|
TUSAŞ, Hürjet'te 300 adet Gökbey'de ise 500 adet siparişi hedefliyor: İşte detaylar

-
-
Hürjet basit bir proje değil. F16nın ayarında muadili olabilecek bir uçak. Sadece uçaklara motor gövde gözüyle bakılmamalı. Bunun bakımı gövde parçaları muhimmatları yerlileştirmek çok önemli.
-
seçim yaklaşıyor.
-
Anladığım arge yeter artık üretelim demişler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uzaktan yakından alakası yok. Hürjet hafif taarruz, eğitim ve akrobasi uçağı. F-16 çok yönlü (multirole) aktif kullanımda olan en yüksek üretim adedine sahip savaş uçağı. Bizim ilk etaptaki ihtiyacımız Hürjet gibi maliyeti az, az paraya çok iş gören uçaklar. Ama sapla samanı karıştırmamak lazım. F-16 nere Hürjet nere. 50 yıl olmuş halen sıfır uçak siparişi alıyor. Bizde 40 tane sipariş verdik. Hürjet daha iyi olsaydı ve hazır olsaydı F-16 için dil dökmezdik demi?
Hocam ne yaptınız 300 Hürjet, 500 helikopter. Bir sıfır fazla yazılmış herhalde bu rakamlar imkansız. Bürokrat ya sayı saymayı bilmiyor, ya da sağlam yememiş herhalde. Kıyamete kadar bu sayıları üretemez ve satamayız. Yabancılar gelir bakar inceler ama satın almaya gelince siyasette güçlü olan ülkelerin borusu öter. 30 Hürjet 50 Gökbey helikopter satabilirsek ne ala.
Uzun vadeli bir projeksiyon bu. 1 yıllık değil. Süreç içerisinde toplam üretim hedefleri.
-
Zaten vida fabrikası bile açılsa 1 yıldan fazla süre öngürülür bende uzun vadeli bu sayıların verildiğini düşünüyorum ama im-kan-sız 500 helikopter. 300 jet. Yeni genel müdüre kim bu brifingi verdi ise kenara çekilmesi lazım. Kime kaç tane satacak da bu sayıları çıkartıp müdür beye vermiş. Çok fena entrika çevirmiş kurum içinde. Ayrıca insansız helikopter projesi var Tusaş açıkladı. Demek ki bu helikopterlerin üretilme planlaması kısıtlı. Bir yerde insansız helikoptere geçiş yapacak. Birde Gökbey helikopterin bulunduğu lig şampiyonlar ligi bir dünya rakibi var. İşin siyasi boyutu var. Umarım bu rakamlara ulaşır da sevinirim yanıldığıma. Ama 500 helikopter İM-KAN-SIZ. Bisiklet mi bu.
F16 ile Hürjet tabiki karşılaştırılabilir. F16 tabiki galip gelecektir. onda hem fikiriz. ama karşılaştırılamaz demek yanlış. Sapla saman değil yani.
-
Bende karşılaştırılamaz demedim ki. Kendim karşılaştırdım hatta. Arkadaş Hürjet F-16 dan iyi demiş yok artık babında. Karıştırmamak lazım, karşılaştırma olabilir tabi. Farklı segmentler biraz sapla samanı karıştırmak oluyor. İnce çizgi var yazdıklarımda :))
arkadaşın yazdığını okudum. iyi dememiş muaidili demiş. bence muadili değil ama ben iki uçağı karşılaştırırım. örneğin 2 Hürjet bir F16 ya çok rahat önleme yapar. (Not : F-16 bizim hava sahamıza girdi ise. hava sahamızın dışında bir şey diyemem)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 8 Temmuz 2024; 19:22:41 > -
Hangi mühimmatla. Çok zor. İyi bir F-16 pilotu indirir aşağı. F-16 tam anlamıyla bir savaş uçağı, hürjet o statüde değil. F-404 motor ile F-110 motoru arasında dağlar fark var. Gece görüş sistemi var. İyi bir pilot ile çok rahat arkasına geçer füzeyi yollar. Radar ve aviyonik farkını unutmamak lazım.
