Şimdi Ara

Tv Uzmanlarından yardım isteği,çözünürlük hususunda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler 42'' tv alacağım.uzun araştırmalardan sonra plazmada karar kıldım.şimdi sorum şu. 1920*1080 yani full hd plazma mı almalıyım,yoksa 1024*768 mü ? şu amaçlarla kullanacağım ona göre tavsiye verirseniz memnun olurum.

* yeni bilgisayarıma monitör olarak.
    *bilgisayardan hd veya hd olmayan filmleri izlemek amacıyla
    *bilgisayardan oyun oynamak. cod,pes,flight simulator vs...
    *kablolu tv den normal sd yayın,şuan için hd yayın veren platform düşünmüyorum

bu soruyu sormamda amaç full hd ile 1024*768 çözünürlük arasında kesinlikle fiyat farkı yok. en yüksek verimi hangisinden alırım ?

şimdiden teşekkürler

• Bilgisayara bağlayacaksan, oyun oynayacaksan tabii ki Full HD al. SD yayında zaten çok iyi bir görüntü almayacaksın panel TV ler ile 1:1 pixelmapping olmaması o kadar ekstra bir negatiflik yaratmaz terchite. Fiyat farkı zaten yoksa 1920x1080 alman daha mantıklı. Zaten yeni nesil plasmalar artık 1024x768 felan çıkmıyor donanımsal olarak Full HD modellerinden illa ki eksiklikleri olacaktır.
  • sd yayınlarda full hd tv lerin performansının kötü oldugunu duymustum ama , sıkıntı olmaz değilmi ? yoksa benimde aklım full hd de.
  • Performanslarının kötü olması tamamen Full HD olması nedeniyle değil ama o da bir etken. LED LCD ve plasma teknolojisi piksel sistemine dayandığı için düşük çözünürlüklerdeki SD yayınlar bu piksellere dağıtılınca piksellenme sorunu olur evet. Ama bunun yanında getirdiği artılar da görmezden gelinemez. Özellikle son bir iki yıldaki tüm TV ler 1920x1080 olarak çıktı ve şimdi gidip birkaç sene önceki donanımı almak mantıksız bence.
  • Gerçi fiyat belirlememişsin,Bilgisayar için Philpsin yeni serileri iyidir ama SD yayınlarda Hd reciver faktörünü unutmamak lazım !

S30 Plasma hatta U30 seni memnun eder,S30 larım resim işlemesi oldukça yüksektir ortalama 800 satır ki Bilgisayarlar için sorusnuz bir seçenek demek mümkün elbetteki fiyatına göre yazıyorum üst seriler elbetteki var,ucuz serileri yazmak daha mantıklı madem SD yayın izlenecek !

Çözünürlük aslında tercihe bağlı ama plasmaların zaten resim işlemesi Lcd ve Ledlere göre daha sabit ve başarılıdır !

Lcd yada Led düşünmek elbetteki mümkün fakat alacağın paneller fiyat olarak ucuz değillerdir,düşük kaliteli sinyallerde resim tutunmaları ve pixseller tam tepki vermeleri çok zor,Plasma en iyi çözümdür,gerçi tv izleme alışkanlığın fazla değilse piyasada lcd araştırabilirsin !

Led şahsi fikrimdir bana göre henüz erken heleki Edge Led serilerin nerdeyse %70 aydılatma sorunu mevcuttur,blutlanma yada siyahlardaki tutarsızlık nedenide bir hayli şikayet konusu var zaten,2012 sonunda bu olay netleşir o zamanda halen Edge Led üretimi yapılırmı bekleyip göreceğiz !

• ''Gerçi fiyat belirlememişsin,Bilgisayar için Philpsin yeni serileri iyidir ama SD yayınlarda Hd reciver faktörünü unutmamak lazım''

fiyat 1300 e kadar olabilir. boyut 42'' olacak. bu arada sd yayınlarda hd reciver faktörü derken ? normal kablolu tv var evde suan. bu dahili hd reciver ne gibi katkısı varki normal kablolu tv yayına ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuriev

''Gerçi fiyat belirlememişsin,Bilgisayar için Philpsin yeni serileri iyidir ama SD yayınlarda Hd reciver faktörünü unutmamak lazım''

fiyat 1300 e kadar olabilir. boyut 42'' olacak. bu arada sd yayınlarda hd reciver faktörü derken ? normal kablolu tv var evde suan. bu dahili hd reciver ne gibi katkısı varki normal kablolu tv yayına ?

