Şimdi Ara

Ucuz Projeksiyon lambası Yenilemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
16
Favori
41.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elbette insanlar para kazanacak ama maaşlı çalışan bir adam düşünün bu adam yol parası veriyor, ekmek alıyor, et alıyor, su alıyor, kira ödüyor, evini bir şekilde geçindiriyor. Şimdi Dolar arttı hop benzine zam, hop elektriğie ,ulaşıma ete ekmeğe kiraya zam ama ben 4 sene zam alamadım ben de maaşıma zam yaptım ama patron kaale bile almadı.

Sonuçta ülkemiz milli geliri kağıt üzerinde yüksek, milli hasılanın %95 nüfüsün % 1 ine giden fakir bir ülke yada gelir dağılımı adaletsiz bir ülke. Şirketleri kenara koyun şahıslara bakın ben 350 TL ye projeksiyon almışım 250 TL ye de lamba değiştirmişim kullanıyorum. Sizce milli gelirden bana düşen pay adaletli olsa lambası biten 2-3 yıllık cihazın lambasını üç kuruşa nereden temin edip biraz daha kullanırım mı derim yoksa at çöpe al yeni teknolojiyi mi derim.

Elbette millette para olacak ki harcayacak esnaf kazanacak para dönecek.

Bende elbette içkim yok sigaram yok zevkime evde sinema seyrediyorum isterim ki cihazım hd ready değil full hd olsun, orijinal lambası olsun, 3d de olsun ama yıl 2000 ilk Sony dvd playerimi aldım. Çok orijinal dvd de seyrettim daha sonra dvdrw ile kendi dvd video disklerimin arşivini yaptım ama hayatımda maalesef bir adet bile orijinal DVD satın ALAMADIM. Şimdi de bluray modası var ve eldeki cihazlarla artık sd kalite tat vermiyor dvdleri dağıttım eşe dosta şimdi HTPC ile riplenmiş hd film seyrediyorum. Elimde ps3 te seyredebildiğim bir adet bluray film var o da arkadaştan emanet. Hepimiz borç yiğidin kamçısı diye borca sarılmışız dört dörtlük olan neredeyse yok, olan zaten burada birşeyler paylaşmak yerine gidip hayatını yaşıyor belki üç-beş kişi hem kendini tatmin edip burada yazarak havasını atıyor.

Başlığı katlettik ama durum bu. Vergi olayını söylemişsiniz. Aynı lambayı Sony Türkiye bir gecede 200 dolardan 200 Euroya satarken ve mal zaten ithal ama yinede fahiş kar ederken karlar yurt dışına akmıyormu benim 65 dolara aldığım lambanın vergisini soruyorsunuz. Maaştan elime geçmeden tak vergi kesilir, aldığım yakıtın, doğal gazın, elektriğin, telekomünikasyon harcamalarındaki vergi yükü yeterince ağır devlet vatandaş için değil vatandaş devlet için var olmuş izin verinde yasal olarak tanınan 100 dolara kadar gümrüksüz mal muafiyetinden faydalanayım.

Üşenmeden mesaj yazıp birşeyler paylaşmışsınız, eyvallah teşekkür ederim.

Barış SÖZÜAK

• merhaba bizaz kişisel ve güzel sphbete döndü ama biz istanbulda görev yapıyoruz tabiki sizin yaşağınız şehri bilmiyorum çok nadiren akşamları taksim yada beyoğlu yada boğaz sahiline yolumuz düşüyor inanın gece 12 de yolda kalabalıktan yürüyemiyoruz tüm eğlence yerleri dolu ve buralarda biraz içki yada yemek yiyin 2 kişi 300 tl gibi parayla kalkıyorsunuz. tüm alış merkezleri yine aynı öyle eğlence yerleri full çekiyor yani oturacak koltuk bulamıyorsunuz avm ler ağzına kadar müşteri ile dolu

