Şimdi Ara

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
5
Favori
31.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lukoil. Taraftar kart aldim.kayit icin sms atmak lazimmis sms siz olmuyor mu pompaci sms ivin 5tl lik kontorhattindan dusecek dedi.bi onceki normal indirim kartiminda iptali icin 1sms daha atmam gerekecek mis bilenler cvp verebilir mi eski kart ve sms ucreti durumu hakkinda teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

Lukoil. Taraftar kart aldim.kayit icin sms atmak lazimmis sms siz olmuyor mu pompaci sms ivin 5tl lik kontorhattindan dusecek dedi.bi onceki normal indirim kartiminda iptali icin 1sms daha atmam gerekecek mis bilenler cvp verebilir mi eski kart ve sms ucreti durumu hakkinda teşekkürler
    son birkaç seferdir sunpet ten alıyorum mazotu,sıkıntı yok,,,,dün fullettim 3.26 dan
  • hayaletmavisi kullanıcısına yanıt
    taraftar kartın sitesine girin
    clubcard.lukoil.com.tr
    Lukoil Club Card
    http://clubcard.lukoil.com.tr/Activate.aspx
    doldurun ücretsiz olarak sms gelir
    kartınız aktive olur
  • Bende bir süredir ucuz LPG kullanıyorum 2.11'den alana kadar 1.88'den alıyorum
  • Ucuz etin yahnisi yenmez. Başıma ne geldiyse ucuz maldan geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: meganers

Ucuz etin yahnisi yenmez. Başıma ne geldiyse ucuz maldan geldi
    Akaryakıtta rafineri çıkışından sonraü toplamda %12 kar varsa Shell, BP, Petrol Ofisi, Total, Opet gibi büyük dağıtım firmaları bunun %6 sını kendi alıyor, kalan %6'sınıda akaryakıtı aldığınız bayiye bırakıyor. O nedenle büyük yada uluslararası firmaların bayileri fiyatlarında pek indirime gidemiyor. Ancak Uspet, Jetpet gibi küçük firmalar bu akaryakıttaki rafineri sonrası %12 lik karı %2 dağıtım firması, %10 bayi olarak ayarlıyor. O nedenle bu firmaların bayileri %5 iskontoyla yakıt sattığında halen %5 kar ediyor. Katık olayıysa işin gazlama boyutudur. Hepsi Tüpraş'tan aldığı yakıtı satar yani aynı yakıttır. Hatta Tüpraş'ın tek tip motorin üretimi vardır, istasyonlarda yok performans mazotu, yok ekonomi mazotu diye ayrı ayrı satılan yakıt aynı mazottur, içine basit bir kimyasal eklenmektedir o kadar. Yakıt içine firmalar tarafından katılan katkıları gözünüzde büyütmeyin tamamı çeşitli hidrokarbonlar içeren, çözücü esaslı (temizliyor ya işte) aslında satış fiyatı litresi toptanda 4.5 TL olan kimyasaldır. Toplamda 20 ton yakıta 3 litre eklenir o kadar.
    Ucuz yakıtta önemli olan istasyonun kendisidir. İstasyon temel olarak iki şekilde hile yapar. Birinci olarak sahte yakıt yada kaçak yakıt satar. İkinci olaraksa litreden çalar. Yani size sattığı yakıttan litre bazında %2 ile 3 arası çalsa sizin bunu anlamanız imkansıza yakındır. Bazılarıysa hem kaçak yakıt satar hemde litreden çalar.
    Akaryakıt alırken firmasının isminden yani tabelasından çok kalitesinden ve dürüstlüğünden emin olduğunuz istasyondan alın. İstasyonlarda önemli olan bir diğer konuda düzenli tank temizliği yapılıp yapılmadığı yakıt ikmali yapılan pompaların filtresinin düzenli değiştirilip değiştirilmediğidir. Bunlar tamamen istasyonu işleten patronun insiyatifindedir. Şirketler tarafından verilmiş talimatlar olsada bunları uygulamak o istasyonun sahibinin insiyatifindedir. Sakın ola işte bu X firması büyük firma istasyonlarını çok sıkı denetliyor diye düşünmeyin çünkü tüm firmalarda denetleme olmadan 1 hafta önce haber geliyor bunun istisnası yok. Yok habersiz müşteri denetimiymiş vs hikayedir. Çünkü habersiz müşteri denetimi sadece istasyonun tuvalet, çevre düzeni gibi konularla ilgilenir.
    Son olarak birçok kişininde burada belirttiği üzere, şehirlerarası yollarda ıssız veya kamyoncunun bol olduğu yerlerdeki istasyonlardan uzak durun. Mümkün olduğu kadar yakıtınızı şehir içindeki istasyonlardan alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Akaryakıtta rafineri çıkışından sonraü toplamda %12 kar varsa Shell, BP, Petrol Ofisi, Total, Opet gibi büyük dağıtım firmaları bunun %6 sını kendi alıyor, kalan %6'sınıda akaryakıtı aldığınız bayiye bırakıyor. O nedenle büyük yada uluslararası firmaların bayileri fiyatlarında pek indirime gidemiyor. Ancak Uspet, Jetpet gibi küçük firmalar bu akaryakıttaki rafineri sonrası %12 lik karı %2 dağıtım firması, %10 bayi olarak ayarlıyor. O nedenle bu firmaların bayileri %5 iskontoyla yakıt sattığında halen %5 kar ediyor. Katık olayıysa işin gazlama boyutudur. Hepsi Tüpraş'tan aldığı yakıtı satar yani aynı yakıttır. Hatta Tüpraş'ın tek tip motorin üretimi vardır, istasyonlarda yok performans mazotu, yok ekonomi mazotu diye ayrı ayrı satılan yakıt aynı mazottur, içine basit bir kimyasal eklenmektedir o kadar. Yakıt içine firmalar tarafından katılan katkıları gözünüzde büyütmeyin tamamı çeşitli hidrokarbonlar içeren, çözücü esaslı (temizliyor ya işte) aslında satış fiyatı litresi toptanda 4.5 TL olan kimyasaldır. Toplamda 20 ton yakıta 3 litre eklenir o kadar.
    Ucuz yakıtta önemli olan istasyonun kendisidir. İstasyon temel olarak iki şekilde hile yapar. Birinci olarak sahte yakıt yada kaçak yakıt satar. İkinci olaraksa litreden çalar. Yani size sattığı yakıttan litre bazında %2 ile 3 arası çalsa sizin bunu anlamanız imkansıza yakındır. Bazılarıysa hem kaçak yakıt satar hemde litreden çalar.
    Akaryakıt alırken firmasının isminden yani tabelasından çok kalitesinden ve dürüstlüğünden emin olduğunuz istasyondan alın. İstasyonlarda önemli olan bir diğer konuda düzenli tank temizliği yapılıp yapılmadığı yakıt ikmali yapılan pompaların filtresinin düzenli değiştirilip değiştirilmediğidir. Bunlar tamamen istasyonu işleten patronun insiyatifindedir. Şirketler tarafından verilmiş talimatlar olsada bunları uygulamak o istasyonun sahibinin insiyatifindedir. Sakın ola işte bu X firması büyük firma istasyonlarını çok sıkı denetliyor diye düşünmeyin çünkü tüm firmalarda denetleme olmadan 1 hafta önce haber geliyor bunun istisnası yok. Yok habersiz müşteri denetimiymiş vs hikayedir. Çünkü habersiz müşteri denetimi sadece istasyonun tuvalet, çevre düzeni gibi konularla ilgilenir.
    Son olarak birçok kişininde burada belirttiği üzere, şehirlerarası yollarda ıssız veya kamyoncunun bol olduğu yerlerdeki istasyonlardan uzak durun. Mümkün olduğu kadar yakıtınızı şehir içindeki istasyonlardan alın.