Bahsettiğim Philpsin serileri pahalı ama kablo tv var ise,hd reciver yaklaşık %30 daha kaliteli sinyal alamana sebeb olur,normal kablo tv ile vasatın üstünde görüntü olmaz !

1200 liraya S30 100 lirayada rahatlıkla 2nci el hd box teledünya alabilirsin,üstelikte hd yayınları izlersin !
  • bundan haberim yoktu iyi oldu . birde tabiki şu plazmada iz kalma olayı var kafamı ağrıtan . monitör olarak kullanacağım plazmayı. sıkıntı olurmu ? lcd ye mi yönelmeliyim yoksa bu yüzden ? ne dersiniz ?
  • quote:

sd yayınlarda full hd tv lerin performansının kötü oldugunu duymustum ama , sıkıntı olmaz değilmi ? yoksa benimde aklım full hd de.

sd yayınlarda hiç fark etmiyor. bende LG 42LE5300 var sd ler fıs
  • quote:

bundan haberim yoktu iyi oldu . birde tabiki şu plazmada iz kalma olayı var kafamı ağrıtan . monitör olarak kullanacağım plazmayı. sıkıntı olurmu ? lcd ye mi yönelmeliyim yoksa bu yüzden ? ne dersiniz ?

Plazmalarda burn in olayı eskidendi,yeni nesil plasmaların hepsinde gerekli önlemler zaten var,monitör olarakta lcd ve ledlerden daha kaliteli resim alırsın daha doğrusu oyunlarda,tepkime süreleri çok daha iyidir !

Burn in olayı illaki plasmada olur diye bir kavram yokki,Lcd-Led-Monitörlerdede çıkabilen nadir sorunlardan biridir,şans işi ama plasmalardaki bu söylenti 10 senelik bir problemin halen konuşulmasıdır,ilk nesil plasmalarda bu problem çok görülürdü,kafaya takacak bir sorun değil !

Üstelikte Lcd yada ledlerde olursa bu sorun can sıkıcı hale gelebiliyor oysaki plasmalarda panelin logo izine karşı yıkama seçeneği mevcuttur,ama çok takıntılıysan 16:9 resim seçenğini kaparsın panel her kanala göre kendini otomatik düzenler,bu önlem Panasonic lcd ve ledlerdede mevcuttur yani resim yaklaşık 10 dakikada bir üstlerden ve yanlardan logoyu hareket ettirir,bunu istersen çıplak gözle dikkatli bakarsan görürsün !

Lcdlerde SD yayınlar genelde sorunludur yani iyi bir sinyal alıcın yoksa vasat bir görüntü alırsın,Jaggies özelliği olmayan serilerde ise özellikle hızlı sahnelerde can sıkıcı bir hal alır,resimde karlanma arka fonlarda hareketlikil,canlı renklerde karıncalanma v.s görebilirsin !

Plasmalarda SD yayın iyi olma sebebi pixsellerin gelen ışığa göre kendilerine kapatabilme özellikleri vardır,buda görüntüye pozitif etki yapar !

SD yayınlar yani Teledünya HD box ile kullanıyorum,2 odadada hd box mevcut,SD kanalların %90ı kalite olarak çok iyi hatta bir çok kanalda HD görüntüsüne yakın izliyorum,KandlD,STV,Kanal7,Satar v.s örnekleri çoğaltabilirim,Lcd ve Plasmamda durum aynıdır görüntü kalitesi çok iyi !

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

bundan haberim yoktu iyi oldu . birde tabiki şu plazmada iz kalma olayı var kafamı ağrıtan . monitör olarak kullanacağım plazmayı. sıkıntı olurmu ? lcd ye mi yönelmeliyim yoksa bu yüzden ? ne dersiniz ?

Plazmalarda burn in olayı eskidendi,yeni nesil plasmaların hepsinde gerekli önlemler zaten var,monitör olarakta lcd ve ledlerden daha kaliteli resim alırsın daha doğrusu oyunlarda,tepkime süreleri çok daha iyidir !

