Şimdi Ara

Ucuz Projeksiyon lambası Yenilemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
16
Favori
41.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 Ocak 2012 de yaptırdığım projeksiyon lambam 138 saatte. Bir sıkıntı yaşamadım. vedatkerem (İsmail Bey) e teşekkür ederim. Gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Ben de kendisini forumdan tanıdım ve ilgili alakalı iyi bir insan. Elbette arkasında dururum. Herkes rızkını yer, bu arkadaş düzgün iş yapıyor ki mesajlarda kendisine gönderilen çok iş gördüm. Boşuna kötülemeyin arkadaşı en kötü ihtimal bile olsa yaptığı iş Amerika'da satılan muadil lambalardan daha iyi çalışıyor farkındamısınız bilmem.
  • İsmaiil bey teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık 2 tane daha projeksiyon gönderiyorum(bU sefer EPSON lar).Ama bu defa Filo indirimi bekliyorum ona göre.
  • SELAM sevgili ismail nasılsın iyimisin hani evvelki yazılarımızda bundan sonra herkese cevap vermiyeceğiz mantıklı konuşan ve az çok işi bilenlerle konuşucaz demiştik o yüzden sana ve arkadaşlara yazmak istedik çünkü son zamanlarda o kadar abuk sabuk şeyler duyuyoruzki mecburen bazı şeyleri tüm arkadaşlar ve ürün kullanıcıları bilsinler diye yazıyoruz

sen teknik adamsın mesleğin içindesin
    bana dersenki ben lamba onarıyorum osram ve philps lambadan yada ushio dan daha iyi lamba yapıyorum o zaman zaten diyecek söz kalmamıştır

Sende biliyorsunki çinde 3-4 tane firma var çinde falan hepside alt kalite lambalar üretiyorlar ve bu firmalar osramın philipsin ushio ve iwasaki markasının yanına bile yaklaşamaz.

yurt dışından pihlips lamba burneri kullanıyorum diyen adam yada firma yalan söyler
    çünkü philips genel müdürleri ile toplantı yaptık philips lamba burneri satmaz ve firmayı kapatırız yinede lamba burneri satmayız diyorlar

bu işe başlayan ilk firma olarak özellikle yan sanayi lambaların çok problemli olduğunu gördük sende görmüşsündür zaten

bize kimse demesinki orijinal lambadan daha iyi yenileme yapıyoruz diye kimse yapamaz biz dahi yapamayız. senin ve diğer lambacı arkadaşlar içinde geçerli

BETA PROJELSİYON
    TiMUR AVCI

www.betaprojeksiyon.com
    www.betavizyon.com.tr

• biz firma olarak idda ediyoruz markasız lamba kullanarak lamba yenileme ve lamba tamiri iyi bir yöntem değildir

zaten yan sanayi firmalarla konuşunca bizim lambalarımız osram pihlips yada ushıo kadar iyi değil diyorlar ama türkiyede satan lambacılar biz orijinalinden daha iyi yapıyoruz diyorlar

yenilenmiş dlp projeksiyon lambasında lümen ölçümü yaptığın zaman yenilenmiş lamba orijinal lambanın anca yarısı kadar ışık veriyor ayrıca
    bazı terbiyesiz firma etiği kötü satıcılar ve tamircilerde görüyoruz müşterinin cihazına bakım yapıp lamba değiştirdik diyip lamba parası alan lambacılarda var

sen teknisyen olarak böyle firmalara göz yumuyorsan sana hiç konuşacak lafımız yok kalmaz bundan sonra

ben yıllarca tüm çalıştığım firmalarda ve kurumlarda bunun mucadelesini verdim ve son olarak şunu söylüyorum sevgili arkadaşlar dandik kalitesiz hiçbir kalite güvence belgesi olmayan kurumsal olmayan basit firmalardan ürün almayın çalışacaksanız kaliteli kurumsal düzgün firmalar tercih edin bu sadece lamba değil her ürün için geçerlidir

