Şimdi Ara

Tüvtürk'ün dışarıdan egzoz emisyon ölçtürtmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
17.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracımı yeni muayene soktum tüvtürk egzoz emisyon ölçüm + muayene ücreti birlikte alıyor. ilk emisyona giriyorsunuz emisyondan kalsan bile muayeneye girmesen bile muayeneden kalmış sayılıyorsun zaten muayene emisyon ücretini peşin alıyorlar. İlk emisyona soktuk ve araç emisyondan kaldı 0,2 co değeri 0,3 falan çıktı sonrasında ustalara gösterdik sizin egzoz iyi geçmesi lazım dediler ve komple egzoz katalitik konvertör falan değişimi 1000 tl civarı tutuyor dediler .dediklerine göre tüvtürk ölçümü çok hassas mış bu yüzden çoğu kişi tüvtürkden değil dışarıdan emisyondan geçirip sadece muayeneyi tüvtürkten yapıyorlamış. sonra bizde dışarıdan ölçüm yaptıralım dedik geçecek mi diye ama 3 4 ölçüm istasyonuna sorduk hiç biri tüvtürk den kalan araçları ölçmüyormuş bunun sebebi ise tüvtürk onlara dava açıyormuş eğer kalan aracı onlar geçirirse. yani bizden koparabildiklerini koparıyorlar. peki bu yaptıkları yasal mı ? ben neden başka ölçüm istasyonlarından ölçtüremiyorum?

• İhaleye başka firma girmedi,o zamanlar ki inşaatın hızlı olduğu 1 yatırıp 10 alınan dönemlerdi çoğu firma bu işi karsız ve fazla riskli buldu ( binaları yapma,personel eğitme,hiç yapılmayan bir işi ilk defa yapma,devletin çok ağır ihale kuralları vs vs) hatta Tüvtürk'ün alt işleticilerinin çoğu ana firmanın zorlaması ile sisteme dahil oldu. Tabi o zaman devletin de sağlam ihaleler yaptığı,kamu yararını tarafsız gözettiği dönemlerdi.

Aslına çok karlı bir iş değildi gerçekten de devlet taş atmadan yarısından fazlasını kazanıyor ayrıca kuralları yine devlet belirliyor, Tüvtürk değil. Fakat son yıllarda inşaat gibi karlı işler bitince en azından sürekliliği olan bir iş olduğu için kıymete bindi. İhale 2027 yılında bitiyor, devlet belki tekrar süreli özelleştirecek belki kendi işletecek.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Tüvtürk'ün Dışarıdan Egzoz Emisyon Ölçümü Yaptırmaması

Tüvtürk, egzoz muayeneleri için yetkili tek kuruluştur ve dışarıdan egzoz emisyon ölçümü yaptırmasına izin vermemektedir. Bu nedenle, egzoz muayenesinden geçmek için Tüvtürk'ün belirlediği istasyonlara gitmeniz gerekmektedir.

Egzoz Muayenesinden Geçmenin Püf Noktaları:

• Egzoz muayenesini aracınızın muayene tarihinden önce yaptırın.
    • Muayene öncesi aracınızın bakımını yaptırın ve varsa arızaları giderin.
    • Muayene esnasında aracınızın motorunun ve katalitik konvertörünün iyice ısınmış olduğundan emin olun.

Ölçüm Kaydı Bulunamadı Ne Demek?

Tüvtürk'ün sisteminde aracınızın egzoz emisyon ölçüm kaydı bulunamadı hatası, aracınızın daha önce egzoz muayenesinden geçmediği anlamına gelir. Bu durumda, aracınızı en kısa sürede Tüvtürk istasyonuna götürerek muayene yaptırmanız gerekmektedir.

Egzoz Emisyon Muayenesi Dışarıda Yapılır mı?

Hayır, Tüvtürk dışarıdan egzoz emisyon ölçümü yaptırmamaktadır. Egzoz muayenesi için yetkili tek kuruluş Tüvtürk'tür.

Egzoz Emisyon Muayeneden Kaç Gün Önce Yapılır?

Egzoz emisyon muayenesi, aracınızın muayene tarihinden en geç 30 gün önce yaptırılabilir.

Tüvtürk'ün dışarıdan egzoz emisyon ölçümü yaptırmaması konusunda daha fazla bilgi almak için Tüvtürk'ün resmi web sitesini ziyaret edebilir veya Tüvtürk müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tüvtürk'e hiç sokmadan forumun en sevmediği sanayi esnafına danışıp işinizi halledebilirdiniz.. Maalesef Tüvtürk şu an ne derse o olacak gibi duruyor..
  • araban genç değilse tüvtürk'e sokmamalısın.
  • Şu ülkede ki haksızlık dünyada yok.

Herkes tutmuş bir musluğun başını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede bu muayene işini neden sadece tuvturk yapıyor sizce? Otoyollar ve şehir hastaneleri misali... Bir koku var havada..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhaleye başka firma girmedi,o zamanlar ki inşaatın hızlı olduğu 1 yatırıp 10 alınan dönemlerdi çoğu firma bu işi karsız ve fazla riskli buldu ( binaları yapma,personel eğitme,hiç yapılmayan bir işi ilk defa yapma,devletin çok ağır ihale kuralları vs vs) hatta Tüvtürk'ün alt işleticilerinin çoğu ana firmanın zorlaması ile sisteme dahil oldu. Tabi o zaman devletin de sağlam ihaleler yaptığı,kamu yararını tarafsız gözettiği dönemlerdi.