Aslında anlatmak istediğim konu lamba yada başka birşey değil hangi iş olursa olsun iyi bir sanatkar usta 10-15 yılda yetişiyor bir dr da 15-20 senede yetişiyor oda mesleğini icra ediyor ama eliyle sırtına 2 dokunuyor ve 500 tl diyor belki o insanı tedavi ediyor bir insanla elektronik ürün bir olamaz
    dediğim gibi 1 tane direnç takarsın 5 dk da cihazı halledersiniz ama o iş 5 dk lık değildir 15 yıl + 5 dk dır o minnacık parçayı bulana kadar bazen bir gün uğraştığımızda oluyor herkes bunu iyi bilir

yaa ne yaptınki 2 tane minnacık şey değiştirdin parça 2 tl sen nasıl 50 tl işçilik alıyorsun gibi sözler hepimizi rahatsız ediyor
    o zaman otur sen tamir et diyoruz bizde

Timur avcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BETA PROJEKSİYON -- 11 Kasım 2012; 13:06:37 >

• Ben kendimden örnek vereyim 1983 te 2 yıl ben hiç haftalık yada maaş almadan elektronik teknik servisinde çalıştım sırf mesleği öğrenmek için benim gibi binlercesi vardır inanın mesai saati 10 saatse ben 4-5 saat uyku ile yıllarca çalıştım herkes emek vererek bir yerlere geliyor dediğiniz gibi bu memlekette maaş adaleti yok bir kısım insanlar 1 trilyonluk arabaya binerken diğer taraftan evini geçindirmek için ay sonunu zor getirenler var bırakın projeksiyon almayı eve gidecek yol parasını 1 tl 2 tl yi hesaplarken günlerce düşünüyor herşeyin farkındayız birazda bu yüzden isyan ediyoruz belkide

bu kadar eğlenceye düşkün bir toplum olarak sanatkarın işyerinde çalışanların ustaların kalfaların hatta tüm çalışanların değeri nerdeyse sıfır hale geldi insanları şu hale getirdiler paran varsa kral gibi yaşa paran yoksa yaşama öl git tabiki biz bireyler olarak sadece konuşup tartışıyoruz sonuç olmuyor yani

herkes kendi çapında teknolojik ürünleri azda olsa bazı şeyleri kullanıp almak istiyor inanın tek amacım insanların verdiği yada kıt kaat biriktirdiği para ile düzgün şeylere sahip olması ve meslektaşlarmızın ayakta durması diğer meslek grupları içinde aynı şey geçerli

Bizlerin ebaydan yada başka sitelerden 1-2 ürün alması getirtmesi zaten olmaz çünkü miktarlı ürün alıyoruz ve ürünlerin resmi getirtilmesi gerekiyor üretici firmalarla çalışıyoruz yani belgeli resmi tse ve ce şartlarına uygun olması gerekiyor ayrıca her ürün için vergi yok katkı payı tse giderleri gümrükçü beyannamesi ürünlerin kargosu 1 koli kargo uzak doğudan 150-200 dolar gibi geliyor ordino gümrük ayrıca depo parası alıyor ürünlerin depolanması rafta beklemesi teknisyen giderleri maaş sigorta yol yemek yakıt elektrik su gelir vergisi lambaların firesi takılırken bazen kırıldığıda oluyor garanti giderleri aklıma gelmiyorki 50 bin çeşit para ödüyoruz ve ürünlerin fiyatları yükseltiyor günlük basit düşünen firmalar basitçe düşünüp bunları hesaplamadığı için bilinçsizce rastgele ne olduğu belli olmayan ürün getirip rekabete girdiği için bir süre sonra piyasadan kayboluyor

