Şimdi Ara

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
5
Favori
31.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

bende 15 kuruş ucuz olsun diye lukoilden aldım araç çekişten düştü beni araba sürmekten soğuttu en sonunda sattım

Lukoil'in siz dünyada hangi konumda olduğunu biliyor musunuz? Rusya'nın en büyük petrol firmasıdır bu firma tüm balkanlar ve baltık ülkelerinde satışı vardır, ayrıca Gazprom ve lukoil satışlarda slavik ülkerin tamamında bp ve shelli geçmektedir.

Bir diğer gerçeğe gelirsek, türkiyede yakıt kalitesi diye bir olay yok sizin bildiğiniz gibi hepsi aynı rafineriden geliyor ve x firması adı altında sanki yerin 500 km altından özel bir petrol çıkartılıp işlenmiş gibi lanse edilip, satılıyor. Lukoil vb. firmaların kalitesini fark etmeniz için, kendi iradesiyle tesislerinden çıkartıp, üretip sattığı Rusya ve diğer slav ülkelerinde bu ürünü kullanmış olmanız lazım.

Size dandik gelen yakıt lukoilin değil, aynı zamanda shellinde kullandığı ama istasyonun adiliği ile katkılanmış olmasındandır.

• Sakın bundan sonra kaliteli dizel alma arabaya kalp krizi gecirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda 5000 km clio symbol le yapiyorsan sana kolay gelsin heryanın tutulur agrir,madem 140-150 ile gideceksin 2.0 dizel al daha az yakarsin ,mondeo felan alin ikinci el hem rahat uzun yol arabasi hemde 2,0 uzun yolda daha dusuk devirde 140-150 yapar daha az yakar

• quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Sakın bundan sonra kaliteli dizel alma arabaya kalp krizi gecirir.

Var mı ki oyle bir kalite Türkiye sınırlarında...

En büyük firmalardan birinin 5 litrelik yakıtında bile gözle görülüyor karışım...
  • YnsTz Y kullanıcısına yanıt
    lukoil taraftar kart alıp şehir merkezlerinde depoyu doldurabilirsiniz bana kalırsa. litre 20 krş indirim oluyor. 3.80 den alırsınız kafanız rahat olur.
  • Sol taraftaki şişede bir sıkıntı var gibi.
  • Zararlarini en kisa yoldan, mazot filtresinin icindeki yakiti, pet siseye bosaltarak gorebilirsiniz..
    Shell ve bp harici yakit almamama ragmen; 20km yaptigim filtrenin icinden cikanlar pek hos degildi

• Kalitesiz yakit yok kalitesiz istasyon var
    Bnede total un kendi doco istasyonundan 3.82 TL ye aliyorum Teb total kart ile 3.63 TL ye geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ANIL-D

Ayda 5000 km clio symbol le yapiyorsan sana kolay gelsin heryanın tutulur agrir,madem 140-150 ile gideceksin 2.0 dizel al daha az yakarsin ,mondeo felan alin ikinci el hem rahat uzun yol arabasi hemde 2,0 uzun yolda daha dusuk devirde 140-150 yapar daha az yakar

Hocam arkadaş ne diye konu açmış sen ne yazmışsın.

1) allah aşkına sana ne adamın bindiği arabadan.
    2) Belki arakadaşın durumu yok önerdiğin arabaları almaya, senin kadar akıl onda da var değil mi ?
    3) 2.0 dizelin 1.5 dci Hele ki 960 kg cliodan daha az yaktığını nereden biliyorsun, ben ikisini de kullandım sorun varsa cevaplarım
    4)Son olarak adam senden tavsiye mi istemiş ki sen araba önermişsin, doğru baslikda olduğuna emin misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

quote:

Ayda 5000 km clio symbol le yapiyorsan sana kolay gelsin heryanın tutulur agrir,madem 140-150 ile gideceksin 2.0 dizel al daha az yakarsin ,mondeo felan alin ikinci el hem rahat uzun yol arabasi hemde 2,0 uzun yolda daha dusuk devirde 140-150 yapar daha az yakar

2) Belki arakadaşın durumu yok önerdiğin arabaları almaya, senin kadar akıl onda da var değil mi ?
    3) 2.0 dizelin 1.5 dci Hele ki 960 kg cliodan daha az yaktığını nereden biliyorsun, ben ikisini de kullandım sorun varsa cevaplarım
    4)Son olarak adam senden tavsiye mi istemiş ki sen araba önermişsin, doğru baslikda olduğuna emin misin ?

