Şimdi Ara

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
5
Favori
31.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takip.
  • Yazlık Foçada olduğu için senelerdir her hafta sonu dizel araçlarımıza Menemen girişindeki ALPET 'ten alıyorum bir sıkıntı çıkmadı bu güne kadar. 4,14 civarı olan mazotu 3,85 ten veriyorlar. Şu an ki aracımın deposu 80 LT depo bası 22,5 TL kar ediyorum.
  • Ben bravo 1.6mjet aracima bir kac kere jetpet'ten ucuz mazot aldım. Herhangi bir fark hissetmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özcan35 kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1. Yıldır Aytemiz'emircanlar petrolden euro dizel alıyorum, haziranda serviste mazot filtresine baktılar seneye değiştirirz dediler ama ben olsun değiştirin dedim filtre öyle değişti yoksa daha 15-20 bin gider demişlerdi. Şu ana kadar hiç bir sııkıntı yaşamadım çekişi olsun ses olsun herhangi bir şikayetim olmadı çok şükür. Israrla tavsiye ederim kardeşim. Pazar günleri en indirimli günleri ama o kuyruğa katlanman lazım gerçi çokta beklemiyorsun 15.dakikada sıra geliyor.

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Yaklaşık 1. Yıldır Aytemiz'emircanlar petrolden euro dizel alıyorum, haziranda serviste mazot filtresine baktılar seneye değiştirirz dediler ama ben olsun değiştirin dedim filtre öyle değişti yoksa daha 15-20 bin gider demişlerdi. Şu ana kadar hiç bir sııkıntı yaşamadım çekişi olsun ses olsun herhangi bir şikayetim olmadı çok şükür. Israrla tavsiye ederim kardeşim. Pazar günleri en indirimli günleri ama o kuyruğa katlanman lazım gerçi çokta beklemiyorsun 15.dakikada sıra geliyor.

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi.

iç dış 3 tl

• Hep korkularımız üzerinden fahiş karlar elde ediyorlar. Ben istasyon sahiplerinin 200-300 milyarlık mercedeslerle gezmesine kıcık oluyorum. hiçbir özelliği memlekete katkısı olmayan heriflerin sırf mazot satıyor!! diye böyle yaşaması zoruma gidiyor. Ben yıllardır en ucuz nerde denk geliyorsa ordan alıyorum. Henüz bir sorun yaşamışlığım yok. Arıza çıkar korkusundan ve İlla meşhur marka olacak bağnazlığımızdan herifleri multimilyoner yaptık.
  • YnsTz Y kullanıcısına yanıt
    hocam aldigin yakitta km de fark ediyormu

• Eğer yakıt kaçak değilse birazda merkezi bir yerdeyse sıkıntı olacağını sanmıyorum..hem devamlı kontrol altında denetleniyor firmalar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

hocam aldigin yakitta km de fark ediyormu

Km olarak fark etmedi ayni gidiyor.

İzmir Bursa yolunda Aytemiz 3.86 ve jooil 3.72, bursa eskisehir arasi tünel girişi jooil 3.72, son olarak da salihli civarlarinda ki pasificten 3.74 ten mazot aldim.Simdilik problem yok.

• Yakıtı satan istasyon, eğer kaçak mazot (Irak ya da Suriye den gelen) kullanmıyorsa, mazot diye solventli 10 numara yağ satmıyorsa, ucuz mazot kullanmanın bir olumsuzluğu olmaz.

Bakın arkadaşlar,

Türkiye'de satılan bütün mazotlar, TÜPRAŞ rafinerisinde elde edilir. Ham petrol Tüpraş'a gemilerle gelir, burda damıtılır, kalite sırasına göre 1-uçak yakıtı, 2-benzin, 3-mazot, 4-fuel oil şeklinde ürünlere ayrılır, ve piyasaya verilir. Mesela fuel oil sadece ısınma maksadıyla ve de gemi motorlarında kullanılır genellikle.

Yani Shell'de, BP'de, Opet de ve AYTEMİZ (!) de, ve diğerleri de mazotu ve benzini Tüpraş'tan alırlar. Başka yer yok. Hatta TÜPRAŞ son senelerde, damıttığı benzinin önemli bi kısmını mecburen ihraç eder, çünkü son yılda Türkiye'de mazot tüketimi, benzin tüketimini geçmiştir, fazla benzin de mecburen yurtdışına ihraç edilir. (Sadece shell'in bi dönem sattığı GTL dizel yakıt ithaldi, ama o da zaten mazot/biodizel karışımıydı, sonra Shell onu getirmeyi bıraktı)

Tüm markalar yakıtı Tüpraş'tan alır, sonra kendi depolarında kendilerine özgü bazı katkı eklerler, setan arttırıcı eklerler vs. Temizleyici eklerler. (ki ben mazotun temizlediğine falan inanmam, pazarlamadır o).