bilgilerinize
    saygılarımla

Timur Avcı
    Elektronik Optikal Departman Müdürü

www.betaprojeksiyon.com
    www.betavizyon.com.tr

• Vealeykümselam Timur bey , teşekkür ederim iyiyim hamdolsun, siz daha iyi olun inşallah. Bu sohbet havasındaki yazışmanıza bende aynı şekilde devam edeyim. Sizinde bildiğiniz üretimlerin yapıldığı yer uzakdoğu ve çoğu projeksiyon üreticisi orada. Örneğin taxgan(şimdi modelini hatırlayamadım) marka bir projeksiyonun içi ile toshiba TDP S8 modeli optik bloğu aynı ve anakartı bile nerdeyse aynı, 3M cihazların bazı modelleri Hitachini bazı modelleri ile tıpa tıp aynı bunun gibi örnekler mevcut. Bazı büyük uzak doğu firmaları (adını söyle desen valla söylemekte zorlanırım ama büyük firmalar) bir üreticiye (yani markalara) onların istediği tasarımda anakart, lamba sürücü, lamba modülü , renk çarkı, 3 LCD, ve burner üretimi yapan firmalar) var. Nasıl ki araba üreten firmalar arabanın tüm parçalarını üretmiyor, başka markalara ürettiriyor. Yani projeksiyon üreticileride (markalar) alıp montaj yapıyorlar yada yaptırıyorlar. Ama tasarım kendilerine ait tabi. (Anlattıklarımda bir yanlış yada eksiklik varsa düzeltin lütfen)

Neyse sözün özü orijinal kutusunda satılan lamba modülleride bu üretici firmalar (uzakdoğu taiwan yada çin) tarafından üretiliyor diye biliyorum. Phillips bu projeksiyon işini bıraktı diye biliyorum. Bizde yaptığımız iş daha iyisi olsun diye kullandığımız malzemeleri (burnerları) taiwandaki bir firmadan alıyoruz ki çin malı ürünlerden daha kaliyeli olduğunu gördüm.

Diger bir konu DLP cihazlarda lamba yenilemeden sonra ışıkta %40- %50 kayıp oluyor demişsiniz inanın ben DLP ve LCD cihazlarda böyle bir kayıp yaşamıyorum, Tabiki dediğiniz gidi DLP cihazın lambasını elle takanlar bu kayıpları veya daha fazlasını görürler..

Lamba ömrü konusuna gelince belki doğru odaklanmayan lamba (ışık lamba modülünden tam çıkamıyor) buda ısıya dönüşüp iç ısıyı arttırıyor olabilir. Lamba ömrünü yüksek ısı azaltır biliyorsunuz.

Vatandaşı lamba yaptım diye (sadece bakım temizlik yaparak ) kandıranlara konusuna gelince kendisi hesabını verir diyorum (kişinin kendine verdiği zararı kimse veremezmiş güven kaybeder işine zarar verir uzun vadede). Belki elinde orjinal lamba vardır onu takmıştır sizde sonradan size gelen cihazlardan görünce böyle düşünmüş olabilirsiniz bilemiyorum.

Önceden lamba yenilemeyi övüyor ve savunuyordunuz., Hatta Türkiyede ilk burner üretim yapan bir yeri açacağınızı çalışmaların sürdüğünü söylemiştiniz yazılarınızda, şimdi ise orijinal lamba diyorsunuz , yenilemeyi tavsiye etmiyorsunuz. Neyse bir değişim olmuş hayırlısı. Hayırlı işler olsun hakkınızda da hayırlısı olsun (dua anlamında dedim)...

ismail çınar
    Projeksiyon Tamircisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 8 Kasım 2012; 12:05:42 >

• Gerçekten şaşırdım. İlk mesajlarda sayın Beta Projeksiyon ve çözüm06 nikli arkadaşlar biz mikrometrik odaklama yaparak takıyoruz burnerleri demiştiniz. Şimdi de kaliteli firmalar burner satmıyor diyorsunuz demekki sizler de çakma burner takıp sattınız, biraz kanlanınca orijinal diye tutturdunuz. Nedir şu kaliteli markalarınız resimlerini koyun da biraz araştıralım ama öyle marka vermeyin burnerlerin orijinal kutularından resim çekip koyun da oradan görüp araştıralım.
    çok merak ettim
  • Merhaba,

