Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (4676. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
94.275
Cevap
1.521
Favori
5.026.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
234 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #18
Sayfa: önceki 46744675467646774678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizin c855 aldığınızı biliyorum. Tcl fanatiği degilim. Su an f/p de onu öneriyorum. Hisense gelsin xiaomi gelsin. Onlara da bakalım. Güzelse anlatalım. 85qn90 200 bin, 85c755 90 bin. Bu mantıksızligi anlatmaya çalışıyorum. Marka gucu kullanılarak bu kadar insanlara kazık atılmasını engellemeye çalışıyorum. Bunu basarirsam, yani kimse almazsa ssndung o tv yi 100 bin bandına çekmek zorunda kalacak. Tcl de daha asagi çekmek zorunda kalacak. Tek hedefim bu. Ocak 1 den buyana gelen zamlara bir bakın. Medimarkt her ürüne yuzde 30 zam yaptı. Tcl bile saçma fiyatlara geldi. Mücadelem budur. Umarım anlatabildim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt

Bu konuda size katılıyorum. Samsung - LG gibi firmalar kaliteli miniled televizyonlarının fiyatlarını dusurmezse pekcok pazarda çok güç duruma düşecekler.

Fp açısından Tcl gerçekten çok iyi. Gerçi yakın zamanda Tcl ürünlerinde de bir zam dalgası yaşandı. Umarım nisana doğru fiyatları tekrar indirirler.

• Periah kullanıcısına yanıt

Samsung o kötü tvlerinin fiyatini o kadar yükseltiyor ki tcl de şımarıyor:)) bence bu iste baska bir iş var. Bu fiyatları bu bayiler ve teknoloji marketleri yükseltiyor diye dusunuyorum. Ne oldu da medimarkt her ürüne ocak 1 de yuzde 30 zam yaptı. Ne değişti ülkede. Kasim indirimlerine gore yuzdr yuz artti her sey neredeyse. Bunlarin nasil bir kar marji var. Medimarkta 31 aralik gunu lg xboom 8 bindi. 1 ocakta 12 bin yaptı. Yuzde 50 zam. Müşteri olarak uyanık olmalıyız

• quote:

Orijinalden alıntı: escudo76

Sizin c855 aldığınızı biliyorum. Tcl fanatiği degilim. Su an f/p de onu öneriyorum. Hisense gelsin xiaomi gelsin. Onlara da bakalım. Güzelse anlatalım. 85qn90 200 bin, 85c755 90 bin. Bu mantıksızligi anlatmaya çalışıyorum. Marka gucu kullanılarak bu kadar insanlara kazık atılmasını engellemeye çalışıyorum. Bunu basarirsam, yani kimse almazsa ssndung o tv yi 100 bin bandına çekmek zorunda kalacak. Tcl de daha asagi çekmek zorunda kalacak. Tek hedefim bu. Ocak 1 den buyana gelen zamlara bir bakın. Medimarkt her ürüne yuzde 30 zam yaptı. Tcl bile saçma fiyatlara geldi. Mücadelem budur. Umarım anlatabildim

Ben konuya yurtdışında yaşayan ve bütçe sorunu olmadığını belirten bir arkadaşa verdiğiniz tavsiye üzerine yazdım. Yurtiçi dinamikler farklı burada sony bile yok.

Bu arada c855 aldığım dönem 70k ya gelmişti. Ozaman gerçekten f/p ürünüydü şimdi qn90 ile fiyat bandı aynı seviyelere gelmiş. Bu da önemli bir faktör.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Olede kafa atan C855 üst barındaki ışık sızması ne öyle  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 4 Ocak 2025; 2:52:22 >

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

olede nasıl kafa atacak sorsan led tv o kadar bölgesi var oled kadar detay eziyor...

• günlerdir övülen kağıt üzerinde muhteşem tcl markası...dediğim gibi bu işler sadece parlaklıkla aydınlatma bölgesiyle olmuyor çiçeklenme olmasın diye ne hale getirmişler...

ben bravia ve hx3110'da da görüyorum aynı ışık sızmasını...

• GotSome kullanıcısına yanıt

Chgiz Tech'in o videosuna aynı sahnelerle Telly Dan cevap vermiş.

The TV Danyoutube
    TCL 65C855K QM8 https://geni.us/o48Z Samsung 65QN95D https://geni.us/2BSoMQ TCL C855K Unboxing https://youtu.be/EnwEC8RaCUc TCL 65C855K vs Samsung 65QN95D filmed individually then edited side by side , both on standard picture settings, brightness set to 80. I've done my best to use the same ISO settings on the camera to represent as accurately as possible what I'm seeing with my eyes. Key Specs: 65C855K Panel Type Mini LED Dimming Zones 1344 Refresh rate 144Hz Peak brightness 3500 nits Sound Channels 2.1.2CH Sound Output 60w Price £1179 Samsung 65QN95D Panel Type Mini LED Dimming Zones 792 Refresh rate 144Hz Peak brightness 2300 nits Sound Channels 4.2.2CH Sound Output 70w Price £1999
    https://www.youtube.com/watch?v=3HtBUojm-aU

Ben de aynı videodan bir kare koyayım bari...

