Şimdi Ara

Tutulmayan araç alırmısınız ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
7.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle tercih eder miyim? Şu durumda Etmem. Ama ileride buna da bineyim diyeceğim bir maddi durumda olursam 3 5 değer kaybetse de bindiğimde sayarım diyeceğim araç olursa o zaman binerim.

Şöyle birşey O tutulmayan aracı siz alacaksınız. Zamanı gelince sizden de bir alan olacak.

Bizim ülkede tutma mevzusu biraz başka. Peugeot 307 tuttu da noldu. Her yeri sıkıntı. Hala var piyasası hala alıyor da satıyor da millet.

Bu araçları alırken kritik nokta parçaların ikame ya da hangi araçla ortak olduğu. Motoru Ford olur renault olur Peugeot olur, alt takımı bir araçla büyük ölçüde aynı olur, aynı platformdan üretilmiş olur o zaman alınır.

Nazlı gider denir hep. Evet ihtimal düşer. Bir yerde binlerce talip kitle varken bir yerde belki onlarca belki bir elin parmaklarını geçmez. Bilemezsiniz. İlana aracı koyarsınız O gün o aracı arayan insan çıkar satarsınız. 4 5 hafta beklersiniz satamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Tutulmayan aracın bir illeti vardır ki tutumamıştır yoksa neden daha eskisine millet aynı parayı versin! Bi de satarken bi sürü para kaybı, aylar sürer elden çıkarması.
    Tutulan araç hem prim yapar hem kolay satılır temiz kullanılmışsa daha az arıza verir çünkü daha çok satmıştır ve kullanıcı yorumları medyada daha çoktur.
    Tutulan araç derken herkesin kuyruğa girerek sıra beklediği ama sonrasında başta Dsg arızaları nedeniyle Doğuş'un insanlık dışı muamelesine maruz kalmasına neden olan VAG araçlarını mı kastediyorsunuz? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Ağustos 2019; 13:29:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracına bağlı.
  • D segmentinde Passat hariç hiçbir model öyle ahım şahım tutmamıştır.Söz konusu D segment ise gözü kapalı dalarım.

Fakat B-C hatta E segmentinde tutulmayan araba almam.E segmenti örnek XF vs.

• Yaşadığınız şehire göre değişir. Ben istanbulda olduğum için illa satılır mantığıyla rahat rahat alıyorum. Tutulmayan araçlar daha mantıklı oluyor. 2 kere 508 aldım sattım hiç sorun yaşamadım. Şuan 3. Kez almayı planlıyorum. F/P olarak değerlendirildiğinde tutulmayan araçlar daha mantıklı oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tutulan araba alacağımı sanmam.

Milletin tutulan araba takıntısından dolayı uygun fiyata güzel arabalara biniyoruz.
  • Alfa 147 aldım. 165 binde değişensiz binde 2005 mk kasa. tutulmuyor dedikleri alfayı ay sonra 35 e sattım ilansız. Alfa macerası başlamıştı bir defa 159 aldım jtd 49 bine yıla kalmadan 54 e sattım. şimdi mi tekrar bir 147 2008 blackline paketle devam ediyorum. uzak doğulu araçlara girmem lakin alfa lancia tarzı avrupa arabalar bırakın tutulmasın. bu fiyat aralığında binilecek en iyi araçlar. digital cift yönlü klima hız sabitleme yol tutuşu twinspark motoru. bırakın tutulmasın sahipleri zaten kıymetlerini biliyor avrupa menşeili ülkemizde tutulmayan araçları.

• Galerici değilim o yüzden satmak için değil binmek için bütçeme ve aradığım özelliklere uygun hangi aracı beğenmişsem onu alır geçerim. Derdiniz paranızın değer kaybetmemesi hatta kazanması ise araba almak yerine otobüse binip araba alacak parayı da borsa, arsa, döviz, altın, emlak gibi çeşitli enstrümanlarda değerlendirirsiniz.

