Bildirim
Ucuz Projeksiyon lambası Yenilemesi (6. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: ggkurt
arkadaşlar merhaba;
panasonic pt-ax200u projektorumun ilk lambası 2500 saat kadar gitti. yurt disindan muadil kasalı orjinal! lamba aldım degistirdim. evet eskisine göre daha iyi gibiydi fakat asla cihazi aldigim gibi degildi.
Ctesi gidecegim icin kısa da olsa fikir verirseniz çok sevinirim.
Yurtdışından aldığınız lambayı takmadan önce optik blok temizliğini yaptırmanız gerekiyordu. Sadece bu temizliği yaptırmanız yeterli olacaktır. Cihazınız ilk alındığı günki gibi olacaktır. Ama çoğu teknik eleman bi hava tutup hıımm görüntü iyi , optik temizlik yapıldı der cihazı teslim eder size.(Çoğu servizle haşır neşir olduğum için nasıl iş yaptıklarını biliyorum) Oysa mercekler ve lcd lerin üzeri hala is kaplıdır. Çıkarıp söküp yıkanması gerekir hepsi cesaret edemez buna. Dolayısı ile kötü görüntü devem eder.Tavsiyem ; lamba siparişinizi iptal ettirin cihazınızı eski orjinal lambasını takın bana gönderin. Size daha uyugun bir maaliyetle cihazınızı ilk alındığı günki gibi yapayım , yapamazsam buradan beni rezil edin bu kadarda iddalı konuşuyorum. İsmail çınar 505 359 3441 Egemen Bilgisayar Balgat/ Ankara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 12 Eylül 2014; 6:20:32 >
-
ismail bey öncelikle ilginize teşekkür ederim.
kafamı kurcalayan bir kaç sorum var.
1) maliyet doğal olarak. optik blok temizliği artı gerekli görürseniz lamba yenilemesi bana ne kadara mal olur? PM atarsanız sevinirim.
2) anlasılan birçok müşteriniz ankara dışından kargo cihaz göndermiş ama ben bu kadar hassas bir cihazı kargoya vermekten çekiniyorum. üstune üstlük kargoya "aman ha bu elektronik eşya" dedigim zaman, biz sorumluluk almayız başına birşey gelirse bizim sorunumuz degildir gibisinden kağıt imzalatmıslardı bir keresinde çok daha önemsiz bir cihazda.
3) kargo maliyeti kabaca genelde ne oluyor istanbuldan ankaraya+ankaradan istanbula
4) bu panasonic pt-ax100/200 lerin bir flicker problemi var meşhur. 300-500 saatlerde başlayan. yeni lamba ile 1 hafta öncesine kadar sorunum yoktu ama başladı. çok sinir bozucu. bu konu ile ilgili bir bilginiz ve giderme yönteminiz ya da tamiriniz var mı merak ederim.
çok soru sordum size zahmet olacak. cevaplarsanız sevinirim.
-
quote:
ismail bey öncelikle ilginize teşekkür ederim.
kafamı kurcalayan bir kaç sorum var.
1) maliyet doğal olarak. optik blok temizliği artı gerekli görürseniz lamba yenilemesi bana ne kadara mal olur? PM atarsanız sevinirim.
2) anlasılan birçok müşteriniz ankara dışından kargo cihaz göndermiş ama ben bu kadar hassas bir cihazı kargoya vermekten çekiniyorum. üstune üstlük kargoya "aman ha bu elektronik eşya" dedigim zaman, biz sorumluluk almayız başına birşey gelirse bizim sorunumuz degildir gibisinden kağıt imzalatmıslardı bir keresinde çok daha önemsiz bir cihazda.
3) kargo maliyeti kabaca genelde ne oluyor istanbuldan ankaraya+ankaradan istanbula
4) bu panasonic pt-ax100/200 lerin bir flicker problemi var meşhur. 300-500 saatlerde başlayan. yeni lamba ile 1 hafta öncesine kadar sorunum yoktu ama başladı. çok sinir bozucu. bu konu ile ilgili bir bilginiz ve giderme yönteminiz ya da tamiriniz var mı merak ederim.
çok soru sordum size zahmet olacak. cevaplarsanız sevinirim.
2-) İyi paketleme yaparsanız cihazınıza hiç bir şey olmaz, kutu cihazın her yönünden 10cm büyük olsun ve altı yüzünüde sünger ile doldurun yada patlayan köpük naylonla 10 cm kalınlık yapacak şekilde sarın. Hiç bir sorun olmuyor.
