Şimdi Ara

Ücretsiz Kredi Risk Raporu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
16
Favori
30.925
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Müdür42

suanda 1359 muş haziran ayında ise 1672 miş son 1 senedir hiçbir zaman kart borçlarını geciktirmedim ve borcun tamamını yatırdım neden düşmüş olabilir bu puanım arkadaşlar

Yaptığınız başvurularla ilgili olmalı. Olumsuz neticelenen kredi ya da kredi kartı başvurunuz oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uncanny

quote:

suanda 1359 muş haziran ayında ise 1672 miş son 1 senedir hiçbir zaman kart borçlarını geciktirmedim ve borcun tamamını yatırdım neden düşmüş olabilir bu puanım arkadaşlar

Aynı durum bende de var Müdür

Çok anlamam ama
    Var olan alınmış bir krediniz var mı?
    Mesela bir ev kredisi almış ve 10 yıllık taksitlendirme yapmışsanız zamanında ödeseniz bile bence risk içeriyorsunuzdur

Yada bankadaki nakdiniz bir yıl evvel daha fazla şu an araba almış naktinizi kullanmışsanız riskiniz yine var
    Kısaca sadece zamanında ödeme ile bu kredi notu belirlense idi.Aylık 500tl harcayan ve gününde ödeyen herhangi bir vatandaşın kredi notuda çok yüksek çıkardı.
    Ayrıca bence çalıştığın iş yeri kaç yıldır çalıştığın gibi etkenlerde önemli olmalı

Kısaca çok kriter vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahaak

Halkbank'ın internet bankacılığını kullanarak ayrıntılı kredi puanınızı öğrenebilirsiniz. Ücretsizdir.

Tam olarak hangi menü altından bu işlemi yapabiliyoruz yazabilir misiniz?
  • coda kullanıcısına yanıt
    hocam hiç kredi kullanmadım başvuruda yapmadım hatta 2-3 banka sürekli arayıp mesaj atıp şukadar krediniz hazır vereleim deyip duruyorlar ben istemiyorum deyip kapatıyorum

2 bankadan kredi kartı başvurusu yaptım maaş bordrosu istediler vermedim o yuzden reddedildi
  • Arkadaşlar sürekli puanınızı sorgulamanızda puanı düşüren etmenlerden birisi..buna göre hareket edin.
  • geçmişim
     Ücretsiz Kredi Risk Raporu
  • 1760 tabiki bir sabancı değiliz
  • Mobilden ad soyad yazılmıyor. Alt kısma telefon No gelmiyor. Var bi sıkıntı. Akşam deneriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukany

1724 çok iyi

hocam senin ekranda güncel puan yanındaki tarih de güncel benimki mayıs ayına ait.. güncelle diyince ödeme seç.eneği çıkıyor neden acaba

• Yapı ortalama olarak şöyle işlemekde,

Kredi kartınızın son ödeme tarihinde tutarını ödeyip - ödemediğiniz minimum değil tam öderseniz puan kazanırsınız.
    Üzeriniz de kredi varsa son ödeme tarihinde ödeyip ödemediğiniz minimum değil tam öderseniz puan kazanırsınız.
    Olumsuz sonuçlanan kredi başvurunuz varsa puan kaybedersiniz.
    Olumsuz sonuçlanan kredi kartı - ek kart v.s. başvurunuz varsa puan kaybedersiniz.
    Bankayla hiç alakanız yoksa sadece kredi kartı kullanıyorsanız puanınızın düşük olması gayet normaldir. Çünkü puan kazanacak bir faliyette bulunmuyorsunuzdur.
    Kredi kartınızın minimum tutarını öderseniz puan kaybedersiniz.
    Kredinizin minimum tutarını öderseniz puan kaybedersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: steinbeck0635

1750 idi 1260 a düşmüşüz, ondan bilmem kaç yüzüncü yeni kart başvuru ve başvurularıma cevap gelmiyor

her kabul edilmeyen başvuruda puanınız düşer , dikkat edin , ayrıca puan konusunda en az hassas olan tebi seçin , 1000 üzeri puana veriyorlar kartı
    bu konuda en titiz olanlar ise , halk ziraat ve vakıf
  • 1558 Puanım var ama yeni esnaf olduğum için kredi çekemiyorum vay anasını :)
  • 1809 du geçen sene, 1532 ye düşmüşüm. Geciken,ödenmeyen birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar borcunuz var ona da dikkat ediyorlar sanırım. Benim de 1809 çıktı. Önceki aylarda 1900 müş. Kredi kartını pek kullanmazdım bu aralar biraz abandım da
  • mct2002 kullanıcısına yanıt
    E-devlet menüsünde

