Şimdi Ara

TÜVTÜRK Muayne Ücreti Değil, Soygunculuk. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
7
Favori
34.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
877 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar gayet haklı. Birde 4 5 bin TL para mı yazmış el insaf be Allahdan korkun, bütün memurlar bakın ayrım yapmıyorum bütün memurlar yatıyor. Sabah 8 den akşama kadar yatıyor tek yaptıkları şey yatmak. Şuan kütüphanedeyim 3 memur var babalar açmış klimayı corona var diye öğrenciyede açılmıyor o klima şimdi yemekten dönüp çay içiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlara yeni mi zam geldi? Ben 18'inde 342 tl verdim bu bile çok gelirken bi de üzerine zam yapıldıysa :( diyecek bir şey bulamıyorum
  • Akepeden önce bunu devlet yapardı.O kadar komik rakamlar alınırdı ki vatandaşa koymazdı.Şimdi meydanlarda milliyetçilik taslayıp,ülkenin parasını Almanlara yediriyorlar.
    Yollarda ki hurda dökük araçlara bakınca ben hiç bir fark göremiyorum.Neden Alman firması TÜV e verildi bu iş ?
  • Enes4499 E kullanıcısına yanıt
    Yazın kullandığın, kışın kullanmadığın özellikle motosiklet için çok uygun. Sadece muayene olarak da düşünme, sigorta içinde geçerli.

• Muayene fiyatı çok yüksek, sadece kontrol işlemi için bu bedel çok fazla, bununla alakalı kesinlikle sesimizi duyurmalıyız.
  • Max 1 haftaya unutulur

Neler neler unutulmadı bu mu unutulmayacak

• hasanmerto kullanıcısına yanıt
    aynaya bakıp kendine küfür edebilirsin keza daha çoğunu hak ediyor senin gibiler ama neyse.

memur çocukları kuduruyor.
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    çevir kazı yanmasın

ağlayan memur çocuğu olmaktan daha iyidir
    Kesinlikle öyle.

Gariban işçi 2300 tl para alırken bu adamlar yatarak iki katını alıyorlar.
    Kimin torpiliyle o makama geldikleri de belli.
    Ülkede liyakat sıfır.

Bence memur maaşları düşürülüp asgari ücret alanlara destek olunmalı.
    Ülkede gelir dağılımı adaleti diye bir şey hak getire zaten.
  • Asıl sıkıntılı noktalardan birisi de muayeneden önce vergi borcu olmayacak ve sigorta olacak şartıdır, aracın fiziken trafiğe uygunluğu test edilecekse, bunun benim devlete olan vergi borcum ve zorunlu trafik sigortası ile ne bağlantısı var, herkesin işi görülecek ama giren çıkan vatandaşa, hemde nakit kartla da değil..
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Ne kadar söylesek beyhude hocam. Bunu anca burada 5 kişi söylüyoruz toplum her şeçimde beni hüsrana uğratyor

• Muhalefetin niyeti vatandaş olsa sadece şu konudan bile kendine epey bir artı puan katar. Ama değil.

• Yazık 10 dakikalık iş için verdiğimiz paraya bak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Cevabına itiraz ettiğim noktanın memur maaşının asgari ucretin iki katı olması kısmı olduğunu nerden çıkardın? "Memur aldığı ücreti haketmiyor." gibi akıldan fikirden uzak bir cümle kurmana tepki gösterdim. Bu ülkede nerdeyse hiç kimse aldığı ücreti haketmiyor çünkü hakettiğinden az kazanıyor. Daha bugün konusu açıldı. 2.5 ay çim biçen 14 yaşındaki çocuk üst seviye oyun bilgisayarı alabiliyor gelişmiş ülkelerde. Bizde o işe para vermezler. Asgari ücret karşılığında çim biçmenin üstüne her türlü ameleliği ekler, akşama kadar suyunu çıkarırlar adamın. 2.5 ay içinde de aldığı parayla bir halt yapamaz. Bu ülkede memur da geçinemez asgari ücretli de... Memur asgari ücretliye göre daha rahattır, fazlası değil.

Milyonlarca memur, yüzlerce memur tipi var. Aldıkları ücreti haketmediklerine dair doğru düzgün bir açıklama göster de ciddiye alıp doğru düzgün cevap vereyim. Attığım gif bile cevap verdiğim ilk mesajın için fazla gelir.

Ülkede torpil yok demiyorum. Aldığı parayı haketmeyen insanlar hemen hemen her sektörde var. Ben de kendi tecrübelerimden yola çıkarak "Fabrika müdürleri aldığı maaşı haketmiyor. Fabrika sahipleri kazandıkları paraları haketmiyor. Mühendisler aldıkları maaşları haketmiyor. Özel okul sahipleri kazandıkları parayı haketmiyor." gibi saçma sapan genellemeler yapayım o halde. Ne ala memleket...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 23 Temmuz 2020; 16:5:25 >

• Muz cumhuriyeti burası her şeye kafana göre zam yapabiliyorsun. Bu fiyatlara göz yuman bir de iktidar, muhalefet var. Bizde gidip bu zenginler topluluğuna oy veriyoruz.

• Yahu bu ikram yok, çay-çorba yok diyenler neyin kafasını yaşıyor? 50 liralık işe 400 lira verdikten sonra ekmek arası köfte verseler nolur, kahve ısmarladalar nolur? Lanet olsun ordan gelecek suya bile tenezzül etmiyorum. Önemli olan kaz gibi yolunmamak. Ben yemeğimi çayımı gider istediğim yerde içerim.

Bütün memurların yattığına dair bir kanıt, bir araştırma, ciddiye alınacak bir argüman rica edebilir miyim? Bir memur olarak merak ettim. Mesela bir öğretmen nasıl yatabiliyor? İzah edebilir misiniz?

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    Attığım linke tıklayabilseydin en düşük memur maaşının kaç lira olduğunu görürdün.

asgari ücrete de bakabilirsin. Oranlama yapabilirsin ortada istatistiki veriler varken neyine karşı çıkıyorsun?

evet memur aldığı ücreti hak etmiyor. X memuru ile Y işçisi aynı işi yapıyorken neden X memurunun maaşı Y işçisinin iki katı?

hayır yani torpil yok demiyorum falan bunlar komik söylemler. Ülkede torpilin tillahı var. Ülke torpilden kırıp geçiliyor.

10 tane memurdan 1 tanesi istisna oluyorsa ben bu istisna memur için genelleme yapmam demem bal gibi de genelleme yaparım.

Özel sektörde yatsınlar bakalım ertesi gün kapı dışarı oluyor musun olmuyor musun? Memurlukta belirli suçlar harici kovulma yok.

Bunun verdiği rahatlığı da seyrediyoruz zaten.
  • Benim arabanın da vizesi geldi. Teşekkür ederim. Ama fiyat bana çok uçuk gelmedi. Çünkü maalesef her şey pahalı. Sanırım alıştık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne biçim memleket anlamadım ki. Sözde herkes müslüman ama kimse kimseyi dürtmeden bırakmıyo. Lanet olsun böyle müslümanlığa düzene.

İnsanın gavur olası gelirmi ya gavur olasım var.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.