Şimdi Ara

Ucuz Projeksiyon lambası Yenilemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
16
Favori
41.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bölüm satış bölümü değil insanları bilğilendirme adına açılmış bir bölüm sizin alış verişiniz olmuş olabilir bun bir şey demiyorum
    ama bir konu hakkında tanıtım ve bilgilendirme yapılıyorsa ve bunu aynı başlık altında 3 ya 4 kişi bireysel yada firma olarak yapmışsa ve buna neden siz bu konu altında açıklama yaptınız diye tebki vermedinizde
    benim açıklamaya tepki verme gereksinimi verdiniz hala anlamadım
  • Burada insanlar fikirlerini, tecrübelerini uygun şekilde paylaşırlar. Bende fikrimi paylaştım. Bunun mantıksız yanını göremiyorum. İsteyen düşüncelerime katılır isteyen katılmaz. Ben doğru bildiklerimi ortam, kişiler buna değer ise sonuna kadar ifade de ederim, savunurum da. Var mı! bu konuda itirazınız.
  • arkadaşlar merhaba,
    madem projeksiyon lamasını değiştirebilecen bunca insan burada, ben cevabını merak ettiğim bir soruyu sorayım.
    diyelim elimdeki cihar 2000lm altı bir cihaz. hatta 1500-1600...
    Bu cihaza daha güçlü bir lamba takılabilir mi? yani ışık gücü artırılabilir mi bir cihazın?
    takılırsa ne olur?

bu soruya ek;
    diyelim elimizde gözden çıkardığımız bir cihazımız var. bu cihaza yeni power ledlerden 50w (ki sanırım yaklaşık 2000lm den fazla ışık gücü veriyorlar) takabilir miyiz? takarsak tahminen ne olur?

fikirlerinizi bekliyorum.
    teşekkürler.
  • MERHABA nasılsınız projeksiyon ürünleri lümen yapısı cihazın lamba gücüne ve ürünün optikal yapısına sahiptir diyelimki 1600 lm bir ürününüz var 180w lamba kullanıyor buna 250w yada 300w lamba takarsanız cihazın içindeki lamba güç ünitesi lambayı besleyemez daha güçlü power takıp lamba takarsanız bu seferde cihazın sıcaklık ve fan yapısı uygun olmaz o yüzden böyle bir işlemi tavsiye etmiyoruz yaparım ederim diyenlerde sadece müşteri yanılmak içindir işi bilen teknisyenler zaten bu tarz şeyler yapmazlar.

bilgilerinize
    saygılarımla
    BETAVİZYON PROJEKSİYON

Timur Avcı
    Elektronik & Optikal Deprtman Müdürü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BETA PROJEKSİYON -- 18 Temmuz 2012; 9:38:51 >
  • Selam Arkadaşlar bugün yine çok şaşırdığım bir durumla karşılaştım internet sitelerini gezerken birkaç projeksiyon lamba firması bizim internet sitelerimizi kopyalamakla kalmayıp müşterilerle görüşürken bile konuştuğumuz cümlelerin bile aynısını müşterilere papağan gibi söylemektedirler sizleri biraz yaratıcı olmaya davet ediyoruz biraz kafanız çalışsın artık oturduğunuz yerden internet sitesini kopyalıyorsunuz referans listemizi kopyalıyorsunuz hiçmi yaratıcı adamınız yok hiçmi kafanız çalışmıyor robot kolu koyup otomatik odaklama yapıyoruz diye nasıl kandırırsınız insanları uyduruk robot kolu koyup oradan otomatik odaklıyoruz diye görüntü verilmiş güldük resmen hepimiz manual elle ayar makinanız bile görünüyor ayıp ya birde siz göğe cnc yazılımcı firma olacaksınız ne yaptınız yıllarca ilk defa bu forumda böyle bir yazı yazıyoruz çünkü hep kaliteli ve dürüst anlayış içinde gittik bu konuda yöntem patenti ve tescil aldık bu mesleğe yıllarımızı verdik ama bazı etik olmayan firmların bizi ve sitelerimizi kopyalaması şirket olarak bizi çok üzdü sanırım anlayan anlamıştır bu firmalar yinede devam eder çünkü bu zihniyette olan insanların yapısını değiştiremezsiniz. taklit firmalar bizi her zaman için dahada büyütür
    çünkü adı belli taklittir.

saygılarımla

BETAVİZYON firma müdürü
    Mustafa Avcı

• İsmail Bey'e (Vedatkerem) ikinci kez projeksiyon lambası yenilemesi için benq mp750p projeksiyonumu kargoyla gönderdim. ilk yenilenen lambada 3000 saati net doldurdum; ki kapanma saatine göre hala görüntü netti. Gönül rahatlığıyla cihazınızı gönderebilirsiniz.