3-) Sürat kargo ile anlaşmalıyız. Aşağı yukarı 30-35 TL civarı gidiş dönüş olur kargo maaliyeti,
4-) Daha önce bu cihazdan çok yaptım öyle bir sorun olmadı şimdiye kadar cihaz sahipleriyle irtibat halindeyim hala, hatta burda orjinal lambası ile ömür , ışık kalitesi açısından hiçbir fark olmuyor. Orijinal lambalarıda sonuçta bizimki gibi makineler ile (odaklama, punta )insanlar üretiyor.
Tercih sizin PM atıyorum fiyat için. Eğer cihazınızı yollarsanız yapıldıktan sonra kullanın 15 gün 1 ay kadar. Sonra olumlu yada olumsuz yorumlarınızı bizimle burada paylaşın hatta resimde bekliyoruz. Selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 18 Nisan 2014; 10:26:19 >
-
epson eh-tw450 projeksiyon cihazım birkaç ay önce film izlerken sanırsam lamba mantar tabancası patlar gibi pat etti ve görüntü gitti cihazı kapadık o gün bugün tavanda kapalı duruyor.Lamba fiyatlarına baktığımda 200 euro+kdv rakamını görünce cihazdan soğudum, yalnız bu lamba yenileme olayını duyunca bi son şans veriyim dedim cihaza. fiyata gelmeden önce lamba yenileme garantili bir işmidir,yüksek performanslı kullanımda minimum kaç saat gider fiyata gelincede ben aslen ankaralıyım şu an orda olmasamda cihazı direk adresinize getirsem birkaç saatte teslim alıp gidebilirmiyim. -
quote:
Orijinalden alıntı: cartallar06
epson eh-tw450 projeksiyon cihazım birkaç ay önce film izlerken sanırsam lamba mantar tabancası patlar gibi pat etti ve görüntü gitti cihazı kapadık o gün bugün tavanda kapalı duruyor.Lamba fiyatlarına baktığımda 200 euro+kdv rakamını görünce cihazdan soğudum, yalnız bu lamba yenileme olayını duyunca bi son şans veriyim dedim cihaza. fiyata gelmeden önce lamba yenileme garantili bir işmidir,yüksek performanslı kullanımda minimum kaç saat gider fiyata gelincede ben aslen ankaralıyım şu an orda olmasamda cihazı direk adresinize getirsem birkaç saatte teslim alıp gidebilirmiyim.
Merhaba o kadar kısa sürede yapamayız. Hemde sırada olan cihazlar var. Kargo ile yollayın, kargo ile geri yollarız.Sıfır gibi olacak cihazınız. Maksimum gidiş-geliş 7 gün sürer. Sürat kargo ile anlaşmalıyız.PM atıyorum.
-
ismail bey ilginiz ve açıklayıcı cevaplarınız için teşekkür ederim. gerek samimiyetinizden gerek forumdaki yorumlardan güvenimi kazandınız.
lakin sipariş verip lambayı getirttiğim için iptal etmek ayıp olur diye dün cihazla ve lambalarımla DGB ye gittim. görsel kontrollerime göre gelen lamba orjinal ile birebir aynı idi. ben de servise verdim. optik blok temizliğini de yapacaklar. sizin kadar iyi yaparlar mı bilemeyeceğim ama güvenmek durumunda kaldım, göreceğiz bakalım.
inşallah bugün değilde ileride bir gün görüşmek üzere. tekrar teşekkür ederim. -
quote:
ismail bey ilginiz ve açıklayıcı cevaplarınız için teşekkür ederim. gerek samimiyetinizden gerek forumdaki yorumlardan güvenimi kazandınız.
lakin sipariş verip lambayı getirttiğim için iptal etmek ayıp olur diye dün cihazla ve lambalarımla DGB ye gittim. görsel kontrollerime göre gelen lamba orjinal ile birebir aynı idi. ben de servise verdim. optik blok temizliğini de yapacaklar. sizin kadar iyi yaparlar mı bilemeyeceğim ama güvenmek durumunda kaldım, göreceğiz bakalım.
inşallah bugün değilde ileride bir gün görüşmek üzere. tekrar teşekkür ederim.
Haklısınız. Ne demek elimden gelen bir şey olursa her zaman yardıma hazırım. Projeksiyonunuzu orda çalıştırıp deneyin eğer sıfır gibi olmamışsa optik temizlik yapılmamış yada iyi yapılmamış diyerek ücretini ödemeyin. Buna hakkınız var. Öyle bir durum inşallah olmaz ama olursa ben buradayım sorununuzu çözerim.
