Şimdi Ara

Ufo Isıtıcı Kullananlara Bi Sorum Varda Yardım Edin Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
26.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 40 mt'2 genişliğinde oda da çalışıyoruz, ısınmak için sürekli klima çalışıyor buda ayda en az 150 ytl elektrik parasına tekabül ediyor bunun yerine en güçlüsünden ufo ısıtıcı alsam fark edermi çünkü saatliği 2 ykrş muş doğrumu elektrik tüketimi az mı ve odayı ısıtır mı

• Ben bayoya koydum 6 metrekare bi alan 1800 wattlık ufo

Ama hiçde tahmin ettiğim gibi olmadı ısıtmadı yani senin alan 40 metrekare 3000 wattlıkdan aşağı alma bence yoksa ısıtamazsın
  • Evet en büyüğünden al ve bulunduğun yer soğuksa ayaklarının ısınmayacağından emin ol üst tarafın ısınır ama:)

Elektriktede bişey değişmez bence
  • Olmazsa 2 tanede alırız arkadaşlar önemli olan elektrik tüketimi hem elektrik tüketiyoruz hemde tüplü ısıtıcı aylık 200 ytl yi geçiyor ısınmamız
  • ısı yalıtımına önem verin.
  • Ufoyu tavsiye ederim. Şuanda 3000 watt en yüksek olan tipini kullanıyorum. Günde yaklaşık 8 saat aralıksız çalışıyor. 55-60 ytl arası bir ücret ödedim son iki aydır. bu ay ne olur bilemiyorum ama diğer ısıtma sistemlerine göre az yakıyor.
  • Bizde yeni aldık Gayet güzel ısıtıyor(3000)Ama akalında olsun önünde cisim durmayacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya böyle az yakıyor diye bir şey nasıl söz konusu olabilir ki?Bu ufa denen meret aslında yıllardır satılan ısıtıcıların aynısı.Piyasaya boyanıp boyanıp tekrar tekrar sürülüyorlar.Sen 1kilowat elektrik kaç para ise o kadar ödersin değişen birşey olmaz.Klimalar soğutma sisteminde basınçlı yüp kullanırlar yani asıl üretim amaçları soğutmadır.Fakat ısıtma sistemleri ise aynı bildiğimiz ısınan bi ızgarası (rezistansı) vardır ki bu geniş yüzeylidir oraya fan ile hava üfletilerek hava ısıtılıyor ve sirkülasyon sağlanmış oluyor.Ufo da ise ısınan o tel bi tüpün içinde ısı kaybını aza indirmek için ve yalıtım içinse arkadan parlak bi levha ile yansıtma yapılıyor.Sen ufo ile ısınırsan eğer ufo ısıyı sirküle etmediği için ufonun karşısında duran kişi için baya güzel olur ama ufo üste bakıyorsa üst kısmı ısınır ayaklar soğuk kalır.Ama klima ile ısınırsan ısı odaya mümkün oduğunca yayılır homojen bi sıcaklık elde edersin.Yani anlayacağın sen eğer 3000wattlık ufonu 1 saat hiç durmucak şekilde çalıştırsanda veya 3000wattlık klimanı 1 saat hiç durmadan çalıştırsan aynı para gelir.Şahsi fikrim klima ufo lardan daha iyidir...

• Tüm markalar aynı yakar.Sadece o resitansdaki ısıyı nekadar iyi verebiliyorsa odur yani başka birşey yok.Ben Fakir marka ısıtıcı aldım salona.Salonda 40 metre2.3000 aldım.Çünkü ilerde daha küçük odaya geçersem osaman ısınıyım die.Büyük oda içinde 3000 lik.Bakalım bekliyorus elektrik fatursını.100 YTL'ye razıyız.3 bilgisayar 1 Laptop 1 güç kaynağı 1 buzdolabı 1 çamaşır makinasi 1 bulaşık makinası çalışırken 59 YTL civarında geliyor.Elektriğe %20 zam geldi.Unutmayınız.
  • Saatte 2 ykrş hikaye satıcıların sallaması.Elektriğin kw ı galiba 170 ykr idi 3x170=510 ykr.12 saat çalışsa 510*12=6120 ytl yapar yani 6.120 ytl.Günde sadece 12 saat çalıştırdığını düşünürsek 30*6120=183 ytl lerde birşey oluyor.Sen düşün yani ve 3000 w lık ısıtıcıyla okadar büyük yeri ısıtman mümkün değil nereye tutarsan orayı ısıtıyor yüzünü ısıtsa g*tün üşüyor öyle yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