Projeksiyon bir kaç gün içerisinde tekrar gelir ikinci yenileme sonrası görüntü durumunu tekrar yazarım.
  • Selam benq mp750p diye bir model varmı böyle bir model benq firması daha üretmedi ?
    bilgi verirmisiniz ?

timur avcı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BETA PROJEKSİYON

Selam benq mp750p diye bir model varmı böyle bir model benq firması daha üretmedi ?
    bilgi verirmisiniz ?

timur avcı

750 değil, 720 olacaktı yanlış yazım...

Cihaz elime geçti..Görüntü kalitesinde herhangi bir düşme yok. Bundan sonra 3. lamba değişimine gider miyim biliyorum. Muhtemelen yeni modele geçerim ama eğer geçmezsem Vedatkerem arkadaşımıza tekrar gönderirim...
  • selam mp720 osram 230w 1.0 lamba yapısına sahiptir ve orijinal lambası bile en fazla ortalama 2500 saat çalışır biz beta projeksiyon bünyesinde orijinal lambada daha 2500 saat giden BENQ mp720 ürün görmedik ayrıca osram ve philips lamba burneri satmazlar yani osramda ve philipste komple lamba kullanılması gerekir.

Biz lambayı tamir yaptırdık yada yenileme yaptırdık 3000 saat kullandık demek bence kullanıcıları yanıltan bir cümledir lamba yenileme işlemi her projeksiyona yapılmaz helede dlp projeksiyonlarda kesinlikle tavsiye etmeyiz bizde otomatik odaklama makinası olduğu halde dlp ürünlerde en fazla % 94 netice alıyoruz helede manuel ayar yapılan lamba kesinlikle anca % 40 en fazla % 50 performansla çalışır yani 2000 ansilümenlik dlp cihazı 1000 ansilümen olarak kullanırsınız

Lambaların içinde versiyon vardır yani önünüze gelen her lambayı her projeksiyona takarsanız lamba ömürü yarı yarıya düşer bazende 3 te 1 seviyesine düşer mesela 200w lık ac lambada 12 versiyon bulunmaktadır merdiven altı üretciler ( markasız lamba ) 1 versiyon lamba yapıp bunu satarlar ondan sonrada bu lambalar 500-600 yada 1000 saat gibi patlar, patlasa iyi bazen ışık tüneli bazende cihazın ana kartını bozar

lambalarda orijinal lamba yada birebir osram ve Philips yada ushio gibi komple alınmasını öneriyoruz yok 50 tl daha ucuz olsun lambayı tamir ettirelim derseniz o zamanda yarıyarıya performansta cihaz alıp kullanırsınız. özellikle okullarda akıllı tahtalarda kullanılan projeksiyonlarda kesinlikle lamba yenileme işlemi sağlıklı bir yöntem değildir şunu unutmayalım bir parçanın yan sanayisi yada tamir edilmesi hiçbir zaman orijinalini tutmaz.

blgilerinize
    saygılarımla

BETAVİZYON PROJEKSİYON TEKNİK SERVİS MÜDÜRÜ
    Timur Avcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BETA PROJEKSİYON -- 8 Ağustos 2012; 17:20:55 >

• Merhaba,
    Kopya lamba kullanmak, lamba tamiri, lamba yenileme gibi işlemler performans vermezler.
    Orijinal lamba veya reflektörlü lamba kullanmak gerekir. Birçok kurum ile birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Viewsonic Türkiye, Benq Türkiye, Beta Projeksiyon gibi projeksiyonun öncü firmaları ile çalışmalar yapıyoruz. Şimdiye kadar kullanılan verilerin içinde üretici lamba ömürlerinde 720p için 2500 saat gider denmesi ciddi bir rakam.
    Kopya lamba kullanma hakkında Phlips lamp'ın ve bizim hazırladığımız yazıya bakabilirsiniz.

