Merhaba! Bu yüzden, temelde yalnızca gökyüzündeki uçakları ve dronları algılayan bir makine öğrenimi/nesne algılama algoritması kurmak istediğim bir Raspberry Pi'm var. Ancak bunun gece ve gündüz çalışmasını istiyorum. Amazon'dan birkaç tane Raspberry Pi gece görüş kamerası satın aldım (15-30$ arası). Gece görüşü yakın mesafeler için harika olsa da, onu gökyüzüne doğrulttuğumda hiçbir yıldız (veya uçak) göremediğimi fark ettim. Görüntüyü/videoyu yoğun bir şekilde aydınlatıp tanınmayacak kadar düzenlediğimde yalnızca bazı yıldızları görebiliyordum. Geçmişte Amazon'dan bir gece görüş monoküler satın aldım ve yıldızların onun içinden nasıl göründüğüne şaşırdım. O kadar güzeldi ki bulutların arasından yıldızlar geliyordu ve bazıları çıplak gözle görülemiyordu. 1) düşük FOV ve 2) onu bir bilgisayara kaydedememe/bağlayamama nedeniyle iade etmek zorunda kaldım. Bu da beni piyasada şu üç özelliğin hepsine sahip bir kameranın olması gerektiğine inandırıyor: usb/gpio uyumlu, yüksek FOV/ultra geniş ve karanlıkta yıldızları/uçakları görebilen. Ne yazık ki insanların gece görüş kameralarını gökyüzüne doğrultması oldukça niş bir durum gibi görünüyor, çünkü işe yarayacak bir kamera bulamıyorum ya da bu konuda herhangi bir tartışma bulamıyorum. Fps ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir ve kalitenin de pek önemi yoktur. Birisi bunu bulmama yardım edebilir mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c1hiss -- 30 Eylül 2024; 20:18:45 > |
Bildirim