Benim lambam 1900 saat yaptı ve tekrar bitti,
    Tekrar değiştireceğim, memnunum
  • Herkese selamlar, bu topik sayesinde İsmail bey le tanışıp lambası 2800 saatte olan panasonic pt-ax100 projeksiyonumun lamba yenilemesi için Ankara ya İsmail bey e gönderdim. Lamba yenileme sonrası cihazın görüntüsü çok başarılı ve mükemmel olmuştu. Yukarıda yazıldığı gibi ışık azalması gibi sorunla karşılaşmadım. Yenilenen lamba 580 saate geldiğinde bile hiçbir ışık kaybı olmadı ve 580 saatte iken bi arkadaşıma sattım. Yenilenen lamba 915 satte ve kullanan arkadaşımın bile en ufak sorun yaşamadığını biliyorum. İhtiyacım olduğunda düşünmeden tekrar lamba yenilemesi yaparım. Zira yaşadığım olumlu tecrübeyi paylaşmak istedim... Tavsiye de ederim ..
    http://forum.donanimhaber.com/m_33360662/mpage_12/key_/tm.htm

• Selam şu an ortamda o kadar kopyacı ve kalitesiz iş yapanlar varki burada yazma gereği duyuyoruz lambanın kopya yada kalitesiz olduğu gözle bakarak anlamak çok zordur bu arada ( böyle kanlanma falan yakışmıyor arkadaşlar ) ben 45 yaşında teknisyenim yüzlerce kutusunda orijiinal lamba alıp bazen komple bazende yeni lambanın içini sökerek projeksiyonlara taktık ve insanlara hizmet sunduk ve amacımız hem para kazanmak hemde müşterilere ekonomik olarak kalteli ürün vermekti ve bu günlere geldik millet evinde yatarken yada kız arkadaşıyla dolaşırken biz gece gündüz çalıştık şu ana kadar 150 bin dolarlık lamba bozduk yada feda ettik öğrendiklerimizi yada ar-ge çalışmalarımızı forumlarda paylaşıp lamba yapısını anlatıp insanların teknisyenlerin para kazanıp düzgün işler yapmasını sağladık böylemi konuşmanız gerekiyor..
    Biz kendi çapımızda birşeyleri başardık hem bunu tüketicilerle paylaşıp hemde güzel bir sohbet ortamı yaratmak istedik o yüzden kurumsal düzgün firmalarla çalışın dedik ayrıca illaki bizede gelin demedik hatamı ettik bilmiyorum gidin ucuz kalitesiz firmalarla çalışın desek daha iyi olacaktı galiba

mesela Bazı ürünlere örnek verirsek mesela iphone ürünleride çinde yapılıyor dünyaya satılıyor ama çakma iphone dediklerimizde var işte onları orijinal diye tüketiciye satan firmalar var o yüzden birazda kendimizi parçalıyoruz yok bu yazılara son verelim derseniz benim gibi yazan teknisyenler mühendisler hem yıllarca emek verecek hemde burada burada yazı yazacak tükiteciyi aydınlatacak sonrada laf yiyecek en sonunda lanet olsun der ben kime anlatıyorum der ve yazılarına son verir

bilgilerinize
    saygılarımla

BETA PROJEKSİYON
    Timur Avcı

www.betaprojeksiyon.com
    www.betavizyon.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BETA PROJEKSİYON -- 9 Kasım 2012; 21:16:42 >

• Eminimki bu formu takip eden okuyan birçok prof. doç. müh. akademisyen, teknisyen ve arkadaşlar vardır o yüzden yazılan her şey gayet ciddi ve önemlidir bizce,

ismail aydınlattığın için tekrar teşekkür ederim ismail bey doğru söylüyor taiwan malı ürünler çinlilerin markasız ürünlerinden daha iyidir şu anda tüm dünya markaları çinde üretim yapıyor orijinal lamba resmi çok kolay google da lmp c612 yazın sony nin bir model lambasını görürsünüz biz genelde forum kasmasın diye resim koymuyoruz belkide kasmaz bilmiyorum.

osram alman pihlips ise hollanda malıdır ama bazı firmalar isim vermiyorum biz pihilips lamba satıyoruz japon malı diyorlar :) osram ve philips çinde fabrikaları var ama alman ve hollanda kalitesinde lamba yada ürün satıyorlar birde merdiven altı dediğimiz hiç markası belli olmayan tanınmamış vasat ortamlarda üretilmiş ürünler var.

