Şimdi Ara

Üç SUV arasından hangisi? | Subaru Forester, Honda CRV, VW Tiguan (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
17.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Donald Draper

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Benim sıralamam

1.) Tiguan
    2.) CR-V
    3.) Forester

Bu 3 araç arazi yoluna girseler, özellikle de bu mevsimlerde. . Bu şartlarda aşağıdan yukarıya dizilis bu sıralamaya göre olurdu. .

Suv alanlar yüzde kaçı arazi şartlarına giriyor ki? Yüzde 10 bile iyimser bi rakam.

Zaten alanların araçlarını sadece asfalt yollarda kullanıyorlar zaten büyük çoğunluğu 2 çeker tercih ediyor.

araziye gerek yok hafif ıslak zemin olsa bile yeter, yol tutuş, güvenlik, birsürü faktör var zaten forester bu araçlarla aynı sınıfta bile değil

Benim tercihim yukarda yazdığım gibi olurdu. Islak zeminde önden çekerspace star bile gidebiliyor sorunsuz yeterki aracın üstünde hava koşullarına uygun düzgün bir lastik olsun.

Saydığınız faktörlere ek olarak malzeme kalitesi, performans, ikinci el, marka değeri vs faktörler var. Forester'in Tiguan ve CR-V'den bir üst sınıfta olduğu iddianıza katılmıyorum.

ıslak zeminde gidebiliyor ?
    performans ? (verilen bütçede forester 2.5 turbo alınabiliyor)
    marka değeri ? (vw yi infiniti falan mı sanıyosunuz acab ? )
    ikinci el ? (zaten ikinci el alınan bir otomobil nasıl daha fazla değer kaybedebilir ? )

şaka mı bu ?

vw ile subaruyu yanyana koyan adama gülerler kusura bakmayın heleki böyle bir konuda :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Benim sıralamam

1.) Tiguan
    2.) CR-V
    3.) Forester

Bu 3 araç arazi yoluna girseler, özellikle de bu mevsimlerde. . Bu şartlarda aşağıdan yukarıya dizilis bu sıralamaya göre olurdu. .

Suv alanlar yüzde kaçı arazi şartlarına giriyor ki? Yüzde 10 bile iyimser bi rakam.

Zaten alanların araçlarını sadece asfalt yollarda kullanıyorlar zaten büyük çoğunluğu 2 çeker tercih ediyor.

araziye gerek yok hafif ıslak zemin olsa bile yeter, yol tutuş, güvenlik, birsürü faktör var zaten forester bu araçlarla aynı sınıfta bile değil

Benim tercihim yukarda yazdığım gibi olurdu. Islak zeminde önden çekerspace star bile gidebiliyor sorunsuz yeterki aracın üstünde hava koşullarına uygun düzgün bir lastik olsun.

Saydığınız faktörlere ek olarak malzeme kalitesi, performans, ikinci el, marka değeri vs faktörler var. Forester'in Tiguan ve CR-V'den bir üst sınıfta olduğu iddianıza katılmıyorum.

ıslak zeminde gidebiliyor ?
    performans ? (verilen bütçede forester 2.5 turbo alınabiliyor)
    marka değeri ? (vw yi infiniti falan mı sanıyosunuz acab ? )
    ikinci el ? (zaten ikinci el alınan bir otomobil nasıl daha fazla değer kaybedebilir ? )

şaka mı bu ?

vw ile subaruyu yanyana koyan adama gülerler kusura bakmayın heleki böyle bir konuda :)

Evet ıslak zeminde mevsime uygun lastik kullanırsan 4 çekere ihtiyaç kalmaz. Kaç kilometre 4x4 CRV kullandım o kadar yağmura rağmen 4 çeere ihtiyaç duymadı araç.

Evet performans, Okuduğunuzu anlarsanız iyi olur konu sahibinin bahsettiği Subaru eski kasa ve 2.0 motorlu olanı.