Alıntıları Göster
    2-3 aydır İzmir Emircanlar Aytemiz'den alıyoruz. Fiyat 3.09'a kadar düşmüştü. Ben pek bir fark hissedemedim açıkçası. Bilmiyorum bizim motor CR değil de Pump Duse olduğu için mazot seçmez de diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: YnsTz

Ekleme 06.12.2014

Bugünkü yolculuğumda 3 farklı yerden numune aldım isimleri vermek doğru olmayabilir en soldaki afyon girişinde bir yer litresi 3.56, ortadaki afyonda çok bilinen kaliteli dediğimiz yerden litresi 3.95, en sağdaki ise izmir çıkışından 42 litre almıştım litresi 3.52 (diğerlerini 5'er litre aldım)

Bu en soldaki rengi bir garip acaba katkı olmadığından dolayı mı, içimden bir ses kimyasalla seyreltilmiş diyor ama hepsini karıştırdım döktüm depoya.Bu arada ortadaki 5 litrelik çok bilinen kaliteli yerden aldığım mazotta 1 saat sonra dibe beyaz sıvı çöktü, depoya dökerken dibine gelince zeytinyağı gibi akmaya başladı.

Kimya bilgisi olan arkadaşlar değerlendirme yapabilir verdiğim bilgiler doğrultusunda.

Bu arada Afyon Eskişehir arası acelem olduğumdan 4000 devir üzeri ve 140-150 km ile gitmek zorunda kaldım, yakıttan yana halen bir sıkıntı yok...

Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi. Ucuz Mazot Kullanmaya Başladım. Resimler Eklendi.

