Şimdi Ara

ubuntu hakkında birkaç sorum olucak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben boş bir zamanımda ubuntu denicem desktop edition indirdim ama bana live cd yani cd den çalışan sürümü lazım, acaba ubuntunun kendi yayınladığı cd den çalışan sürümü varmı
    birde ubuntunun türkçe dil paketi varmı ? veya türkçe sürümü fark etmezz

• indirdigin cd hem live hem kurulabilir. turkce yuklenirken veya yuklendikten sonra kuruluyor. live cd'de turkce istersen ubuntu'nun sitesideki usb'ye yazma programi var. onunla usb bellekte biraz alan ayirirsan degisiklikleri kaydedebiliyor. yani live cd'ye turkce paketi kurabilirsin.
  • cd den kullanmayı usb aracıyla mı yapmam gerekiyor tam anlamadım?

birde ubuntunun sitesinde 2 farklı indirme seçenegi var last falan hangisini kullanim? son sürümünü mü
  • son surumu dun cikan 11.04. ben 32bit tavsiye ederim.

resmi torrent linki
    http://releases.ubuntu.com/11.04/ubuntu-11.04-desktop-i386.iso.torrent

usb'ye kurmak icin su programi indir
    http://www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-1.8.4.4.exe

usb bellegini tak. ubuntu iso dosyasini masaustune at. programi ac. resimde goruldugu gibi birinci adimda seceneklerden ubuntu 11.04'u sec. iso masaustunde oldugu icin otomatik olarak bulacak. daha sonra usb belleginin surucu harfini sec. usb bellegin formatlanmasi icin bu secenegin yanindaki onay kutusunu tikla.

bunu yapinca altta usb bellekte dosyalarin kaydedilmesi icin ne kadar alan ayirmak istedigini soracak. ubuntu iso dosyasi 700 mb olduguna gore minimum 1 gb usb bellek lazim. eger turkce paketleri istersen 2 gb ve ustu bellek daha iyi olur. mesela 4 gb bellegin var 500 mb ayir ve onayla. bitince pc'ni usb'den baslatarak kullanabilirsin.

sadece cd'ye yazarak da olur ama cd cok yavas. cd sadece okunabilir oldugu icin indirdigin hic bir seyi kaydetmez. usb bellegin varsa hem bosa cd harcamamis olursun hem de daha hizli denersin.

ubuntu hakkında birkaç sorum olucak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.