Saatte 2 ykrş hikaye satıcıların sallaması.Elektriğin kw ı galiba 170 ykr idi 3x170=510 ykr.12 saat çalışsa 510*12=6120 ytl yapar yani 6.120 ytl.Günde sadece 12 saat çalıştırdığını düşünürsek 30*6120=183 ytl lerde birşey oluyor.Sen düşün yani ve 3000 w lık ısıtıcıyla okadar büyük yeri ısıtman mümkün değil nereye tutarsan orayı ısıtıyor yüzünü ısıtsa g*tün üşüyor öyle yani

Senin yüzünden almaktan vazgeçtim

• arkadaslar ben aldım evekumtelin calipso 2000 watt 119 ytl fatura geldi.Gerci geceleride acık bırakmıstım ara ara ama dikkat ettigim halde bekledigim gibi ucuz gelmedi.Alırken iyi düşünün ona göre karar verin derim.
  • Arkadaşım formun bukonu ile ilgili başka bir bölümde bu konu defalarca tartışıldı bence alma derim ama karar senin aşagıdaki linke tıklarsan okuyarak daha iyi anlarsın
    Ufo koaca bir aldatmaca dan başak bi şey değil

http://resim.donanimhaber.com/m_4706060/mpage_1/key_/tm.htm
  • Bu zaten evde felan kullanılabilecek bir alet değil.

Bu tarz aletler ortamın soğuk olduğu, açık havalarda veya ısınması mümkün olmayan yerlerde kullanılır. Amaç sadece önünde duran insanları ısıtmasıdır.

Havayı ısıtmadığı için ortamı da ısıtmaz. Önüne çarptığı cisimleri ise ısıtır ama bir odayı ısıtmanın ana şartı havayı ısıtmaktır.

Bunla ne oda ısınır ne ev ısınır ne dükkan ısınır. Amacı sizi ısıtmasıdır.

Eve alacaksanız petekli küçük kalorifer( 6-7 dilim olsa bile yeter) veya seramik fanlı ısıtıcı öneririm.
  • -pratik hesap şöyle
    -en*boy *yükseklik=bir sayı çıkar
    -diyelim 0damız 4*4*3 metre=yaklaşık 50 metre küp
    -orta soğuklukda(sıfır derece) de korunaklı bu odanın kalori ihtiyacı metre küp başına 30 kaloridir
    -30*50=1500 kalorilik kaynak lazım
    -1kwh=860 kalori
    -1500/860=1800 wattlık ısıtıcı lazım
    -tabi bu yalıtım ve dış sıcaklığa bağlı değişir
    -değişmeyen ister ufo kullan ister başka bir şey-1 kwh=860 kcal dir
  • biz iş yerimizde 3000 lik kullanıyoruz ortamı soguk havalarda ılık yapıyor ev için pijamayla rahat gezebilecek kadar ısıtacagına inanmıyorum ama suda var iş yer pimapen değil ve sıcagın kacacagı cok yer var aydada 60 ytl yakıyor gunde'de 8 saat calısıyor sana kalmış yanı
  • ZET marka kullanıyorum yaklaşık 3 aydır , 3000 lik 4 aylık fatura toplu halde geldi

Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık 250 YTL

Okuldan gelince hemen yakarım sabaha kadar zaten rezistanslı olduğunda ısınınca kapanıyor

Odamda 6x5=30 m2 ama camlar sürekli kapalı , ahşap çift camlılardan
  • 2tane 1800 lük al karşılıklı koy (starbucks ta var açık alanı bile ısıtıyo ayrıca bizim salondada 2000w lığı var güzel performans veriyo 20m2 filandır pek anlamam oda ölçüsünden
  • bende odama alcaktım arkadaşda görünce vazgeçtim, onunda berber salonu var çok küçük bir yer 2 kişi zor sıgar, oraya almış çok dandik bişe, gittim orda biraz oturdum resmen ayaklarım buz kesti g.tüm dondu, arkadaşlar zaten gerekli açıklamayı yapmışlar sadece bulundugu yeri ısıtıyo yani önüne geçersen suratını ısıtır okadar onun haricinde bulundugun ortamı ısıtmaz kapattıgın zaman sanki hiç çalıştırmamış gibi olursun okadar dandik bişe o saati 2 ykr dien arkadaşa gülüyorum sanırım elektrik fiatlarından haberi yok öle gereksiz şeylere para vermeyin hiç tavsiye etmem yapılan reklamlarda tüketici aldatmasıdır az yakması ısıtması şu bu hikaye o malzemenin aynısını işportada satsalar yine alıp evime koymam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.