mesela osram philps ushio iwasaki lamba alırsınız madein china yazar bu ama japon alman hollanda kalitesinde üründür fabrikalarında alman yada japon mühendisleri çalışır tüm üretim makinaları ve ürünleri orijinaldir.

buradaki asıl olay şudur markasız bir ürünü getirip markalı dünya markası gibi satmak bu işlem maalesef ülkemizde çok yapılıyor ama bunu lambada anlamak çok zordur sizleri elimizden geldiği kadar fazla teknik detaya girmeden bilgilendirmek istiyoruz. anlatmak istediğimiz o kadar çok bilgi hazinesi varki zamanla herşeyi paylaşacağız arkdaşlarımızın başarılarının devamını temenni eder iyi günler dilerim

bilgilerinize
    saygılarımla

BETA PROJEKSİYON
    Timur Avcı

www.betaviyon.com.tr
    www.betaprojeksiyon.com

• Yaş konusuna değinmişsiniz bende 27 yıldır resmen iş hayatında olan 38 yaşında bir elektronik teknisyeniyim. Son 7 yıldır da askeri uçaklarının elektronik sistem onarımlarını yapıyorum. Bende sandığınız gibi bilgisiz, tecrübesiz teknik personel değilim.
    Forum kasmaz merak etmeyin. Eğer varsa elinizdeki burnerlerin etiketlerinin resimlerini koyun lütfen. İnsanlarda alım gücü olsa herkes gider orijinal lamba alır kullanır. Ben de örneğin kdf50e2010 model sony tv'me lambası 5431 saat sonra iflas ettiği için Amerika'dan 65 dolara Osram neolux lamba getirttim. Çakma lambalar ki Amerika gibi tüketici hakları ve kaliteli ürün konusunda (eskiye nazaran şimdi daha az ama) hassas ülkede bile bulunuyor ve deli gibi de satıyorken ülkemiz şartlarını göz önüne aldığınızda lamba kısmı değişiminin ne kadar büyük bir nimet olduğunu idrak ettiğinize eminim.
    Yine attığınız mesajlara istinaden İsmail beyi savunan ve teşekkür eden bir sürü forumdaş olduğuna da dikkatinizi çeker hayırlı işler dilerim.

• Merhaba arkadaşlar, en son lambasını ve bakım temizliğini yaptığım LG BX327 DLP cihazın resimlerini eklemek istedim fikir edinme açısından. Bu projeksiyon 230W NSHA Lamba kullanıyor. 3200 Ansı-Lümen 1024x768 çözünürlüğe sahip. Deneme ortamı tavandaki lambalar yanık vaziyette aydınlık ortamdır. Resimler cep telefonum ile çekildi karşıdan gelen ışık fazla oldumu fotograf makineleri etrafı karanlık gösteriyor sanki gözünü kısar gibi..
    İlk resimde LG BX327 nin arızalanmış burneri görülmekte ... Selamlar

Ucuz Projeksiyon lambası Yenilemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 10 Kasım 2012; 4:10:26 >

•  Ucuz Projeksiyon lambası Yenilemesi
  • İsmail resimleri koymuşsun teşekkürler bu işi yapan bizler ayrıca mecideye köyde bir yerimiz daha var birde yanımızdan ayrılan bir elemanımız yer açtı ismail ve 3-4 arkadaş daha var Lamba işi gerçekten zor iştir zahmetli iştir keşke kolay olsada kolay para kazansa herkes.