Aslına çok karlı bir iş değildi gerçekten de devlet taş atmadan yarısından fazlasını kazanıyor ayrıca kuralları yine devlet belirliyor, Tüvtürk değil. Fakat son yıllarda inşaat gibi karlı işler bitince en azından sürekliliği olan bir iş olduğu için kıymete bindi. İhale 2027 yılında bitiyor, devlet belki tekrar süreli özelleştirecek belki kendi işletecek.
  • Würth gibi markaların yakıt katlarından uygun ölçüde koyun, egzos sıcakken ölçüm deneyin.
    Biraz da şirketler kemer sıksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir tanidigim tuvturkte egzozdan kaldi sonra disarda gecti ama bu yılbaşından onceydi sanirim ne zaman baslamis bu uygulama ?

• 3 yaşındaki dizel aracı 14 mayıs 2020 de ilk muayeneye herkesin illet diye nitelendirdiği dudullu istasyonuna götürdüm
    muayene öncedi bitişikteki kadosan oto sanayide 80 lira verip egzosta soktum
    muayeneden bir seferde geçti

• Arabamı kesinlikle tüv de egsoza sokmam.bunların ne yapacağı belli olmaz git sanayide kafan rahat yaptır sonrada vizeni yaptır.

• Tüv de Egzosa.sokmak zorunda değilsin böyle bir zorunluluk yok bakanlık onaylı Egzos emisyon yerleri vardır sanayilerde girersin kalsanda sana yardımcı olurlar iyi bir esnafsa..

Tüv de daha yeni geçen hafta araç sokduk emisyonu sanayide yaptırdık... Araç tek seferde muayeneden geçdi.. Öyle tüv de Egzos emisyonuna sokma zorunluluğun yok..

Şayet ilk egzos muayenesine Onlarda girip aracın Egzos dan kalmışsa dışarıdaki muayene yapan yerler tüv ile papaz olmamak için aracınızı almaya bilir bu onların kişisel tercihidir.. Bu sefer tüv diye bilir benim bıraktığım aracı sen nasıl geçirdin diye.. Millet de uğraşmamak için almaz aracı ama bu keyfi bir şeydir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 20 Mayıs 2020; 23:21:15 >
  • Egsoz emisyon ücreti ne kadar, yarın tuv turke gideceğim

• geçen bizim arkadaşda çok ufak değerle kaldı dışarda ölçtürüp tekrar tüvtürke gitti sorumlu müdürü çağırmışlar tekrar ölçüm yapılmış geçmiş tuvturk neyi dava edecek aynı kendi sisteminin aynısı dışardaki istasyondada var oda resim çekiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüv demez ama Çevre Şehircilik Müdürlüğü der, onlarla papaz olmak istemezler,ceza keserler biraz daha ısrar edersen kapatırlar. Egzoz muayenesi ile Araç muayenesi farklı bakanlıklara bağlı. O yüzden sadece Tüv'de ölçme gibi bir durum yok. İstediğiniz yerde ölçüm yaptırırsınız.
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Fiyatı

Egzoz Gazı Emisyon ölçümü 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle KDV dahil 80 TL'dir.

www.tuvturk.com.tr
    Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Fiyatı
    https://www.tuvturk.com.tr/egzoz-gazi-emisyon-olcumu-fiyati.aspx

• Konuyu hortlatıyorum ancak bir sorum olacak. Şimdi ben tüvtürkün ölçümünden küçük bir değerle geçemedim. Aracım benzin+lpg. Dışarda egzozu tekrar yapsam götürsem geçirirler mi? Dışarıda bir ustaya sordum katalizör değişebilir 1000₺ gibi bir fiyat söyledi. O fiyatı ödemem bir ay içinde imkansız. Bilenler yardımcı olsun lütfen

• Katalizör arızalı ise küçük bir değerden kalmazsınız. Depoya würth enjektör temizleyici koyun,LPG ayarına baktırın zaten 2 tane ücretsiz tekrar hakkınız var,tekrar ölçtürün bakalım. Tabi aracın buji,hava filtresi yani temiz yani bakımlı varsayıyorum.

• Bizim millete müstahak! Yollarda sürekli görüyorum adam bi ara gaz yapıyor yol simsiyah duman. Insignia focus fiesta, corsa zaten sabıkalı. Ticari araçlar iflah olmaz zaten... Geçen gün son model yepyeni aracın sollamaya çıkarken siyah duman attığını gördüm şaşırdım, mazotu kaçak alıyor herhalde.

Böyle sıkı denetim olmasa kim gider bin lira verip tamir ettirir egzoz sistemini.

• pluviop P kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar sorunu çözdüm belki aynı sorunu yaşayan olur diye yazıyorum. Başka bir egzozcuya gidip ölçüm yaptırdım. Direk muayeneye gittim tekrar hemen geçti. Benim gibi gerilmenize gerek yok.

• İst avrupa yakasında bakırköy nish auto servisin önünde biyer var oraya git orada ölçüm yaptır sıkıntı çıkarmazlar büyük ihtimalle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.