konunun uzmanı değilim ama 2 uçağın arkasına aynı anda nasıl geçebilir hayal edemedim. hangi mühimmat onu da bilmiyorum. F16 nın kullandığı mühimmatı atamaz mı demek istiyorsun. radar farkını hesaba kattım o yüzden bizim hava sahamızda dedim. ayrıca çok yüksek hızlara çıkıp manevra yapmaya kalkarsa muhtemelen yakıtı biter ve geri dönemez. gece görüşü hakkında yorum yapamayacağım. bence bir eğitim uçağında gece görüşü de olmalı, yoksa ne anlamı kalır ki. kendi görüşüme göre Hürjet gayet yeterli önleme yapabilir. tabi dediğim gibi konunun uzmanı değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 8 Temmuz 2024; 22:33:5 > -
300-500-5000 bilmemde vergilerle bizi köklüyorlarda köklüyorlar. kaç satarlarsa yapmazlar bunu.
-
Pilot ve hava koşulları en önemli faktör, belirleyici şekilde. Hürjet F-16 nın çıkabildiği yüksekliğe çıkamıyor, maksimum yükseklik düşük. Menzil F-16 nın yarısı. Motor gücü F-16 nın yarısı. Taşıma kapasitesi çeyreği kadar. Gece görüşü yok. Füzelerini bitirirse mermi sıkacak topu yok, dımdızlak kalır. Hızı neredeyse yarısı. İnsanlar nasıl 2 hürjet 1 F-16 düşüremez diye mantıklı olarak düşünebilir ama savaş alanı öyle bir yer değil. Sadece uçakları hayali olarak kapıştırdığımız senaryoya göre konuşuyorum. Hürjetin mermisi, topu yok düşün. Eğitim uçağı olduğu için doğal olarak gündüze göre tasarlanmış, gece savaşa girsin diye tasarlanmamış. Gece görüşü katılmamış o yüzden. Radar ne olacak bilgisi verilmemiş, yerli radar kullanılacaksa Northrop Grumman radarlarına göre çok geri kalır. Hürjet daha fark etmeden F-16 fark eder, pozisyon alır, 2 tane sallar. Hürjet hızı düşük olduğu için kaçmasıda daha zor. Yani çok çok zor. Karşıda tam bir ölüm makinesi var hayvani bir şey. Bakma hürjet savaş uçağıdır diyenlere asli görevi eğitim jeti. Yanlarına 2 füze takalım diyince savaş uçağı olmuyor. Sadece basit bombalama görevlerinde destek olsun diye kullanırsın. 3 kuruşa beş köfte yok havacılıkta. Ne istiyorsan onun bir para ve teknik donanım karşılığı olur. Armut yiyeyim ama tadı çilek gibi gelsin. Oldu hürjet gelip perdeleri de taksın, evi de silsin. Olmaz yani dostum tasarımı belli, amacı belli, fiyatı belli. Eğitim ve akrobasi uçağıdır daha fazlası değil. Çok zor durumda kalırsan eklemeler yaparsın, süngü ile müdafaa yapmak gibi savunmaya geçersin. Artık karşı tarafa ne zarar verebilirsen. İrlandalı boksör turist ile Aksaray esnafı kapışması gelsin aklına. Veya yerli boksörün 4 kişiyi yere sermesi videosu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
mümkündür ama itirazlarımı yine de yazmak isterim, akıllı mühimmatların olduğu bir dünyada artık platformun eskisi kadar bir önemi kalmadı diye düşünüyorum. güçlü bir radar ile yerini belirle (kendi hava sahamız içinde dememin sebebi bu) sonra herhangi bir en yakın konumdaki platformdan mühimmatı yolla gitsin. kendi hava sahamızda it dalaşı yapmaya cesaret edebilecek bir pilot olduğunu düşünmüyorum. eskiden bilek gücü ile savaş yapılırdı tüfek çıktı mertlik bozuldu. irlandalı boksörün ateşli bir silah karşısında şansı sıfır dır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Temmuz 2024; 0:31:18 > -
