Şimdi Ara

u8800 telefonumu hiç bir şekilde kuramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei firmasına u8800 modelini neden çıkardığı için ne kadar sitem etsem az!
    Tam 2 yıldır kullanıyorum. Donanımhaber başta olmak üzere XDA forumundaki tüm romları tek tek denedim. Miui, CM, Aurora, ICS, JB, GB, Froyo.
    Geliştirici telefonu olması iyide hiç mi bugsuz bir rom olmaz?? Ayrıca hiçte sağlam bir telefon değil. Ebaydan 3 touchscreen digitizer, 1 tanede kulak hoparlörü aldım.

Birkaç gün önce orjinal romunu kullanmak istediğim için önce b518 kurdum.
    Açıldıktan sonra kapatmaya zorla hatalarından dolayı kullanamıyordum (b522,b526,b528 sürümlerinide kurdum onlarda işe yaramadı) bende b518+aurora ics kurmayı denedim. Aurora ICS sorunsuz bir şekilde bir hafta kadar kullandım.
    Tekrar b518 kurmak için dload klasörünü sdkartıma attım. Pembe ekran hatası aldım. CWM Recovery 5.0.2.7'den format/system-data-cache yaptım. Mount boot / sdcard yaparak tekrar denedim yine pembe ekran verdi.
    En son cwmden format/boot yaptım, yapmaz olaydım. Telefonumu Pembe ekranda bilgisayarıma bağlayınca 200mb küsür boot alanın silindiğini farkettim.

Arkadaşlar tekrar boot alanını nasıl oluşturabilirim, sanırım windows ortamında olmuyor, bilgisayarımda ubuntuda yüklü. Bir çözümü var mı?
    edit: tekrar boot alanı oluşturdum. aurora ics kurdum açıldı şuan ama orjinali (stock rom) hiç bir şekilde kurulmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehny -- 27 Kasım 2013; 16:39:44 >

• hocam 2 senelik ideos x5 telefonum ilk gunku gibi saglam.Karalamaniz gereksiz bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende iki yıldır kullanıyorum power tuşu bozulmuştu onu kendim burdaki çözüm ile hallettim bataryada haliyle bitik kaç tane rom yükledim ne bir sorun çıkardı ne de imei silindi
    stock rom yükleyip devamlı restart atıyorsa orjinal partitiona dönmelisin bunun için stock rom yükleyip rootlayıp costum rom yükledikten sonra orjinal partitiona döneceksin

• akin288 A kullanıcısına yanıt
    hocam .cust_backup/image dosyalarını tekrar yükledim. 5.0.2.7 cwm yi denedim açılıyor. sdkartta DLOAD klosörüde var ama hala pembe ekran veriyor.

edit: aurora ics kurdum açıldı şuan ama orjinali hiç bir şekilde kurulmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehny -- 27 Kasım 2013; 16:39:09 >
  • ehny kullanıcısına yanıt
    Ses açma + kısma tuşları ile beraber (cihaz bu durumda kapalı olmalı) cihazı USB ile pc ye bağlayın. Yükleme başlayacaktır.

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    forumber ilgilenmene sevindim teşekkür ederim.
    dediğin gibi sdkarta dload/update.app dosyasını tekrar attım. usb ile bilgisayarıma bağladım. ses açma+ses kısma+power tuş kombinasyonu yaptığımda bilgisayarda 236mblık çıkarılabilir disk açılıyor. telefonda pembe ekran gözüküyor. daha önce defalarca GB kurdum bu sefer neden olmuyor anlamıyorum. CWMden mount/storage bölümünden bir şeyleri mount etmem mi gerekiyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehny

forumber ilgilenmene sevindim teşekkür ederim.
    dediğin gibi sdkarta dload/update.app dosyasını tekrar attım. usb ile bilgisayarıma bağladım. ses açma+ses kısma+power tuş kombinasyonu yaptığımda bilgisayarda 236mblık çıkarılabilir disk açılıyor. telefonda pembe ekran gözüküyor. daha önce defalarca GB kurdum bu sefer neden olmuyor anlamıyorum. CWMden mount/storage bölümünden bir şeyleri mount etmem mi gerekiyor acaba?

Şöyle bir açıklama yapayım;

*bootloader; cihazı başlatan ana yazılım

Siz cihazı açmaya çalıştığınızda bootloader başlatılır. Bootloader ekranı aydınlatmadan önce tuşları izler. Eğer ses tuşlarına basılmadıysa boot.img ı çalıştırır. Eğer ses açma tuşu ile açılmışsa recovery.img ı çalıştırır. Eğer ses kısma tuşu ile çalıştırılmışsa fastboot moduna geçer. Ses açma + kısma tuşuna basarsanız servis (nam-ı değer pembe ekran) moduna geçer. Servis modunda ise öncelik şudur;

1-Hafıza kartındaki dload ı kontrol eder. Eğer dload varsa ve cihazda yüklü olan bootloader dan daha yüksek bir bootloader a sahipse bu dload ın içindeki bootloader, hafıza kartındaki dlaod ı kurmaya başlar. Eğer bu şartlara uyan birşey yoksa (hafıza kartında dload yoksa veya dload,cihazda yüklü olan bootloader dan daha yüksek bir bootloader a sahip değilse) ikinci adıma geçer;

2-Dahili hafızadaki dload ı kontrol eder. Eğer dload varsa dahili hafızadaki dload ı kurmaya başlar. Eğer bu şartlara uyan birşey yoksa (dahili hafızada dload yoksa) üçüncü adıma geçer;

3-Ana Servis modu (Pembe ekran)

Peki biz aynı veya daha düşük versiyonlu bootloader ı nasıl yükleriz?

Huawei, her zamanki gibi diğer yazılımlarında bug bıraktığı gibi bootloader da da bug bırakmış. Servis modu, ikinci adımda dahili hafızadaki dload ın bootloader versiyonunu kontrol etmiyor dolayısıyla oraya hangi dload ı atarsak atalım oradaki dload ı kontrol etmeksizin yüklüyor.

Uzun lafın kısası; yüklemek istediğiniz dload dosyasını dahili hafıza ya atın. Hafıza kartını çıkarıp ses açma + kısma tuşlarına basarak kurulumu başlatın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    forumber teşekkür ederim olayı çok iyi anlatmışsın. şuan denemek istemiyorum çok sıkıldım telefonu tekrar kırma riskim var :) sakinleşince dahili hafızadan deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.