Şimdi Ara

TürkTelekom akşamları ping ve hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 2 haftadır akşamları ortalama 8:00 - 11:30 saatlerinde hızımda yavaşlama ve pingde artış oluyor.
    Ancak bunun tamamen benle alakası yok çünkü bu saatler haricinde hızım gayet iyi. Hipernet 50 mbps kullanıyorum ve hızım 48 çıkıyordu pingimde 7-19 arasıydı hep. Ancak bu saatler arasında çok düşük çıkıyor. LoL oynuyorum ve tracert testinin sonuçlarınıda fotoğraf ekledim buyrun. Sizde böyle bir sıkıntı varmı yoksa bana özelmi yapılıyor diyecem ama illaki bu sorunu yaşayan mağdur olan vardır. Hiçbir M.h çözemiyor hattı kontrol ettiğimizde sorun görünmüyor hızınız ideal diyor :D müdürlüğe gittim ordada M.hizmetlerinden farklı bir cevap alamadım aynı muamele. Suçu bana atıyorlarTürkTelekom akşamları ping ve hız sorunu

TürkTelekom akşamları ping ve hız sorunuTürkTelekom akşamları ping ve hız sorunuTürkTelekom akşamları ping ve hız sorunuTürkTelekom akşamları ping ve hız sorunu

• Belirttiğiniz saatlerde kullanıcıların çoğuna bandwidth throttling uygulanıyor. Eskiden bu sadece youtube için geçerliydi ancak artık uçana kaçana giriyorlar anlayacağınız.Hızınızın bu kadar düşmesini tam anlayamadım.
    Sonuç olarak ttnette mantık aramaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beauregard -- 6 Aralık 2017; 22:44:52 >
  • Beauregard kullanıcısına yanıt
    Aynen. 1 yıl önce tam 1 senedir ben Youtube ve Google Play market ile ilgili throttling sorununu hergün sabahtan gece kadar yaşıyordum. Ne kadar çöp bir firma cidden yazık bunlara :S
    İşin kötü tarafı başka fiber vb bir hat yok sadece türktelekomun vdsl hattı var başka firmaya geçsem oda ayrı bir sıkıntı olacak (boş port yok vs) Elimde kanıtlarla müdürlüğe gitsem acaba nasıl olur. İlgilenen birisi çıkmaz diye gidesim gelmiyor ne yapacağımı bilemedim keşke sadece ping olsa utanmadan hızı 8 mbps ye indirmek nedir abi :D
  • informix kullanıcısına yanıt
    Uğraşırım derseniz tüketici hakem heyetine başvurun.Ayrıntısını bilmiyorum ancak bu forum altında bilgi veren kişiler vardı nasıl uğraştıkları hakkında.
  • Uğraştıkları bir yazı hangi konuda var size zahmet söyleyebilirmisiniz ? Bir bakayım ne yapmışlar. Ona göre hareket ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hat değerlerinde bir sorun olmasada stabil olarak bir sorun var arıza kaydı bırak.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Değil mi ? Hat değerlerim snr margin felan aynı değişme yok gündüz akşam aynı ancak bu akşamları böyle oluyor kontrol ettiklerinde sorun görünmüyormuş. Bende modemden bakınca sorun göremiyorum ancak bir sinsilik yapıyorlar bunlar.
    Hatta eskiden ne olmuştu söyleyeyim sana haberin olsun eğer yaşarsan :D
    Eskiden bilerek YouTubeye throttling uyguladıklarında ben arıza kaydı açtım. Sonra bunlar benim hız profilimi güncellediler 51 mbps download 2 mbps upload geliyordu. 50 mbps download 4 mbps upload yaptılar. Upload 4mbps değil 2mbps çıkıyordu testlerde. Tekrar arıza kaydı açtım dedim uploadı 4 yaptınız iyi güzel ama 2 çıkıyor yine dedim ve YouTube throttling sorunu çözülmedi dedim upload hızımı 2 ye sabitlettirirmisiniz dedim. Sonra neyse tekrar hız profilini güncellediler 51mbps download (aynı bu değer değişmedi) 2 mbps upload yaptılar tekrar. Sorun burda başladı bu son güncelledikleri hız profilinden sonra benim hızım gece gündüz farketmezsizin herzaman 24 25 mbps çıkıyordu santraldeki yoğunluk falan değil ama bu :D yani ben modem değerlerinden bakınca 51 mbps geldiğini görüyorum ancak hız testinde 24 mbps ye sabitlediklerini anlıyorum öyle bir çakallık yapmışlardı sonra tekrar tekrar arıza kaydıyla uğraş dur derken çözdüm.
    Şimdiki olayda böyle bana 51 geldiğine bakmamak lazım hatta sorun görünmüyor olabilir ama bu sinsizler herşeyi yapıyor isteseler ^^

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • informix kullanıcısına yanıt
    Aslında bende farklı bir sorun vardı ortalama 5 mb gelecek hız internet sitelerinde 1-2 mb olarak video açıyordu Vpn ile 5 mb son hızda izliyordum bu şekilde yapabiliyorlar.

Türkiye'deyiz yapacak bir durum yok
  • 2 gündür altyapı çalışması olduğunu söylediler,sıkıntı bundan kaynaklanıyormuş. Oyunlarda 150-200 ping alıyorum 2 gündür ve 24mb'lik internetimin download hızı 8mb'i geçmedi, ciddi anlamda bu devletin artık internetle büyük sıkıntıları olduğunun farkına varmak lazım,bizi rahat bırakmayacaklar artık.TürkTelekom akşamları ping ve hız sorunu
  • Bana böyle birşey söylemediler. Ve benim sorun 2 haftadır var :D ama hızmın düşük çıktığını 3 gün önce farkettim ping sorunu vardı akşam sorun olduğu saatlerde. Ve şuan saat 23:15 olmasıyla sorun düzeldi. Ama yarın akşam birdaha aynı sorun olacak.
  • benim pingim yıllardır 6-7 ms'ti. geçen haftadan beri bir sorun var pingim en düşük 22 oluyo sürekli değişiyo şuanda da 80 pingim var . m.hizmetlerini arıyorum pinge bişey yapamıyoruz diyo ne yapıcam ben ya
  • sedateren23 S kullanıcısına yanıt
    Aynen. Pinge birşey yapamıyoruz diyorlar. Ancak sorun şuan akşam 23:00 dan sonra çözüldü yarın birdaha aynısı olur. :D
  • Her akşam aynı sorun saat 20.00-24.00 arası pingler uçuyor.
  • Blackankas kullanıcısına yanıt
    Çıldırcam lan bu sorunu gören hiçbir ekip yokmu ?
    Krize sokuyorlar delircem aga valla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.