Hem İstanbul'da Lamborghini'nin bile parçası bulunuyor yahu çoğu parçası Mitsubishi ile ortak olan Proton'un mu parçası bulunmaz Allah aşkına veya Alfa'nın neredeyse tamamı "parçası bakkalda bile bulunur" diye tabir edilen Fiat ile ortak olan parçaları mı bulunamıyor? Veya parçası %90 o çok tutulan Opel araçları ile ortak olan, dizel motorları diğer GM araçlarında olduğu gibi "parçası bakkalda bile bulunan" Fiat ile ortak olan SAAB araçların mı parçası bulunamıyor? Veya Daihatsu ve Lexus araçlarının tamamı "çeyrek altın gibi bozdurulabilen" Toyota ile ortak olan parçaları... "Parçasını bulamazsın" lafı %80 hurafedir bir tek tutulan araçlarla ortak parçaları olmayan (örneğin Rover) araçlar için geçerli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunkurun -- 20 Ağustos 2019; 18:2:8 >

• Parça sorun değil günümüzde,parçası bulunmayan araç çok zor illa ki parçası bulunuyor. Rover'ın fabrikası kapanalı yıllar oluyor hala parçaları piyasada.
  • İlerde volvo almayı düşünüyorum. Tutulmamalsı yararıma olur.

• Tutulmayan araç değil o üretimi az olup ülkemizde satışını almayan desen daha doğru Ferrari de tutulmuyor belli sebeplerden Subaru kulanicisiyim kulaci olarak az ve öz uz yolada görsek selam lasir muhabbet ederiz 30 değilde 10 daha köy sana 1.6 Subaru impreza alalım çok ta memnun kalırsın dua edersin bana

• Benim araç seat altea 1.6 stylance.Almadan önce herkes yav ismini yeni duydum o ne elinde patlar dedi.Aracı aldïm.Hiç satmak istemiyorum.Satmayacam da.500.000e kadar binecem daha 160.000de.8 hava yastigi var gırtlak dolu.Ederi 45bin satsam o fiyata bulamam.not: araca binen alıcı oluyor

• Fransız arabası dediler, sorunlu dediler, alma zor satılır dediler.

44.000'e alınıp 6 ay bindikten sonra 54.500'e 7 günde satıldı.
  • Geely tata proton gibi araçlar yerine tutulan markaların tutulmayan ya da az tercih edilen modellerine bakılabilir. Sonata, corona-carina, avensis, accord gibi daha fazla mekaniğin(ya da kronik problemlerin az olduğu da diyebiliriz) olduğu otomobiller temiz olduktan sonra sıkıntısı az olur diye tahmin etmekteyim. Tutulmayan diye tabir edilen araçların mekanik parçaları büyük şehirlerde bulunuyor, kaportada biraz sorun oluyor(bulunuyor ama daha pahalı oluyorlar), onu da konforun(ya da performansın otomobile göre değişebilir) bir nevi bedeli gibi düşünüyorum, kaldı ki kaporta parçalarına acemi olmadıktan sonra bir kaç defa ihtiyaç olur diye tahmin ediyorum. Birde tutulmuyorsa vardır bir illeti diye düşünmek bana doğru gelmiyor, bir aracın tutulmamasında pek çok faktör etken, belki tasarımı sevilmemiştir, belki yakıt tüketimi çok gelmiştir gibi. Bence uzun yıllar aynı otomobil kullanılacaksa tutulmayan araç tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelkeriş -- 22 Eylül 2019; 23:33:29 >

• Alacağım arabanın modeli iyiyse alırım c5 tutulmayan bir araç ama iyi diye aldım kullanıyorum. Dediğiniz markalar arsında da Chery tiggo,Geely emgrand alırım iyi araçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 23 Eylül 2019; 1:58:52 >
  • hepsi fantezi bi arkadası 3 e almışta 5 e satmış kendi alırmışta.
    ilanlarda mesajları biliyoruz yalvar yakar dilenir 1.000lira indirim için
    ucuz alırsın ucuz verirsin hepsi okadar

mazda mitsubishi subaru ctroen landrover rover 6 ayda ya satılır yada satılmaz ucuza alın ucuza satın herkes kar etme peşinde olduğu için satılamıyorderler ilan fiyatlarına aldanmamak lazım 40 yazıyor 35 deyince elinde kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: veni60

hep bir lancer hayali vardı sağolsunlar piyasası yok diye herkes soğuttu, ha bundan sonra evo bakarım olursa o ayrı seviye atladık :D
    Yalan piyasası bal gibi var.