Türkiyede bu işi 7-8 firma işi yapmaya gayret ediyoruz bunların yanında amatörlerde var onları saymıyoruz asıl ucuzcu dediklerimiz yani çünkü son zamanlarda hayli karıştırılmış kurcalanmış pert edilmiş ürünler geliyor bunlar hepimizi rahatsız ediyor

Ürünü söküyorsun uğraşıyorsun adam minicik parça yüzünden koca ana kartı bozmuş yada komple yakmış sonra tekrar topla kargoya ver ucret bile almadan geri yolla o yüzden işi bilen ehli adamlar söksün dağıtsın dedik ama herkes ucuz olsun ucuz olsun diyince yazmak zorunda kalıyoruz ucuz lamba var ev ampülü 1 tl onu bile takmaya çalışanı gördük neler görüyoruz o ayrıda otomobil tamircileri istanbulda projeksiyon yapmaya çalışıyor en sonunda yuh dedik biz teknik servise araba alıyormuyuz.

ben sizlere bazı teknik açıklamalar yapmak istiyorum toshiba firması neden projeksiyon ilamatını durdurdu bir kaç modeli var onuda fason yaptırıyor shp lamba kullandığı için cihazlarda başarısız oldu samsung projeksiyondan vazgeçti hp tamamen durdurdu oda shp idi çünkü lambaları sorunlu idi shp lamba süper hıgh performance lamba diye geçer ve lanet bir lambadır en sevmediğimiz lamba çeşidir infocusta bu lambadan vazgeçti ve dc lambadır dc lambalar ac göre daha az zaman süreli çalışır ışıkları iyidir ama süreleri azdır şimdi üreticiler ac ye geçtiler çünkü direk akım vermez alternatif frekanslı akım verdiği için lambalar uzun ömürlü çalışır lambaların içinde help start devresi vardır her lambanın yardımcı tel devresi lambayı ateşlemek için ilk ark ı yaparken yardımcı olur lambalar 2.5 kdv ile 20 kv arasında çeşitli start gerilimlerine sahiptir 2.5 kv 5 kv 7 kv 10 12 1.5 15 17 20 kdv olarak ateşler sonra asıl gerilim devreye girer kendi voltajını bulduktan sonra asıl parlaklığı verir ve ilk ark lambasını philips bulmuştur burnerlerin üzerinde kod yazmaz sadece üretici firmaların region kodu vardır ayrıca bunların yanında lambaların içinde asal gazlarda bulunur sodyum buharı ve civa buharı gibi içten dışa basınç oranı 10 bar gibidir

BETAVİZYON PROJEKSİYON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BETA PROJEKSİYON -- 10 Kasım 2012; 16:03:06 >

• buradaki forumun asıl konusu ucuz lamba yenilemesi ama neden ucuz olmadığını anlatalım birazda hg lambanın mercury lambanın camından tutun içindeki tungstenlere kadar herşeyi farklıdır lambaların sıcaklığı ise 900-ila 1100 derece arasındadır yüksek elektron patlaması ile civa buharındaki civanın yansıma özelliğini kullanıp bir bakıma güneş ışığı mantığı gibi ışık kaynağı verir philips ve osram ushıo gibi lamba burnerleri 1 watta 90 lümen verirler
    ucuz lambalar ise 1 watta 40-50 lümen gibi kelvin yani renk sıcaklığıda düşük kalır o yüzden sarıya yakın ışık alırsınız yani beyaz zemini sarımtırak görürsünüz o yüzden biz firma olarak düşük kelvinli yada lümenli lambaları beğenmeyiz bu arada bir konu daha var abd de satılan lambaların % 80ı çinin ve taiwanın en dandik en kötü lamba satan firmalarıdır çoğuda lambalarını geri topladılar o firmalarada gittik berbat ortamlarda lamba üretiyorlar

Ebayda kf-50 100/120w lambası 40-45 dolardır birde orijinal lambaya bakın 230 dolardır aynı lamba nasıl oluyor sizce ? ucuz 45 dolarlık lambanın ömrü en fazla 800-1000 tir saattir 230 dolarlık lamba 10.000 saat çalışır çünkü 45 dolarlık lamba kopyadır diğeri ise orijinaldir bunun tercihini tüketici yapar fiyat performans hesaplaması yapıldığında kaliteli malın daha ekonomik olduğunu yüzlerce modelde gördük birde kalitesiz mal müşteri kaybına neden olur bunları yaşadık ve gördük o yüzden bize ve bizim gibi bayilerimize gelen değerli müşterilerimize kalitesiz yada ucuz ürün önermeyiz söyleriz ama tavsiye etmeyiz müşterinin cebinden parasını alıyorsak onunda hakkını vermeliyiz. müşteri ürünü beğenmedimi hemen ücreti iade edilir

timur avcı

beta projeksiyon

• Arkadaşlar lamba tamir olmaz sadece yenisi takılır lamba tamiri diye bir şey yoktur müşteri ucuz lamba alır 150-200 tl verir
    kaliteli lamba almak ister 300-350 -tl verir

