Şimdi Ara

TYT SOSYAL HALLETMEK ADIM ADIM 0 DAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
12
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ay önce 0 dım 10 11 net geliyordu yani coğ ve tarihim eksi sonsuzdu.Şu an 18 19 lardayım ve bir tavsiye konusu açmak istedim,sayısalım bu arada.

Resim defteri,3d coğrafya,tarih ve yavuz tuna el kitabı aldım.Sonra resim defterinin ilk sayfasina dünya haritası çizdim sonra yavuz tuna harita çalışması yazdım im okay diye birisinin oluşturduğu playlisti baştan sona izledim(Türkiye haritaları olan videolar hariç).Ve dünya haritasına yazdım videodakileri bu 2 saatimi aldı ama bu çalışmadan sonra bile net arttı hemen çunkü hepsi birbiyle bağlantılı(Coğrafya çalışmaya böyle başlayın).Sonra yavuz tuna tyt konu anlatımı izledim ve resim defterine not aldım(iç ve dış kuvvetler ve nüfus,bölge ulaşım hariç) arada el kitabından okudum.Sonra konular yazması bitince resim defterinden okuyup 3d den çözdüm ve halloldu bu kadar.Bunlar günlük 2 saatimi aldı ve toplam 3 hafta.3d soru bankasını kesin çözün bence denemede gördüklerim hep oradan çıkıyor kitapta her şey var.Bilgi sarmal ve toprak denemesi çözdükten sonra kimse sizi tutamaz.Ha bu arada nüfus ve bölgeler,ulaşım videolarini niye izlemediniz diyeceksiniz o konuları direkt el kitabından okuyup çözdüm.O konular basit ve öncekileri calistiğınız için onlarıda yapmış oluyorsunuz.Kısaca dünyanın şekli ve hareketleri,coğrafi konum,harita,iklim sadece bu dördünü izledim ve not aldım,ilk üçü birer sayfa iklim ise 5 6 sayfa tuttu(Doğa ve insan,nüfüs,bölge ulaşımı el kitabından okuyup çözdüm).

Bu arada coğrafyaya ezber olarak bakıyor olabilirsiniz bende öyle düşünüyordum ama tam olarak öyle değilmiş.Her dersin bir mantığı var ve o mantığı kaptıktan sonra taşlar yerine daha rahat oturuyor ve ezber yapmış gibi olmuyorsunuz,tabi ezber olan kısmı da var coğrafyanın her derste olduğu gibi,matematikte bile formülü ilk başta ezberliyoruz öğrenmek için.Sonra uyguluyoruz mantığını nerden geldiğine bakan çok az insan vardır.Ha ama tarih felsefe din saf ezber :d

Tarih için youtube da tek video da tarih burak ünsür izledim kr akademi tyt tarih özet kitabına yazdım,her sene gelen konuları belirledim ve çözdüm(kr akademi özet kitabından çözdüm).O bile yetti ama ben 3d den cevap anahtarına bakarak osmanlı hariç bitirdim yapmasaymışımda olurmuş.Tarihte belirli kavramlar ve bilgiler var onlari bilseniz yeter(kut anlayışı,ikili yönetim vs)Zaten o videoda bilinmesi gerekenler var.Tarih 1 haftamı fln aldı ama günlük yarım saat fln çalıştım.

Alın haritayı koyuyorum en azından kafanızda bir taslak olsun diye

(Renklerin ne anlama geldiği okunamıyordur diye koydum)

Bu da denemelerde en çok çıkan harita konusunun tamamı bunu da kafanızda taslak olsun diye koyuyorum.

Bilgi ve tecrübe paylaşıldıkça güzeldir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95F633C57 -- 27 Şubat 2022; 2:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğru bu arada TYT Coğrafya için ben de böyle yapmıştım, çok faydalı oluyor haritayı kendin çizmek.

• Ayıracak o kadar zamanım yok 1,5 net düşük geliversin tytde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ediyorum paylaşımınız için. Yakın zamanda sosyale de başlamayı düşünüyordum. Güzel bir ön fikir oldu. Umarım hepimiz güzel sonuçlar alabiliriz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

kanka hiç mi fen çalışmaktan sıkılmıyorsun bende tam o dönemdeyken böyle yapayım dedim,3 hafta farklılık oldu hem yavuz tuna sıkmıyor genel kültür gibi düşündüm

herkes illaha böyle yapacak diye bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95F633C57 -- 27 Şubat 2022; 12:19:14 >
  • Günlük 5 6 veya 7 video izledim arkadaşlar(100 dk yapıyor günlük) ve konu yazması toplam 7 günde bitti.2 hafta sb çözdüm ben uzattım yani.Siz toplam 2 haftada bile bitirebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95F633C57 -- 27 Şubat 2022; 12:30:55 >
  • Valla hocam her şey çok sıkıcı geliyor. Zevk aldığım hiçbir ders yok. Hele coğrafya tam kanser metaforfik kayaçlar mıdır nedir beni hasta ediyor.
    Benim sosyal de 10+ civarıydı bol sos branş çözdüm 15+ ya çıktım.Coğrafyadan arada bi video izlesem etkisi olur mu ve özellikle çalış dediğiniz konular neler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yazıp çizerek değil de en fazla küçük notlar alarak yavuz tuna'yı dinlesek yararlı olur mu sizce

Kanka şu dünya ile ilgili hareket, basınç, güneş açısı vs. konusu var ya ha işte onu iyi bil garanti 1 soru geliyo eğer eksikse.

hocam en çok çıkan konular benim gördüğüm kadarıyla denemede ve sınavda harita,nüfus,bölge ulaşım,iklim,dünyanın hareketleri

İklim uzun çalışma ona ama garanti çıkıyor yani.Nüfus,bölge ulaşım,harita çalış birde şu yavuz tuna harita calisması izle yeter sana.Kr akademi tyt coğrafya özet al sonra dua edersin o senin ilacın

• bunu dilsiz dünya haritasını çıkarıp yapın ben ona geçirdim daha iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-95F633C57 -- 17 Mart 2022; 19:15:17 >
  • sınava 20 saat kala tyt sosyalde bilgi soruları 0dan nasıl çözülür 3 saatte bitirmem lazim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.