Kullanıcıların Shell'den aldım, Total'den aldım aracın sesi değişti, azaldı, rahatladı, demelerinin sebebi setan sayısının arttırılmış olmasındandır. Güzeldir, motor daha rahat devirlenir, ama motor ömrüne olumlu/olumsuz etkisi olmaz.

İçine hiç katkı eklenmemiş TÜPRAŞ mazotu zaten gerekli tüm emisyon standartlarını rahat karşılar, max 10 ppm kükürt içerir. Ve gayet yeterli gayet sağlıklıdır.

++

Aytemiz'den alınan orijinal mazotta hiç bi sıkıntı yaşamazsınız. Bazı araçlarda ses artışının olmasının sebebi, Aytemiz fiyatı uygun tutabilmek için setan arttırıcı eklemiyordur, bu da motorun daha sesli çalışmasına sebep olur, lakin zaten eklenmemiş haliyle o mazot da gerekli setan standartlarını karşılar. Dolayısıyla kullanılabilir yani gönül rahatlığıyla.

Asıl üzerine düşülmesi gereken konu kaçak mazot/yağ satmayan istasyonlardan yakıt almak. Güneydoğuda şahsa ait Opet ya da Shell'den mazot alırken dahi çekinmek lazım, çünkü kaçak mazot olabilir. Adam yüksek kar elde etmek için kaçak mazotu deposuna koyup normal mazot gibi satıyor olabilir.

Bir de şehirler arası yollarda tenha istasyonlarda satılan, ultra ucuz mazotlara dikkat etmek lazım. Zaten o satılan mazot değil, solventli 10 numara yağ. Kamyon ve otobüslerin milyon kilometre yapmaya göre dizayn edilmiş ultra sağlam hamal motorları bu 10 numara yağı yakar, sorun yaşamaz (aslında onun da ömrü kısalır ama) bizim binek dizellerde direk problem yaratır bu yağ bozması yakıt. Sakın almayınız.

Mümkün olduğunca şahsa ait olmayan, ya da şahsa ait olsa da, bayi tarafından işletilen istasyonlardan mazot almak en güvenlisidir.

Kaçak mazot ya da 10 numara yağ, ancak çok eski nesil Mercedes, Vw dizellerinde sorunsuz kullanılabilir. Çünkü bu motorlar çok dayanıklı, tabiri caizse eşşek motorlardır.

++

Not: bir de yanlış hatırlamıyorsam Total bi zamanlar excellium mazotu ithal ediyordu, Tüpraş'tan almıyordu buna benzer bişey hatırlıyorum, ama devam ediyor mu bilmem, çünkü rekabet edemeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz 1985 -- 16 Kasım 2014; 15:35:50 >

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Abi dün gördüm Capitol'ün ordaki opette sanırım ya 2.18 ya da 2.38di indirim varmış.

Şimdi tam hatırlamıyorum ama geçersen bak ya da arayıp sor:

Kaman Holding
    Sayfa bulunamadı | Kaman Holding
    http://kaman.com.tr/opet-altunizade.html
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Dostum maalesef A.zade iş güzergahım üzerinde değil. Ben Bostancı'daki OPET'ten 2.08'e alıyorum
    Yavuztürk ile Nato yolu birleşimindeki Opet ne kadar satıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 16 Kasım 2014; 15:46:56 >
  • Hocam verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederek bende bir şeyler eklemek istiyorum.

Oturduğum mahallede yan komşum OPET bayiisinde müdürlük görevini üstlenmiş durumda. Geçenlerde sordum, "...neden sizde 2,70 Bostancı'da 2,08?" diye.

Bana direkt Bostancı'daki istasyonun yol üzerinde olup olmadığını sordu. Bende yan yolda kaldığını ve pek tercih edilemeyecek bir yol olduğunu söyledim.

Bazen böyle uygulamalara gidilebildiğini, tercih edilmeyen istasyonların sırf müşteri çekmek amaçlı fiyatları düşürdüğünü söyledi.

Bana da mantıklı geldi şahsen.

@Automobilista Hocam onu tam hatırlamıyorum ama 2,70 civarı olması lazım. Hatta oranın müdürü benim yan kapı komşum.

Vallah Müdürünü boş verinde sahibi karun gibi zengin sanırım.

Petrol Ofisinin önünde bir Panamera bir Cayenne görüyorum son kasa.
  • Samandıra Enkoil'de Motorin 3,89 TL
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Bu işler böyledir dostum, yapacak bir şey yok.
  • karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Tabii o yıkama sırasını beklemeye sabrın varsa gerçekten iç dış 3.tl.
  • özcan35 kullanıcısına yanıt
    Aytemiz Güvenilir Bir İstasyondur Bu Zamana Kadar Sıkıntı Çıkmarmadı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.