15000 dolarlık xenon projeksiyon lambası var 7000 waatlık lambadır onun ucuzu neden yok ? çünkü kopyasını yapamıyorlar bulun bakalım ucuz lambasını
    amerikayı bir dahamı keşvedicez arkadaşlar bildiğimiz işi tekrar geridenmi alalım 4 sene evvel vazgeçtik kalitesiz ürünlerden neler çektik bir bilseniz.

Şu an stoklarımızda Farklı modellerde komple ve orijinal reflektörlü 6500 adet lamba var müşteri komple lamba isterse yollarız orijinal reflektörlü isterse yollarız yada lamba burneri takın derse en kaliteli ürünü hazırlayıp tükeciye veririz bazı sertifikalarımız ( İSO 9001 , CE ,TSE ,ROSH ,SGS ,) dir

Biz herkesten daha iyi biliyoruz ucuza lamba yada ürün alıp satmayı herkes ne yaparsa yapsın biz çizgimizden vazgeçmeyiz iyi ürün alırız az kazanırız ama yinede kötü iş yapmak istemeyiz sonuçta kalitesiz iş yine bize döner, elektronikte hata olur önemli olanda yaptığın işin arkasında durmaktır.

Artık lamba kalitesi hakkında daha fazla yorum yapma gereği duymuyorum eğer teknik sorusu olanlar varsa memnuniyetle cevap verebiliriz

bilgilerinize
    saygılarımla

Timur Avcı
    BETAVİZYON PROJEKSİYON SAN.TİC.LTD.ŞTİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BETA PROJEKSİYON -- 10 Kasım 2012; 15:51:28 >

• Timur Bey,

Anlamadığınız nokta şu : Yaptığınız iş kötü yada pahalı demiyorum sadece maddi imkanlar diyorum.

Ben Amerikadan orijinal Osram neolux ampulu 65 dolara aldım ve bu lamba 6400 saat nominal ömürlü bir lamba tutupta 800-1000 saat demeyin ömrüne lütfen AmerikaYı sadece siz bilmiyorsunuz ve sadece sizde İngilizce yok.

Bana o jaman sadece lamba için marka ve fiyat verin : Hitachi pj-tx100 kodlu projeksiyonuma ve kaç saat lamba garantisi veriyorsunuz (hem burner için hemde sadece komple lamba için (plastik aksam hariç)

Ankara Osram bölge müdürü tanıdık ona keza eski satıştan sorumlu yakın bir arkadaşım da var. Çok oturup konuştuk bu olayları iyi kötü biliyorum altında yatan teknolojileri.

Philips te bir rapor hazırlatmış kendi lambaları ile yan sanayii lambaların teknik karşılaştımaları var okudum raporu. Elbette milyon dolar yatırım yapan bir firmanın ürünü ile yan sanayii ürünü her zaman eşdeğer tutamazsınız ama 500-1000 TL lik 2.el değeri olan bir cihaza da gidip kaç kişi 200 Euro verip lamba taktırır bu rantabl mıdır? Şirketler vergiden düştüklerinden eğer gelir girdisi yüksek ise sorun olmaz elbette ama bütçesi sınırlı kişiler için belki ilk belki de 2. lamba değişimi sonrası (ki hızlı gelişen teknoloji-daha yüksek çözünürlük-daha yüksek kontrast-düşük boyut-düşük enerji tüketimi) adam zaten cihazı atıyor. Cihazı ben arkadaşımdan ilk lambası bittiği için 350 TL ye aldım ve 250 TL ye lamba değişimi ile beni 2 sene (bir senesi doldu) götürse 3. lambada satın alma maliyetinin üzerine çıkacak. Gidip buna siz orijinal lamba alırmısınız söyleyin bana. Eski orijinal lambası 1500 küsür saatte bitmiş. Ben 8 ayda 147 saat kullandım. 1000 saat çalışsa bile yılda 200 saatten 5 yıl eder ben diyorum 3 yıl çalışsın Allah bereket versin.

