Şimdi Ara

Üç harflilerin Varlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu kişi ben gördüm veya bizzat yaşadım kesinlikle var diyor. Ne düşünüyorsunuz? Bunca insan yalan mı söylüyor? Ya da mesela internette tonla videolar var kimisi gizli kimisi açık. Ya da bazıları cin çağırma yaptık geldi varlığını hissettirdi veya gösterdi diyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sizin hiç başınıza bir olay geldi mi? Sizce varlar mi?

Ben izcilik yaptım. Gece nöbeti oluyordu. Zifiri karanlık ve sadece yanan ateş vardı. Nobetteyken biraz uzağımda insan silueti bir anda hızlıca geçti. Garip garip sesler vs çok korkmuştum. Hatta insan konuşması gibi bir ses duymuştum.

Benim teyzemin eşi yıllar önce öldü. Teyzem bana hep, bazi geceler görüyorum onu derdi. Teyze dediğim de 40 yaş. Yaşlı bile değil. Sözünun de eri biridir. Yalanci değildir.

Bunun gibi binlerce durum var. Bunun sebebi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sezgilerim bana cin diye bir şeyin olmadığını söylüyor. Ayrıca cinlerin varlığı lehine tek bir kanıt bile yok. Belirli psikolojik hastalıklar cin olarak yorumlanıyor ama bu cahillikten başka bir şey değil. Ayrıca halk arasında yaygın hikayeler var. İnsanlar bir şey uydurup inanıyor hemen. Çocukken arkadaşlarım bana köylerinde atın ve hamile kadınların içine bir şey girdiğini anlatırdı bende korkardım. Eee tabi büyüyünce bunun Türk, Anadolu ve Altay insanlarının "alkarısı" ismini taktığı yaratık olduğunu öğrendim. Peki kutsal kitaplar alkarısı diye bir şeyden bahsediyor mu? Hayır tabii ki. O zaman bu hikayelere inanmak cahillik olacaktır. Hume burada son derece haklı. Şimdi bir argümanı şöyle formüle edersek natüralist bir bakış açıcı bunlara doğaüstü görüşten daha güzel açıklık getirecektir.

1) Farklı kültürden insanlar kendi kültüründe var olan doğaüstü güçlerden bahsederler.

2) Bunların o coğrafyadaki insanların uydurduğu mitler olduğuna dair destekleyeci 4 argümanımız mevcuttur:

a) Bahsedilen hikayelerin ezici bir çoğunluğunun psikoloji bilimi ile natüralist bir açıklaması verilebilmektedir.

b) Bu tür varlıklara dair herhangi bilimsel veya felsefi argümanımız yoktur.

c) Sezgilerimiz bu tür varlıkların olmadığını göstermektedir.

d) Belirtilen hikayelerin coğrafyadan coğrafyaya farklılık göstermesi bunların uydurma olduğunu desteklemektedir.

3) Bu 4 olgunun ortaya koyduğu en iyi açıklama, natüralist-doğalcı- bir açıklamadır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Üç Harflilerin Varlığı: Gerçek mi Mit mi?

Üç harflilerin varlığı yüzyıllardır tartışılan bir konudur. Bazıları onların gerçek olduğuna inanırken, diğerleri bunların yalnızca efsane ve batıl inançlardan ibaret olduğunu düşünür.

Üç harflilerin varlığı lehine kanıtlar genellikle kişisel deneyimlere ve anekdotlara dayanır. Pek çok insan üç harfliler tarafından rahatsız edildiğini, hatta onlarla doğrudan etkileşime girdiğini iddia etmiştir. Ancak bu iddiaları destekleyen bilimsel bir kanıt yoktur.

"Bende cin varmı test" gibi çevrimiçi testler, üç harflilerin varlığını belirlemek için kullanılmaktadır. Ancak bu testlerin güvenilirliği şüphelidir ve sonuçlarına güvenilmemelidir.

Öte yandan, üç harflilerin varlığına karşı bazı bilimsel argümanlar da vardır. Örneğin, beyindeki temporal lob epilepsisi gibi nörolojik durumlar, üç harflilerin varlığını deneyimlemeye benzer halüsinasyonlara neden olabilir.

