Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstad ,

Her iki ayarı da uyguladım.Yani hem XBMC'deki ayarı yaptım hemde TV'deki ayarı 24p'ye aldım ama henüz deneyemedim.

Çünkü elimde bu ayarı deneyebilecek doğru dürüst test video dosyaları yok.

Öncelikle elimin altında denemeler yapabileceğim sağlıklı test videolarını toparlamam lazım.

Bana bu cihaz için kullanabileceğim test dosyalarını tarif edebilir misiniz ?

Mesela öncelikle 4K testlerde özellikle kullanılan Big Buck Bunny videosunu indireceğim. ( Bu linkteki Standart 2D yazanlardan 60fps'lik 4K dosyasını herhalde )

http://bbb3d.renderfarming.net/download.html

İndirmemi tavsiye edebileceğiniz diğer test dosyalarını öğrenebilir miyim ?

Bu arada test dosyalarından bahsederken dün akşam bir detaya aklım takıldı :

Forumdaki bir arkadaş Openhour Chameleon cihazına ait videolar yayınlamış.O videoların içindekilerden bir tanesi Big Buck Bunny adlı bu test videosuna ait ve takılmasız oynuyor gözüküyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_97794071/tm.htm

O zaman şöyle düşünüyorum.

Benim cihazımda v2.0.5 beta yüklü iken Seko92 ile yaptığımız denemede bu videoda azda olsa takılmalar gözlemlemiştik.

Eğer ki bu video gerçek bir video ise ve bir aldatmaca yok ise ; Openhour Chameleon'un takılmasız oynattığı bu videoyu Ugoos UT3'ünde takılmasız oynatması gerekli.

Çünkü her ikisi de RK3288 chipsetli ve aynı dözelliklere sahip.Tek fark , cihazda yüklü olan yazılımlar.

O zaman bende iş yazılımla alakalı diyebilirim.Ama öncelikle şu meşhur test videosunu indirip cihazımda yüklü v2.0.4 rom'unda denemem lazım bu testi.

Selamlar...

Papirus

• Benimle aynı rom'u mu kullanıyorsun yani v2.0.4'ü mü ? Eğer öyleyse neden restart etti acaba ?

Şu ana kadar ben ( eğer aynı rom'dan bahsediyorsak ) hiç testart ettiğini görmedim.Çok stabil.

Neyse SPMC'nin hangi versiyonunu indirdin ve nasıl buldun ?

Çünkü yeni beta versiyonları var sanırım ve yeni bir sürümü gelmek üzere.

Papirus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Benimle aynı rom'u mu kullanıyorsun yani v2.0.4'ü mü ? Eğer öyleyse neden restart etti acaba ?

Şu ana kadar ben ( eğer aynı rom'dan bahsediyorsak ) hiç testart ettiğini görmedim.Çok stabil.

Neyse SPMC'nin hangi versiyonunu indirdin ve nasıl buldun ?

Çünkü yeni beta versiyonları var sanırım ve yeni bir sürümü gelmek üzere.

Papirus

aslında xbmcde sorun yoktu, şu Yatse the XBMC Remote v3.5.0 programının çalışıp çalışmadığını görmek için kurdum, ondan sonra xbmc sapıttı,

Yatse the XBMC Remote v3.5.0 programını sildiğim halde stabil hale dönderemedim, (xbmc versiyonlarını defalarca silip kurdum)

spmc kurdum kurtuldum.... merak edenler için link http://spmc.semperpax.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 3 Şubat 2015; 16:35:01 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Big Buck Bunny hangi videosunu indireceksiniz?

bende test edebilirsim, takılırsa söylerim....
    4K için teste gerek yok zira RK3288 de ben 4K videoda hiç sıkıntı yaşamadım.

elinde 24hz olan 720p ve 1080p mkv dosyaları ile denemen yeterli. İki test yapmak gerekiyor :

1) Android çözünürlüğü 1920X1080@60hz iken XBMC nin tazeleme hızını ayarlamasını sağlayıp sonucu görmek (24hz videolar ile)
    XBMC videoyu çalıştırdığınız anda çözünürlüğü 24hz çekmesi gerekiyor.

2) direk çözünürlüğü 1920X1080@24hz yapıp 720p ve 1080p mkv videoları denemek.
  • Merhaba arkadaşlar, beni de UT3 kullananlara ekler misiniz? Konunun değiştiğinden haberim olmadı.

Bu arada MX Player'la ilgili dts/ac3 ses sorununu çözebilen oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sh33p3r

Merhaba arkadaşlar, beni de UT3 kullananlara ekler misiniz? Konunun değiştiğinden haberim olmadı.