Evet marka değeri, Subaru'nun marka değeri ülkemizde belli. Kullanıcıları katılmıyabilir ama ülkemizde marka değerinin iyi olmadığı aşikar.

ikinci eldede seneler ilerledikçe o motor 150bin kilometrelere geldikmi çok ciddi değer kaybeder oaraç

VW ile Subaru'yu yan yana koyan adama gülerler demişsiniz haklsınız subaru bana göre VW'nin yanından bile geçemez. Bende güldüm zaten. Ama 3 tane seçenek sunulmuş diye son sıraya koydum. Tüm segment seçenek ile sunulsa idi listeye bile almazdım.

• (Tiguan+CRV) X 2 ≠ Forester

Kesinlikle Forester. Diğerlerinin hiç şansı yok.
  • Benim fikrim bunların hiçbiri. Tavsiyem Nissan Qasqai'dir. 2014 yeni model Şubat-Mart gibi piyasaya çıkacak. Onu bekle derim ben.
  • quote:

Evet ıslak zeminde mevsime uygun lastik kullanırsan 4 çekere ihtiyaç kalmaz. Kaç kilometre 4x4 CRV kullandım o kadar yağmura rağmen 4 çeere ihtiyaç duymadı araç.

Evet performans, Okuduğunuzu anlarsanız iyi olur konu sahibinin bahsettiği Subaru eski kasa ve 2.0 motorlu olanı.

Evet marka değeri, Subaru'nun marka değeri ülkemizde belli. Kullanıcıları katılmıyabilir ama ülkemizde marka değerinin iyi olmadığı aşikar.

ikinci eldede seneler ilerledikçe o motor 150bin kilometrelere geldikmi çok ciddi değer kaybeder oaraç

VW ile Subaru'yu yan yana koyan adama gülerler demişsiniz haklsınız subaru bana göre VW'nin yanından bile geçemez. Bende güldüm zaten. Ama 3 tane seçenek sunulmuş diye son sıraya koydum. Tüm segment seçenek ile sunulsa idi listeye bile almazdım.

şaka gibi ironi niteliğinde bir mesaj olmuş :) hayırlısı olsun :)

• Bizim milletimiz, heryerinden problem damlayan VW e deli gibi saldırıp sıralarda bekleyip, çok bişeymiş gibi adam yerine koyarsa olacağı budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hortlek

Tiguan mi
    Bu ikilinin yanında işi yok...

bnecce de tıguanı daha çok i35 ve sportage ile düşünmek gerekir
  • Net bir şekilde Subaru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw lerin halini çevremizde kullanan insanlardan görmekteyiz. Subaru Türkiye de ikinci elde satışlarda değer kayıpları doğrudur. ancak Subaru'nun bütün modelleri sorunsuzluk ve güvenlik boyutu ile elit bir kitle tarafından kullanılmakta. sıfır ve ikinci elde çok satan marka araç sahipleri kullanmadıkları ve bilmedikleri Subaru hakkında konuşurlar.

Forester ABD'de tüketici anketlerine göre yıllardır en güvenilir araç seçilmekte. ABD test kurumuda bunu teyit etmekte
    http://www.iihs.org/ diğer markaları kıyaslama yapa bilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=nnxg5Hy-Aww

• serty23 kullanıcısına yanıt
    Elime o parayı ver hiç tereddüt etmeden foresterı alırım...
  • Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Islak zemin veya kuru zemin farketmez foresterın eline su dökemez tiguan hem @Donald Draper güvenlik hemde yol tutuş açısından.

Evet performans 2.5 turboyu o bütçeyle alırsınız ve tiguan sizin aynanızda en fazla 2 saniye gözükür

Evet marka değeri 3 sene boyunca Trabzon gibi çok büyü sayılmayan bi şehirde forester kullanan biri olarak vavvv subaru lafını çok duydum ama kimseden wawww volkswagen lafını duymadım.

İkinci el demişsiniz otiguan 150 bin kmyi görüne değeri 2 ye falanmı katlanıyor?

vw ile subaruyu yanyana koyma konusunda yaptığınız yorumu dikkate bile almıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_a_s

Islak zemin veya kuru zemin farketmez foresterın eline su dökemez tiguan hem @Donald Draper güvenlik hemde yol tutuş açısından.