Hem eski kasasının hem de yeni kasasının piyasası var ama asıl sıkıntı kullanıcı kitlesi apaçi... Hızlı öfkeli izleyen cahil şahinci kafasındaki tipler alıyor. Benim gibi eski sahibini aile babasından denk getirirsen tertemiz arabadır. Sattığıma bin pişmanım. Ama ilanlara bakarsan hepsi saçma sapan ucuz yollu fiber tamponlu ve madara edilmiştir. Tek tük yok değil kaliteli malzemelerle güzel bakılmış modifiyelileri var ama bulması zor. bulursan astronomik rakamlar ister.

2011 1.6 manuel invite vardı. Satıp 2006 320i iç dış m technic(sport) ne deniyorsa artık her özelliği olanı aldım. Lancerımı hala özlüyorum keşke satmasaydım dedim. Satma sebeplerinden biri mitsubishi team diye kaba ve cahil tayfanın marka algısını ve piyasasını olumsuz etkilemesi. Ben satarken 52-53 olan piyasa şu anda 60 ve üzeri olmuş 2-3ayda ne değişti. Yakında teamde biri araba alacak olursa piyasası tekrar 55lere düşecektir. Böyle çirkin ve berbat bir grubun varlığından rahatsız oldum, bütçem varken ederinde sattım. Sattığım aracın hiçbir sorunu yoktu. Yakıtı efsane idi. uzun yolda 20-22kr civarı görülebiliyordu, şehiriçi 27-28kr civarında idi. Tamam çok fazla donanımı yoktu ama o paraya çok güzel özellikleri vardı, sorunsuzdu, yakıtı azdı, benzinli atmosferik kullanmasını bilene gayet güzel de gidiyordu. Şimdi bmw ile 29kr görünce mutlu oluyorum çünkü 38kr'ye kadar yükseliyor(prins lpg mevcut). Benim araç değiştirme sebebim ise maddi imkanım varken genç yaşta arkadan itiş manuel atmosferik bir araç denemekti. Genel olarak memnunum ancak bu ülke ekonomisinde lancer gibi ekonomik ve masrafsız araba kendini özletir.

Konuya dönecek olursak hep tutulmayan arabalar aldım:
    2010 mitsubishi colt cz3(3 kapı) 1.3 yarı otomatik (2004 polo parasına gelmişti)
    2011 mitsubishi lancer 1.6 manuel(2006 civic parasına almışımdır muhtemelen)
    2006 bmw e90 320i manuel (manuel olması sebebiyle biraz tutulmayan yapıyor, çünkü otomatikleri gidiyor)
    Bir sonraki hedefim mazda mx-5 nd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 23 Eylül 2019; 11:40:6 >

• Şuan chevrolet modellerini araştırıyorum yok parçası yok yok bilmem ne diye tutturmuş gidiyorlar şöyle büyük bir opel parçacısına baktım her türlü parçası var trim aksamlarıda bulunuyor araç almadan önce parçasını mutlaka araştırırım tutulmuyor denen markanın aveo modeli deli gibi satıyor ben bütçeden dolayı kalos modellerine bakıyorum 1.4 modelleri kafama yattı diyebilirim kalosla aynı paraya 90 küsür model araç satıyorlar onu alacağıma daha genç daha düşük km'li araç almak çoğu noktada daha mantıklıdır hayırlısı bakalım.
  • ne zaman ülkedeki şu "ikinci eli iyi" saçmalığı biter acaba?
    ne zaman aldığımız aracı en az 10 yıl kullanmayı öğreniriz?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.