gelecek yazın 3-4 arkadaş easyjet ile avrupayı dolaşmak istiyoruz. biliyosunuz fiyatlar gayet güzel. muhtemelen basel ile gidip londra ile döneriz. ama bikaç sorum var.
shengen ve ingiltere vizesinde sıkıntı yaşanabilir mi? hepimiz öğrenciyiz ve okulumuzu bırakıp kaçma durumumuz yok. 1imiz tıp 2miz diş hek öğrencisiyiz.
2.si doğal olarak biletleri 6-7 ay önceden alıcaz. vizeyi de bu kadar önceden alma gibi bir ihtimalimiz var mı?
son olarak da easyjet çok fazla over-booking yapıyo diyolar. gittiğimiz heryerde dolaşmak için 3 gün kalsak over bookingden doğabilecek bi sorunu easy jet 1-2 gün içinde telafi edebilir mi? etmek zorunda mı?
biraz bilgisizim çok soru sordum. cevaplayabilirseniz çok müteşekkir olurum
easyjet ile avrupa mı dolaşılır?ryanair forever:) 10kere kullandım ryan'ı.tüm biletlerim 10-28euro arasındaydı.ryan'ın tek kotulugu turkiyeye ucmaması
en ucuz ve en uygun schengen vizesini hangı ulke verıyor?
Ilk mesaj guncellendi. Bilginize.
Konunun güncellenmesi iyi olmuş teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: cumhurfatih
en ucuz ve en uygun schengen vizesini hangı ulke verıyor?
bilen varsa, ramazan ramazan Allah rızası için söylesin :D
shengen vize ücreti sabit 65 euro.. hangi AB ülkesi için vize (shengen) almaya gidersen git. ücret sabit...
Ancak zorluk derecesi değişiyor.. Örneğin benim bildiğim; Fransa İtalya Hollanda İspanya kolay ve uzun süreli vize verebiliyor.
Almanya İsviçre Avusturya Belçika Yunanistan gibi ülkelerden uzak dur. olmadık evraklar istiyorlar.
Örnek. Almanyaya gidecektim. 10 günlük 11 günlük vize verdiler.. ve mulakata girdim. olmadık evraklar. tamamlamalar vs.
Hollandaya gidecektim. 10 günlük 90 günlük vize verdiler.. cok zorlanmadımm..
Bir yerden alıntı yaptım..
"İlk olarak hangi ülkeden giriş yapılmışsa, oraya giriş yapıldıktan sonraçok girişli ise eğer vizeniz diğer ülkere de giriş yapabilirsiniz bu vize ile. Hiçbir sorun çıkmaz. En çok zorluk çıkaran ülke Almanya çünkü çok fazla iltica yaşandığı için bu ülkede çok hassaslar bu konuda. Genelde Almanya’dan alınmış Schengen Vizesi tüm ülkelerde rahatça kabul görür. Fransa Schengenlerinde sınırda problem çıkıyor. Ama biz genelde yolcularımıza tavsiyede bulunuyoruz. Almanya’ya gidecekseniz eğer ilk önce Almanya’ya girin ya da Fransa’ya gidecekseniz ilk önce Fransa’ya gidin ki sınır polisleri sorun çıkarmasın…
En rahat çalıştığımız Fransa, İtalya ve İspanya’dır. Daha rahat çalışıyorlar mesela Fransa’dan aldığınız vize ile İtalya’ya gidebiliyorsunuz ya da İspanya’dan aldığınız vize ile Fransa’ya gidebiliyorsunuz. Sorun çıkarmıyor sınır polisleri. Yine de bizim yolcularımıza tavsiyemiz şu yönde oluyor; hangi ülkeye gidecekseniz Schengen Vize’nizi o ülkeden alıp, o ülkeden giriş yapın…"
shengen vize ücreti sabit 65 euro.. hangi AB ülkesi için vize (shengen) almaya gidersen git. ücret sabit...
Ancak zorluk derecesi değişiyor.. Örneğin benim bildiğim; Fransa İtalya Hollanda İspanya kolay ve uzun süreli vize verebiliyor.
Almanya İsviçre Avusturya Belçika Yunanistan gibi ülkelerden uzak dur. olmadık evraklar istiyorlar.
Örnek. Almanyaya gidecektim. 10 günlük 11 günlük vize verdiler.. ve mulakata girdim. olmadık evraklar. tamamlamalar vs.
