Şimdi Ara

Ubisoft, XDefiant'ın fişini çekerken 2 stüdyoyu kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ubisoft, XDefiant'ın fişini çekerken 2 stüdyoyu kapatıyor
    Fransa'nın en büyük video oyun üreticisi Ubisoft, merakla beklenmesinin ardından bu yılın mayıs ayında yayınlanan oynaması ücretsiz FPS oyunu XDefiant’ın geliştirilmesini durdurma kararı aldı. Şirket, bu kararıyla birlikte San Francisco ve Osaka’daki stüdyolarını kapatacağını da açıkladı.

XDefiant için yaşam kısa sürdü

Stüdyoların kapatılması kararına ek olarak Sidney'deki üretim faaliyetlerinin de önemli ölçüde azaltacağı duyuruldu. Bu kararın, San Francisco’da 143, Osaka ve Sidney'de toplam 134 çalışanın iş kaybına yol açacağı bildiriliyor.

Ubisoft, XDefiant projesinde çalışan global ekibin yarısının şirket içinde farklı rollere geçiş yapacağını belirtti. Şirketin yaptığı açıklamada kararın, oyunun performansı, karlılığı ve pazar koşullarının detaylı bir şekilde incelenmesi sonrasında alındığı vurgulandı. Ayrıca, Ubisoft’un araştırma ve geliştirme yatırımlarında daha seçici bir strateji benimsemeyi hedeflediği ifade edildi. Ubisoft, XDefiant için 3. sezonun yayımlanacağını ve oyun sunucularının 3 Haziran 2025 tarihine kadar aktif kalacağını duyurdu.

Servis oyunlarına devam

Ubisoft, XDefiant projesinden edindiği dersleri gelecekteki ücretsiz oyunlarında uygulayacağını açıkladı. Şirketin, Rainbow Six, The Crew ve For Honor gibi başarıya ulaşmış oyunlarla tanınan “Games-as-a-Service” (Servis oyunları) stratejisi, ana odak noktası olmaya devam edecek.

Ayrıca Bkz.Indiana Jones and the Great Circle PC sistem gereksinimleri açıklandı

Ancak, son dönemde Ubisoft’un sadece XDefiant değil, diğer önemli projelerde de zorluklar yaşadığı gözlemleniyor. Ağustos ayında piyasaya sürülen Star Wars Outlaws gibi bazı oyunların satışları beklentilerin gerisinde kaldı. Şirket hisselerinin yıl başından bu yana değerinin yarısını kaybetmesi, bu zorlukların bir yansıması olarak yorumlanıyor.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/ubisoft-pulls-plug-xdefiant-close-san-francisco-osaka-studios-2024-12-04/

• Ubifail :)
  • Oyuna 1 saat bile katlanamamıştım, dünyanın en arcade dandik silah mekaniğini yapmayı becerebilmişler.

Ubisoft multiplayer işini bıraksın, gidip copy paste Assassin's creed bassın.

• ErkanSYK kullanıcısına yanıt

failsoft da olabilir

• Berbat ve çakma olduğu için başarısız olacağı ilk günden belliydi. Sen sağlam far cry yap yeter
  • Ac shadows umarım cikar on sipariş yaptık iptal ettiler ücreti iade ettiler şimdide 2 ayın bilmem kacina çıkış tarihi verildi ve oyun satın alinamiyor on sipariş için bile gözükmüyor enteresan sağlam çöküş var gibi umarım batmaz firma...
  • Bunun Call of Duty'i tahtından edeceğine inananlar vardı bi de lol.
  • Oyunu ilk gün kurdum daha 1 kere açamadım daha oynamadan kapanacağını duyuyorum neyse iyi oldu eve gidince silerim yer kaplıyordu :D
  • Zenci samuray oyunundan sonra daha da beter olacaklar. Milyarlarca dolarlık oyun, film ve dizi yapımcılarının bu gay zenci asyalı mümkünse hepsi bir arada baş karakterleri zorlayarak batmalarını aklım almıyor.
  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    Emir büyük yerden geliyor muhtemelen o yüzden el mahkum!
  • Beter olsunlar zenci kunil sevici Yumisoft.
  • Sony yapınca: concordu exclusive saymayalım yeeaaa.
    Ubisoft yapınca: ubifail, failsoft, en kötü firma, beter olun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.