Şimdi Ara

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
5
Favori
31.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Shell ile anlasilabilir %6-7 arasi indirimleri var. Muhtemelen aylik 1000 liraya yakin mazot aliyorsunuzdur. Hic ugrasmayin. Yakin cevrenize de kullandirirsiniz karti kabul eden bir istasyon olursa(karttaki plakanin yazilmasi sart)

4.46 ilen 4.23 den aliyordum mazotu ben. 2-3 kurus fark edebilir ama tam hatirlamiyorum. Yazin ilac gibi gelmisti kart 1.5 ayda 13000 km yapmak zorunda kaldigimda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motora zararını bilmem ama ucuz motorinler kesinlikle daha menzile sahip. Km olarak bir hesaplayın bence.
  • Totalde halen excellium satışı var geçenlerde uğradım pompacıya en iyisini sordum excellium tavsiye etti depoyu fülledim bir sıkıntı fark edemedim. Gerçi dizel aracı ilk defa kullanıyorum total, shell, opet arasında kararsız kaldım. Shell V-Power Nitro+ olanındanda 1 depo denemeyi düşünüyorum tavsiye edermisiniz? Aracım Peugeot Bipper.
  • her zaman almak sizin kararınız ama arada sırada da olsa türkiye petrollerinden alırsak ülkye ciddi katkımız olur,çünkü yakıt sektörü parasal olarak büyük bir paya sahip ekonomizde ve bu şirket ülkemizin şirketi .
  • Aytemiz Emircanlar petrolün ortaklarından bir tanesi eşimin akrabası. Söylediği şu gönül rahatlığıyla alabilirsin çok kaliteli tertemiz bir firmadır. Şu ana kadar hiç bir şikayetim olmadı, Bir ay evvel bayram tatilinden dönerken Ezine shell'den 100 tl'lik depoya takviye mazot aldım almaz olaydım izmire gelene kadar motorun garip sesinden kurtulamadım,hemen ertesi gün aytemizden 100-tl'lik mazot aldım aracı çalıştırdım anında ses farketti her zaman alıştığım normal sesi duymaya başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

quote:

Orijinalden alıntı: Al-Yeleli Arslan

quote:

total card ile al aynı fiyata gelir, arabanı bozarsın o şekilde

Total kartın avantajı nedir hocam? Shellden alıyorum ben 100 liraya 40 kuruş bile vermiyor. Resmen boşuna kullanıyorum kartı.

TEB TOTAL Card sadece üye TOTAL istasyonlarında yapacakları alışverişlerde anında %5 indirimden faydalanacaklardır. 10 TL tutarında akaryakıt alışverişi yapan müşteri de 100 TL tutarında akaryakıt alışverişi yapan müşteri de anında %5 indirim kazanacaktır.

Muhtemelen yıllık kredi kartı ücretinden geri alırlar o indirimleri,
    Yıllık kart ücreti ne kadar ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

quote:

quote:

quote:

Total kartın avantajı nedir hocam? Shellden alıyorum ben 100 liraya 40 kuruş bile vermiyor. Resmen boşuna kullanıyorum kartı.

TEB TOTAL Card sadece üye TOTAL istasyonlarında yapacakları alışverişlerde anında %5 indirimden faydalanacaklardır. 10 TL tutarında akaryakıt alışverişi yapan müşteri de 100 TL tutarında akaryakıt alışverişi yapan müşteri de anında %5 indirim kazanacaktır.

Ben başka bankanın kartını kullanıyorum 15 yıldır ödemedim, alsalar bile tüketici hakem heyetine başvurup geri alınıyor, tanıdığım birçok kişi aldı.

• İşid Mazotu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben başka bankanın kartını kullanıyorum 15 yıldır ödemedim, alsalar bile tüketici hakem heyetine başvurup geri alınıyor, tanıdığım birçok kişi aldı.

artık yeni kredi kartı çıkartmanız durumunda parasız zor

çünkü ücret talep etmedikleri ancak taksit yapmayan,puan biriktirmeyen,kampayalardan faydalandırtmayan kredi kartı alma seçeneği de sana sunuyorlar,Tabi bunu yeni çıkan yasa gereği yapıyorlar

Dolayısıyla özellikli kredi kartı alacaksan artık yıllık kredi kartı ücretini ödeyeceksin,

Ya da sadece nakit ödeme yerine kullanacağın basit kredi kartı alacaksın

Bence teb'in totalden indirimli alış veriş imkanı sağlayan kredi kartını bedava vermezler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 17 Kasım 2014; 10:01:15 >