Sonuç olarak, üç harflilerin varlığı kesin olarak kanıtlanmamıştır. Bazı insanlar onların var olduğuna inanırken, diğerleri bunların yalnızca hayal ürünü olduğuna inanır. Üç harflilerin varlığı konusunda kesin bir cevap olmadığı için, bu konuda bir görüş oluşturmadan önce tüm kanıtları dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahsedilen durumlar hep ekstrem durumlardır zaten. Gecenin ortasında, önünde yanan ateş varken bir de bunların varlığına inanıyorsan, böyle şeyler yaşamaman imkansız . Cinler var olsa ve o esnada orada bir cin bulunmasa bile sen bunu yaşarsın. Teyzen de büyük ihtimalle travma geçirmiş eşinin ölümü neticesi. Bizim insanımız pek psikolog bilmez. O yüzden bu etkileri yaşayıp cine periye bağlar.
  • bunları görenler veya musallat olunanların nedense hep bunlara inanan kesim olması zaten durumu açıklıyor.
    cevap veriyorum yok öyle birşey
  • Sezgilerim bana cin diye bir şeyin olmadığını söylüyor. Ayrıca cinlerin varlığı lehine tek bir kanıt bile yok. Belirli psikolojik hastalıklar cin olarak yorumlanıyor ama bu cahillikten başka bir şey değil. Ayrıca halk arasında yaygın hikayeler var. İnsanlar bir şey uydurup inanıyor hemen. Çocukken arkadaşlarım bana köylerinde atın ve hamile kadınların içine bir şey girdiğini anlatırdı bende korkardım. Eee tabi büyüyünce bunun Türk, Anadolu ve Altay insanlarının "alkarısı" ismini taktığı yaratık olduğunu öğrendim. Peki kutsal kitaplar alkarısı diye bir şeyden bahsediyor mu? Hayır tabii ki. O zaman bu hikayelere inanmak cahillik olacaktır. Hume burada son derece haklı. Şimdi bir argümanı şöyle formüle edersek natüralist bir bakış açıcı bunlara doğaüstü görüşten daha güzel açıklık getirecektir.

1) Farklı kültürden insanlar kendi kültüründe var olan doğaüstü güçlerden bahsederler.

2) Bunların o coğrafyadaki insanların uydurduğu mitler olduğuna dair destekleyeci 4 argümanımız mevcuttur:

a) Bahsedilen hikayelerin ezici bir çoğunluğunun psikoloji bilimi ile natüralist bir açıklaması verilebilmektedir.

b) Bu tür varlıklara dair herhangi bilimsel veya felsefi argümanımız yoktur.

c) Sezgilerimiz bu tür varlıkların olmadığını göstermektedir.

d) Belirtilen hikayelerin coğrafyadan coğrafyaya farklılık göstermesi bunların uydurma olduğunu desteklemektedir.

3) Bu 4 olgunun ortaya koyduğu en iyi açıklama, natüralist-doğalcı- bir açıklamadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 24 Temmuz 2019; 13:9:7 >

• Cin var mi bilmiyorum ama onların söyledikleri yalan. Hani neden sadece türkiyede oluyor bu olaylar ? Bizle dertleri mi var ? Bi arkadaşım dayısının cinlerce kaçırdıldığını ve cinlerin düğününe zorla getirildiğini ciddi ciddi söylemişti. Öyle bi olay olsa dayısı kafayı yerdi zaten. Ne bikeyim dili tutulurdu. Ha şuan saat 9 ve köyün başında evde tekim. Geçenlerde cinlerle ilgili kabus görmüştüm. Saolun artık bu konuyu tekrar aklıma getirdiginiz için. Rüzgardan bile korkuyorum bişey olacak diye. Işin ilginç yani bişey olmayacağını ve cinin de olmadığına inanıyorum evde. Galiba kafayı yedim yardim edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen o hikayeleri gerçek buluyorum. Eski türklerin yaşadığı yerlerse sibirya da var az da olsa vd orada uranyum madenleri var. Hamile kadının çocuğu 3 bacaklı doğmuştur radyasyon yüzünden böylece bu hikayeler yaygınlaşmıştır. Yani inanıyorum dediğim cine değil o zamanlar için bilinmeyen bir şeyin insanları etkileyip korkutması. Biliyorsunuz insanların en büyük korkusu belki de bilinmeyene olan korku.