-
ismail bey cihazı aldım ve deneyimlerimi başkaları da okusun diye yazayım dedim.
öncelikle lamba orjinal çıktı anlaşılan. gayet memnunum. ancak optik temizlik konusunda ne dediyseniz çıktı;
cihazı deneyince gördüm ki karanlık sahnelerde çok rahatsız eden 3-5 benek (dust blob) peydahlanmış, tam siyahta bakınca durum daha da vahimdi.
focus'la oynayınca buna sebep olan tozlar net bir şekilde görünüyordu.
belli ki dediğiniz gibi optik bloğa hava sıkmışlar ve bu genel bir temizlik sağlamakla birlikte tozları dağıtmış bir kısmı ya da yenileri başka yerlere yerleşmişler ve böylesine kabul edilemeyecek bir başka sorun çıkarmıştı.
bu durumda 3 seçeneğim vardı.
1) paketleyip servise geri götürmek. fakat buna güvenemedim. bu özensizliğin devam edeceğinden adım gibi emindim. tekrar tekrar geri götürmem gerekecekti.
2) size gönderebilirdim. ama zaman alacağindan bunu son seçenek olarak saklı tuttum.
ben son ve 3. seçeneği seçtim. gözümü kararttım, cihazı açtım. :)
optik bloğa ulaştım. lcd leri, polarize filtreleri ve ulaşabildiğim mercekleri özenle ve dikkatle temizledim. soğuk hava üfleyen fön makinası, gözlük temizleme bezi, elektrikli süpürge ile yaptığım ilk temizlik yetmedi gittim basınçlı hava spreyi aldım ikinci bir temizlik yaptım. veeee
tertemiz oldu. :))
buradan bu sorunla karşılaşan ya da optik temizliği kendi yapmak isteyen arkadaşları uyarmam gerekir. bu tür işlere aşina degilseniz, iyi bir ön araştırma yapmadıysanız, 'en son ihtimal ismail bey var ona gönderirim :)' seçenegini göze almıyorsanız bu işe girişmeyin.
gerçekten çok hassas bir iş ve en ufak hata çok pahalıya malolabilir. nerede duracağınızı bilmezseniz geri dönüsü olmayan bir noktaya gelebilirsiniz. örneğin yansıtıcı aynalara kesinlikle dokunmayın. ben dokundum eski haline getirmek için oldukça zorlandım. şansım yaver gitti ama yine de az da olsa bir renk dengesizliği kaldı. allahtan çok çok az.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggkurt -- 25 Nisan 2014; 19:09:33 >
-
bir ekleme de yurt dışından getirtilen alınan lambalar üzerine;
e-bay, amazon vs den ucuz lamba alırken iki kere düsünmek ve çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. 50$ dan 600$ dolara fiyat yelpazesi var ve kime nasıl güveneceğiniz muamma, kumar bir nevi.
ben uzun araştırmalardan sonra e-bay'den ingiliz princetonlamp diye bir yerden almıştım. ismail bey'in dedigi gibi optik temizliği yaptırmadan takıp kullanmaya başlamıştım. sonuç hüsrandı. 400 saat böyle kullandım mecburen.
şimdi optik temizlik yapıldıktan sonra karşılaştımak için 400 saate gelmiş olan bu lambayı tekrar taktıgımda yeni orjinal lambaya göre çok daha düşük bir performans verdiğini gördüm. 400 saat-0 saat farkından mı bilmiyorum ama bana öyle gelmiyor.
unutmazsam yeni orjinal lamba 400 saate geldiginde bir karşılaştıracağım. -
quote:
ismail bey cihazı aldım ve deneyimlerimi başkaları da okusun diye yazayım dedim.
öncelikle lamba orjinal çıktı anlaşılan. gayet memnunum. ancak optik temizlik konusunda ne dediyseniz çıktı;
cihazı deneyince gördüm ki karanlık sahnelerde çok rahatsız eden 3-5 benek (dust blob) peydahlanmış, tam siyahta bakınca durum daha da vahimdi.
focus'la oynayınca buna sebep olan tozlar net bir şekilde görünüyordu.
belli ki dediğiniz gibi optik bloğa hava sıkmışlar ve bu genel bir temizlik sağlamakla birlikte tozları dağıtmış bir kısmı ya da yenileri başka yerlere yerleşmişler ve böylesine kabul edilemeyecek bir başka sorun çıkarmıştı.
bu durumda 3 seçeneğim vardı.
