Şimdi Ara

TürkTelekom 24mbit Fibernet upload hızı 1mbit bile değil-Modem kaynaklı diyor gelen görevli???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu internet paketinde 3mbit upload almam gerekirken (web sitesinde öyle yazıyor) 1 mbit bile alamıyorum. Bu işlerden pek anlamıyorum ama mantık yürütüyorum. Resimlerde de görebileceğiniz gibi indirme hızı 24558 kbps iken gönderme hızı 996 kbps görünüyor. Bu mantığa göre göndermenin 3 mbit olabilmesi için yaklaşık 3000 kbps olması gerekmez mi?

Arıza kaydı açtım, görevli geldi (ben evde yoktum, eşim ile görüşmüş) binadaki fiber kutusuna gelen hatta problem olmadığını ya modem de ya da bina içi tesisatta bir problem olduğunu söylemiş. Fiber kutusundan da aldığı değerlerin resimlerini gönderdi bana. (Fiber kutusu binanın telefon kutusuna bağlı, ordan da evlere malum RJ11 telefon jackları ile iletiliyor, direk fiber kablosu gelmiyor daireye)

Eklere modem arayüzündeki değerleri ve görevlinin bana gönderdiği resimleri koyuyorum. Tecrübesi olan arkadaşların bana yol göstermesini rica ediyorum. Derdimi kime nasıl aktarayım ya da benim çözebileceğim bir şeyse yardımcı olun lütfen.

Şimdiden teşekkür ederim.

TürkTelekom 24mbit Fibernet upload hızı 1mbit bile değil-Modem kaynaklı diyor gelen görevli???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoulBlade -- 12 Ağustos 2021; 1:17:33 >

• Gelen arkadaş iyi sallamış. RJ11 ile dairenizin içine geliyor diye bu kadar etkilenme yaşanmaz. Farklı bir modem denemenizi rica edeceğim. Sorununuz çözülmezse merdiven boşluğundan yeni kablo çektirin.

Fiber dolabı işini anlamadım. Normal VDSL kullanıyorsunuz. Fiber kutusu olsa RJ11 değil CAT5/CAT6 kullanmanız gerekirdi. Bu işi netleştirin ona göre kablo alın.

Türk Telekom yetkililerine fazla kulak asmayın. Bazı eski çalışanlar saçma sapan iki kablolu kutular için bile saçma sapan CAT5/CAT6 çektiriyor. Gidip ucuna RJ11 jakı çaktırıyor. Neden? Çünkü diğer kablolar boşta. Ağırlıktan modem tarafından RJ11 jak kısmında kablolar hasar alıyor 1 haftaya daha beter değerler alıyorsunuz.

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi fibernet aboneliğim var ama vdsl yazıyor. Aşağıda üzerinde kocaman Türk Telekom yazan fiber kutusu varken neden VDSL olarak bağlıyım? Akşam binadaki fiber kutusu ve telefon ankastresinin de resmini çekip yükleyeceğim. Dediğim gibi anlamıyorum bu işlerden :(

İndirme hızında bir kayıp yaşamıyorum, 21-22 mbit alıyorum speedtest ile ama upload hızım berbat. Modem arayüzünde gördüğüm 24558 kbps indirme ve 996 kbps gönderme değerlerini telekom belirliyor olabilir mi? Yani bilerek upload hızımı azaltmış olabilirler mi? Bunu hem telefondaki müşteri temsilcisine hem de gelen görevliye sordum bizim böyle bir şey yapmamız mümkün değil dediler ama çok inandırıcı gelmedi.

Upload hızım düşükse neden download hızım normal? Hıza manuel bir müdahale yoksa biri düşükse diğerinin de düşük olması gerekmez mi?

Başka bir modem ile denemek istiyorum ama modem bulamadım. Problemin modemden olacağına emin olsam hemen yeni bir modem alacağım ama ortalama bir modem 400 TL'den başlıyor, boşuna o kadar para vermek de istemiyorum.

• SoulBlade kullanıcısına yanıt

SNR değerleriniz alttan yukarı gelene kadar çok düşmüş. Modem veya kablo, ikisinden biri %100 sıkıntılı hocam. Belki ikiside.  

Bu durum upload hızımı etkiler mi? Eğer etkiliyorsa neden download hızını etkilemiyor da sadece upload hızını etkiliyor? Kafamda deli sorular  

Kablo için yapabilecek bir şey şu an için yok, oturduğum daire 10. katta, fiber kutu -2. katta, 12 kat yukarı kablo çektirmem lazım, yapılabilir mi, yapılırsa kaça patlar Allah bilir  

Yeni modem alayım o zaman; aşağıdaki modellerden veya farklı bir model tavsiye edebileceğiniz olur mu? Fiyatları makul denebilecek seviyede olanlar bunlardı.

TP-Link Archer VR300

Asus DSL-N16 DualBand

• quote:

Orijinalden alıntı: SoulBlade

Bu durum upload hızımı etkiler mi? Eğer etkiliyorsa neden download hızını etkilemiyor da sadece upload hızını etkiliyor? Kafamda deli sorular  

Kablo için yapabilecek bir şey şu an için yok, oturduğum daire 10. katta, fiber kutu -2. katta, 12 kat yukarı kablo çektirmem lazım, yapılabilir mi, yapılırsa kaça patlar Allah bilir  

Yeni modem alayım o zaman; aşağıdaki modellerden veya farklı bir model tavsiye edebileceğiniz olur mu? Fiyatları makul denebilecek seviyede olanlar bunlardı.

TP-Link Archer VR300

Asus DSL-N16 DualBand

Ben uzun araştırmalar sonucu yıllar önce vmg3312-b10a v2 almıştım. Asus'larda internet sorunları vs. arasıra yazılara denk geldiğimden N16'ya yaklaşamamıştım. Modemimden memnunum. Modem almadan önce keşke başka birinden isteseniz. Kablolarda çok şüpheli iş. Ayrıca mesafe çooooooook fazla. Bu da şüphe uyandırtıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 12 Ağustos 2021; 11:18:3 >

Teşekkür ederim modem tavsiyeniz için. Daha önce bu upload sorunum yoktu. 2-2,5 mbit'e kadar alıyordum. Son bir aydır böyle (ilk mesajımda belirtmemişim kusura bakmayın)

Bu yüzden modemden veya telekomdan şüpheleniyorum. Telekom hıza müdahale etmediğini söylüyor, geriye sadece modem kalıyor. Ya da zaten kötü olan kablolama zamanla oksitlenip daha beter hale mi geldi acaba?

Bir modem bulup deneyebilsem süper olacak...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTNET hipernet HIZ ÇOK DÜŞÜK
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aklı başında bir komşundan iste modemi? Kimseyi tanımıyorsan evden birine söyle. Bana birisi gelse, bir saatliğine modemi istese veririm, ne olacak sanki?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.