timur avcı

• Gerek bir ustanın yetişmesi gerekse adaletsiz gelir dağılımı ve hatta vergi politikaları büyük şirketleri daha çok zora sokuyor farkındayım. Bende dışarıya iş yapardım ve şirketleşelim de fatura dilenmek derdinden kurtulalım dedim ama altından kalkılır gibi değil. Benim de kumanda sistemleri üzerine şirketim vardı 15 dk da tüm geçmişi gömüp ortaklara bıraktım ve gittim. Gerek işçilik gerek kaliteli malzeme gerek ise emeğe saygı herzaman karşılık bulmuyor maalesef. Türkiye'de çalışarak bırakın zengin olmayı para kazanma devri bitti artık al-sat komisyonunu al devri.
    Sizde farkındasınız zaten ki aynı konuları paylaşmışsınız.
    Allah herkese para kazanma fırsatı ve bu fırsatları dürüst şekilde değerlendirebilmek için akıl versin, hayırlı işler ve teşekkürler.
  • maalesef emeğe saygı günümüzde yok oldu gitti. elektronik devre elemanları artık tümleşik olarak geliyor ve tamirat yerine üretici firmadan kart isteniyor. ama yine de bu işi layığıyla yapanlar da azımsanmayacak kadar çok. işine aşık bir çok kimse var. mesela izmirde projeksiyon lambası ve projeksiyon servisi cihazları ve fotokopi sektöründe yılardır hizmet veren tessa bilişim gibi. Yine buna keza istanbuldaki Beta Projeksiyon gibi.
    buradalarda çalışan ve gayret gösteren tüm firma personelini de tebrik etmek lazım böylesine bir çağda bu hizmeti verdikleri için...

projeksiyon tamir firmaları:

projeksiyon tamiri
    projeksiyon lamba değişimi

syg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 5 Haziran 2013; 9:57:03 >

• Herkese merhaba, adım korhan aslan tanıyanlar vardır mutlaka ben elyapımı projeksiyon forum adminiydim, yıllardır el yapımı projeksiyon yaptık malzeme verdik yapacak arkadaşlara yardımcı olduk, tesadüfen bu yazışmaya şahit oldum ve çok üzüldüm.

Beta projeksiyon timur abi ve mustafa abiyi iyi tanırım, ismail abi ve diğer piyasada lamba değişimi yapan kişileride iyi tanırım onlarda beni tanırlar,

Önce şunu söylemek isterim, Beta projeksiyon bu işi yani projeksiyon lamba değişimi, türkiyeye hatta dünyaya ilk getiren firmadır, beta projeksiyona yapılan haksız söylemleri şiddetle kınıyorum, Bu işi dünyada ilk bulan ilk yapan, ilk profesyonel anlamda başlatan uygulayan firmadır.

Kimse kusura bakmasın ama Beta projeksiyonun ne reklama ihtiyacı var, nede birilerinin övmesine, kızdığım nokta işin ehli kişilerden birşeyler öğrenmek yerine bilenleri ukalaca bu paylaşım forumundan uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz.

Paylaşmak güzeldir, lütfen bunu engellemeyelim, herkese selamlar SAYGILAR. Korhan ASLAN elyapımıprojeksiyon

• quote:

Orijinalden alıntı: projeksiyonservis

Herkese merhaba, adım korhan aslan tanıyanlar vardır mutlaka ben elyapımı projeksiyon forum adminiydim, yıllardır el yapımı projeksiyon yaptık malzeme verdik yapacak arkadaşlara yardımcı olduk, tesadüfen bu yazışmaya şahit oldum ve çok üzüldüm.

Beta projeksiyon timur abi ve mustafa abiyi iyi tanırım, ismail abi ve diğer piyasada lamba değişimi yapan kişileride iyi tanırım onlarda beni tanırlar,

Önce şunu söylemek isterim, Beta projeksiyon bu işi yani projeksiyon lamba değişimi, türkiyeye hatta dünyaya ilk getiren firmadır, beta projeksiyona yapılan haksız söylemleri şiddetle kınıyorum, Bu işi dünyada ilk bulan ilk yapan, ilk profesyonel anlamda başlatan uygulayan firmadır.