• Bunu test etmenin çok basit bir yolu var Öncelikle şunu belirteyim. Aklımızda geçen olmayan şeyler, gördüklerimiz yada düşündüklerimiz ne olursa olsun hepsinin tıpta bir patolijik karşılığı var. Yani bunlar birer hastalık.
    Şimdi cinler hakkında sadece şunu söylesek sanırım yeterli. Bu cinler kime neden musallat oluyor. Burada açıklamalar şu şekilde.
    1-Üzerine işersen musallat olurlar. İyi de işemik fiziksel bir şey nasıl onları etkilesin (cevap yok)
    2-Biri sana büyü yaparsa musallat olurlar. O halde en iyi büyücüler toplansın ve mesela Donald Trump'a ve sonrasında gelen her Amerikan başkanına, İsrail başbakanına büyü yapılsın bunlar delirtilsin. Büyü haram diyecekler olacak. Buyrun ben yaptırayım günahı bana gelsin
    3-Bu tür cin masalları neden sadece Müslümanlar arasında onlardan da genellikle obsetif olanlar yada bir takım psikiyatrik rahatsızlığı olanlarda cereyan eder. Siz aklınızdan bin defa bir şey düşünürseniz o şey zaten olmasa da beyniniz o şeyi var olmuş sanar. Mesela bir kıza aşık oldunuz onun da sizi sevdiğini düşündünüz devamı böyle düşünmeye devam edip hayal kurdunuz Sonuçta o kızın sizi sevdiğine ikna olur bir çok uyduruk hikaye yazarsınız Yada başka bir örnek. Sokakta bir insan silueti görsek bunu bizler Atatürk'e benzetiriz. Fakat başka biri bunun sıradan bir olay olduğunu söyleyebilir.

Bunlar dışında meydana gelen tüm olayların da makul açıklaması vardır. Mesela mağarada cin var. Diyen biri muhtemelen mağarada bir şeyler saklıyordur. Derineleri cinler korur diyen biri muhtemelen kendi işine başkalarının girmesini istemiyor bu sayede daha çok define çıkarmayı amaçlıyordur

Ölen birini görmek yada hissetmek beynin bize oynadığı bir oyundur. İnsan beyni oldukça gelişmiş fakat bir o kadar da basit bir yapıya sahiptir. Senin çok sevdiğin biri öldüğünde sen de ölmek ister hayattan koparsann beynin içgüdüsel olarak yaşamak adına sen canına kıyma diye önce yalanlar söyler sonra olmayan şeyleri sana gösterir.

Sonuc olarak bu dediklerimin hepsi psikiyatri literatüründe kendine yer bulan fenomenler yada tanımlar olup gerekli destek ile çoğu kez atlatılan hastalıklardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evrim ve Tesadüf
    11 yıl önce açıldı
    kutsal üç aylar
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cin melek v.s yoktur o kadar çağrıyorum gelmiyorlar üzüyorlar beni

• Ben de insanların beyinlerinin, onları korktukları şeylerin gerçek olduğuna inandırmaya meyilli olduğunu düşünüyorum. Yani bu tip şeyleri gördüğünü söyleyen herkese yalancı veya deli gözüyle bakmamak lazım. Sonuçta onlar gördüklerine inanıyor sahiden de.

Bir dönem arkadaşlarla elimize, yaşadığımız şehirde çekilen sözüm ona bir hayalet videosu geçti. Bahsettiğim olay 2005'te felan olmuştu. Videoda da pek bir şey belli olmuyordu esasında, ama bizler bir şekilde kendimizi inandırdık videoda hayalet bir kız olduğuna, belki sadece ışık ve gölge oyunuydu. Bir gece vakti kalktık, videonun çekildiği yere gittik üç kişi. Etrafta dolandık kuytularda karanlıklarda. Bir şey bulamadık tabi. Ama o tribe girmiştik bir kez. Bir kaç ay boyunca evin içinde sesler duyduğumuzu düşündük, karanlıklarda gölgelerin oynaştığını gördük vs. Hatta sabah ezanına kadar aynı odada oturduk, ezanla birlikte ancak odalarımıza çekilip uyuyabildik. Sonra sonra bu moddan çıktık. Ve geriye bakıp düşününce ne videoda hayalet vardı, ne de bizler sesler duyduk. Beynimiz, bize oyunlar oynuyordu sadece. Korktuğumuz şeye inanmıştık.