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

quote:

Tavsiyede bulunamaz mıyım ,130-140 yaptim diyor,genelde böyle gidiyorsa clio tabiki mondeo dan fazla yakar,uzun yol diyor surekli ondan dedim rahat arabadir diye ,2004 clio ve mondeo fiyat farkı maksimum 5000 lira

• ANIL-D kullanıcısına yanıt
    Gonul isterdiki 8 ileri ZF sanzimanli 5.20 ile yol yapmak ancak durum ancak buna yetiyor.Aracimi almadan önce 98-99 Mondeo ghia ve lagunalara baktim ancak temizini bulamadim ve genel olarak da artik büyük problemler cikartma potansiyeli olan araclar.2004 model 2.0 dizel otomatik mondeo 20 bin TL ye bir arkadasim verecekti ama benim butcem 15 olduğu için ve vergi farki da cok olduğu için almadim.

Clio ise tam mantik arabasi ariza cikartmiyor yakiti az ne verirsen yakiyor (konuda görüldüğü üzere) , rampalarda bayilmiyor, bagaji geniş , donanim olarak da expression olduğu için yeterli ve en önemlisi fiyat, bu kadar özelliği 14 bin TL ye aldim tek sorun konfor yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: YnsTz

Ekleme 06.12.2014

Bugünkü yolculuğumda 3 farklı yerden numune aldım isimleri vermek doğru olmayabilir en soldaki afyon girişinde bir yer litresi 3.56, ortadaki afyonda çok bilinen kaliteli dediğimiz yerden litresi 3.95, en sağdaki ise izmir çıkışından 42 litre almıştım litresi 3.52 (diğerlerini 5'er litre aldım)

Bu en soldaki rengi bir garip acaba katkı olmadığından dolayı mı, içimden bir ses kimyasalla seyreltilmiş diyor ama hepsini karıştırdım döktüm depoya.Bu arada ortadaki 5 litrelik çok bilinen kaliteli yerden aldığım mazotta 1 saat sonra dibe beyaz sıvı çöktü, depoya dökerken dibine gelince zeytinyağı gibi akmaya başladı.

Kimya bilgisi olan arkadaşlar değerlendirme yapabilir verdiğim bilgiler doğrultusunda.

Bu arada Afyon Eskişehir arası acelem olduğumdan 4000 devir üzeri ve 140-150 km ile gitmek zorunda kaldım, yakıttan yana halen bir sıkıntı yok...

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi. Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi.

soldakine su katmışlar,açık ve net

• Ben Shell kullanıyorum ve sadece kendisine ait olan yerlerden alıyorum.
    Anadolu Hisarı Shell istasyonu,
    Anadolu yakası e5 üzerindeki Optimum AVM'nin ordaki ve karşı tarafta az ilerisinde kalan Shell istasyonu,
    Bostancı da e5 teki ve karşı tarafında yan yolda olan Shell istasyonu,
    Anadolu yakası Kartal yönünde Küçükyalı'yı geçtikten sonra kalan Shell istasyonu.

Bu yazdığım istasyonlar Shell Türkiye'nin kendisine ait istasyonlardır. Anadolu yakasında bildiğim bu bayiler. Avrupa yakasında ya da Anadolu yakasında farklı yerdeki istasyonları bilen arkadaşlarda yazarsa herkes faydalanabilir.
  • YnsTz Y kullanıcısına yanıt
    beyfendi son durum nedir.mazot filtresinde sisme kararma oldumu.otomobil cekisten dusuyormu.siyah duman atiyormu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım anlatıyordu. kendi araçlarına ucuz lpg almaya başlamışlar, bir süre sonra araç ucuz lpg'ye alışıp kaliteli sayılabilecek normal markaların lpg'sini alınca ses yapmaya teklemeye performanstan kesilmeye falan başlamış. Anlattığında baya gülmüştük. Sizin araç da öyle olmaz inşallah. Kazasız belasız

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C E B R A I L -- 4 Ocak 2015; 2:54:59 >
  • Yuzde kaç kar edeceksiniz hesap yaptinizmi. Yolda 100-150 TL kar için riske girmeye değmez bence. Ama markalilarda kotu cioabiliyo. Ornegin opetin dizeli fiat arabaları bozuyo ama dava acip masrafları alabiliyosunuz. Otobüsler kamyonlar 10 numara yağ ile bile calisiyo bizimkilerde calusir ama iste 150 TL CEBİNİZDE kslir 2 bin TLmasraf cikarsa kotu

• [Deleted by Admins]

• Akaryakıttaki renklerin farklılığı içine konan ulusal marker ve firmanın kendi iç denetleme markerın dan veya katkı maddelerinden kaynaklanmaktadır...
    Daha önce bu konuda çok yorum yaptım tekrar tekrar olmasın diye: http://forum.donanimhaber.com/m_97003052/f_//tm.htm#97003052
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.