Bir programı izlerken zevkimize göre göreceli bir seçim yapıyoruz,ben film izlerim,annem yarışma izler mesela.
Fakat,konuştuğum bazı arkadaşlarımda şu tarz bir düşünce var;hayatta herşey görecelidir,özellikle zevk.Biri TV'yi açmadan simsiyah ekrana bakabilir,ondan zevk alır,biri Truman Showdaki olay gibi uyuyan birini izlemekten zevk alır,yada trafikte birini izlemekten zevk alanlar olabilir.
Bu benim aklıma 2 soru getiriyor. 1-Zevk göreceli,ama bu zevkler bizim anlayamacağımız boyutlara ulaşabilir mi?Mesela ben varmısın yokmusunu izlemem,ama izleyen neden izler anlayabilirim,ama Uykuda olan birini Tvden izlemeyi anlayamıyorum.
2-Tv,ondan birşekilde faydalanmak amacıyla kullandığımız bir alet.Biri eğlence,biri rahatlama,biri bilgi edinme amacıyla kullanıyor.Oysa uyuyan bir bireyi izlemekten,insana hiçbir duygu/düşünce geçmez ki,burada zevk oluşamaz,bir etkileşim yok diye düşünüyorum.Gerçi öbür yandanda uyuyan birini izlemeyi,reality şov konseptine dahil edersem,oradan insanlara duygu/düşünce geçer mi,bundan zevk alabilirler mi,kararsızım.
tam bir felsefi konu vardır tabi ben tv de türk filmi izlerim genelde