Evet performans 2.5 turboyu o bütçeyle alırsınız ve tiguan sizin aynanızda en fazla 2 saniye gözükür

Evet marka değeri 3 sene boyunca Trabzon gibi çok büyü sayılmayan bi şehirde forester kullanan biri olarak vavvv subaru lafını çok duydum ama kimseden wawww volkswagen lafını duymadım.

İkinci el demişsiniz otiguan 150 bin kmyi görüne değeri 2 ye falanmı katlanıyor?

vw ile subaruyu yanyana koyma konusunda yaptığınız yorumu dikkate bile almıyorum...

Tabii ki dört çeker daha iyidiri ama uygun lastiklerle dört çekere gerek kalmadan asfalt yolda hız sınırlarına uyarak güvenle gidebilirsiniz.

Konudaki bahsi geçen araç 2.0 motor olanı siz hala 2.5 turbo diyorsunuz. Her sene aradaki 1.800 tl vergi parasını siz cebinizden ödeyeceksiniz galiba?

Trabzonu bilmem ama istanbulda kimse vaww subaru demez, anca BRZ görürlerse belki. VW içinde kimse zaten waw VW demez ayrıca benim öyle vaw fln bi iddiamda olmadı.

VW, Honda ve Toyota'nın ikinci elinin bu ülkede çok iyi olduğu bilinen bi gerçektir, aksini iddia etmek cağilliktir. Subarunun ikinci elinin çok kötü olduğu herkesce malum.

Son yorumu dikkate almamanız iyi olmuş zira Subaru hem Hondadan hem de VW'den çok geridedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

(Tiguan+CRV) X 2 ≠ Forester

/>
  • www.youtube.com/watch?v=0_MXK2nzt2Y
  • quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

(Tiguan+CRV) X 2 ≠ Forester

/>

Tabi ki tercihinize saygı duyarım.

Sürekli dört teker çekiş sisteminin (AWD) sadece arazi kullanımında gerekli olduğunu düşünmek yeni lastiklerini veya kış lastiklerini önden çekişliyse sadece önlere takarak ya da arkadan itişliyse sadece arkalara takarak durumu kurtarmaya çalışmak gibi olsa gerek. İhtiyaç durumunda aktif olan 4WD sistemine sahip araçlar asfalt yol kullanımında sadece önden çekişli olduğu için dört çeker sistemi olmayan araçlara nazaran bir avantajı kalmıyor, bu konuda haklısınız. Ama 4WD sistemi ile dört tekerleğe de değişken oranlarda (yol, hız, devir, çevre, hava şartlarına göre) ve kesintisiz sürekli güç gönderen AWD sistemi arasındaki farkı gözden kaçırmışsınız. Neticede AWD ile asfalt üzerindeki yol tutuşuna, rotasında yol almasına yani emniyetli sürüşe etkisi göz ardı edilemez. 

Subaru kullanıcıları yukarıda bahsettiğim gibi emniyetli sürüş keyfi, güvenlik, sağlamlık ve sorunsuzluk bilincinde olan ve markaya olan güveni yıllarca değişmeyen kişilerdir, yatırım olarak değil gerçek sürüş keyfini yaşamak isteyen kişilerdir. Bir aracın çok satılmıyor diye ya da ikinci el satışlarında kötü diye kalitesiz olduğu, diğer araçlardan çok geride olduğu anlamına gelmez. Randevu ile müşteriyi sıraya sokan servislerin aksine periyodik bakımlar haricinde müşterinin olmaması yüzünden iş yerini  kapatan ya da markayı değiştiren Subaru servisleri duyuyoruz. 

Subaru'nun onlarca yıl önce kullandığı AWD teknolojisini diğer markalar henüz yeni yeni yakalamaya başladılar. Resimdeki 1980'li yılların ortalarında üretilen aracın dijital ekranlı, otomatik vites, dört çeker sistemine sahip araca dikkatini çekerim.