2899 pound verdiğim TV böyle gösterse pencereden atardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 4 Ocak 2025; 7:22:41 >

• hibo H kullanıcısına yanıt

ayarları göremedim? artı mesajımda belirttim zaten blooming olmasın diye yapıyor evet blooming samsungdan iyi ama o kadar detay kaybolduktan sonra blooming olsa ne olur olmasa ne olur :)

• hibo H kullanıcısına yanıt

hangi kısımda ne görüyorsunuz mesela?

yada bu sahnelerde ne görüyorsunuz?

mesela ağaç? :))

• Yukarıda OLED parlaklık mevzusu geçmiş:

LG G4 ve Samsung S95D gibi OLED'ler, Mini-LED'lerin parlaklığına ulaştı. (Tam ekran hariç). Hatta, mesela G4'ün canlı modu, parlaklığı extra +500 nit arttırıyor. Aydınlık sahnelerde bile, göz kanatacak parlamalar verebiliyor. Canlı mod'un isabeti de, menüden ayar yapınca standart mod gibi oluyor.

Rtings nit sonuçları sadece standart modu kapsar.

-------------

Ancak, bahsi geçen 4000 nit gibi değerler, Samsung Display ve LG Display'in paylaştığı, Canlı mod - %1 Window değeri falandır. Standard mod ve %10 Window'da daha düşük değer alınır. Ayrıca, TV'yi üreten Sam ve LG Electronics, ömrü uzatmak için düşük değerler tercih edebilir.

Bir de "hile" durumu var. Özellikle Samsung'un paylaştığı değerlere çok güvenmeyin . Şurda bahsetmiştim: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160366494

-------------

Mini-LED'in OLED kalitesi vermesi ise mümkün değil. Çünkü OLED'in farkı sadece piksel tabanlı olması değil. Mini-LED'e göre daha katmansız bir yapısı var. Bu durum, görüntüdeki derinlik ve keskinliği de arttırıyor. Gerçek objelere bakıyor gibi hissediyorsunuz. (Özellikle oyunlarda.)

Bir de görüş açısı ve görüntü bütünlüğü (dirty-screen olmaması) avantajı var. Hatta görüş açısı, QD-OLED ve MLA WOLED'lerde %100 kusursuz. Resim tablosuna bakar gibi, yandan veya üstten hiç fark olmuyor. Bütünlükte de, QD'ler nerdeyse kusursuz. Son WOLED'ler de iyice iyileşti. Vertical banding baya azaldı. Artık maçlarda bile görülmeyecek seviyede.

Olay sadece piksel tabanlı aydınlatma olsa, Dual-Layer LCD'le devam edilebilirdi. Mesela Hisense U9DG'de 2.07 milyon local dimming zone var: https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u9dg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Ocak 2025; 17:41:50 >

• GotSome kullanıcısına yanıt

Onu ışık sızması için yazmıştım bravia ve monitörde de var diye. Yoksa Bravia 9 C 855'den daha iyi bir mini led TV. Zaten rtings'deki puanı QM8'den daha yüksek. Ama fiyatı da QM8'in iki katından fazla...

• TakTAkk kullanıcısına yanıt

Magic kumanda candır kullanan bilir sadece hocam
    İyi forumlar.
  • yabanci_ch kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.
    SAMSUNG 65QN800D
    SAMSUNG 65QN90D
    SAMSUNG65QN85D
    SAMSUNG 65S95D
    SAMSUNG 65S90D
    LG OLED 65G45LW
    LG OLED 65C46LA

SONY OLED varsa direk SONY OLED
    Bu modellere bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak_Keskin06 -- 4 Ocak 2025; 9:30:58 >

Hocam yine de, LG'nin kumandası, Samsung'un "soundbar" kumandasından iyidir  İşlev ve ergonomi anlamında, LG'ninki en iyi kumanda denebilir.

TV'de bu kadar ufak ve az tuşlu bir kumanda iyi değil bence.

Benim Samsung Q990C Soundbar'da da benzer bir kumanda var. Kullanışlı gelmiyor:

Samsung biraz daha ele oturan ve ergonomik bir tasarım yapabilir.

-----------

Tabi LG de, G serisinde daha alımlı bir kumanda vermeli 

Mesela M serisinde şunu veriyorlar. G'de de olabilir:

Veya eski E6 - E7'deki gibi olabilir:

Kumandayı bu sene G5'te değiştirebilirler. Veya en geç 2026'da değişir. Zira 2026'da, TV isimlerini 2016 modellerle karışmaması için değiştirirler. İsimle beraber köklü değişimler gelir.

• Bu arada, LG son serilerde kumandayı hafifletti. G4'ün kumandası, G1'in aynı tasarımdaki kumandasından bariz hafif.

Gerçi G4'ünkinde NFC özelliğini kaldırmışlar, ama o yüzden o kadar hafiflememiştir 

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni serilerinde ince ve kısa olursa iyi olur bence
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Takılıyorum ya takoz diye 🙂

Kötü değil tabi ama kaç model çıkmış küçültülebilirmiş biraz.

M kumandası hoşuma gitti klas duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

Bu arada, LG son serilerde kumandayı hafifletti. G4'ün kumandası, G1'in aynı tasarımdaki kumandasından bariz hafif.

Gerçi G4'ünkinde NFC özelliğini kaldırmışlar, ama o yüzden o kadar hafiflememiştir 

Malzemeden çalmışlar

• 
Sayfa: önceki 46744675467646774678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.