Bununla birlikte bir şey daha paylaşmak isterim: Mesleğim gereği çok yakın olduğum bir hakimle (evet İstanbul'un en büyük adliyesinde hakimlik yapıyor şu anda) bir gün bir muhabbet ortamında bu konu açıldı, ve bana çocukluk yıllarında kendisinin cinlerinin olduğunu, cinlerinin en yetkilisine "bilmem ne hoca" diye hitap ettiğini, kendisini boş bir kağıda bakarak çağırdığını, o kağıdın üstünde adeta bir televizyon ekranı varmış gibi net bir şekilde cinlerin dünyasını görebildiğini, cinlerden ricada bulunup birşeyler yaptırdığını (mesela eş zamanlı olarak, kağıdın üzerinde, karşı apartmandaki bir dairenin içinde neler olduğunu göstermeleri gibi, canlı yayında yani, ve gördüklerinin gerçekten yaşandığını o dairedekilere sorarak teyit etmişler, yanında birileri de varmış bunu yaparken) söylemişti. Ve bunu bana birden fazla kere, uzun uzun anlattı. Tekrar altını çizeyim, bu arkadaş şu anda Hakimlik yapıyor, ve tanıdığım en zeki ve aklı başında insanlardan birisi. Kendisine, "Hakim Bey, bu anlattıklarınız benim bugüne kadar inandığım herşeyin yanlış olduğunu gösterir, emin misiniz, rüya olabilir, veya hayaldir gerçek sanıyorsunuzdur, vs..." dediysem de, bana yeminler etti gerçek olduğuna dair. Sanıyorum ki, ortaokul yıllarında yaşamış bunları. Daha sonraları, bir daha çağırmamış cinleri nedense, artık yoklarmış yani hayatında. Bana Hakimin şahsıyla ilgili birşey sormayın lütfen.

Yani diyeceğim odur ki, ben 38 yaşında adamım, bu yaşıma kadar bunların hurafeler olduğuna inandım. Hoş, halen de öyle düşünüyorum, ama son yazdığım şey beni de çok şaşırttı ve inandığım şeyleri tekrar tekrar bana sorgulattı. Şu anda da varlar demiyorum, ama cinler diye bildiklerimizin, paralel bir boyutta yaşayan farklı varlıklar olabileceğini düşünüyorum. Yani evet, "kesinlikle yoklar!" demiyorum artık, "olabilirler" demek daha doğru, o ihtimali tamamen elememek.

• Neden cini, iblisi, gollumu ve şirinleri sadece ona inanan, kendi dininde olan şeyleri insanlar görür??? Ben neden cin iblis görmüyorum, hiç görmedim??? Fakat beynim bunlarla yıkanmış olsaydı, rahatlıkla kafamda bunları kurgulayıp, tasarlayıp belki panik anlarımda gördüğümü sanabilirdim... Nasıl olsa zihnimde zaten gerçek bunlar.. Rahatlıkla alt benklik bunu gördüğümü sanmamı sağlayabilir... Beyin için bunlar tehdit ve kaygı unsurudur ve bilerek bu tehdit ve kaygı unsurlarını size gömdüler, sizi rahatsız etsin, dini sorgulayamayın, korkudan geberin diye... sizin gebermeniz umrundamı onlar gelen ranta bakar, burada rant kim sizsiniz, siz iktidarların kotardığı bölgedeki dinin içinde olduğunuz sürece onların kölesisiniz... Adalet arama Allah'a bırak, hakkını arama yoksullar cennettlik, vatana millete hayırlı insan ol bol çalış efendilerini memnun et sevaba gir :) Sizler kölesiniz köle.... Gerçek Dünya'dsa bile yaşamıyorsunuz, aldığınız hava bile sahte sizin çok gördüler kölelere... Ne istekleriniz size ait ne duygularınız, hepsi insan siyaseti ile yaratıldı, neyi seveceğinize bile başkaları karar verdi aslında... Neyse İster inanın ister inanmayın eski siyasetçiler, din kotarıcıları bu korku imgeleriyle ilgili bilgiye sahipti, yani insanların genetik korkularının farkındalardı, din kotarıcıları binlerce yıldır birikimlerini yeni din kotarıcılarına aktarır...