Kopya Lamba Raporu
    Lamba yenileme sağlıklımı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naqoyqatsi -- 9 Ağustos 2012; 10:55:32 >

• quote:

selam mp720 osram 230w 1.0 lamba yapısına sahiptir ve orijinal lambası bile en fazla ortalama 2500 saat çalışır biz beta projeksiyon bünyesinde orijinal lambada daha 2500 saat giden BENQ mp720 ürün görmedik ayrıca osram ve philips lamba burneri satmazlar yani osramda ve philipste komple lamba kullanılması gerekir.

Biz lambayı tamir yaptırdık yada yenileme yaptırdık 3000 saat kullandık demek bence kullanıcıları yanıltan bir cümledir lamba yenileme işlemi her projeksiyona yapılmaz helede dlp projeksiyonlarda kesinlikle tavsiye etmeyiz bizde otomatik odaklama makinası olduğu halde dlp ürünlerde en fazla % 94 netice alıyoruz helede manuel ayar yapılan lamba kesinlikle anca % 40 en fazla % 50 performansla çalışır yani 2000 ansilümenlik dlp cihazı 1000 ansilümen olarak kullanırsınız

Lambaların içinde versiyon vardır yani önünüze gelen her lambayı her projeksiyona takarsanız lamba ömürü yarı yarıya düşer bazende 3 te 1 seviyesine düşer mesela 200w lık ac lambada 12 versiyon bulunmaktadır merdiven altı üretciler ( markasız lamba ) 1 versiyon lamba yapıp bunu satarlar ondan sonrada bu lambalar 500-600 yada 1000 saat gibi patlar, patlasa iyi bazen ışık tüneli bazende cihazın ana kartını bozar

lambalarda orijinal lamba yada birebir osram ve Philips yada ushio gibi komple alınmasını öneriyoruz yok 50 tl daha ucuz olsun lambayı tamir ettirelim derseniz o zamanda yarıyarıya performansta cihaz alıp kullanırsınız. özellikle okullarda akıllı tahtalarda kullanılan projeksiyonlarda kesinlikle lamba yenileme işlemi sağlıklı bir yöntem değildir şunu unutmayalım bir parçanın yan sanayisi yada tamir edilmesi hiçbir zaman orijinalini tutmaz.

blgilerinize
    saygılarımla

BETAVİZYON PROJEKSİYON TEKNİK SERVİS MÜDÜRÜ
    Timur Avcı

Arkadaşım iki satıcı arasındaki rekabet beni alakadar etmez. Ben projeksiyonlar hakkında ön bilgi dışında yapısı, içeriği vs hakkında hiç bir bilgim yok. Ben görüntüye ve kullanım kolaylığına bakarım. Görüntüde herhangi bir problem görmedim. Hatta açıklamamı küçük görmek yerine "capture alıp, siteye koyar mısınız" deseydiniz "hay hay tabiki yaparım" derdim. Makineyi 3000 saat kullandım diyorum inanmıyorsunuz...

Ben daha önce lamba değişiminden memnun kaldığım için ikinci kez yolladım. Ha, siz belki daha iyisini yapabilirsiniz. İlk gönderimde forumdaki referanslar doğrultusunda "vedatkerem" adlı arkadaşımıza yolladım. Önce siz vardınız da yollamadım diye bişey yok. "Vedatkerem" arkadaşımızı tanımam etmem; karakteri hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim. Cihazımın lambasının yenilenmesi vesilesiyle muhattap olduğum ve cihazımın lambasını değiştirmek için ücreti karşılığında yolladığım kişidir.

