Şimdi Ara

Tutulmayan araç alırmısınız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
7.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Tutulmayan aracın bir illeti vardır ki tutumamıştır yoksa neden daha eskisine millet aynı parayı versin!

Çünkü insanlar bilmiyor, araştırmıyor, öğrenmiyor. Çoğunun yabancı dili yok, bildiğini zannettikleri de Türkçe kaynaklardan, ondan bundan duyduğuyla sınırlı kalıyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi çoğu kimse; dolayısıyla aklı ve bilgisiyle değil sürü psikolojisiyle hareket ediyor.

Tüm bunların üzerine insanımız bir de gösteriş meraklısı. Söz konusu çoğunluk, aynı fiyata her yönüyle üstün olsun, bunu iliğine, kemiğine kadar bilsin, yine de (örnek) Skoda yerine VW tercih ediyor.

Bir şeyin genellik arz etmesi doğru olduğu anlamına gelmez. Aracın piyasa genelinde "tutmayışı" için binbir türlü sebep varken ne yazık ki ülkemizde teknik ve bilgi bu sebepler içinde başı çekmiyor.

• selamivural kullanıcısına yanıt
    Umarım bu yazıyı yazarken ciddi değildiniz.Her tutulmayan araç sorunlu mu? Bizim ülkedeki sorun marka algısı ve takıntısı var genelde bu +35 yaşlarda oluyor.Yok logosu yeter yok adı yeter diyip piyasanın içine ettiler zaten.Şuan kaliteli bir çok araç var bknz ; Subaru,Mazda vs vs bunlar sorunlu olduğu için mi yoksa logo takıntısından dolayı mı tutulmadı sizce?
  • Tutulmayan laguna2, 406-407,Lancer kullanmak istediğim araçlar. D segment, aynı yaşta C segment araçlardan daha ucuz ve konforlular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almam çünkü elden çıkartmak istersem zor olur.
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Bundan daha iyi bir özet yoktur heralde.
  • parçası ustası varsa alınır binilir yoksa çok sıkıntı yaşarsınız. Arabanın tutulup tutulmaması için bir çok neden var kronik sorunları, usta olup olmaması, parça olup olmaması, yakıtı, yol tutuşu vs. Bende fiat marea var kronik sorunları bitmiyor devir dalgalanması abs arızası hararet gösterge sorunları. Başka bir araçta usta 50 lira işçilik isterken benden 250 lira istiyolar sırf araçtan çok fazla anlayan yok diye. Fiat lineanın arka stop lambası 50 lira iken benim aracın arka stop lambası bulunmuyordu bir ara satanlarda karaborsa satıyordu 500-1000lira fiyat biçiyordu. Markayada değil modele göre değişiyor yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay H

Ssangyong Kyron.

Arabayı almadan önce iyice araştırdım, satmak için değil binmek için aldım. İyi ki de almışım dediğim nadir şeylerden biridir. İnsalar duyunca bi ilk başta neden aldın boş yere bunu diyor, binince de o paraya bu arabayı nasıl aldına dönüyor

• Renault Fiat Vw Ford Toyota gerisini salla hocam burası Türkiye

• Bahsettiğin araçlar çer çöp

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tutulmayan araç alınır.

Şubat 12 - ağustos 15 arası 6 ay binip 44.000'e alıp, 54.500'e sattım. Bu arada 7 günde satıldı araç. Ne elde kaldı aylarca satmakla uğraştım ne de zarar ettim

Edit: Tutulmayan derken uzak doğu çöplerini kastetmiyorum. Avrupa'nın tutulmayan modelleri alınır. Peugeot 207 SW outdoor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 17 Ağustos 2019; 12:52:35 >
  • Araçtan araca değişir, Mazda 3 pek tutulmuyor alırım ama senin saydığın araçları almam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 17 Ağustos 2019; 12:44:8 >
  • Bahsettiginiz araclar alinmaz, zira hem tutulmayan markalar, hemde kalite sorunu olan markalar.

Ama mitsubishi, suzuki, mazda, subaru, daihatsu vb alinabilir.

Tutulan araclardan eksikleri yok, fazlalari vardir.

Hayirli gunler

• Bu ülkede aracın tutulmasına en önemli etken sanayi ustalarıdır.Bu araç alınmaz dediler mi o araç tutmaz.Örneğin Laguna için parçası pahalı derler fakat şöyledir durum aslen.Megane debriyajı 100.000 km de bozulursa Laguna 150.000 de bozulur çünkü üst segmenttir.Fakat usta d segment bir aracın onarımı daha zor olduğu için sen Megane al der.Bilmeyen, araştırmayan bizim toplumumuz ise ustaya güvenir d sgment parasından daha pahalıya c segment alır.40'ın üzerinde araca bindim ve her zaman insanların bu araçla seni gömerler satamazsın dedikleri araçları 1 hafta da en geç 20 günde sattım.Her araç alınır , binilir.Önemli olan araçtan beklentilerinizi karşılaması...
  • Piyasasinin yavaş olmasini bilmeme ragmen Verso aldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CALISKAN16

Umarım bu yazıyı yazarken ciddi değildiniz.Her tutulmayan araç sorunlu mu? Bizim ülkedeki sorun marka algısı ve takıntısı var genelde bu +35 yaşlarda oluyor.Yok logosu yeter yok adı yeter diyip piyasanın içine ettiler zaten.Şuan kaliteli bir çok araç var bknz ; Subaru,Mazda vs vs bunlar sorunlu olduğu için mi yoksa logo takıntısından dolayı mı tutulmadı sizce?
    Mesela Subaru boxer motoru internet te tamir video su var çok komplike ve toplaması ayrı bir ustalık istiyor, haliyle ancak servisinde iyi paraya hakkından gelirler. İyi de benzin yakıyor ve 0-100 ahım şahım değil!
    Mazda da aynı Cruze gibi çok yakar, az kaçar ve atmosferik olmaları işi bozuyor, dayanıklı olabilirler fakat rakiplerinden yavaş kalıyorlar. RX 8 spor modeli wankel rotary motor desen çabuk ölüyor ve tamir olmuyor.
    Millet esasında akıllı, tamiri pahalı, başına iş açacak arabadan uzak duruyor çünkü zaten borç harç araba alıyor, geriye oynayacak para kalmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla tutulmayan araç alacağımı sanmıyorum nedeni tutulan geçmişi çok karanlık olan corollayı 3 günde satmıştım ... Günde 20 kişi aramıştı , o hurdayı bile sattıysam dedim hakkaten tutulan araç almak lazım dedim

• Tutmayan arac sayilir mii bilmem ama aracim ıbiza cupra herhalde hemen satilmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 18 Ağustos 2019; 2:30:0 >
  • HER malın bi alıcısı vardır
    fakat genede tutulmayan araba veya motosiklet almam
  • o tarz araçlar almam. eğer max 30bin bütçem varsa, 2. eli pek tutmayan veya üretimi bitmiş olan eski model araçlara yönelirdim aklıma ilk gelen nissan almera oldu...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.