Şeytan, cin, iblis, gulyabani, gollum vb imgeler dinlerde korku imgesi olarak kullanılır, bu imgelerin amacı çocukluk yaşınızdan beri beyninizde bir kaçınma, kitlenme, dini sorgulamama, sakınma eylemi yaratmaktır, tabi bu dinleri sorgulanamaz ve araştırılamaz kılarken sizi akıl hastası yapacak, panik ataklar geçirmenize ve tarifi olmayan akıl sağlığı sorunları yaşamanıza neden olacaktır, gerçeği sizden almalarını saymıyorum bile... Efendieriniz bu siyaset ile yani din denen ideolojiler ile rahat rahat sizi sömürür ve yönetirken, sizden alınanları kim takacak peki? Kimse!! O halde sizde hiç bir dini ve kotarıcısını ( akape ve feto gibi )takmayın, ne islam dinini takın ne bilmem ne dinini bu zaten düşmanlarınızı bitirir, çünkü sanal bir alemden kurtulduğunuz için gelişmeye ve özgürleşmeye başlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 3 Ağustos 2019; 20:33:2 >

• akhenra kullanıcısına yanıt
    Kapitalizm ile islamiyet birbirinden alakasız ve bağlantısız şeyler. Aklın karışmış.

• Cin dediğin şey auradır ektoplazmadır

Erzulumlu birileri vardır

Bildin mi

Konu kilit
  • zuphie Z kullanıcısına yanıt
    Bence zeka seviyende sıkıntı var, konu başlığını oku.
  • Konu başlığına rağmen yazdıklarında kapitalizmden bahsetmişsin. Aklın çok karışmış.

• Arkadaslar mukemmel yorumlamislar diyecek tek birsey kaldi 3 HARFLİ (CİN) DEN degil 5 harfli (İNSAN) DAN korkacaksin. Varsay ki cin var ve cinlerin cinsiyeti var :) onu cagirir ona bile tecavuz eder bu insan denilen psiko :) dunya da isgalciyiz talanciyiz. Yok edici varliklar bizleriz . Atayiz biri olarak bu tarz seylere de zaten inanmiyrm ki yorumlarda inanan ve got korkusu ile bilincaltinin beynin oynadigi halusilasyonlar olarak yorumlarim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lekat halaknahu insu ve cinnu illa leyabudun ( Biz insanları ve cinleri ancak ibadet etsinler diye yarattık ) Başka söze gerek yok bu ayet cinlerin var olduğuna kesin kanıttır

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Lekat halaknahu insu ve cinnu illa leyabudun ( Biz insanları ve cinleri ancak ibadet etsinler diye yarattık ) Başka söze gerek yok bu ayet cinlerin var olduğuna kesin kanıttır
    cin ve ins hakkı yılmaz diye aratt bakalım :)

Şu dini de dışardan duyduğunuz şeylerle kesin ahkam kesip kirletmeyin artık
    https://www.youtube.com/watch?v=iEabRNi4Auc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 7 Ağustos 2019; 17:51:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikeIsraetel

cin ve ins hakkı yılmaz diye aratt bakalım :)

Şu dini de dışardan duyduğunuz şeylerle kesin ahkam kesip kirletmeyin artık
    https://www.youtube.com/watch?v=iEabRNi4Auc

Alıntıları Göster
    Kardeş Hakkı Yılmaz'ı ilk defa sizden duydum kendisini araştırdım ve tam doğru yolda olduğunu anlayamadım çünkü videoda belirtilen cinler hakkındaki yorumunu yanlış buldum çünkü cinler kütle ve ağırlık sahibi canlılar değil manevi varlıklardır bu konu hakkında yazıyı paylaşıyorum :

Sözlükte “ağır olmak, ağır gelmek” anlamındaki sikal (sekale) kökünden türeyen sekal “ağır olan şey, ağırlık” demektir. Buradaki ağırlık, “yolcunun beraberinde bulundurduğu eşya ve yardımcıları” gibi maddî mânada olabileceği gibi “mânevî değeri yüksek olup korunması gereken şey” anlamına da gelebilir (Lisânü’l-?Arab, “s_ḳl” md.; Kamus Tercümesi, III, 1195; Ebü’l-Beka, s. 323-324). Sekaleyn sadece bir âyette i‘rab konumuna göre sekalân şeklinde geçmekte ve yaygın yoruma göre, “Sizi de sorguya çekeceğiz, ey insanlar ve cinler!” (er-Rahmân 55/31) anlamıyla insan ve cin türlerine hitap etmektedir. İlâhî emirlere ve yasaklara muhatap olan insan ve cin türü için sekaleyn kelimesinin kullanılması bunların Allah katında sorumluluk taşıması, değerli varlıklar olması, özellikle insanın dünyanın hâkim varlığı konumunda bulunması şeklinde yorumlanmıştır. Zilzâl sûresinde kıyametin kopması sırasında vuku bulacak kozmolojik değişiklikler tasvir edilirken yerkürenin içinde taşıdığı ağırlıkları dışarıya fırlatacağı ifade edilir (99/1-2).