Neyse fiyat bilgisi ve garanti (saat/yıl olarak) ne veriyorsunuz bir de ondan bahsederseniz sevinirim. Ona göre karşılaştırma yaparız daha sonra. İsmail beyin fiyat ve garanti bilgisini müşterileri olarak biliyoruz. Size cihaz gönderip yaptıran her hangi bir arkadaşın uzun yada kısa dönemli yorumunu göremedim henüz !

• Selam nasılsınız biz şu an lambalarda ortalama modeline göre verdiğimiz lamba fiyatı 250 ile 400 tl arası yenileme yada komple reflektörlü fiyatlarıdır bazı üst
    segment ürünler hariç tx100 japon malı lamba kullanır ac yapıya sahiptir tüm lambalara 1 yıl 1000 saat yazılı garanti veriyoruz bu arada lamba yenileme olayını başlatan ve türkiyeye tanıtanda biziz ilk firmalardanız yani sonra diğer firmalar açılmıştır son kullanıcıya çok fazla iş yapmıyoruz kurumsallar genelde bayilik anlaşması yaptığımız firmalara % 20 e varan indirim uyguluyoruz ama tx100 lambasını gerçekten yaptırmayı düşünüyorsanız tavsiye etmem çünkü orijinal lambası bile genelde 700-700 saat gibi patlıyor en fazla 1200-1300 saatini gördük bizdeki lamba fiyatı 300 tl + kdv dir hitachide üretimden kaldırdı zaten
    bu ürünü ama 150 tl ye onaran firmalarda var ismailin fiyatını bilmiyorum garanti süresinide

şu an ebayda satılan kf50 40-45 dolarlık ucuz ürünler için bahsetmiştim ve genelde 90 gün garanti verirler ürün arızalı çıkarsa zaten o mal elinizde kalır
    sizin lambayı bilemiyorum belkide orijinaldir ama ebayda alınan ürünler birazda kayıt dışı olmuyormu muhasebeyi tam bilmem ama nasıl vergilendiriyorsunuz
    yurt dışından binlerce böyle ürün alınıyor paralar bu şekilde akıyor

yurtdışında üretimden kalkan ürünleri bazen teknik servisler firmalar ellerindeki malı paraya çevirmek için toplu satışta yapıyorlar bu türkiyedede var markalı firmalar bazen bizide arıyorlar elimizde ürünler var alırmısınız diye yeni modeller çıkınca stokta tutmamak için nakite çeviriyorlar

parayı yatıyorsunuz bazen ürünler 2 yıl rafta bekliyor depo diğer masraflar ancak kurtarıyor diyelim 100 dolara ürün aldık 180 tl 15 senede rafta bekledi
    ve müşteri çıktı kaça satalım ? 200 e satarsak 20 tl kar ettik diyelim birde %20 gelir vergisi 16 tl kalır bizim şirkette çalışan sayısı zaten 25 kişi ve taşaronlar hariç şirketin gideri ayda 60 bin tl zaten 16 tl ile firmalar lamba satarsa evin yolunu bulamazlar eminim bizim gibi diğer firmalarında teknik gideri çoktur çünkü al sat yapılmıyor ayrıca ürünlere bakım onarım gibi şeyler yapılıyor bazen bir ürünle 2 gün uğraşıldığı oluyor

timur avcı

• bundan 4 ay evvel çinde idik buradada tamir onarım yapan firmalara gittik bir firmaya sorduk projeksiyom bakımını kaçtan yapıyorsunuz diye bize 400 rnb dedi çin parası yani 64 dolar ediyor türkiyede bu parayı istersek topa tutarlar bizi almanyada projeksiyonun tamiri 150 eurodan başlıyor biz türkiyede
    normal ürünlerden 50 tl bakım onarım ücreti istiyoruz ooo ne yaptınki diyor kullanıcılar çünkü bu memlekette ustaya bilgiye saygı yoktur

sizde teknisyensiniz önünüze özel bir kart geldi 4500 dolarlık kart diyelim sigorta taktınız bir tanede direnç kaç lira istersiniz ?
    bana kimse ben 10 -20 tl den tamir ederim demesin malın fiyatı yükseldikçe tamir riski ve maliyeti artar buna mercedesten örnek veririz
    bize 15000 ansilümen ürünler geliyor 30 bin euroluk cihaz yani cihaz 70 bin tl her bir lambası 425 euro 4 lamba kullanıyor cihaz bir elinizde kaldımı müşteri ister 30 bin euroluk cihazı yada parasını bu ürünü biz yok pahasına tamir edersek ne ismail kalır nede beta kalır

