkaları da var ama hep sen bilgi veriyorsun, bu çabanın nedenini merak ediyorum. Fibere selam, prime devam yazdım bende şimdi ne oldu. Bu arada bakırda para eden bir meta.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Boşver canım, sal arkadaşı, boş bi gaza gelmiş. Baksana şu söylediğine; "So forumlarında gezip gezip gpon'a karşı bakır övmenin mantıklı bir açıklaması olması gerekirdi."

Şanslı arkadaş büyük ihtimal fiber kullandığı için övmek zorunda hissediyor kan emici firmasını. Şuna desen ki kim gpon'a karşı bakır üzerinden internet bağlantısını övüyor diye, o zaman hiç susmaz. Anlama kıtlığı var boşver. Herhalde Türkiye'de yaşamıyor arkadaşın kendisi. Çünkü Türkiye'de eve kadar fiber acaba % kaç orana sahip. TurkNet işte böyle tipleri reklam aracı olarak kullanıyor, şekil A'da görüldüğü üzere kendinden geçmiş bir papağan var. TurkNet kullanıcıların %90 + oranı ADSL/VDSL bağlantı türü kullanıyor. Bu fiyat normal değil, ayrıca GigaFiber'in neden var olduğu konusuna dikkat çekiyoruz, ama arkadaş gpon ile bakır kablo interneti yarıştırdığımızı sanıyor. Sonradan görmüşler gibi işte ne yaparsın :)

• Nf denilen şahıs şu foruma misafirken göz atmayı bile haram etti bizlere. İnsanın ister istemez yazdığı saçma yorumlara gözü takılıyor. Her konuda bir mesajına denk geliyorum, hede de hüde.. Türkiye'nin en kötü ISS'sine laf kondurmamaya çalışıyor. Turknet zam geldi ( 299.90 tl ) 

Hadi derdini git bugün bu mesajı yazan arkadaşa anlat: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156665561

Bak demiş ki "yaklaşık 10 gündür 1000/50mbit kullanıyorum. Ancak ping değerlerinden VDSL e göre bir iyileşme göremedim, SO teknik desteği aradığımda da statik IP önerildi." Bak bir troll daha çıktı demi (!) Git modem öner hadi.

Hatta onun altındaki mesajı yazan arkadaşa da senin yüksüz ping'in 8ms, yüklü ping'inin 30ms olması gayet normal de. Turknet zam geldi ( 299.90 tl ) 

Övdüğü veya korumaya çalıştığı ISP'nin ping değerleri VDSL üzerinden hizmet veren ISP'lerden bile kötüdür. Forumda dalga konusu olmasının sebeplerinden biri de bu. Sorsan GPON Fiber işte, sadece donanımları kurmakla olmuyor bu işler. Anlayana tabii.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

@HesaplıBilgi Mantıklı olan Türk Telekom'un altyapısında Türk Telekom'a abone olmak zaten. Hem taahhüt ile daha da uyguna gelecektir. He kişi sansürsüz internet istiyorum ben diyorsa da aynı altyapı üzerinden parası neyse TurkNet veya diğer alternatiflerden devam edecek. Bu kadar basit.

TurkNet'e sitemlerin çoğu "BEN DE SİZİN ALTYAPINIZDAN HİZMET ALMAK İSTİYORUM" şeklinde. Potansiyel müşteri bir şirkete bunu diyorsa iş bitmiştir zaten. O şirket Türkiye'de kendi alanında 1 numara olmuş demektir. Müşteri ben de istiyorum diye bağırıyorsa ne alanda hizmet verdiği önemli değil ister telekomünikasyon, ister gıda, ister tekstil/giyim fark etmez. Bu da işte bu kadar basit.

• Sadece internet ücretine değil ayrıca statik ip ücretine %200 zam yaptılar.

• eskiden tahut istemezdim şimdi en mantıklısı tahut

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

Hocam Türk telekom 100 mbit 212 tl ye kullanıyorum. Öle 300 gibi bişey yok yani. Bu türknet denen firma ve bunun gibiler taahütsüz ucuz internet diye yola çıkıp Türk telekomu solladı fiyatta. Birde telekom altyapısı kullanıyor. Bir yılda 2 kez zam ben duydum belkide 3 yaptı. Türknet, millenicom şuanda türk telekomdan daha pahalıya geliyor

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Ota boka zam yapana kadar neden evimde 3 gundur internet yok onu bir cozun once.

Adana, Seyhan, Narlica Mahallesinde Oturuyorum. Evime internet yesilevler 3 santralinden geliyor ve 3 gundur dsl isigi var ve internet yok. fatura borcum yok. Birak borcu gicik alsam kökünüzü satin alirim.

Bu isi coz yada forumlarda bir ise yariyormus gibi gezme.

Turknet ariza telekom kaynakli diyor. Telekom muhattabiniz turknet diyor.

Ben faturayi turknete öderken bu sorunu benim ANAM mi çözecek ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky_Vision_V2 -- 23 Ağustos 2023; 10:51:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AfterLife61 kullanıcısına yanıt
    Sayin hocam mahallede fiber yok olsa ben direk fiber kullanacam. Vdsl benim bildigim her operatorde pahali. Siz vdsl kullaniyorsaniz tam olarak hangi hiz ve paket ??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size yardımcı olmak için buradayım. Tepkinizi anlayabiliyorum, kontrol etmem için kayıt numaranızı iletir misimiz?
  • Ben dün mileni.com ile görüştüm 1 ay önce zam yapmışlar 216 TL aynı fiber hat, hatta aynı modem dedi, hiç bir şey değiştirmeyeceksiniz. by by türk.net güzel indirimlerinizde görüşmek üzere.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.