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Kardeş Hakkı Yılmaz'ı ilk defa sizden duydum kendisini araştırdım ve tam doğru yolda olduğunu anlayamadım çünkü videoda belirtilen cinler hakkındaki yorumunu yanlış buldum çünkü cinler kütle ve ağırlık sahibi canlılar değil manevi varlıklardır bu konu hakkında yazıyı paylaşıyorum :

Sözlükte “ağır olmak, ağır gelmek” anlamındaki sikal (sekale) kökünden türeyen sekal “ağır olan şey, ağırlık” demektir. Buradaki ağırlık, “yolcunun beraberinde bulundurduğu eşya ve yardımcıları” gibi maddî mânada olabileceği gibi “mânevî değeri yüksek olup korunması gereken şey” anlamına da gelebilir (Lisânü’l-?Arab, “s_ḳl” md.; Kamus Tercümesi, III, 1195; Ebü’l-Beka, s. 323-324). Sekaleyn sadece bir âyette i‘rab konumuna göre sekalân şeklinde geçmekte ve yaygın yoruma göre, “Sizi de sorguya çekeceğiz, ey insanlar ve cinler!” (er-Rahmân 55/31) anlamıyla insan ve cin türlerine hitap etmektedir. İlâhî emirlere ve yasaklara muhatap olan insan ve cin türü için sekaleyn kelimesinin kullanılması bunların Allah katında sorumluluk taşıması, değerli varlıklar olması, özellikle insanın dünyanın hâkim varlığı konumunda bulunması şeklinde yorumlanmıştır. Zilzâl sûresinde kıyametin kopması sırasında vuku bulacak kozmolojik değişiklikler tasvir edilirken yerkürenin içinde taşıdığı ağırlıkları dışarıya fırlatacağı ifade edilir (99/1-2).

Alıntıları Göster
    Demek ki 2 anlamı varmış ikisi de olabilir, bu da kimseye cin denen yaratıklar kuranda var kabul et deme hakkı vermezmis.

Videoda söylenen şey şu cin diye bir varlık yok bunu da segalan kelimesiyle kanıtlıyor. Sizlerin cinler ve insanlar diye algıladığı ayette segalan denilerek zaten tüm mantık çöküyor. Cin, bilinmeyen kimliksiz insan ; ins kim olduğu bilinen kimliği belirli insan ; zaten cin alemi olsa ona kendilerinden bir elçi gönderirlerdi Muhammedi degil.

Zaten mantıken düşünen birisi de suleymanin cinlerinin inşaat yapmasını ağır işlerde çalışmasını vs bunun tam bir saçmalık olduğunu anlayacaktır.

Orada olan olay şuydu suleymanin kimligi memleketi kim olduğu belirsiz işçileri vardır, insan yani.

Bu konuda daha da bilgilenmek isteyenler 8 ciltlik tebyinül Kuran kitabı yazabilecek kadar arapcaya hakim Hakkı Yilmazin
    Hakkı YILMAZyoutube
    16.Bölüm CİN VE İNSAN NEDİR ?(16.01.2014)
    https://youtu.be/gwuMOW50r54
    şu videosunu izleyebilir.

Belki hakki yılmaz haksızdir burasını bilemeyiz ama su İslami artik ateistlere şu hayalet gibi yaratıklarla vurma şansı verilmesin diye cin konusunda bir iki hoca kılıklıdan duydugu bilgilerle insanların kesin var diye ahkam kesmesine bir yanıt olarak bırakıyorum buraya. Çoğu dinsiz böyle mitolojik efsaneleri kabul etmediği için dinsiz. Zaten sorgulayan bir insan cinlere neden insan bir elçi verildiğini asla kafasına yatiramayacaktir.

Su islama hiç bir kafir mümin geçinen hocalar kadar zarar vermedi veremez de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 9 Ağustos 2019; 10:27:11 >

• bu arada ustteki yorumu tek ayet üzerinden yorumladım yani cin = insan demek degol

5 duyu(somut) ile algılanan şeyler ins
    5 duyu(soyut) ile algilanamayanlar cin

mesela olen kişiler veya doğmamış kişiler, zihin, hakkında bilgimiz olmayan şeyler

yani 5 duyu ile algiliyorsan ins olur, insan da buradan türer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 9 Ağustos 2019; 10:34:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.