Kendi bütçeme göre bir lcd alıp Turksat'ında digital yayına geçmesiyle birlikte tv izleme zevkimi biraz yukarılara çekmeyi planlıyorum fakat aklıma takılan bazı sorular yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
Öncelikle dairemde anolog kablo tv aboneliğim var ve tahminime gore bu yayının frekansı biraz düşük hatta şöle açıklayabilirim 3 yollu dağıtıcıyla kullandığım zaman karlanmalar başlıyor direk bağlantı ise idare ediyor (tabi bu şu anda geçici olarak kullanmakta olduğum 37 ekran shov marka 6-7 senelik tvyle alakalımıdır bilemedim:) buradan yola çıkarsak bildiğim kadarıyla digital yayın farklı bir olay ve veri kaybı yaşanmıyor ancak yinede tatmin edici bir yayın kalitesi için turksat digital yayına geçtiğindede dairenin ankanstre kablo hattlarını değiştirmek gerekirmi yoksa yayın digital oldugu için herhangi bir problem yaşanmazmı? ayrıca bu şekilde bir tadilata gerek duyarsak önerebileceğiniz kablo üretici markaları varmıdır..
Şimdiden yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler...
ropörtaj vardı sitede izlediysen , açıklama aynen şöyle analog yayında görüntü varken karlanma olabilir , dijital yayında ise yayın ya vardır ya yoktur , karlanma diye bişi yok dijitalde
benim anladığım kadarıyla ev içindeki kablolarda bir değişiklik olmayacakmış, sadece ana hatlar fiber optik kablolarla değişecek deniliyordu. bu yüzden digital yayın için sadece set top box alınması yeterli olacakmış.
Hocam bence daha şuanda dijital yayın alamazsın 900 mhz yayın ile zor spliter değişmesi gerek
Heavy1
düşünceniz bana göre tamamiyle yanlış fiber kabloya geçilmesi için mevcut alt yapının değişmesi gerek ki aynızamanda aynı hattan kablo internette geliyor işler kalışır.
Kablolar dijital yayın için uygun.
reverdy
katılıyorum yayın varsa vardır yoksa yoktur, uydu yayını gibi düşünün karlanma olmaz
quote:
Orjinalden alıntı: krm-iks
Hocam bence daha şuanda dijital yayın alamazsın 900 mhz yayın ile zor spliter değişmesi gerek
Bu sorun dairedeki sistemden mi kaynaklı yoksa turksat la mı ilgili anlayamadım kardeş