bilgisayarımda hem windows xp hem de ubuntu kurulu.xpde sesle ilgili herhangi bir sorun olmamasına rağmen ubuntuda ses maksimumdayken çok fazla cızırtı veriyor.ses kartımın modelini tam olarak bilmiorum yalnız ubuntu tanımış heralde.çünkü ses kontrolünden aygıtı değiştire geldiğimde Realtek ALC880 (OSS Mixer) yazıyor.bu yüzden muhtemelen driverla alakalı bir sorun değil.(emin değilim).he ayrıca kulaklık da kullanamıorum.yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.kolay gelsin herkese...
sesi neden maximumda dinleme ihtiyaci duyuyorsunki. Genede daha detayli mixerlarla ince ayar yapabilirsin. alsamixer,kmix,aumix den birini kullan.
abi bilgisayarım laptop ve normal halinde windowsta sesi az çıkıyordu zaten.linuxda da maksimuma getirince cızırtı vermesinden dolayı iyice kısmak zorunda kalıyorum ve çok az sesi çıkıyo dolayısıyla.fakat kulaklık kullansam cızırtı sorunu olmasa da sesin az çıkması sorunu kısmen aşılacak.programlar filan önermişsin abi çok saol da ben bunları nerden bulabilirim hadi diyelim ki buldum nasıl kurabilirim.acemiyim abi biliyosun.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.herkese kolay gelsin...