"Öyle yapılmaz, böyle yapılır" tarzı açıklamanız hiç hoş değil ve karşıdaki kişiyi yalancı çıkarmaya yönelik açıklamalardır. Bu açıklamalar doğrultusunda eğer gelecekte size yollayacağım varsada yollamam; hoş, umrunuzda olmasını geçtim bana da ihtiyacınız pek tabiki yok. Ama mesaj kutuma gelen konuyla ilgili olan kimselere referans olmadan forumu okumalarını tavsiye ediyordum. Bu davranışınızdan sonra ek olarak Beta projeksiyon adlı kullanıcıya yönlenmemelerini tavsiye edeceğim. Sonuç olarak bizler müşteriyiz ve bizim için önemli olan yapılan hizmet sonrası memmuniyettir; sizler sırf başka birinden yapılan alışveriş için müşteriyi suçluyorsunuz. Halk tabiriyle "böyle satıcılık olmaz".

• Selam arkadaşlar kişisel görüşlerinizi burada yazarken bazı şeylere dikkat edelim lütfen biz zamanında nelere şahit olduk kendi adamlarına yazı yazdırıp firmayı övmek gibi mesela !!! Biz ayda 800 adet projeksiyon tamiri yapıyoruz yada bu civarda lamba satıyoruz lamba yenileme yapılıpta bozulan cihazları senmi tamir ediyorsun biz bunlarla uğraşıyoruz.

Lamba yenileme yüzünden ayrıca işi bilmeyen tamirciler yada lambacılar yüzünden yüzünden her ay 100-150 civarı kartı bozulmuş yada pert olmuş projeksiyon cihazları geliyor ve çoğu malzemeleri yandığı için tamir edilemez duruma geliyor ve bu projeksiyonlar çöpe gidiyor bunlardan haberiniz varmı peki ? bu yüzden sağlıksız yöntemden ve işlemden dolayı kullanıcılara bilgi vermeye çalışıyoruz.

Elinizde bir tane benq mp720 var yenileme diyip duruyorsun biz ise türkiye geneli yada dünya genelinden bahsediyoruz lamba yenileme düzgün bir yöntem olsa zaten her modelde yapılır deriz.

Sorun oluyor cihazları bozuyor ışıkları güzel çıkmıyor diyoruz hala lamba yenileme diyip duruyorsunuz her modele olmaz diyoruz yapılmaz diyoruz teknik açıklama yapıyoruz. ( bu işin en düzgünü orijinal kendi firmasının ürettiği lambalardır ) bundan sonra sadece mantıklı konuşanlara ve az çok işi bilenlere cevap vereceğiz.

Bilgilerinize
    Saygılarımla

BETAVİZYON PROJEKSİYON
    Timur Avcı
    Elektronik Optikal Departman Müdürü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BETA PROJEKSİYON -- 12 Eylül 2012; 9:54:44 >

• Artık geçtim sizli, bizli konuşmayı!!! O kadar yazıyorsun ama boş konuşuyorsun. Ya bit adamı hasta etme beta projeksiyon da, beta projeksiyon... Yok sen Avrupa'nın, hatta dünyanın belki galaksilerin en iyi tamircisisin!!! Bana ne senin teknik bilgilerinden, tamirinden, bilmem nesinden! Ne yapışkan bir insan olduğun ve bilip bilmeden milleti kötülediğin anlaşılsın diye.... Af buyursunlar bu olay için. Sırf sizin yazı karakterinizi yontmak için böyle bir yola gidiyorum. Ne biçim bir tamircisiniz anlamadım gitti... Üste çıkmak için millete çamur atmak heralde doğru yolunuz.

Vedatkeremle ilk defa geçen sene haziran ayında muhattap oldum.

Ucuz Projeksiyon lambası Yenilemesi

Bu da geçen sene projeksiyon lambası yenimelesi için foruma yolladığım mesaj ve altında da bazı arkadaşların yönlendirmeleri var:

http://forum.donanimhaber.com/m_17282216/mpage_66/f_/key_//tm.htm#msglink_49816909

Edit: Hala tatmin olmaz milleti suçlarsan yuhhh derim başka bişey demem!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promak -- 13 Eylül 2012; 16:41:44 >

• Senin kim olduğunu bilmiyorum beta projeksiyo timur beyide iyi tanırım 30 yıllık tecrübesi ve bilgisi ile türkiyenin en iyi elektronik bilgisayar ve araştırma geliştirme üzerine yıllarını vermiş yurt dışında dahi elektronik eğitimi vermiş çok değerli saygılı saygın bir kişidir.