Üç SUV arasından hangisi? | Subaru Forester, Honda CRV, VW Tiguan

• Yahu dünyanın en büyük 4 çeker üreticisinden bahsediyoruz.
    Diğer otomobil firmaları gibi başkalarından almıyor, 4 çeker sistemini kendi üretiyor ve bütün araçlarını da bu temelde dizayn ediyor.
    Bu açıdan eşssiz bir markadır Subaru ve diğer markalarda çok yüksek paralar ödeyerek alabileceğiniz çekiş sistemini sunuyor ki o diğer firmalar daha yeni yeni Subaru'nun kalite ve verimliliğine yaklaşmaya başladılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    2.0 motor olanı aldığınızda 1.4 tsi tiguandan kötü mü olacak performansı?Neye dayanarak söylüyosunuz kötü olacağınız ben foresterın ilk hızlanması 1.4 tsidan daha iyi olduğunu düşünüyorum katalog verilerini göstermeyin bile ben foresterla 10 saniyeden kısa sürede çıkıyorum 100e tiguanda hemen hemen o civarda biraz daha kötü olabilir hatta.Son hız olarakta foresterla 200 ü görüyorum tiguan en fazla 10 km fazla gitse ne değişir.Yakıta gelincede tiguandan biraz fazla yakar ama 1.5 litreyi geçeceğini sanmıyorum farkın.Ama bunun dışındaki bütün konularda forester tiguandan en az 2 gömlek üstün bir araç.Siz performans diyince 2.5 turbo dedim ben.İstanbulda yaşıyorum 3 senedir marka algısı olarak arabadan anlamayan adam subaruyu zaten bilmez bilende wvden çok daha saygı duyulacak ruha sahip bir marka olduğunu bilir.2. elde siz 100 bin km tiguanda ne kadar değer kaybeder foresterda ne kadar değer kaybeder bana söyleyin en fazla 3 bin 5 bin fark eder o farkıda zaten subaruyu sürdüğünüzde düşünmezsiniz bile...

• Temiz forester bulabilirsen tabiki forester. En azindan otomatik vites. Bulamazsan Tiguan 1.4 TSİ 4 Motion.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_a_s

2.0 motor olanı aldığınızda 1.4 tsi tiguandan kötü mü olacak performansı?Neye dayanarak söylüyosunuz kötü olacağınız ben foresterın ilk hızlanması 1.4 tsidan daha iyi olduğunu düşünüyorum katalog verilerini göstermeyin bile ben foresterla 10 saniyeden kısa sürede çıkıyorum 100e tiguanda hemen hemen o civarda biraz daha kötü olabilir hatta.Son hız olarakta foresterla 200 ü görüyorum tiguan en fazla 10 km fazla gitse ne değişir.Yakıta gelincede tiguandan biraz fazla yakar ama 1.5 litreyi geçeceğini sanmıyorum farkın.Ama bunun dışındaki bütün konularda forester tiguandan en az 2 gömlek üstün bir araç.Siz performans diyince 2.5 turbo dedim ben.İstanbulda yaşıyorum 3 senedir marka algısı olarak arabadan anlamayan adam subaruyu zaten bilmez bilende wvden çok daha saygı duyulacak ruha sahip bir marka olduğunu bilir.2. elde siz 100 bin km tiguanda ne kadar değer kaybeder foresterda ne kadar değer kaybeder bana söyleyin en fazla 3 bin 5 bin fark eder o farkıda zaten subaruyu sürdüğünüzde düşünmezsiniz bile...

Katolog verilerini göstericem tabii ki neyi göstericem. Siz katalogdan daha iyi veriler elde ediyorsanız hemen Subaru ile iletişime geçin düzeltsinler katalogları belki satışları artar. Performans olarak her türlü Tiguan daha iyidir bahse geçen subaru'ya göre. marka algısı otomobilden anlasada anlamasada honda ve vw'nin subaruya göre daha iyidir. Siz subaru sahibi olarak fanatiklik yapıyorsunuz.

Ayrıca Subaru çok daha fazla değer kaybedecektir bunun aksini iddia etmeniz bile gülünç oluyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.