Burn in olayı illaki plasmada olur diye bir kavram yokki,Lcd-Led-Monitörlerdede çıkabilen nadir sorunlardan biridir,şans işi ama plasmalardaki bu söylenti 10 senelik bir problemin halen konuşulmasıdır,ilk nesil plasmalarda bu problem çok görülürdü,kafaya takacak bir sorun değil !

Üstelikte Lcd yada ledlerde olursa bu sorun can sıkıcı hale gelebiliyor oysaki plasmalarda panelin logo izine karşı yıkama seçeneği mevcuttur,ama çok takıntılıysan 16:9 resim seçenğini kaparsın panel her kanala göre kendini otomatik düzenler,bu önlem Panasonic lcd ve ledlerdede mevcuttur yani resim yaklaşık 10 dakikada bir üstlerden ve yanlardan logoyu hareket ettirir,bunu istersen çıplak gözle dikkatli bakarsan görürsün !

Lcdlerde SD yayınlar genelde sorunludur yani iyi bir sinyal alıcın yoksa vasat bir görüntü alırsın,Jaggies özelliği olmayan serilerde ise özellikle hızlı sahnelerde can sıkıcı bir hal alır,resimde karlanma arka fonlarda hareketlikil,canlı renklerde karıncalanma v.s görebilirsin !

Plasmalarda SD yayın iyi olma sebebi pixsellerin gelen ışığa göre kendilerine kapatabilme özellikleri vardır,buda görüntüye pozitif etki yapar !

SD yayınlar yani Teledünya HD box ile kullanıyorum,2 odadada hd box mevcut,SD kanalların %90ı kalite olarak çok iyi hatta bir çok kanalda HD görüntüsüne yakın izliyorum,KandlD,STV,Kanal7,Satar v.s örnekleri çoğaltabilirim,Lcd ve Plasmamda durum aynıdır görüntü kalitesi çok iyi !

üstad sen ve senin gibi işi anlayanlar sayesinde plazmada karar kıldım zaten. teşekkür ederim bu yüzden. şimdi 1100-1200-1300 lir civarında hangi plazmaları tavsiye edersin onu da yazıver tam olsun . haftaya alacağım makinayı

• quote:

üstad sen ve senin gibi işi anlayanlar sayesinde plazmada karar kıldım zaten. teşekkür ederim bu yüzden. şimdi 1100-1200-1300 lir civarında hangi plazmaları tavsiye edersin onu da yazıver tam olsun . haftaya alacağım makinayı

Burda bir birimize yardım için varız,kim ne biliyorsa paylaşmaya çalışıyoruz,teşekkür gerek bile yok :)

Bende 2gündür blu-Ray indirdim birleştirme için program arıyordum sağ olsun yabancı forumlardan bir arkadaş kendi kullandığı programı yollamış,serial numaraları ile birlikte,paylaşım sadece dostluk kazandırıyor en önemliside bu !

Bahsettiğin fiyatlara,U30 ve S30 serileri var,ikiside donanımsal olan bol seçenekli paneller,keyifle kullanırsın !

50 inc olarak düşünürsende C3E serisi var 1400 lira civarı Hd Ready bir ürün ama izlenmesi ve resim başarısı oldukça keyiflidir,LG Plasmalara görede renk ve resim sabitliği çok daha iyidir,bu tvyi yazma sebebim 1 ay önce test etme imkanım oldu,HD ve SD filmlerdeki derinlik ve izleme keyfi çok iyi !

Eğerki 3-4 metre izleme mesafen varsa düşünmeni tavsiye ederim,sonuçta 1 ay sonra keşke daha büyük alsaymışım diyeceksin,resim ne kadar kaliteliyse insanlar o denli daha büyük paneller almak ister,bendede 50 inc var ama keşke 65 inc bir panel alabilsem diyorum,elbetteki çok pahalı sadece hayal :)

Üst kalite paneller var ama bütceni aşar o sebeble,yazmadım,bence pahalı panel alınacaksa parasını hak eden bir ürün olmalı,Türkiyede çok fazla kaliteli panel ithalatı malesefki yok,olanlarda çok pahalı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 25 Ekim 2011; 2:45:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.