• b_sevki B kullanıcısına yanıt
    Sormak lazım, aradığınız zaman iptal etmek için teklif sunuyolar, kartınız yoksa mantıklı yakıt içinde kullanılır, zaten puandan çıkıyor aidat parası. Yüzde 5 te yakıttan geliyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

Totalde halen excellium satışı var geçenlerde uğradım pompacıya en iyisini sordum excellium tavsiye etti depoyu fülledim bir sıkıntı fark edemedim. Gerçi dizel aracı ilk defa kullanıyorum total, shell, opet arasında kararsız kaldım. Shell V-Power Nitro+ olanındanda 1 depo denemeyi düşünüyorum tavsiye edermisiniz? Aracım Peugeot Bipper.

Excellium var da, hala ithal edilip satılan mı, yoksa artık tüpraştan alıp adına exellium demeye devammı ediyorlar, o manada dedim

Ben kendi aracımda Shell nitro dizel kullanıyorum, memnunum
  • yakıtın ne marka olduğu önemli değil bence arkadaşlar; mühim olan hilesiz istasyonu bulmakta.

ben doğru yanlış totalin doco istasyonlarının hilesiz olduğuna kanaat getiriyorum. zira total aş nin kendisi işletiyor çalışanlar total aş nin çalışanları.

hile yapıp elde edebilecekleri bir şey yok.

teb total cardımda var. hep totalden alıyorum exceliumun litresi 4 tl ye geliyor.

yani temiz olduğuna inandığınız yerden alın. ne marka olursa olsun.

hayırlı günler.
  • deniz 1985 D kullanıcısına yanıt
    Total'in Ankara'da kendi istasyonu mevcut, Total Doco Tandoğan, orada bizatihi sordum halen ithal excellium geliyor mu diye.
    Söylediklerine göre, artık ithal ürün kalmamış.
    İlk başlarda ülkemiz rafinelerin den Avrupa standardı mazot çıkmadığı için ithal edilmiş. Şuan mazot tek tip olduğundan ötürü ithal olmayan yerli çıkışlı mazot kullanılıyor demişlerdi.

Ayrıca motorin hakkında ki geçmiş yıllarda açtığım bir konu:
    >Dizel-EuroDizel<
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

yakıtın ne marka olduğu önemli değil bence arkadaşlar; mühim olan hilesiz istasyonu bulmakta.

ben doğru yanlış totalin doco istasyonlarının hilesiz olduğuna kanaat getiriyorum. zira total aş nin kendisi işletiyor çalışanlar total aş nin çalışanları.

teb total cardımda var. hep totalden alıyorum exceliumun litresi 4 tl ye geliyor.

hayırlı günler.

Teb'in total card'ının yıllık ücreti ne kadardır?

• Ucuz mazot ile kaçak mazot arasında fark vardır, ucuz mazot sadece katkısı olmayan veya az olan mazottur ve bizim rafinerilerde işlenmiş mazotur,
    büyük firmalar bu mazota sadece kendileri geliştirdikleri katkıları koyarak fark yarattırlar.
    Senin yapacağın en iyi şey;
    Bir depo ucuz mazot ile kaç km gidebildiğin, bir depo normal mazot ile kaç km gidebildiğini hesap edip yaptığın km ye göre ekonomik getirisini hesap etmen, değermi? Değmezmi? Katkılı mazot ile biraz fazla km yapacağından eminim
    Şunuda ekleyeyim, katkılı mazotların çoğunda yanma daha iyi olduğunda kurum bağlama sürende daha uzun olacaktır. Bir müddet sonra motor sesin değişebilir, aracın biraz vuruntulu çalışabilir., dizel motorların çalışma prensibi yakıtı sıkıştırıp patlatma üzerinedir.
    Bundan anlayacağımız yanması daha iyi yakıt vuruntuyu ve sesi azaltır, motorun çekiş gücünüde arttırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hazrecevs

Hep korkularımız üzerinden fahiş karlar elde ediyorlar. Ben istasyon sahiplerinin 200-300 milyarlık mercedeslerle gezmesine kıcık oluyorum. hiçbir özelliği memlekete katkısı olmayan heriflerin sırf mazot satıyor!! diye böyle yaşaması zoruma gidiyor. Ben yıllardır en ucuz nerde denk geliyorsa ordan alıyorum. Henüz bir sorun yaşamışlığım yok. Arıza çıkar korkusundan ve İlla meşhur marka olacak bağnazlığımızdan herifleri multimilyoner yaptık.