Kimse kusura bakmasın ama Beta projeksiyonun ne reklama ihtiyacı var, nede birilerinin övmesine, kızdığım nokta işin ehli kişilerden birşeyler öğrenmek yerine bilenleri ukalaca bu paylaşım forumundan uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz.

Paylaşmak güzeldir, lütfen bunu engellemeyelim, herkese selamlar SAYGILAR. Korhan ASLAN elyapımıprojeksiyon

Herşey tatlıya bağlanmış sorun yokken ortalığı karıştırmanıza ve abartılı mesajlarınıza anlam veremiyorum. Siz A kişisini iyi tanırsınız diğeri B kişisini. Kınamak yerine taş üzerine bir taş ta siz koyun işe yarasın zaten herkes işin kolayına kaçıp kınıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

quote:

Orijinalden alıntı: projeksiyonservis

Herkese merhaba, adım korhan aslan tanıyanlar vardır mutlaka ben elyapımı projeksiyon forum adminiydim, yıllardır el yapımı projeksiyon yaptık malzeme verdik yapacak arkadaşlara yardımcı olduk, tesadüfen bu yazışmaya şahit oldum ve çok üzüldüm.

Herşey tatlıya bağlanmış sorun yokken ortalığı karıştırmanıza ve abartılı mesajlarınıza anlam veremiyorum. Siz A kişisini iyi tanırsınız diğeri B kişisini. Kınamak yerine taş üzerine bir taş ta siz koyun işe yarasın zaten herkes işin kolayına kaçıp kınıyor :)

Alıntıları Göster
    Sizde haklısınız, uslubum yanlış olduysa özür dilerim, amacım ortalığı bozmak değil, ortak noktada buluşmak.

Sizin bu konuyla alakalı merak ettiğiniz öğrenmek istediğiniz bilgi varsa lütfen çekinmeyin zevkle cevaplamaya çalışırım.

SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projeksiyonservis -- 19 Aralık 2012; 20:24:46 >

• Teşekkür ederim. Vakti zamanında elyapımı projeksiyon ben de yapmıştım ama finalde istediğim çözünürlüğe ulaşamayacağımı anlayınca tüm sistemi bıraktım yoksa siteden (elyapımıprojeksiyon.com sanırım) fresnel, mercek vs almıştım. hala da durur. Duvarda diyagonal 2.5 mt lik görüntü sağlamıştım. Eski baby kasa epson pc kasasına çok şık bir dizayndı ama bitirmedim. O zaman liliput gibi yüksek çözünürlüklü lcd tv/monitörlere ulaşma imkanım yoktu maalesef.
  • Yüksek çözünürlüklü lcdlerlede yaptık onlarlada pikseller çok sertti duvarda siyah siyah pikseller görünüyordu, en son ag filtresini söktüğümüzde hem ışık geçişi yüzde 20 arttı hemde pikseller daha az belli olmaya başladı.

Konumuz ucuz lambaysa bende fikrimi belirtmek isterim.

Piyasada çok çok ucuza lamba yapanlar var biliyoruz, bence bunlara inanmayın ben araştırdım kullanılabilir lambanın maliyeti 300tl buna kar koysalar 400tl olur ki buda normal, ama bu işi yapanlar tek tek almıyor o yüzden birazdaha iskontolu alabiliyorlar. İnsanlar hem ucuz hem kaliteli lambayı arıyor böyle birşey yok ya kaliteli uygun fiyat var yada ucuz dandik lamba var. Yanlış odaklanmış lamba cihaza çok zarar veriyor lcdlere fazla ısı düşüyor bu durum lcdnin ömrünü kısaltıyor, lamba kadar bir önemli konu ise lens temizliği cihazınızın lens temizliğini zamanında yaptırmazsanız lamba ömründen önce cihazınız arızalanacaktır.