1) paketleyip servise geri götürmek. fakat buna güvenemedim. bu özensizliğin devam edeceğinden adım gibi emindim. tekrar tekrar geri götürmem gerekecekti.
2) size gönderebilirdim. ama zaman alacağindan bunu son seçenek olarak saklı tuttum.
ben son ve 3. seçeneği seçtim. gözümü kararttım, cihazı açtım. :)
optik bloğa ulaştım. lcd leri, polarize filtreleri ve ulaşabildiğim mercekleri özenle ve dikkatle temizledim. soğuk hava üfleyen fön makinası, gözlük temizleme bezi, elektrikli süpürge ile yaptığım ilk temizlik yetmedi gittim basınçlı hava spreyi aldım ikinci bir temizlik yaptım. veeee
tertemiz oldu. :))
buradan bu sorunla karşılaşan ya da optik temizliği kendi yapmak isteyen arkadaşları uyarmam gerekir. bu tür işlere aşina degilseniz, iyi bir ön araştırma yapmadıysanız, 'en son ihtimal ismail bey var ona gönderirim :)' seçenegini göze almıyorsanız bu işe girişmeyin.
gerçekten çok hassas bir iş ve en ufak hata çok pahalıya malolabilir. nerede duracağınızı bilmezseniz geri dönüsü olmayan bir noktaya gelebilirsiniz. örneğin yansıtıcı aynalara kesinlikle dokunmayın. ben dokundum eski haline getirmek için oldukça zorlandım. şansım yaver gitti ama yine de az da olsa bir renk dengesizliği kaldı. allahtan çok çok az.
Geçmiş olsun, cesaretinizi tebrik ediyorum. Hakkaten riske girmişsiniz ve yetenekli birisiymişsiniz ki sorunları çözmüşsünüz. Siyah zeminde resimleri bekliyoruz farkı görmek için selamlar hayırlı olsun tekar.
-
tesekkür ederim. kücüklükten kalma bir alışkanlık üstüne mühendislik okudum ama meslegi hiç yapmadım diyebilirim, herneyse şu anki durumu eskisiyle karşılaştırmak için
servisten geldiğinden sonraki bir aşama:
bu da son hali
-
quote:
tesekkür ederim. kücüklükten kalma bir alışkanlık üstüne mühendislik okudum ama meslegi hiç yapmadım diyebilirim, herneyse şu anki durumu eskisiyle karşılaştırmak için
servisten geldiğinden sonraki bir aşama:
bu da son hali
Merhaba , aslında haksızlık olmasın adamlara temizlik yapılmış ama bu kalan tozlar sildikleri kağıt mendilin tozları, yani pek özenilmemiş. Güle güle kullanın.
-
teşekkürler ismail bey -
19 nisanda mesajı yazmışım, sağolsun vedatkerem (ismail) bey 19 mayıs haftası içinde cihazın lamba yenileme işini kısa sürede hallederek orjinal lamba fiyatının çok altında bir maliyetle yapıp teslim etti ve bugün tavana monte edip ilk filmimi izleyerekten cihazı test etme olanağı buldum, şu kadarını söyliyim cihazı ilk mağazadan alımında kurduk nasıl çalıştırdıysak o kaliteden en ufak bir taviz yok, kendisine nazik ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum ve kendisininde belirttiği üzere cihazı kullandıkça belli aralıklarla buraya yazmaya ve size fikir olması mahiyetinde lamba ömrü konusunda paylaşımda bulunmaya devam edeceğim. -
Konu tekrar aktiftir. -
Teşekkürler. -
cartallar06 Çavuş Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2014
İsmail bey, kaç ay geçti az kullanıyorum cihazı daha 120 saatteyim, çok memnunum konuya yazmak istiyorum ama telefonunuzu vermeniz lazım gibilerinden uyarı veriyor oda bana uymuyor, bu mesajımı konuya kopyalayabilirsiniz, tekrardan teşekkürler ve iyi çalışmalar...
Arkadaşın Epson EH-TW480 cihazının lambasını yapmıştık.. -
acilll acer dlp projeksiyon görüntü titriyor bazen kırmızı ton geliyor
arıza nedir acaba .tamir olsa verim olur mu -
quote:
Orijinalden alıntı: cesmi
acilll acer dlp projeksiyon görüntü titriyor bazen kırmızı ton geliyor
arıza nedir acaba .tamir olsa verim olur mu
Tabiki verim alınır. Bakım temizlikte yaparız. Cihazınız sıfır gibi olur.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X