Şimdi Ara

Ubuntu artık Windows mağazasında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Microsoft'un bir süre önce müjdesini verdiği büyük Linux dağıtımlarının Windows Store uygulama mağazasında indirmeye sunulması süreci başladı. Popüler Linux dağıtımı Ubuntu şu anda indirilebilir durumda.

Bir ilk

Uzun yıllar Linux dünyasına karşı katı olan ve hatta kanser nitelemesi yapan Microsoft'un değişimi şaşkınlıkla karşılanmıştı. Ne var ki gelişen şartlara ayak uydurmak gerekiyor ve artık hiç bir şey sürpriz değil.

Linux dağıtımlarının mağazaya getirilmesi kararı, geliştiricilerin ve meraklı kullanıcıların Windows 10'lu bilgisayarda Linux ortamına ve oradaki Microsoft araçlarına adapte olabilmesini sağlayacak. Ayrıca Windows 10 S sürümü için de böyle bir hamle gerekiyordu.

Ayrıca Bkz.HTC U11 ümit verici işler yapıyor

Ubuntu doğrudan kurulum ile gelmiyor. Farklı olarak bir sanal makine içerisinde kurulacak. Ne var ki tam kurulumda olduğu gibi aynı kod satırı araçlarını sunacak ve Windows 10 ile aynı donanımı paylaşacak. Böylece eskisi gibi Windows yanına Linux kurmak ve sonrasında temizlemek zahmeti tarih olacak.

Ubuntu sürümünü kurmak için Kontrol Paneli içerisinde Windows özelliklerini aç veya kapat seçeneğini seçmek gerekiyor. Sonrasında Linux için Windows Altsistemi seçeneği aktif oluyor. Yakın zamanda SUSE Linux ve Fedora sürümleri de indirmeye sunulacak.

• Bu özellik 1607(build 14951 ve üstü) yapı numarasından itibaren beta olarak mevcuttu, çok kullandım.Linux gerektiren ve OS'ler arasında geçiş yapmaktan yada sanal bilgisayar zahmetine ve dezavantajlarına girmek istemeyenler için iyi bir çözüm.

Betadayken bile oldukça stabil ve sanal makinelerdeki gibi işlem gücü kaybı olmuyordu.(örneğin sourceden build alırken sanal makinede alırsanız hemen hemen 2 katı daha uzun sürüyor işlem.)

Diğer yandan Microsoftun bu sisteme olan tavrının değişmesi, Linux'u windows altında tutmak,izlemek,kontrol altında tutmak diye düşünüyorum.Windows 10'daki telemetrinin, sistemin ciğerine işlemiş olması zaten bu durumu kanıtlar nitelikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf712 -- 12 Temmuz 2017; 1:4:8 >
  • güzel hareket

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf712

Bu özellik 1607(build 14951 ve üstü) yapı numarasından itibaren beta olarak mevcuttu, çok kullandım.Linux gerektiren ve OS'ler arasında geçiş yapmaktan yada sanal bilgisayar zahmetine ve dezavantajlarına girmek istemeyenler için iyi bir çözüm.

Betadayken bile oldukça stabil ve sanal makinelerdeki gibi işlem gücü kaybı olmuyordu.(örneğin sourceden build alırken sanal makinede alırsanız hemen hemen 2 katı daha uzun sürüyor işlem.)

Diğer yandan Microsoftun bu sisteme olan tavrının değişmesi, Linux'u windows altında tutmak,izlemek,kontrol altında tutmak diye düşünüyorum.Windows 10'daki telemetrinin, sistemin ciğerine işlemiş olması zaten bu durumu kanıtlar nitelikte.

Marketteki uygulama 1607 numaralı sürümü desteklemiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Amerika da tekelciliğe karşı önlem yasası var,bence o yüzden Amerikan yasaları baskısı sonucu mecburen izin vermiştir.

• microsoft bence bu hamle ile şu meşhur sızıntılardan dolayı olabilecek kaçışların önüne geçmeyi amaçlıyor, öyle veya böyle yakın zamanda windows kullanıcı sayısı az da olsa azalacak sanıyorum. kaldı ki chrome'dan başka uygulama kullanmayan kullanıcılar için linux bulunmaz nimet olmaya başladı.

microsoft bence kendi sanal makine uygulamasını getirmeli yakın zamanda, isteyen birisi anında linux işletim sistemine geçip işini halledip işi bittiğinde windows'la devam etmeli diye düşüncem var.
  • Sanal makinada çalışan işletim sistemi bi işe yaramaz. On numara beş yıldız işletim sistemi de olsa sanal makinada çalışan sistem insanı sistemden soğutur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Belki de soğusun diye koymuşlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok önemli bir gelişme aman tanrım....