Kimle savaştığına bağlı. Büyük bir devlet ile savaşa girersen onun da radarı, füzesi başka şeyleri var. O yüzden sadece uçakları diğer herşeyden bağımsız savaştırma senaryosuna soktum. Savaş bu, çıktı mı bir kere senin hava sahan benim hava saham demez. Gardını düşürene kadar vurur da vurur. Ne radarın kalır, ne uçuracak uçağın, ne akıllı mühimmatın. Bir bilgisayar ortamında karşılaştırdık gibi düşün. Abartmalara rağmen ikisi birbirinden bıçak gibi ayrılmış bambaşka sikletler. Aksi halde Amerika'ya o kadar dil dökmezdik sıfır F-16 verin diye. Bakma F-35 alamayarak ne kaçırdığımızı çok iyi biliyoruz ama gevezelik yapmakta üstümüze yok. Bak bir haber çıkıyor İsrail İran büyükelçiliğini vurdu, nükleer zenginleştirme tesilerini vurdu diye kimsenin hiçbir şeyden haberi olmuyor bomba patlayana kadar. Niye uçak hayalet çünkü elini kolunu sallayarak istediği yeri vurup geri dönüyor. Ah ahhhh konyalı sanayi ustaları F-35 gereksiz pahalı ne gerek var diye yorum yapıyor ona yanıyorum. Bir gün güle oynaya piknik yaparken kafalarına füze atılınca anlarlar çok mu pahalı, çok mu gereksiz, Kaan dan kötü mü?
-
F-35 gerekli ama lazım olduğunda kullanabileceğimizi düşünmüyorum. tıpkı Alman tanklarını terörle mücadelede kullanmamıza izin vermedikleri gibi. taştan olsun bizim olsun. başka yolu yok.
-
Dostum halkı kandırıyorlar uymayın şunların palavralarına ya. Bahane sadece, sıvadıkları siyasi işlerini uçağa iftira atarak kapatmaya çalışıyorlar. Bu bizim hava kuvvetlerine hakarettir ya. Bizim askerler afedersin gerizekalı mı şifre ile çalışan, istediğin zaman kullanamayacağı uçağı alsın. Sözleşmeler, şartnameler, milyon tane hesaplama yaparak alıyorlar. F-35 şifre ile çalışıyor, Amerika izin vermezse yerden kaldıramayız diyenler askerimize, hava kuvvetlerimize hakaret ediyor farkında değil. O anlatılan sistem bakım onarım ile ilgili bilgi paylaşma sistemi. Uçağın arıza, bakım durumlarına dair bilgi veriyor. Onu da kapatıp yetkisini iptal ediyorsun zaten istediğin zaman. Uçaklar bizde olsaydı istediğimiz zaman istediğimiz şeyi yapardık bütün kontrol sahibi olan ülkede. Utanmasalar şifre E-mail ile gelmezse kullanamayız diyecekler. Kahvehane teknik analizi bu kadar olur. Uyutulan, manipülasyon yapılan halkıma üzülüyorum.
-
Amerikan silahı ile Amerika ya kafa tutarız onların canına okuruz diyorsun. Hava kuvvetleri ile gurur duyuyorum ama gerçeklerde ortada. Kandırmak konusunda Amerika bu işin piridir. bizim siyasetçiler onların eline su dökemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 9 Temmuz 2024; 9:38:35 >
Benzer içerikler
- whatsapp numara kaydetmeden mesaj atma
- facebook hesap dondurma
- apple watch whatsapp görünmüyor
- whatsapp silinen mesajları geri getirme
- twitter kullanıcı adı değiştirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X