Hollandaya gidecektim. 10 günlük 90 günlük vize verdiler.. cok zorlanmadımm..
italyanın hiç de tavsiye edilebilir bir yer olduğunu düşünmüyorum. vizeyi italyadan aldım 7 günlük seyahat için 8 günlük vize vermişlerdi. üstelik ev, araba, banka hesap cüzdanları yığmama rağmen.
bende yunanistandan turistik gezi için muracaat yapmıştım Bana 1 yıllık multi verdiler sayesinde avrupayı epey gezdim ve dahada gezerim mayıs 2012 ye kadar schengen vizem var
ama benim diger arkadaşlarımın bana tavsiyesi üzerine yunanistandan aldım dedikleri şu idi Yunanistan ve italya türkiyede daha kolay vize veriyor diye ama cok sık gitmedigim için bilemiyorumda hangi konsolosluk neasıl tavır sergiliyor
Arkadaslar gecen sene ogrenciyken tek girişlik schengen vizesi almıştım İspanya Konsoloslugundan, Okul bitti, Şu anda bir yerde de çalışmıyorum işsizim Schengen vizesi alabilir miyim ya da en kolay hangi ülkeden alabilirim, Bir de 1 Temmuzdan sonra Vize ücretleri 35 euroya düşücekti herhangi bir gelişme var mı, Ögrencilerden vize ücreti alınmıyor mesela artık, fakat ücretlerde bir değişiklik olup olmadıgını bilmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: thekoch
Arkadaslar gecen sene ogrenciyken tek girişlik schengen vizesi almıştım İspanya Konsoloslugundan, Okul bitti, Şu anda bir yerde de çalışmıyorum işsizim Schengen vizesi alabilir miyim ya da en kolay hangi ülkeden alabilirim, Bir de 1 Temmuzdan sonra Vize ücretleri 35 euroya düşücekti herhangi bir gelişme var mı, Ögrencilerden vize ücreti alınmıyor mesela artık, fakat ücretlerde bir değişiklik olup olmadıgını bilmiyorum
öğrencilerden vize ücreti alınmaması durumu bildiğim kadarıyla sadece akademik çalışma yapmak amacıyla yurtdışına gittiğinizde söz konusu oluyor. inşaallah yanlış biliyorumdur :)
Yok hocam sadece okuldan öğrenci belgesi almak yetiyor, artık ücret alınmıyor öğrencilerden
Arkadaşlar öğretmenim ve uzun süreli(en az 1 yıllık) vize almak istiyorum.İngiltere vizem var süresi bitti.Shengen e ilşk defa başvuracağım.Gideceğim ülke dışında avrupada gezmek istiyorum.Bu yüzden çok girişli vize olması önemli.Ne tavisye edersiniz?Hangi ülkeye başvurayım?Yunanistan gerçekten 1 yıl verir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: bilal47
Arkadaşlar öğretmenim ve uzun süreli(en az 1 yıllık) vize almak istiyorum.İngiltere vizem var süresi bitti.Shengen e ilşk defa başvuracağım.Gideceğim ülke dışında avrupada gezmek istiyorum.Bu yüzden çok girişli vize olması önemli.Ne tavisye edersiniz?Hangi ülkeye başvurayım?Yunanistan gerçekten 1 yıl verir mi?
hem ilk sefer başvuracak hem de turistik vize alacaksanız bırakın 1 yılı 3 aylık alabilirseniz şükredin.
quote:
Orijinalden alıntı: thekoch
hem öğrenci değil hem de işsizseniz vize almanız çok çok çok zor. çalışan adamdan bile maaş bordrosundan banka hesap dökümüne kadar isteyip ona göre veriyorlarken. bence 65 euronu hiç yakma.
quote:
Orijinalden alıntı: TA7AI
bende yunanistandan turistik gezi için muracaat yapmıştım Bana 1 yıllık multi verdiler sayesinde avrupayı epey gezdim ve dahada gezerim mayıs 2012 ye kadar schengen vizem var
ama benim diger arkadaşlarımın bana tavsiyesi üzerine yunanistandan aldım dedikleri şu idi Yunanistan ve italya türkiyede daha kolay vize veriyor diye ama cok sık gitmedigim için bilemiyorumda hangi konsolosluk neasıl tavır sergiliyor
benim arkadaşıma yunanistan 10 günlük vize vermişti. pasaportunda eski schengen, ingiltere vizeleri olmasına rağmen.
Kurban bayramında uzakdoğu turu yapmayı düşünüyorum.japonya veya tayland.daha önce 3defa gittim biletleri thy ve etihad tan aldım.bayram dolayısıyla fiyatlar biraz uçuk malum euro da arttı. Aslında bilet konusunda tecrubeliyim ama o taraflara ucuz bilet satan internet sitelerinede ulasabilirsem Iyi olur. Bu konuda bilgisi olan var mi arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim :)
ispanya genelde 3 aylık 2 giriş veriyor...
bu iş biraz şans biraza hangi konsolosluk oldugu ile alakalı ben yunanistan ankara konsoloslugune yaptım müracaatımı banada arkadaşlarımın dediği şu idi en kolay vize Yunanistan ve İtalyadan alınıyor müracaatını oraya yap dediler onun üzerine bana yakın ve kolay randevusuz muracaat oldugu için yunanistan ankara konsolosluguna yaptım gerekli o evrakların hepsini hazırladım ve vize ücretini 65€ karşılıgı olan 132 TL olarak ödedim belki benim 1 yıllık multi vizem şans tır orasını bilmiyorum ama kolay vize almak için yunanistan iyi seçim sonrasında o vize ile hollanda, belçika, fransa, italya ya da gittim bir sıkıntı çıkmadı zaten ilk hollanda girişte sordular ne için geldiniz diye avrupa içerisinde seyehat ederken kimse ne vize soruyor nede pasaport