Şimdi Ara

TWİNGO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba hafta içi Twingo alacağım da ,aramızda Twingo sahipleri varsa yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• clio daha iyi bi alternative
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    15 bin e klimalı,sunrooflu Clio yok ne yazikki

• motor takozlarını(kulak) mutlaka kontrol ettirin. ustalar lifte alıp levyeyle kontrol ediyorlar. üç adet takoz bulunur önde iki tane arkada ise bir tane olmak üzere. arkadaki takozun orijinal olması daha iyidir ömrü yan sanayiye göre oldukça uzun gider. bu arka takozun orijinali epey pahalı 600 lira civarı olması gerekiyor. onun dışında 99 model üstü makyajlı kasalar daha çok tutuluyor. eğer bez tente ya da cam sunroof varsa benzinlikte tazyikli su tutturun su alıp almadığını mutlaka kontrol ettirin. bakımsız kalmış bez tenteler su alma sorunu yaşatabiliyor. elektrikli direksiyonu gayet yumuşak tam şehir içinde idealdir ve arıza yapmaz. boya-değişene takılmayın fakat bir ön takımcıda hem rot kontrolü(kazadan dolayı kayma vb. var mı) hem de ön takım kontrolü yaptırın değişmesi gereken parçaları teşhis ettirmiş olursunuz. motoruna gelecek olursak ilk nesil clio motoruyla aynıdır nispeten sorunsuzdur kronik arızası yoktur. eğer bakımlı bir twingo bulursanız sizi ne yolda bırakır ne de büyük masraflar açar keyifle binersiniz. ama masrafı çok ve bakımsız alırsanız illallah ettirebilir baştan söyleyeyim. kuş serisi arabalarla aynı parayı verip çok daha donanımlı arabaya binersiniz twingo mantıklı bir seçim.

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim haklısın abi , ben direk expertiz e sokup almayı düşünüyorum orda bakarlar sanırım ,ayrıca bir daha tamirciye göstermeye gerek var mıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: calisancem

Teşekkür ederim haklısın abi , ben direk expertiz e sokup almayı düşünüyorum orda bakarlar sanırım ,ayrıca bir daha tamirciye göstermeye gerek var mıdır ?
    ekspertizler kendi içinde çok ayrıştığı için nelerine bakıyor bilemiyorum. o zaman ekspertize söyleyin motor takozlarına vb arabaya detaylı olarak baksın. motorun, ön takımın ömrünü ekspertiz söylüyorsa sorun yok
  • calisancem C kullanıcısına yanıt
    dedemle yaşıt arabada sunroof+klima demek = 15.000 TL masraf demek....

araba 15 etmiyo masrafı 15'i geçer

klima kompresor ve soğutma testi ilee sunroof kontolü şart...

sunroof sızdırmazlık, ses ve conta konrtolü şart...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİA SORENTO
    8 yıl önce açıldı
    Avensis..
    12 yıl önce açıldı
    3008-renault duster.
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

dedemle yaşıt arabada sunroof+klima demek = 15.000 TL masraf demek....

araba 15 etmiyo masrafı 15'i geçer

klima kompresor ve soğutma testi ilee sunroof kontolü şart...

sunroof sızdırmazlık, ses ve conta konrtolü şart...
    nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz hayret ediyorum. 1.5 sene olacak twingo kullanıyorum en ufak arızada rahatsız olurum şimdiye kadar akü, motor takozu, amortisör takozu hariç adam akıllı parça değiştirmedim bile. sunroof bakımlarını(temizlik+silikon sprey) yaptım ilk günkü gibi cayır cayır çalışıyor üstelik bez tente değil elektrikli cam tavan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 25 Mart 2019; 15:40:19 >
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Hocam araba yaşlı ama bakımlı olduktan sonra o kadar masraf çıkacağını düşünmüyorum

Abi benim alacağım araç da cam tavan yapılmış, bir sorun çıkarıyor mu?

• quote:

Abi benim alacağım araç da cam tavan yapılmış, bir sorun çıkarıyor mu?
    tavan kesilerek sonradan açılabiliyor eğer işinin ehli ise hiç bir sorun olmuyor. fakat nadiren de olsa tavanı yanlış kesilen araçlara rastlamadım değil. tavan kesildikten sonra zaten bez ya da cam farketmiyor ikisi de aynı ölçülerde. özelden bana araçla ilgili tüm bilgileri, varsa ilanı atın bir inceleyeyim. montajı düzgün yapılan bir cam tavan zaten su almaz. bez brandalarda delik vb. olabileceği için bu durumlar oluyordu.
  • quote:

15 bin e klimalı,sunrooflu Clio yok ne yazikki
    O yaştaki aracın klimasının düzgün çalışması biraz zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calisancem C kullanıcısına yanıt
    Bu yaştaki araba pek bakımlı olmaz bence, 32. sahibi siz olabilirsiniz ?
    eski arabalar genelde çok yüksek kilometreli olduğu gibi çok el değiştirmiş olabilir.

Şansınız varsa sizden önceki sahibi köklü bir ağır bakım yaptırmış olsun.

Saatli bomba gibi sizin elinizde patlarsa kötü olur...

yetkili servise de hiç girmedği için bakım geçmişini kontrol etmek de mümkün olmaz

sizinkini merak ettim, kaç km, kaçıncı sahibisiniz ?
    Sizinki 17 yaşında olmasına rağmen yılda 10.000 Km binilmiş, geçmişi az çok belli olan bi araba, bakımı da az çok yapılmış.

20 yaşındaki arabalar yılda 2 defa el değiştirse 40. sahibi olursunuz. Her satan "yağını değiştirmene bile gerek yok" diyerek satıyo, belki yıllardır yağı bile değişmemiş araba defalarca el değiştiriyo, sahibinin araçtan haberi yok...

sizinki güzel bi istisna ama 20 yaşında pek çok araba haşat, bence risk almaya gerek yok.

Size önerim bakım geçmişi ve faturalarını saklayın, satarken bi sonraki sahibi için iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

Sizinki 17 yaşında olmasına rağmen yılda 10.000 Km binilmiş, geçmişi az çok belli olan bi araba, bakımı da az çok yapılmış.

20 yaşındaki arabalar yılda 2 defa el değiştirse 40. sahibi olursunuz. Her satan "yağını değiştirmene bile gerek yok" diyerek satıyo, belki yıllardır yağı bile değişmemiş araba defalarca el değiştiriyo, sahibinin araçtan haberi yok...

sizinki güzel bi istisna ama 20 yaşında pek çok araba haşat, bence risk almaya gerek yok.

Size önerim bakım geçmişi ve faturalarını saklayın, satarken bi sonraki sahibi için iyi olur.
    haklısınız ama bu yaştaki bütün araçlar bitik halde değil, her ne kadar araçlara eşek misali binenler olsa da ülkemizde otomobile erişim zor olduğundan gerçek biniciler aracına düzgün şekilde bakıyor. uzun yıllar kullanıp satarken karakteri düzgün ise alıcıya her şeyi aktarabiliyor. ben şimdiki aracımı 2.5 - 3 ay arayarak buldum. bence ince eleyip sık dokuma yaptıktan sonra iş biraz şansı geçiyor. yorgun ve bitik bir araç kendini her türlü belli ediyor örneğin twingoda bazı iç plastik aksamlar yılların verdiği yorgunluktan kolay kırılır, adam 30 liralık kapı açma kolunu yenilemekten kaçmışsa büyük ihtimalle düzgün yedek parça kullanmaktan da kaçmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 26 Mart 2019; 10:3:39 >

Evet, eski arabalarda düzgün bi araba bulmak zor oluyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.