Ne mutluki dünyada sadece lamba değişimi bizim ülkemizde var, bu olay ülke ekonomisinde büyük katkı sağlıyor, projeksiyon üreticileri zaten cihazdan değil lambadan kazanıyorlar ben eminim lamba değişim işi çıktıktan sonra onların türkiyede satışları oldukça düşmüştür. Biliyorsunuz buna benzer olay yazıcılardada var, toneri cihazdan pahalı neyseki onada çözüm üretilmiş caanım memleketimde tonerlerimizi ucuza dolturtuyoruz, amaaaa birkaç işi bilmeyen varki lamba işinde olduğu gibi işini iyi yapanlarda genelleniyor.

Her ne yaptıracaksanız her ne tamir ettirecekseniz araştırıp öyle yapın, netten ucuz diye aratmayın kaliteli diye arattırın, ben eminim piyasada çakma lambacılar kısa zamanda silinip gidecekler, insanları bilinçlendirirsek işin ehli insanlara yönlendirirsek aranan doğru kişiyi bulacaklardır.

Çok konuştum kusura bakmayın...

SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projeksiyonservis -- 23 Aralık 2012; 23:28:16 >

• Epson EMP-S4'ün lamba maliyeti ne olur acaba? Amazonda bir tane buldum lakin fiyatı kafamı kurcalıyor (64 dolar).
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXIM X51V

Epson EMP-S4'ün lamba maliyeti ne olur acaba? Amazonda bir tane buldum lakin fiyatı kafamı kurcalıyor (64 dolar).

PM Atıldı
  • Sony VPL ES4 lamba fiyatını öğrenebilir miyim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osevecen

Sony VPL ES4 lamba fiyatını öğrenebilir miyim acaba?

PM atıldı
  • Merhaba Üstadlar,

kdf-50e2010 lamba fiyatı nedir
  • Merhaba.

Toshiba TLP-XD3000 lamba fiyatı nedir.

İstanbul için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyelk

Merhaba.

Toshiba TLP-XD3000 lamba fiyatı nedir.

İstanbul için...

PM atıldı
  • İyi günler..

SONY - KDF-E50A11E lamba fiyatı nedir?
  • typeous kullanıcısına yanıt
    PM
  • arkadaşlar merhaba;

panasonic pt-ax200u projektorumun ilk lambası 2500 saat kadar gitti. yurt disindan muadil kasalı orjinal! lamba aldım degistirdim. evet eskisine göre daha iyi gibiydi fakat asla cihazi aldigim gibi degildi.

eski orjinal lambayla ekonomi modunda rahat seyrederdim. bununla normal mod'da contrast brightness'i bayaa açarak dynamic mod la bile zorlaniyorum. bu lamba da 400 saate geldi. bana da gına geldi panasonic'i aradım yeni lamba için 1200 küsur+KDV TL fiyat çekti. lens vs temizleme için de 75 $+KDV.

ben de cihazı almış oldugum İstanbul Bilişim'i aradım. çeşitli zorluklarla DGB isimli teknik servislerine ulaştım. fiyat olarak lamba(bulb) degisim + servis+ temizlik için 670 TL civarı bir fiyat aldim. orjinal olacagı konusunda sözler aldım. lamba siparisini Ptesi verdiler, bugün (persembe) de geldigini haber verdiler. cumartesi servise götürecegim.

telefonda takacaklari lamba(bulb) uzeruinde yazanlari sordum ve atmadığım orjinal lambayla karşılaştirdim. anlasilan yazanlar tutuyor.
    sonra yurtdisinda getirttigim 2. lambama baktim. görsel olarak fark var ama ısıdan yazılar okunmaz hale gelmiş. ancak anlaşıldığı kadarı ile yazanlar aynı galiba.

DGB takacakları ampulun kutusnun ustunde panasonic yaziyor diyor. cihazi birakmaya gittigimde de gözle kontrol edecegim takacakları lambayı. ama ya yurt disindan getirttigim gibi görsel farkliliklar olur da yazılar aynı olursa ne yapmam gerekir bilmiyorum.
    DGB ye güvenebilir miyim . ne dersiniz.

Ctesi gidecegim icin kısa da olsa fikir verirseniz çok sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.