|
Bildirim
gelişmemiş her ülkenin kaderi bence bu...
|
Uberin birebir veya daha iyisinin alternatifini kurmadan yasaklanmasi dogru bulmuyorum. Bu tur yasaklamalara karsi cikanlarin derdi anlasilan daha fazla usulsuzlukle gelir. Turkiye gibi ulkelerde zaten taksiyi kullanan plakasi bile kendisine ait degil :) Turkiye'dekiler anca sahipleri ne derse o sekilde karsi cikmaktalar... Uber geldiginde absurt asiri yuksek degerli taksi plakalarin degeri ciddi ciddi dusmeye baslamisti :) ...
Uber sayesinde kaliteli hizmet gorulmektedir. Bir tuketici kullanici olarak Uber in her hizmetinden musteriler zarar gormemektedir. Uber sayesinde daha esnek hatta bircok firsatlara da sahip olunmaktadir. Yurtdisindaki Turklerin bazi youtube videolarinda denk geliyorum bahsediyorlar : Uber sistemi kolelik degildir ve sana ucretsiz kendini gelistirme akademik egitim firsatlarini da veriyor. Saglik guvencesi vs ... Ingiltere de karsi cikiyor orada durum bambaska ... Ingiltere haric diger istenmeyen ulkelere bakiyoruz paso geri kalmis ulkeler veya gerilemekte olan ulkeler ... |
Genel anlamda minibüs ve taksi vb. kullanmayı sevmem. Belediyenin otobüsü ve metrosunu daha konforlu, ucuz ve rahat bulurum. Rahatlığın sebebi yolculuk rahatlığı değil; bindiğiniz ve ineceğiniz saat belli, şoför ile muhatap olmadan elektronik bir sistem üzerinden ödeme yapıp devam ediyorsunuz, herkes işine bakıyor anlayacağınız (İstanbul için). Fakat Uber'i yasaklanmadan önce iki kere kullanma fırsatı elde ettim ve bana aynı hissi verdi, uygulama üzerinden birini çağırıyorsunuz araca biniyorsunuz her şey önceden belirlenmiş, kimse ile iletişime geçmek zorunda değilsiniz; mesafeyi, para üstünü dert eden kimse yok. Taksilerde de elektronik sistemi oturtmaya çalışsalarda çalışma mantıkları bu değil adamların, o yüzden asla tutmayacak. Ben iş yerimden hastaneye gitmek için öğle molasında taksi çağırmaktan çekiniyorsam kısa mesafeden (Kocaeli) ve 10 dakikalık iş için kendi aracımı kullanmak zorunda kalıyorsam sıkıntı vardır. Uber yaygınlaşmış olsaydı böyle bir derdim olmayacaktı, telefonumdan aracı çağırıp ödemeyi yapıp işimi görüp aynı şekilde geri dönecektim... Bunun adı illa "uber" olmak zorunda da değil, sistem aynı olsun yeter...
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|