Ozaman sende sat. Bu işe girmek risk ve para ister. Duķkanını kiraya verenlerde sırf dükkanı var diye bukadar kar etmesinede isyan ediyor musunuz

• quote:

quote:

yakıtın ne marka olduğu önemli değil bence arkadaşlar; mühim olan hilesiz istasyonu bulmakta.

hayırlı günler.

75 TL. ( DÜZELTİYORUM 75 TL İMİŞ )

ben ayda 2 depo kullnıyorum; 60*2=120 litre

şu an litresi 4,2 tl. 120*4,2=504 tl. yüzde 5 i=25,2 tl

12*25,2=302.tl

302tl-75 tl= 225 tl kardasınız.

ayrıca bonusun kampanyalarıda geçerli. geçenlerde 5x100 tl ye 50 tl vardı mesela 2 sini totalden geçirdim 3 ünü marketten. 50 tl de oradan geldi.

ayrıca kullnırsınız kullanmazsınız size kalmış en azından bu yıl sonuna kadar hafta içi 100 tl ve üzeri yakıt aldığınızda takip eden hafta sonu 50 tl ye kadar sinema biletinize yüzde elli ekstre indirimi veriyor.

yani hafta sonu 4 kişi sinemaya gittiniz 48 tl tuttu. teb ile öderseniz ekstrenize 24 tl yansıyor sadece.

hiç yoktan iyidir.

ki ayrıca cazgırlık yaparsanız çoğu zaman 75 tl yide geri veriyorlar.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Kasım 2014; 16:29:06 >

• quote:

quote:

quote:

hayırlı günler.

60 TL.

ben ayda 2 depo kullnıyorum; 60*2=120 litre

şu an litresi 4,2 tl. 120*4,2=504 tl. yüzde 5 i=25,2 tl

12*25,2=302.tl

302tl-60 tl= 240 tl kardasınız.

ayrıca bonusun kampanyalarıda geçerli. geçenlerde 5x100 tl ye 50 tl vardı mesela 2 sini totalden geçirdim 3 ünü marketten. 50 tl de oradan geldi.

ayrıca kullnırsınız kullanmazsınız size kalmış en azından bu yıl sonuna kadar hafta içi 100 tl ve üzeri yakıt aldığınızda takip eden hafta sonu 50 tl ye kadar sinema biletinize yüzde elli ekstre indirimi veriyor.

yani hafta sonu 4 kişi sinemaya gittiniz 48 t tuttu. teb ile öderseniz ektrenize 24 tl yansıyor sadece.

hiç yoktan iyidir.

ki ayrıca cazgırlık yaparsanız çoğu zaman 60 tl yide geri veriyorlar.

hayırlı günler.

Aylık 1 depo bile bu hesapla karlı duruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: hazrecevs

Hep korkularımız üzerinden fahiş karlar elde ediyorlar. Ben istasyon sahiplerinin 200-300 milyarlık mercedeslerle gezmesine kıcık oluyorum. hiçbir özelliği memlekete katkısı olmayan heriflerin sırf mazot satıyor!! diye böyle yaşaması zoruma gidiyor. Ben yıllardır en ucuz nerde denk geliyorsa ordan alıyorum. Henüz bir sorun yaşamışlığım yok. Arıza çıkar korkusundan ve İlla meşhur marka olacak bağnazlığımızdan herifleri multimilyoner yaptık.

Ozaman sende sat. Bu işe girmek risk ve para ister. Duķkanını kiraya verenlerde sırf dükkanı var diye bukadar kar etmesinede isyan ediyor musunuz

Sen memnunsan satan da memnunsa bana bir şey demek düşmez.

• Kimi ucuz olanlar katkisizdir motor için iyi olur diyor kimisi de daha kotu hale gelir diyor.

Problem burda iste, elde olan net belgelerle, ispatlanmis verilerle istatistiklerle birsey diyemiyoruz.Hep kulaktan duyma bilgiler var ortada.

Ben gidipte 10 numara yağ koyucam, boya katkisi koyucam su bazli asit koyucam demiyorum ki.Şimdiye kadar yakit aldigim yerlerde ne araçlar vardi Fluence den Passata kadar.Günde kaç tane araba geliyor problem olsa birinden biri mutlaka patlardi.Kurum baglasa ne olur km olmuş 240 bin.Tik yok daha motorda.

Sonuçta 40-50 kuruş arasında bir fark var ki hic de az yada değmeyecek seviyede değil bence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.