Şimdi Ara

Ufak bir Kaza yaptım, Civic Ayna Lazım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, bugün şeritte düz giderken, sol tarafdaki kadın sürücünün yan aynaya bakmadan lap diye önüme atlaması sonucu bilinçli olarak direksyionu sağa kırıp sağ şeritteki honda civic in aynasını götürdüm. Ayna dışında bir sorun yok sadece cam çatladı, benim arabada bir sorun yok.

Araba sahibi bu ayna ısıtmalı elektrikli vs. dedi fakat yine de sadece cam ı taktırsak bana olcak giib geliyor.

Araba 2005 honda civic vtec se, 2 sorum var

1. herhangi bir camcıdan cam kestirip taktırabilirmiyiz ?

2. eğer iç mekanizma da zarar gördüyse bunu en ucuz nerden temin edebilirim ?

resimler

Ufak bir Kaza yaptım, Civic Ayna Lazım :)  Ufak bir Kaza yaptım, Civic Ayna Lazım :)

• Sanayide ayna olarak kestirebilirsiniz.20 lira tutuyor bildigim kadariyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayna değişmesi yapılırsa iş çözülebilir.

Fakat eğer iç mekanizmasına zarar geldiyse yeni ayna almak zorundasınız çünkü ucuz alman araçlarındaki gibi "şunu alayım yerine şunu takayım olsun bitsin." olmuyor japon araçlarında. Komple değişmek zorunda kalıyorsunuz.

Orjinal yan ayna 500 lira, yan sanayi 140 lira + 50 lira boya ücreti var.

Fakat yan sanayi taktırdığınızda çipleri uyuşmayabiliyor. Mesela ben sol yan aynayı yan sanayi yapayım dedim ayna en dışa çevrilmiyordu anca elle çevirirsem çevriliyordu. Çipleri uyuşmadı. Sonra gittim servise yaptırdım bir de oraya para verdim...

Eğer yan sanayi yaptıracaksanız özellikle test edin aynayı.
  • ayne kestirmek nedir yaa olur mu öyle şey .

araçlarda kullanılan aynalar dış bükey özelliktedir . o yüzden sıradan kestirip takırdığınız ayna kör nokta bırakıcak bir sürü.

ayrıca ısıtma bölümü ayna camına entegre olarak gelir o yüzden komple ayna camının değişmesi gerekiyor.

elektikli ise aynayı takıp deneyin motor sağlam ise değiştirmeye gerek yok.

ayrıca ne olursa olsun eğer kırılan ayna orjinal ayna ise yan sanayi almanız yada yan sanayinin parasını vermeniz ayıp olur...
  • Camcidan alip taktiginiz aynanin arkasina elektrikli isitici monte edince ayna zamanla ayna karariyor.

Bizim eski CR-Vnin aynasinin camini oyle degistirmistim. Kararinca yeniden yaptirip bu sefer isiticiyi taktirmadim
  • Ayrica isitma olmadan sadece camini degistirirseniz kul hakkina tecavüz etmis olmuyor musunuz?

Fotodan belliki ayna isitmali ve elektrikli. Sizin üzerinize düsen aynayi eski haline getirmek. ( Bu kazada sucunuz olmasa bile)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Honda'nın sahibi olsam kesinlikle kabul etmezdim.

Sanayide kestireceğiniz aynanın açısı tutmayacak, rengi, koyuluğu tutmayacak.
    Isıtması diğer aynaya göre farklı çalışacak, çünkü aynaların kalınlığı, ısı iletimi aynı olmayacak.

Orjinaline göre gözü bile daha fazla yorabilir.

Servise bi sorun, sadece ayna camı tek başına satılıyor olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aynanın ısıtmalı olması durumu, ısıtma o cam parçasında mı oluyor direk yoksa arkasındaki mekanizmada mı oluyor ?

eğer arkasındaki mekanizma ısınıp aynayı o şekilde ısıtıyorsa normal kesilen bir aynayı da ısıtcaktır diye düşünüyorum
  • Kazayı Üsküdar'da mı yaptınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

bu aynanın ısıtmalı olması durumu, ısıtma o cam parçasında mı oluyor direk yoksa arkasındaki mekanizmada mı oluyor ?

eğer arkasındaki mekanizma ısınıp aynayı o şekilde ısıtıyorsa normal kesilen bir aynayı da ısıtcaktır diye düşünüyorum

Normal bir aynayı da ısıtacaktır ama aynaların kalınlığı ve ısı iletimi aynı olmayacağı için iki ayna aynı sürede ve aynı şekilde ısınmayacaktır.
    Ayrıca arka rezistans aynaya homojen bir şekilde yapıştırılamazsa, ki fabrikasyon aynalarda özel solüsyon ile yapıştırılır, sanayide şeffaf çift taraflı geniş tabaka bant ile yapıştırılır, aynanın ısınması da homojen olmaz. Bazı bölgeler erken ısınır, bazı bölgeler geç ısınır. Eğer işçiilik kötü ise bazı bölgelerde buğu çözme işlemi çok geç olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun çıkmacılara bi bakın derim , söylemeden duramıycam, bu civiclerin aynaları nekadar dandik hemen kırılıyor üstelik çok pahalı
  • Eğer başkasının malına zarar verdiyseniz bunu "aynen eski hali" gibi olmasını sağlamalısınız.

Cam kestireyim, arkasına yapıştırayım gibi durumlarla malesef olmaz...
    Sizin başınıza gelse, uyduruktan ayna kestirilip taktırılmasını istermiydiniz?

Çıkmacılardan aynayı bulup almak ve karşı tarafın mağduriyetini gidermek gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.