• quote:

Orijinalden alıntı: Halkçı2013

quote:

Orijinalden alıntı: uncanny

quote:

Aynı durum bende de var Müdür

Çok anlamam ama
    Var olan alınmış bir krediniz var mı?
    Mesela bir ev kredisi almış ve 10 yıllık taksitlendirme yapmışsanız zamanında ödeseniz bile bence risk içeriyorsunuzdur

Yada bankadaki nakdiniz bir yıl evvel daha fazla şu an araba almış naktinizi kullanmışsanız riskiniz yine var
    Kısaca sadece zamanında ödeme ile bu kredi notu belirlense idi.Aylık 500tl harcayan ve gününde ödeyen herhangi bir vatandaşın kredi notuda çok yüksek çıkardı.
    Ayrıca bence çalıştığın iş yeri kaç yıldır çalıştığın gibi etkenlerde önemli olmalı

Kısaca çok kriter vardır.

Kriterler zaten sitede belirtmiş. Benim kurgularımdansa somut dayanakları şunlar imiş

Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Ödeme Alışkanlıkları: %30

Bireysel kredi taksitlerinin ve kredi kartı ekstrelerindeki asgari ödeme tutarlarının zamanında ödenmesi Findeks Kredi Notu’nu yükselten bir unsurdur. Ödemelerin son ödeme tarihinden geç yapılması, Findeks Kredi Notu’nu olumsuz etkileyen nedenlerin başında gelmektedir.

Mevcut Hesap Ve Borç Durumu: %25

İyi ve kötü kapanmış krediler, teminatlı veya teminatsız mevcut borç bakiyeleri ve limitler dikkate alınarak hesaba dahil edilmektedir.

Yeni Kredi Arayışı: %20

Henüz ödeme performansı belirli olmamakla birlikte yakın zamanda alınan krediler kişinin risklilik oranını artıran bir unsurdur. Bununla birlikte notunuzu etkileme oranı görece olarak düşüktür.

Kredi Kullanım Yoğunluğu: %15

Kredi kullanan ve olumlu ödeme tarihçesine sahip olan bir kişinin Findeks Kredi Notu, hiç kredi kullanmayan ya da az kullanan bir kişiye göre daha yüksek olabilir.

Diğer: %10

• Temiz
  • bende hiç birşey cıkmıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: phidias

Yapı ortalama olarak şöyle işlemekde,

Kredi kartınızın son ödeme tarihinde tutarını ödeyip - ödemediğiniz minimum değil tam öderseniz puan kazanırsınız.
    Üzeriniz de kredi varsa son ödeme tarihinde ödeyip ödemediğiniz minimum değil tam öderseniz puan kazanırsınız.
    Olumsuz sonuçlanan kredi başvurunuz varsa puan kaybedersiniz.
    Olumsuz sonuçlanan kredi kartı - ek kart v.s. başvurunuz varsa puan kaybedersiniz.
    Bankayla hiç alakanız yoksa sadece kredi kartı kullanıyorsanız puanınızın düşük olması gayet normaldir. Çünkü puan kazanacak bir faliyette bulunmuyorsunuzdur.
    Kredi kartınızın minimum tutarını öderseniz puan kaybedersiniz.
    Kredinizin minimum tutarını öderseniz puan kaybedersiniz.

Üniversite zamanında ödemediğim 300 liralık bi iş bankası kartı vardı. Daha doğrusu dönem sonu unuttuğum. Banka okulun ordaki adresime tebligat falan yollamış. Haberim yok. Telefona mesaj attığı gün gidip tamamını ödedim. Tabi borcun üzerinden 3 ay geçmiş oldu. Takibe girdi. Totalde noter masrafı vs 400 civarı ödedim. Kart kapandı.
    O günde olan şuanda devam eden bonus kartın limiti 12000 civarında. Diğer bankalarla total risk olan limitim 16000 civarı.
    Kredi puanı 680 civarında. Az bi yükselme oldu aslında. 640 falandı. Bunu nasıl yükseltiriz.
    Şuan aylık kart ödemem 4000-5000 arası. Gününde %100'ü ödeniyor 3 yıldır.

• ben de internet şubeden talepte bulundum bilgilendirme için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.