Şimdi Ara

UEFI bios CPU takılmadan çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UEFI biosa sahip bir anakart, diyelim ki belli bir işlemciyi fabrika çıkışıyla desteklemiyor, ancak BIOS güncelleme ile destekliyor.
    O işlemciyi takmadan da UEFI bios menüsüne girebiliyor muyuz?
    Ya da bios güncellemesini, mesela USB bellek ile, ama CPU'suz güncelleyebiliyor muyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Clia

UEFI biosa sahip bir anakart, diyelim ki belli bir işlemciyi fabrika çıkışıyla desteklemiyor, ancak BIOS güncelleme ile destekliyor.
    O işlemciyi takmadan da UEFI bios menüsüne girebiliyor muyuz?
    Ya da bios güncellemesini, mesela USB bellek ile, ama CPU'suz güncelleyebiliyor muyuz?

Cpu bilinmeyen olarak çalışmaya devam ediyor amd'de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrFinito kullanıcısına yanıt
    Peki işlemci soketi boşken, bios güncellemesi yapılabiliyor mu?
  • İşlemci yokken nasıl açılacak bios işlemciyi tak sen merak etme

• MrFinito kullanıcısına yanıt
    Açılmaz de mi

Bakalım doğru anlamış mıyım:
    Yeni işlemciyi, eski BIOS'umuz "bilinmeyen CPU" olarak görse de
    UEFI'ye girebiliyoruz ve en güncel BIOS sürümünü güncelleyebiliyoruz,
    ondan sonra da bir restart, ve sistem yeni CPU'yu tanır hale geliyor.
    Doğru mudur?
  • quote:

Açılmaz de mi

Bakalım doğru anlamış mıyım:
    Yeni işlemciyi, eski BIOS'umuz "bilinmeyen CPU" olarak görse de
    UEFI'ye girebiliyoruz ve en güncel BIOS sürümünü güncelleyebiliyoruz,
    ondan sonra da bir restart, ve sistem yeni CPU'yu tanır hale geliyor.
    Doğru mudur?

Ben kapalı iki çekirdeği açtığımda benzer yol izlemiştim.

• o işin iki yolu var

ya işlemci donanımsal ve mimari olarak anakartla uyumsuzdur. hiç açılmaz o zaman
    donanımsal ve mimari olarak uyumludur.Açılır microcode bulunamadı felan der açılmaya devam eder. Artık işletim sistemleri her açılışta işlemciye microcode güncellemesi yapabilmektedir. o yüzden hiç bir sıkıntı olmaz. bios güncellemesi yapılmasına bile gerek olmayabilir. ama yapılması tavsiye edilir. belki o işlemciye uygun ekstra bir iki özellik/uyumluluk eklenmiş olabilir.

Sadece bazı cingöz üreticiler biosta işlemciye uygun microcode yoksa uyarı ver ve açılma özelliği ekledilerse başka işlemci takarak güncelleme yapılabilir.

bios un uefi/efi/legacy olması birşey değiştirmez yukardakiler geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 18 Eylül 2013; 3:00:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • ASUS Anakartların bazı modellerinde USB BIOS Flashback fonksiyonu vardır. İşlemci veya RAM HDD vs takmadan sadece PSU takılı vaziyette anakart BIOS flaslama yapılır. Aslında tam da bu tip ihtiyaçlar için biçilmiş kaftandır bilginize.
    Kısacası işlemci soketi boşken, bios güncellemesi yapılabiliyor.
  • iman gücüyle açılmaz mı? :D
  • Ben de Asus anakart alacaktım.
    Özelliklerini incelediğimde "USB BIOS Flashback"ın ne işe yaradığını es geçmiştim,
    meğer tam da aradığım özellikmiş.

İşin ilginci, bu soruyu teknik servise de yönelttiğimde,
    belirttiğim anakart modelinin, işlemci olmadan güncellenemeyeceği yönünde aldığım yanıttı.
    Gerçi kötü bir gününde de olabilir. Yine de bunu da belirtmek istedim.

Çok teşekkür ederim Alagan.
  • no
  • Şu da var anakartta işlemci olmadan anakartın nasıl işlem yapmasını bekliyosunuz ?
  • bu soru biraz arabamın motorunu söksem çalışır mı gibi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 19 Eylül 2013; 10:53:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

bu soru biraz arabamın motorunu söksem çalışır mı gibi olmuş

araba gider ama motorsuzda
  • Tüm sevenler için geliyor:

http://www.technopat.net/forum/blogs/recep-baltas/1282-asus-usb-bios-flashback-nasil-kullanilir.html

http://event.asus.com/2012/mb/usb_bios_flashback_guide/

http://rog.asus.com/technology/republic-of-gamers-motherboard-innovations/usb-bios-flashback/

"ASUS USB BIOS Flashback, anakarta ekran kartı, işlemci ve RAM takılı olmasa bile, sadece elektik gelmesi durumunda BIOS güncelleme yapılabilmesini sağlayan bir teknolojidir. Bilgisayar prize takılı ve güç kaynağının anahtarı da açık olmalıdır. PC kapalı durumda olmalıdır."

"USB BIOS Flashback has become the simplest and most fail-safe method of (UEFI) BIOS updating possible. Simply drop the (UEFI) BIOS file onto a FAT32 formatted USB stick, plug it into the USB BIOS Flashback port and press the Flashback button next to it. No CPU or memory install is needed, only the ATX power connector is required."

• quote:

Tüm sevenler için geliyor:

http://www.technopat.net/forum/blogs/recep-baltas/1282-asus-usb-bios-flashback-nasil-kullanilir.html

http://event.asus.com/2012/mb/usb_bios_flashback_guide/

http://rog.asus.com/technology/republic-of-gamers-motherboard-innovations/usb-bios-flashback/

"ASUS USB BIOS Flashback, anakarta ekran kartı, işlemci ve RAM takılı olmasa bile, sadece elektik gelmesi durumunda BIOS güncelleme yapılabilmesini sağlayan bir teknolojidir. Bilgisayar prize takılı ve güç kaynağının anahtarı da açık olmalıdır. PC kapalı durumda olmalıdır."

"USB BIOS Flashback has become the simplest and most fail-safe method of (UEFI) BIOS updating possible. Simply drop the (UEFI) BIOS file onto a FAT32 formatted USB stick, plug it into the USB BIOS Flashback port and press the Flashback button next to it. No CPU or memory install is needed, only the ATX power connector is required."

hmm... güzelmiş gerçekten... ben bu flashback'in update için de kullanılabildiğini bilmiyordum... sadece bios hata vs. verdiğinde ya da çöktüğünde kurtarmak için diye bilirdim, iyi oldu öğrendik :D
    +1

• başka marka anakartlarda da var mı bu özellik
  • merhaba

anakartin destek vermedigi islemci takilmasi durumunda anakart ne tur tepki verir.
    elimde ga h87m d3h anakart var.islemci ilarak refresh i3 4160 bulunmakta.
    anakart acilmiyor.islemci fani ve guc kaynagi fani iki saniye donuyor sonra tekrar start aliyor.tekrar durup tekrar start aliyor.
    anakart mavi led yanip sonuyor.hoparlorden hic bir tepki yok.

islemcide bu esnada isinma yok.
    kuzey koprusu hafif isiniyor.

ram degistim sonuc husran.
    guc kaynagi baska anakartta calisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 19 Temmuz 2015; 23:31:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt
    O cpu haswell refresh biosa eski haswell cpu takin bios guncelleyin her sey saglamsa sorun çözülür

Anakarti bios guncelleme icin servise verseniz de sorunu cozerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 19 Temmuz 2015; 23:48:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.