1000 tl lik cihazlar için zaten fiyat bellidir lambası 250-300 bakımıda 50 tldir bizler müşteri psikoloisini çok iyi biliriz konuşmasından hatta telden dahi ürünü alıp almıyacığını anlarız bir zamanlar bir tedarik firmasında görev yapıyorduk müşteri göğa olacak 16 yaşındaki 1 çocuk altı üstü 1 gb ram alacak 20 dolarlık tüm türkiyeye mesaj yazardı tekliflerinizi bekliyorum diye bütün firamalar teklif yazardı birşey sanardı mal satarız diye belki.

işte böyle yapa yapa elektronik sektörü bu hale geldi istanbul radyo tv tamircileri odasında 5-6 sene evvel 6000 kayıtlı elektronikçi vardı şimdi 500 e kayıtlı elektronikçiye düştü hepsi işyerlerini kapattı öyle işi bilen usta adamlar tanıyoruzki gidip onun bunun yanında 3-5 kuruşa çalışıyorlar o yüzden bırakında ayakta kalan iş yapsın zaten projeksiyon tamircisi çok az bu memlekette onlar biraz iş yapsın bari onlarıda öldürmeyin hep böyle rekabet içine sokuldular yazık oldu o ustalarımıza ürünlerin fiyatının düşmesi kendini bilmez tamirci yadan elektronikçilerin yaptıkları sektörü bitirdi maalesef

bu yüzden değerli elektronikçilerin çoğu işyerini kapattı ben aslında onlara yanıyorum hiç kimseye değil 50-100 dolarlık lamba için burada saatlerce yazı yazmayız yoksa çünkü benim çok değerli elektronikçi arkadaşlarım şu an evini bile geçindiremiyor.

timur avcı

• Aslında baştan beri benim özellikle üzüldüğüm konu ne lamba ne başka birşeydi elektronikçi arkadaşları korumak ve bu sektörü ayaklar altına almamak içindi biz kendi çapımızda başarılıyız ALLAHA ŞÜKÜR ama millet böyle rekabet etsin kalitesiz ucuza yapsın görürürz sonlarını bu deneyimlerden 20 sene evvel geçirdik çünkü

ben şahsıma konuşuyorum 25 sene havya tuttum meslekte en iyi noktalara geldim anca yarım bir ev aldım eli havya tornavida tutan zaten para kazanamaz çünkü bir cihazı tamir edecem diye günlerce uğraşır diğer taraftan adam bil mal satar 1 tamircinin 1 senede kazancağı parayı 2 günde kazanır

Firmanın birini aradık lamba + bakım kaça yapıyorsun dedik bize 150 tl dedi bayiniz olalım dedik 125 tl düştü piyasada 250 300 tl dedik onlar B kalite lamba takıyor bir A kalite takıyoruz dedi yani 125 liraya lamba takacak ama A kalite piyasada 400-500 tlye lamba var onlar B kalite kim yer bunu arkadaşlar

projeksiyon bir zevk aracıdır sinema aracıdır yada okullarda eğitimlerde ihitiyaç aracıdır yoksa evine alırsın bir lcd tv 500 tl ye 60 bin saat kullanırsın ne lamba parası nede başka birşey verirsin kullanıcılarımız büyük ekran sinema seyretmek için alıyorlar yani özel üründür
    şu anki teknoloji ile mecbur lamba takılıyor zaten yurt dışında lazer projeksiyon cihazı yaptılar yakında laser projeksiyonlar geliyor ne lamba nede led kalır bu sektöründe geleceği en fazla 3-5 senedir sonra ölür gider ölenler ölür kalan sağlar bizimdir

hepinize
    bol kazançlı günler

timur avcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BETA PROJEKSİYON -- 10 Kasım 2012; 20:36:14 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.