Şimdi Ara

Ubuntu için ayırdığım D: sürücüsünü göremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ubuntu kurulumu sırasında 35gb lık D: sürücüsünü göremiyorum. Hdd yi windows kurulumu sırasında 3'e ayırmıştım C: sürücüsü 50gb yani windows, D: sürücüsü 35gb Ubuntu için ayırdığım kısım, e: sürücüsüde windows ta kullanacağım depolama kısmı. Sorunum şu usb üzerinden kurulum kısmına geldiğim zaman ,
    sda1 '1mb' bilinmeyen ,
    sda2 ntsf 14gb 'bu laptopun recovery için ayırdığı kısım' olması lazım
    sda3 104mb bu kısmın ne oldugunu bilmiyorum,
    sda4 windowsun olduğu kısım.
    En altta kullanılamaz 250gb alan var.

D sürücüsüne kurulum yapmak için hangi yolları izlemeliyim? Teşekkürler..

• windowstan disk ayrımı yapmana gerek yok gir windowsa o ayırdıgın bolumu sil ubuntu kurulumunda ise yeni yaratacağın partisyonları yapay partisyon olarak yarat cunku bir harddiskte 4ten fazla partisyon ayıramazsın 4ten fazlasını mantıksal olarak ayırman gerekir ama asıl sorunun bu olmayabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

windowstan disk ayrımı yapmana gerek yok gir windowsa o ayırdıgın bolumu sil ubuntu kurulumunda ise yeni yaratacağın partisyonları yapay partisyon olarak yarat cunku bir harddiskte 4ten fazla partisyon ayıramazsın 4ten fazlasını mantıksal olarak ayırman gerekir ama asıl sorunun bu olmayabilir

Araştırdığım kadarı ile sda1 ve sda3 hdd ayrılan kısımlar gözükmesi lazım, bende ise sda1 1mb ve sda3 100mb bu ikisi yerine 35gb ve 200gb gözükmüyor,
    35 ve 200gb i kullanılamaz şeklinde gözüküyor.
    Şimdi ayırdığım D: (35gb) surucusunu E: (200)gb ile mi birleştirmem mi gerekiyor?
    Ayrıca mantıksal ayırma işlemini nasıl yapabilirim?
    Teşekkürler
  • ubuntunun disk yoneticisi ile partisyon yaratırken sag ustte (yanlış hatırlamıyorsam) logical veya primary olarak 2 secenek vardır partisyon yaratırken bunlardan birini seçmelisin primary fiziksel partisyon yaratacaktır bir diskte maksimum 4 fiziksel partisyon oluşturabilirsin eğer bu limiti doldurduysan yeni partisyon yaratmana izin vermez
    logical ise mantıksal partisyondur bunda limit şimdilik 64tür ama sanırım fiziksel partisyon limitini doldurduysan yeni mantıksal partisyonda ayıramazsın tam oplarak hatırlamıyorum ama sanırım limit dolmuş ise fiziksel partisyonlarından birini silip ortaya çıkan boş alana istediğin sayıda yeni mantıksal partisyon ayırabilirsin bu arada o 1mblık ve 100 mblık partisyonları sanırım windows ayırıyor onları silersen windowsunu yeniden boot edemeyebilirsin burdan tam olarak yardımcı olamicam bekle bakalım belki partisyonlama işini benden daha iyi bilen birisi sana cevap verebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

ubuntunun disk yoneticisi ile partisyon yaratırken sag ustte (yanlış hatırlamıyorsam) logical veya primary olarak 2 secenek vardır partisyon yaratırken bunlardan birini seçmelisin primary fiziksel partisyon yaratacaktır bir diskte maksimum 4 fiziksel partisyon oluşturabilirsin eğer bu limiti doldurduysan yeni partisyon yaratmana izin vermez
    logical ise mantıksal partisyondur bunda limit şimdilik 64tür ama sanırım fiziksel partisyon limitini doldurduysan yeni mantıksal partisyonda ayıramazsın tam oplarak hatırlamıyorum ama sanırım limit dolmuş ise fiziksel partisyonlarından birini silip ortaya çıkan boş alana istediğin sayıda yeni mantıksal partisyon ayırabilirsin bu arada o 1mblık ve 100 mblık partisyonları sanırım windows ayırıyor onları silersen windowsunu yeniden boot edemeyebilirsin burdan tam olarak yardımcı olamicam bekle bakalım belki partisyonlama işini benden daha iyi bilen birisi sana cevap verebilir

hocam sorun halloldu dediğin gibi fiziksel partisyonda linux maksimum 4 partisyon görüyor. D: surucusunu mantıksal ayırdığım zaman "ana dizin '/' '/home' swap" kısımlarını oluşturup kurulumu bitirdim, şu an sorunsuz ubuntu kullanıyorum. Teşekkurler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.