Şimdi Ara

uçak flaşörü devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • maket uçağım için bir flaşör devresi arıyorum . kanatlarda ve gövdede bulunacak ikişer led , sürekli ve birbirlerini takiben ikişer kez yanıp sonecekler . (polis araçlarındaki lambaların yanışına benzer bir şekilde ) bunu yapabılecek devre için yardım edermısınız ?

• aciliyeti olan bir konu arkadaşlar lütfen yardım edinnnn ...
  • Kardeş devrenin ağırlığı önemli değilse 50 farklı yol önerebiliriz ama maket uçağın içinse biraz zor.
    Maket uçağın kaç volt'luk pil ile çalışıyor?
  • Bu devre bir kaç yol ile yapılabilir. bence bu en ucuzu ve basiti.

Bir adet 555 devresi hızlı çakan frekansa göre ayarlanır. Diğer 555 li devre bu 2 çakma devresine denk gelecek bir süre diğer 555 i aktive eder.
    Umarım anlatabilmişimdir. Böylece örn : 1 saniyeyi 10'a bölerek 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 gibi bir şekilde elde edilebilir.

Anlatabildimmi !!..
  • Üstteki anlatım anlaşılmadıysa. Bu şemada uygulanır ve uygun çakma zamanına sahip 2 led seçilir diğerleri iptal edilir. Böylece 1/10 süresi içinde 2. ve 4. ledler çakarak aynı efekt elde edilir.

Bu sefer anlatabildimmi.!!

Edit: Şemayı eklemeyi unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 16 Ocak 2008; 22:33:01 >
  • Yukarıdaki devre YÜRÜYEN IŞIK devresi değilmi?
    Arkadaşın istediği FLİP-FLOP tarzı birşey.Bunlardada kondansatör değerlerinde oynama yaptığında istediğin sonucu elde edersin
  • başka yerlerden ve kısılerden arastırıyorum ve flip flop kullanarak yapmanın doğru olacagını duydum. ama nasıl bır devre olacagını bılmıyorum mumkunse sematık olarak bırısı gonderebılırmı devreyı
  • Kardeş buyur sana FLİP/FLOP devresi

İnşallah aradığın budur
  • devre aradıgım gıbı ancak kırmızı led ıkı kez yanıp sonecek ardından yesıl ısık ıkı kez yanıp devre bu sekılde devam edecek. eger bu sekılde duzenleyıp gonderırsenız aradıgım seyı bulmus olacagım sımdıden tesekkur ederım ...
  • Benim yukarıda verdiğim devreyle yapmak çocuk oyuncağı. Ama neden yapamadğınızı anlayamadım.
    İstediğinin Flip flop'la olmayacağına ne zaman uyanacaksın merak ediyorum.
  • Bence Melih kardeşin tavsiyesi tam senin istediğin devre .555 ve 4017 tam çözüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.