Ubuntu ücretsiz olması ile geniş çapta kullanıcısı hızla artan bir linux dağılımı; Sizce bu surumun eksikleri yada hoşunuza giden artıları neler...
İlk eksik yada benim hala öğrenemediğim... SATA destekli ikinci HDD mi okutamıyorum NTFS olmasından kaynaklanıyor sanırım ama bir türlü bulamadım bunu.... Gerçi iki gündür arıyorum ama
mount /dev/sda1 -t ntfs /sda1 SATA tek parça ise yukarıdaki komutla dener misiniz?parça sayısına göre sdaX ki burada X partition sayısını belirtiyor deneyebilirsiniz.
Amd64 ü hep oldu bittiye getirmeleri hala çoğu paket doğru düzgün çalışmıyor amd64 platformlarda
quote:
Orjinalden alıntı: ferdcasx
mount /dev/sda1 -t ntfs /sda1 SATA tek parça ise yukarıdaki komutla dener misiniz?parça sayısına göre sdaX ki burada X partition sayısını belirtiyor deneyebilirsiniz.
verdıgın komutu denedım ama uymadı acaba ntfs ıle ılgılı bısey yyuklemem mı gerek
quote:
Orjinalden alıntı: xxxxxthompson
Amd64 ü hep oldu bittiye getirmeleri hala çoğu paket doğru düzgün çalışmıyor amd64 platformlarda
ya 64 bıt denemedım ama yurt dısındakı forumlarda guncellemelerle onu tamam lıcaklarını belırtıolar hep...ınsallah cozerler cunku yakında 64 bıte gectıcem kısmet olursa...
@qultekin mount /dev/sda1 -t ntfs /mnt/d birde bunu deneyin. ilk komutla denediğinizde ne gibi bir hata verdi? not: NTFS'yi okumada sorun olmuyor,yazma desteği yok.
@ferdcasx
ıkısındede aynı hatayı verıyoo ama sorun baska olabılırmı cunku bende sata yı hıc gormuyoo ubuntudayken
qultekin@ubuntu:~$ mount /dev/sda1 -t ntfs /mnt/d mount: only root can do that qultekin@ubuntu:~$
hatası verıyoooe..
sanırım benım ntfs sata yı yeni birim olarak goruyoor...
error: device /dev/sda1 is not removable
error: could not execute pmount
ayrıntılarda verdıgı hatada bu
quote:
Orjinalden alıntı: qultekin qultekin@ubuntu:~$ mount /dev/sda1 -t ntfs /mnt/d mount: only root can do that qultekin@ubuntu:~$
konsolda "root" olup yapıyorsunuz değil mi işlemi?zira aldığınız hata "normal kullanıcı" olarak mount etmeye çalıştığınız için olduğunu gösteriyor.(kalın yazılarla yazdığım bölüm)
quote:
Orjinalden alıntı: qultekin
sanırım benım ntfs sata yı yeni birim olarak goruyoor...
error: device /dev/sda1 is not removable
error: could not execute pmount
ayrıntılarda verdıgı hatada bu
ntfsler sadece okunabilri durumda hala linuxda
quote:
Orjinalden alıntı: qultekin
İlk eksik yada benim hala öğrenemediğim... SATA destekli ikinci HDD mi okutamıyorum NTFS olmasından kaynaklanıyor sanırım ama bir türlü bulamadım bunu.... Gerçi iki gündür arıyorum ama
http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Ubuntu_Dapper_Drake_6.06_Rehberi#A.C3.A7.C4.B1l.C4.B1.C5.9Fta_diskin_Windows_b.C3.B6l.C3.BCm.C3.BCn.C3.BC_.28NTFS.29_kullan.C4.B1c.C4.B1lar.C4.B1n_sadece_okuyabilece.C4.9Fi_.C5.9Fekilde_nas.C4.B1l_ba.C4.9Flayabilirim.3F hazırladığımız makalede var bence biraz incele
@xxxxxthompson
daha oncede denemıstım bunu zaten ılk gunden berı ubuntuyla ılgılı herseyı rehberden ogrendım tesekkur ederım yınede ılgın ıcın ama halen sonuc alamadım root olarak sısteme nasıl gırıcem ole bısey denemedım onceden hıc
konsolda sudo mount /dev/sda1 -t ntfs /sda1 yazıp enter'a basın.sizden root kullanıcısının şifresini isteyecektir.şifreyi yazıp enter'a basın işlem tamam. not: aralardaki boşluklara dikkat.
quote:
Orjinalden alıntı: ferdcasx
konsolda sudo mount /dev/sda1 -t ntfs /sda1 yazıp enter'a basın.sizden root kullanıcısının şifresini isteyecektir.şifreyi yazıp enter'a basın işlem tamam. not: aralardaki boşluklara dikkat.
qultekin@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sda1 -t ntfs /sda1 Password: mount: mount point /sda1 does not exist qultekin@ubuntu:~$ sudo mkdir /media/windows mkdir: cannot create directory `/media/windows': File exists qultekin@ubuntu:~$
sanırım benım sorunum baska cunku oncedende hep sıfreyle gırıyoum sımdıde aynı oldu root olarakda gırdıgımde sonuc yokk bu seferde yukardakı cıkıyoo ortaya
tamam işte windows diye media bağlantı oluşturmuşun sudo fdisk -l bu komutu ver windowsa ayırdığın yer ntfs olarak gözükecek /dev/sda2 mesela bu yada sda3 buynu al ve /dev/sda1 /media/windows ntfs nls=utf8,umask=0222 0 0 /sda2 /sda3 hangisi ise sudo gedit /etc/fstab komutunu verdiği ve açtığın gedit ile fstabı düzenle
mkdir komutu verdiğiniz klasör zaten var hatası,ikinci kısım. şu komutları deneyin: sudo mkdir /media/sda1 mount /dev/sda1 -t ntfs /media/sda1
yınee sonuc alamadım
dedikleri mi yap
dedıklerını tamammen yaptım sata hdd mı gortu ntfs 200 gb sda1 de gedit e girdum duzen ledım ama yıne sonuc yok yeni birim olarak gorunuyoo ama ne ıcıne gırebılıyorum nede boyutunu gorebılıyorum...