• Zaten 1607 de beta olduğunu söyledim hocam.1607 ile marketten kurabilirsiniz demedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

Amerika da tekelciliğe karşı önlem yasası var,bence o yüzden Amerikan yasaları baskısı sonucu mecburen izin vermiştir.

Çok güzel işler abd'de anti tröst hic sorma.

• Pardus icin de beklerdik...

• Bunlar hep kaleyi içten fethetme çabaları.

Android'e boşuna o kadar uygulama yazmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Pardus icin de beklerdik...

Adamlar sırf Pardus kullanılmasın diye kopya başına 5 TL indirim yaptı. Bizimkiler de atladı hemen tabi.

Hayallerde yaşıyorsunuz yani.
  • yusuf712 Y kullanıcısına yanıt
    Şimdi benim Windows sürümü 1607 , Ubuntu kurulmuyor malum (Bu şekilde). Bu sürüm yükseltme olayı basit bir update mi yoksa yeni bir sistem şeklinde mi? Pek bilgim yok bu konuda doğrusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Turkiye vozyonsuz Pardus ile ... Ubuntu vizyonu ile kiyaslayinca hayallerdeyiz evet ...

Kurumlarda internet kahvelerinde vs korsan yazilim var diye 5 TL indirimi bence abartma sanki bedava mi olacakti o korsan kullanan kurumlar ve internet kahveleride ?
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Fethetmeye calistiig yok. Mac OS masaustu isletim sistemlerinde de onyillardir Office paketi var MS in hatta IOS ta Ipad Iphone Ipod da da Ms un birsuru uygulamasi var ucretli veya ucretsiz ...

Microsoft fethetme cabasindan ote piyasada gorunme cabasi dolayli da olsa gelir elde etme kaygisi vardir ...

Bilmezsin FAT32 lisansinda oturu satilan her Android cihazi sanirim 1-2 $ Microsoft a gidiyor . Dusunun yillardir uretilen milyarca belkide trilyonlarca cihaz dan havadan Milyar veya trilyon dolar lari Microsoft ta gitti ...

Gerci Bill Gates ve esi de emekli oldular servetleri ciddi bir orani vakiflara aktarmakta yillardir ...

Mevzu derin ve yayilmistir ... Bu kadar sana kafi ...
  • quote:

Turkiye vozyonsuz Pardus ile ... Ubuntu vizyonu ile kiyaslayinca hayallerdeyiz evet ...

Kurumlarda internet kahvelerinde vs korsan yazilim var diye 5 TL indirimi bence abartma sanki bedava mi olacakti o korsan kullanan kurumlar ve internet kahveleride ?

Bir işletim sistemi o kadar pahalı olamaz kardeşim.

Ben 50 TL ye el altından satılan lisanslardan aldım. Hani şu MS'in promosyon olarak dağıttıklarından.
  • quote:

Fethetmeye calistiig yok. Mac OS masaustu isletim sistemlerinde de onyillardir Office paketi var MS in hatta IOS ta Ipad Iphone Ipod da da Ms un birsuru uygulamasi var ucretli veya ucretsiz ...

Microsoft fethetme cabasindan ote piyasada gorunme cabasi dolayli da olsa gelir elde etme kaygisi vardir ...

Bilmezsin FAT32 lisansinda oturu satilan her Android cihazi sanirim 1-2 $ Microsoft a gidiyor . Dusunun yillardir uretilen milyarca belkide trilyonlarca cihaz dan havadan Milyar veya trilyon dolar lari Microsoft ta gitti ...

Gerci Bill Gates ve esi de emekli oldular servetleri ciddi bir orani vakiflara aktarmakta yillardir ...

Mevzu derin ve yayilmistir ... Bu kadar sana kafi ...

Bana çok bilmişlik tasladın, aferin.
  • Google da "windows subsystem for linux beta" şeklinde aratırsanız nasıl yapıldığını görürsünüz hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.