Şimdi Ara

TV yerine Gece-Gündüz kullanılabilecek Maç ve Sinema için Projektör tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, geçen yıl evi taşıdım, salon daki tv konsolu sehpası yeni eve büyük geldi(Yanlarında vitrin olan model)
    Evde yeni bir düzenleme yapmak istiyorum, salon daki tv konsolunu atıp, salondaki 46 inch LCD tv yi oturma odasına alıp, salonda duvar boş kalacak orası İçin projektör kullanabilirmiyim diye düşünüyorum.
    Tv rahatlığında gece gündüz kullanılabilecek, tv deki kadar net ve keskin bir görüntüsü olan, mümkünse 4K olsun almışken ana tercih sebeblerim, mibox ve Apple TV var o yüzden multimedia kısmı olsa iyi olur ama çok tercih sebebi değil.
    Fiyat olarak aşağı yıkarım bir tv parası 5-6 bin civarı düşünüyorum.
    Tavsiyeleriniz ne olur, çok acelem yok yeni çıkacak modeller de tavsiye edebilirsiniz, en erken yılbaşında alıcam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Projektör konusunda çok bilgim bende 4k modellere bakıyorum şuan ama tv gibi gündüz izlemenize olanak sağlayacak olan modeller 5-6000 civarında değil hocam.

10.000 TL yi gözden çıkarmak gerekiyor. Bu seferde 4000 TL ye 65" Vestel alınabilir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpolat35

Projektör konusunda çok bilgim bende 4k modellere bakıyorum şuan ama tv gibi gündüz izlemenize olanak sağlayacak olan modeller 5-6000 civarında değil hocam.

10.000 TL yi gözden çıkarmak gerekiyor. Bu seferde 4000 TL ye 65" Vestel alınabilir diye düşünüyorum
    10 bin TL üstüne çıkılırsa oled tv de düşünülebilir, bende bir yandan araştırıyorum, ama o fiyatlara çıkmakta istemiyorum, 5-6 Maximum fiyat bana göre ama olmadı bulunamazsa 7 bin e zorlarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

10 bin TL üstüne çıkılırsa oled tv de düşünülebilir, bende bir yandan araştırıyorum, ama o fiyatlara çıkmakta istemiyorum, 5-6 Maximum fiyat bana göre ama olmadı bulunamazsa 7 bin e zorlarım.

Alıntıları Göster
    Geçen forumda birisi 2. el 4k satıyordu 6.000 TL idi sanırım.

100" yerine 65" olması arasında çok büyük fark olacak mı sizin için bence bunu sorun ilk kendinize. Odanızın büyüklüğü, televizyonun konumu ile izleyeceğiniz yerin mesafesini falan dikkate alarak bence tercih yapabilirsiniz.

65" yeterli gelecekse tv almak çok daha mantıklı şuan. 4000 TL ye 65" tv satılıyor, çok kaliteli projeksiyonlar nasıldır bilmiyorum ama klasik projeksiyonlara göre tv daha net görüntüler sunuyordur.

• Bende o civarlarda pj bakıyorum,
    forumda birçok cihaz kullanıcıları tarafından övülmüş ama hangisi en ideali o fiyatlara kestirmek mümkün değil.
    Şimdilik benim kafamda H2 / H3 lerden brini almak yattı.
  • Modeller üst seviye olmasa bile bir yere kadar lamba ömrü olacak.
    Ben de çok düşünüyorum tv'yi kaldırsam diye ? TV bakıyorsun milyon tane faktör var acaba şu mu bu mu olacak bu sorun mu çıkacak vs.Projeksiyon öyle değil.Ama projeksiyon tv kadar pratik aç/kapa değil.
    Tamam artık normal kanal izlemiyoruz bile çoğumuz fakat saatlerce youtube netflix menülerinde gezindiğimiz oluyor boş boş.
  • Ben de projeksiyon araştırması içindeydim. Hatta bir ara H2'yi de almak üzereydim fakat uygun yollu 65 inç bir tv ile şimdilik o hevesimi biraz kırdım.

Aşağıda videosunu paylaşmış olduğum kısa atım lazer projeksiyon gayet uygun görünüyor. 5-6 bin liranın iki katı fiyatına ama ergonomisi bile yeterli bence... kablo derdi, projeksiyonu tavana kurma derdi...vs ile uğraşmıyorsun bile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7000 lira civarında 4K çözünürlükte bu modele bakabilirsiniz hocam.

• tv yerine kullanacağım projeksiyon aşağıdaki sebeplerden ötürü lg pf1500g olurdu

1. çok hızlı açılması ve kullanıma hazır hale gelmesi.
    2. az enerji tüketmesi (max parlaklıkta 90w)
    3. 30.000 saat lamba ömrü
    4. uzun saatler izlense dahi gözü yormayan bir görüntü vermesi

kısıtlamalar
    * tatmin edici parlaklıkta en fazla 100-120 inç görüntü verebilir
    * ortam en fazla azıcık loş olabilir. (bu tüm projeksiyonlar için geçerli)

120 incte xgimi h2 ortam isiginda ancak bu sekilde. pek izlenebilir degil. gri perdelerde bu durum bir nebze iyilesiyor.

Streamable
    Streamable - free video publishing
    https://streamable.com/7k5fb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 5 Ekim 2019; 15:49:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Algerias kullanıcısına yanıt
    ayni cihaz bende var. tv yerine kullanilacak bir cihaz degil. acma tusuna bastiktan sonra kullanima hazir hale gelmesi tam 1 dakika suruyor. kapandiltan sonra bile dakikalarca fani calismaya devam ediyor ki lamba sogusun. kullanma esnasinda elektrikler kesilir de fan calismayi birakirsa lamba iptal... ayrica bu cihaz 4k ve lambasinin eko modda bile 8-10 bin saat omru var. tv icin mantikli degil. ancak butun bunlara ragmen hicbir led cihaz goruntu kalitesi ve parlaklik olarak bunun yanina bile yaklasamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 5 Ekim 2019; 16:11:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.