Buradaki formu okuyarak binlerce kişi yanılmasın diye burada yazı yazmaktadır ve lamba yenileme sistemini ilk türkiye piyasasına tanıtanda odur dikkat ediyorsanız her modele yapılmaz her ürüne uygulanmaz diyor sağlıksız diyor beta projeksiyon bu sektöre el atmasaydıı hala binlerce tl verip lamba almaya devam ediyordu kullanıcılar

yaşınızı bilmiyorum ama öyle hasta masta etme adamı gibi kelimeler konuşan biriyle muhattap bile olmaz

20 dolarlık markasız lambayı müşterilere 250-300 tl den satan lambacıları uyarmak ve kullanıcıları bilgilendirmek için yazmaktadır sende 20 dolarlık markasız lambayı 250 tl den aldın. haberin bile yok

lamba yenilemede kesinlikle markalı lamba yoktur hepsi kopya yada taklit lambadır bu konu ile ilgili bizzat timur beyden bilgi aldım.

şimdi mp720 cihazınla mutlu ol ve işi bilen adamların hakkında yorum yapma yada işi öğren ondan sonra burada yazı yaz yada yorum yap.

mustafa taştemir

• Bu formu ve lamba hakkında konuları baştan sona dek takip ediyorum ve bu foruma yeni üye oldum lamba satanların yada bu işi yapanların sitelerini inceledim çünkü benimde lg marka full hd bir projeksiyom var güvenipte kimseye götüremedim.

Zaten 3-4 firma var beta projeksiyon ve betavziyon firması kurumsal ve gösrsel vizyonu ile bu işte en iyi profesyonel olduklarını gördüm daha sonra
    firmaya gittim tam kurumsal güler yüzlü ürün kabülden tutunda teslimata kadar herşey mükemmel şekilde işlediğini gördüm cihazıma orijinal lamba takılmasını istedim kutusundan çıkarıp ürüne yenisini taktılar eski çıkan bozuk lambamıda bana geri iade ettiler

Daha sonra beta projeksiyon firma müdürü mustafa beyle tanıştım İTÜ YÜK MÜH olan çok değerli bir arkadaş ayrıca ikram ve hizmet çok hoşuma gitti ürünü aldık ve sinema salonunda kullanıyoruz

Biz millet olarak zaten bilgiye değer vermeyiz ne araştırma yaparız nede kaliteye bakarız bırakın onu birbirimize bile saygımız yoktur bana 1 kelime öğretenin bin yıl kölesi olurum sözlerine bile saygımız yoktur o yüzden her zamanda geri gideriz böyle.

murat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat arıcı -- 14 Eylül 2012; 9:42:13 >

• quote:

Selam arkadaşlar kişisel görüşlerinizi burada yazarken bazı şeylere dikkat edelim lütfen biz zamanında nelere şahit olduk kendi adamlarına yazı yazdırıp firmayı övmek gibi mesela !!!

Valla bravo çok güzel özetlemişsiniz olayı... Gayet mülayim bir insanmışsınız
    Bende kendi üstüme alınmıştım.
  • 2 yılı aşkın süredir Toshiba TDP EW 25 kullanıcısıyım yakın mesafeden büyük resim elde edebilen bir cihaz. Son dönemde parlaklığının kaybını hisseder olmaya başlamıştım ampül sayacıda 1100 1200 saatte idi. Cihazı %80 oranda eco modda kullanmışımdır. Malesef cihazın garantisi dolalı henüz 20 gün olmuş. Dün televizyon izlerken büyük bir gürültüyle ampülü patladı. SHP113 kodlu ampülü kullanıyor cihaz. Bugün betaprojeksiyon'u aradım 410 TL bir fiyat verdiler temizlik+ampül için. Açıkcası bana yüksek geldi. Karşılığı bu değildir demiyorum ama 410 tl az bir para değil hani.