Resimlerde en soldaki dolu olan şişedeki yakıt sahte, renk olarak ve berraklık olarak rafineri çıkışlı mazotla alakası yok yüksek ihtimalle solventle inceltillmiş merdiven altı üretimi yağ. Yanında duran çok bilindik yerden aldım dediğiniz yakıtta sorun yok. Renk olarak, berraklık olarak kesinlikle rafineri çıkışlı hilesiz motorin.
    Eğer aracınızın deposunu boş yada boşa yakınken o soldaki dolu şişede görünen yakıtla doldurmuş olsanız aracın çekişinde ve toplam yaptığınız kilometrede değişiklik olmaması imkansız. O yakıt kesinlikle sahte yada kaçak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 5 Şubat 2015; 17:56:15 >

• Ben ozellikle shell ve bp den almiyorum. Daha oncede burda yakit konusunda yazmistim. 7 kiz kardesin oykusu belgeselini tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: akcay

Ben ozellikle shell ve bp den almiyorum. Daha oncede burda yakit konusunda yazmistim. 7 kiz kardesin oykusu belgeselini tavsiye ediyorum.
    2 seneye yakındır izmir noktadaki aytemizden mazot alıyorum diğer pahalı markalardan hiçde bir farkı yok ...araç 2012 cruze 2000 motor otomatik dizel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybasan

2 seneye yakındır izmir noktadaki aytemizden mazot alıyorum diğer pahalı markalardan hiçde bir farkı yok ...araç 2012 cruze 2000 motor otomatik dizel.

Alıntıları Göster
    Shell'den şaşmayın derim. Shell ile ucuz akaryakıt kullanmak için de Shell Taşıt Tanıma Sistemi'ni öneriyorum. Yaklaşık %5 indirim sağlıyorlar.
    Shell TTS kullanmak için bir şirketinizin olması gerekiyor sadece...
    Detaylı bilgi ve başvuru için https://www.ofispaneli.com/shell-tasit-tanima-sistemi-tts/

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

depo 70 lt alıyor, lt de 30 krş ucuz olsa 1 depoda 20 tl ,ayda 3 depo alsan 50-60 tl kar edersin ,,, ayda 50 tl kar etmek için motoru riske atmaya değermi? ben hep shell den alırım, 1 kere bile ucuz mazot almadım,, 3-4 ay önce değişik bir ses duyunca turbocuya gitmiştim, usta ''turbo fabrikadan çıktığı gibi'' dedi, 4 enjektörün durumu da %100 çıktı, adam ''2008 model 130binde dizel arabada bu kadar temiz enjektör görmedim'' dedi ,(ses direksiyon pompasından geliyormuş,hidrolik yağını değiştirince düzeldi),,, 2 gün önce dynoya soktum, fabrika verisi 140 bg olan araba 153 bg çıktı, adamlar inanamadı,bunda kesin yazılım var dedi, yazılım falan yok, sadece egr iptali ve kn kutu içi performans filtre var,,, inanmayan olursa ss koyarım, test sonucu torpido gözünde şu anda

Alıntıları Göster
    Araç 2008 Jetta mı?

• manilafortuna kullanıcısına yanıt
    satalı 3 yıl oldu, 2.0 tdci mondeo idi, otomatik araba almak için sattım yoksa memnundum
  • Günlük 100km yol yapıyorum. Yolumun üstünde ortalama fiyattan 1TL ucuza mazot buldum. Bir sıkıntı çıkarır mı acaba. Yağ falan demişsiniz ama?

Araç 1987 Golf 1.6 GTD

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfgnay

Günlük 100km yol yapıyorum. Yolumun üstünde ortalama fiyattan 1TL ucuza mazot buldum. Bir sıkıntı çıkarır mı acaba. Yağ falan demişsiniz ama?

Araç 1987 Golf 1.6 GTD
    Hocam senin araban düz dizel ne koyarsan koy yakar en ucuz buldugun yerden al.

• Egzoz gazındaki kokuyu saymazsak sıkıntı yok. Yine de dikkat edilmeli. Bilmediğiniz bir istasyondan alacağınız mazotta su çıkabilir.

• sonuç ne şimdi ?
  • 2010 dan beri bende alıyoruz bende mi konu açsam

İstasyonda hile yoksa sorun olmaz

• dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    özet: ayda 5000km yapıyorsan ucuz mazot kullan çok sorun olmaz olsada yakıttan ettiğin kârla tamir ettirirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 9 Ekim 2019; 8:13:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

özet: ayda 5000km yapıyorsan ucuz mazot kullan çok sorun olmaz olsada yakıttan ettiğin kârla tamir ettirirsin
    Benim araba gazlı ama konuyu merak ediyorum ayda 2000 km yapıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.