Bildirim
TTNET hipernet HIZ ÇOK DÜŞÜK
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
DSL Hat durumunu atın bakalım, birde hız testini modeme ethernet kablosu ile bağanıp yaptınız değil mi.? -
quote:
Orijinalden alıntı: Srcn81
DSL Hat durumunu atın bakalım, birde hız testini modeme ethernet kablosu ile bağanıp yaptınız değil mi.?
Hocam hat durumunu modem arayüzünden bakıyoruz sanırım ama Huawei HG630a marka modem var,bulamadım bi türlü -
-
Bağlantı gayet güzel. Hız testini nerede yapıyorsunuz? Modeme kablo ile bağlanıp farklı servislerden test yapın, bir de Pardus indirmeyi deneyin bakalım. -
quote:
Orijinalden alıntı: igorparker
Bağlantı gayet güzel. Hız testini nerede yapıyorsunuz? Modeme kablo ile bağlanıp farklı servislerden test yapın, bir de Pardus indirmeyi deneyin bakalım.
Testi zaten farklı servislerden yapıyorum ama kablosuz şekilde.Airties rt 204 modemle (dünyanın en berbat modemi) kablosuz test yapıyordum hipernete geçmeden önce yaklaşık 8mbitti test sonuçları.Şimdi yapıyorum 10 mbit çıkıyor
Ayrıca modemi kablolu olarak kullanma şansım yok,kablosuz olarakta 24 mbit internet en fazla ne kadar düşebilir?En azından stabil olarak 15-16mbit hızına ulaşmam lazım değil mi? -
Değerler çok iyi hocam. Bu hat değerlerini attığınız modem Huawei, Airties rt 204 nerden çıktı şimdi?
Huawei modeme bir bilgisayar ile kablolu bağlanıp test yapın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Srcn81
Değerler çok iyi hocam. Bu hat değerlerini attığınız modem Huawei, Airties rt 204 nerden çıktı şimdi?
Huawei modeme bir bilgisayar ile kablolu bağlanıp test yapın.
Hocam kablolu kullanma imkanım yok,hatta sorun yoksa modemde mi sıkıntı var o zaman? -
Sanırım siz hız testini telefon yada tablet pc ile yapıyorsunuz, hat ve modemde sorun yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hız testi kablolu bağlantı ile yapılır kablosuz bağlantıda 10 mb hız almanız normaldir... -
benimde tsol fiber 25 mbps ama karşı web sunucusunun durumuna bağlı
hani 1 mbps bağlantıylada veya 25 mbps bağlantıda yeri gelir aynı performansı alırsın tamamen
karşı web sayfasının sunucusuyla alakalı bu hız işleri -
quote:
Orijinalden alıntı: SysEdit
Hız testi kablolu bağlantı ile yapılır kablosuz bağlantıda 10 mb hız almanız normaldir...
Hocam 24mbit internet aldım illa kablosuz olunca 8 olması normal mi yani?8mbit internetim varken kablosuz tam performansla kullanıyordum.
Kablosuz kullanacağım internetimi bu bir zorunluluk,acaba nasıl yükseltirim değerleri bilginiz var mı? -
Dostum bahsettiğin Airties rt204 modem vdsl destekli değil. Ekran görüntüsünü nereden alıp gönderdin? Kablosuzda kayıp olabilir, birçok değişken var, 24 mbit aboneliğiniz var ama kablosuzda 10'a düşer ya da 12 en fazla olur diyemeyiz. 802.11 a/b/g'den hangisini kullandığınıza, test yaptığınız cihaza, mesafeye, parazite ve daha birçok şeye göre değişir hız.
Hat gayet sağlıklı duruyor ama dediğim gibi o ekran görüntüsü rt204'e ait değil? -
quote:
Dostum bahsettiğin Airties rt204 modem vdsl destekli değil. Ekran görüntüsünü nereden alıp gönderdin? Kablosuzda kayıp olabilir, birçok değişken var, 24 mbit aboneliğiniz var ama kablosuzda 10'a düşer ya da 12 en fazla olur diyemeyiz. 802.11 a/b/g'den hangisini kullandığınıza, test yaptığınız cihaza, mesafeye, parazite ve daha birçok şeye göre değişir hız.
Hat gayet sağlıklı duruyor ama dediğim gibi o ekran görüntüsü rt204'e ait değil?
Şuanda kullandığım modem Huawei HG630a ve daha 2 gün önce hipernet 24mbit'e geçtim.Hipernete geçmeden önce netim 8mbitti ve airties rt204 kullanıyordum ve o zaman kablosuz bağlantıyla 8mbit alıyordum.Şimdi hipernetim var ve daha iyi bir modemle yine 8mbit alıyorum sorun burada.
-
Hah tamam şimdi oldu :)
Dediğim gibi değerler gayet sağlıklı. Hangi cihazla hız testi yapıyorsunuz? Modemin dibine girin, kanalları değiştirerek hepsini test edin. Yine de bağlantı yavaş ise Türk Telekom'a arıza kaydı bırakırsınız, belki bağlı olduğunuz portta sıkıntı vardır. -
quote:
Orijinalden alıntı: sieve
quote:
Orijinalden alıntı: SysEdit
Hız testi kablolu bağlantı ile yapılır kablosuz bağlantıda 10 mb hız almanız normaldir...
Hocam 24mbit internet aldım illa kablosuz olunca 8 olması normal mi yani?8mbit internetim varken kablosuz tam performansla kullanıyordum.
Kablosuz kullanacağım internetimi bu bir zorunluluk,acaba nasıl yükseltirim değerleri bilginiz var mı?
Arkadaşım 100 mb kullanıyorum kablolu testte 97 mb hız çıkıyor ; kablosuz ile yapıyorum aynı testi 10 mb çıkıyor... Çevrede parazit çoksa kablosuz bağlantı ile 10 mb alman iyi sayılır... Yoksa hat değerlerin iyi... -
Ben kablosuzda 35 mbit alıyordum. Tarifem de 35 idi yani. Dediğim gibi çok değişken var. Uygun koşullarda 100 mbit de alırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Ben kablosuzda 35 mbit alıyordum. Tarifem de 35 idi yani. Dediğim gibi çok değişken var. Uygun koşullarda 100 mbit de alırsınız.
Hocam şimdi ölçüm yaptım 1mbit çıktı,arasıra 4-5 oluyor bazen 10 hatta 15 e kadar geliyor.Kafasına göre hızlanıp yavaşlıyor.Yarın gitsem 15m kablo alsam ve kabloyla kullansam yüzde yüz stabil 20mbit civarı bir değer alır mıyım? -
Son olarak telefona speedtest.net'in uygulamasını indirdim ve modemin üstüne koyup birçok kez test yaptım,15mbit çıktı her ölçüm yaptığımda.Kablo bağlasam modemden pc ye bu değer değişir mi? -
Kablo ile bilgisayar ve hattin kapasitesi ne kadarsa onu alırsınız. Hatta sorun görünmüyor, denemekten zarar gelmez :)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- eve fiber kablo çektirme ücreti
- türk telekom dns sorunu
- türk telekom port başvurusu
- türk telekom altyapı başvurusu
- zyxel vmg3312-b10b arayüz şifresi
- hat takılı ama şebeke yok
- zyxel modem kurulumu
- statik ip
- türk telekom internet çekmiyor
- ağda kayıtlı değil ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X