Neyse bende e-bay da 3.rd party ampül buldum kasası reflektörü herşeyi içinde ama yan sanayi tabiki.

http://www.ebay.com/itm/NEW-LAMP-AND-HOUSING-FOR-TOSHIBA-TDP-EW25U-WITH-150-DAY-WARRANTY-/110883508126?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d12c0f9e

Bu ampül kargosu ile beraber herşeyi 250 TL ye geliyor...ve kasasının form yapısı da resme göre bendeki orjinal lamba ile aynı.

Bu durumda ESAS sorum şu, form faktörü aynı olan bir lamba aldığımda yine bir kalibrasyon yapmak gereklimidir? Birde projektörümün kasasının içinde cam partikülleri var içeride renk diskine zarar verebilir belki de vermiştir diye düşünüyorum cihazı açıp içine elektrik süpürgesi ile temizlemek mantıklı mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Kusura bakmayın cevap geç oldu ama elektrik süpürgesi yerine bilgisayarcıların kullandığı hava üfleyen bir cihaz ile cam parçalarını temizlemeye (uzaklaştırmaya)çalışmanız daha mantıklı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naqoyqatsi

Merhaba,
    Kopya lamba kullanmak, lamba tamiri, lamba yenileme gibi işlemler performans vermezler.
    Orijinal lamba veya reflektörlü lamba kullanmak gerekir. Birçok kurum ile birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Viewsonic Türkiye, Benq Türkiye, Beta Projeksiyon gibi projeksiyonun öncü firmaları ile çalışmalar yapıyoruz. Şimdiye kadar kullanılan verilerin içinde üretici lamba ömürlerinde 720p için 2500 saat gider denmesi ciddi bir rakam.
    Kopya lamba kullanma hakkında Phlips lamp'ın ve bizim hazırladığımız yazıya bakabilirsiniz.

Kopya Lamba Raporu
    Lamba yenileme sağlıklımı ?

Merhabalar cihaz bana (Benq MP 720) ikinci kez geldiğinde , açtığımda çalışıyordu ( 3000 saat çalışmadan dolayı biraz ışıkta azalma vardı, tungsten ark mesafesinin artması toz gibi nedenlerden) ekranda 3000 saat lambayı değiştirin yazısı çıkyordu, ister inanın ister inanmayın. 2.yenileme ve bakım temizlik yapılıp Gaziantep' e geri yollandı güle güle kullansın.

Düzenleme: Yazım hatası olan bir kaç kelime düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 6 Kasım 2012; 23:42:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: promak

quote:

Selam arkadaşlar kişisel görüşlerinizi burada yazarken bazı şeylere dikkat edelim lütfen biz zamanında nelere şahit olduk kendi adamlarına yazı yazdırıp firmayı övmek gibi mesela !!!

Valla bravo çok güzel özetlemişsiniz olayı... Gayet mülayim bir insanmışsınız
    Bende kendi üstüme alınmıştım.

Merhaba Türkiyenin dört bir yanında adamım var demek ki. (Evet donanım haber forum sayesinde) Türkiyenin dört bir yanında adamım, alış veriş yaptığım ama yüzlerini bile görme fırsatımın olmadığı telefonla görüştüğüm bir sürü adamım var. Hepsine teşekkür ediyorum bana güvendikleri için...

Benim amacım alış verişte her iki tarafında memnun olması prensibini gerçekleştirmektir. Kimseyi kırmadan çalışıp, elimden gelenin en iyisini manuel odaklama makinem ile yapıyorum. Yani bu analog makine ile bu kadar iyi kalitede iş çıkarıyorum. Dijitale ihtiyacım yok olursa giderim orijinal odaklama makinesini üretildiği yerden alırım ama gerek yok. Benim çalıştığım şirket buna muktedirdir. En son Ulaştırma bakanlığı HGS ihalesini kazanıp yaptık. Şimdi ise pilot eğitim simulasyon makinelerini revüze ediyoruz. Şimdiye kadar hep yazılanları saygıyla okudum bi cevap yazmadım ama bu '' kendi adamlarına yazı yazdırma övdürme olayı biraz nahoş oldu '' bunu Betaprojeksiyon yada ortak bi arkadaşımızın bana efendiliğini ve dürüstlüğünü anlattığı ve saygı duyduğum Timur beye yakıştıramadım. Selamlar... ismail çınar venkom-vendeka bilişim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.