Bu arada MX Player'la ilgili dts/ac3 ses sorununu çözebilen oldu mu?

evet, v2.0.4 kullanırsan kendinden çözülüyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 3 Şubat 2015; 17:09:36 >
  • mxplayer için kodek paketi http://forum.xda-developers.com/devdb/project/dl/?id=9767&task=get

kurulum,

zip dosyasını olduğu gibi cihazın içine kopyalayın, internal_sd,download klasörüne kopyalamanızı öneririm,

mxplayeri açar açmaz kurulumu soracaktır,

sormaz ise ayarlardan kodek kısmını bulun ,

sayfanın enaltındaki kısma inin,

orda harici kodek kullanın şeklinde bir seçenek göreceksiniz onu tıklayın,

sizi download klasörüne yönlendirecek zip dosyasını seçin,

kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 3 Şubat 2015; 17:12:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

elinde 24hz olan 720p ve 1080p mkv dosyaları ile denemen yeterli. İki test yapmak gerekiyor :

1) Android çözünürlüğü 1920X1080@60hz iken XBMC nin tazeleme hızını ayarlamasını sağlayıp sonucu görmek (24hz videolar ile)

patron,

raspberry pi2 win10 la geliyormuş ?
  • HPH RK3288 ROM v1.2 kurmuştum ama spmc içinden oynatabilirken mx player için çözüm olmamıştı, bu sürümü kurup deneyeceğim, teşekkürler.
  • quote:

HPH RK3288 ROM v1.2 kurmuştum ama spmc içinden oynatabilirken mx player için çözüm olmamıştı, bu sürümü kurup deneyeceğim, teşekkürler.

hangi cihazı kullanıyorsunuz, sizi o kısma ekleyelim, papirus abi duyurulur....

ugoos mu nagrace mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 4 Şubat 2015; 8:01:32 >
  • Güncel XBMC üzerine eski versiyon Yatse programı kurduğun için birşeyler karışmış ve XBMC'yi etkilemiş olabilir...
  • Ugoos Ut3 kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NONAM2

Big Buck Bunny hangi videosunu indireceksiniz?

bende test edebilirsim, takılırsa söylerim....

4K 60fps olanı indirdim ve USB bellek üzerinden oynattım.

Rom'dan mıdır , USB bellekten midir , XPMC midir bilinmez bu sefer v2.0.5 beta versiyondan daha kötü oynattı Ugoos UT3.

Videoda azda olsa takılmalar var.Ama asıl önemli olan seste ve görüntüde senkron farklılığı farkettim bu sefer.

Oysa v2.0.5 beta rom ve üzerindeki SPMC ile denediğimizde çok daha akıcı bir oynatma vardı. Ses ve görüntüde de senkron problemi yoktu.

Bu rom'da eksik birşeyler var sanırım 4K açısından.

Papirus
  • quote:

HPH RK3288 ROM v1.2 kurmuştum ama spmc içinden oynatabilirken mx player için çözüm olmamıştı, bu sürümü kurup deneyeceğim, teşekkürler.

Ugoos UT3 v2.0.4 rom'unu yüklersen sesle ilgili tüm problemlerin ortadan kalktığını göreceksin.

Üstelik MXPlayer codeclerini kurmana bile gerek kalmayacak.

Papirus
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Üstad ,

4K videoda sıkıntı yaşamadım demişsin ama ben kullandığım v2.0.4 rom'u denemek için yaptığım Big Buck Bunny 4k 60fps testinde görüntüde takılmalar gördüm.Üstelik seste ve görüntüde senkron kayması farkettim.

Özellikle bu videoyu denedim , çünkü bu videoya önceki hafta Seko92 ile beraberde bakmış ama bu akşamki gibi sıkıntılar görmemiştik.

Üstelik OpenHour Chameleon konu başlığında da 4k60fps bu videoyu göstermişler ve akıcı bir görüntü var orda.Ama XBMC ile değil farklı bir oynatıcı ile test etmişler.

Nedendir bilemiyorum , v2.0.5 beta rom'da böyle değildi Ugoos'un bu videonun oynatması.

O zaman rom farklıydı , XBMC yerine SPMC yüklüydü v.s

Farklı USB bellek yada USB HDD ile , bahsettiğiniz videolarla ve tarif ettiğiniz XBMC ayarları ile daha detaylıca deneyeceğim bir ara.

Papirus

4K, Quad-Full-HD (3840x2160) bumu?
  • Aynen...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalıştırdım videoyu,

bizim cihazlarda sorun yok, video sorunlu, eski mpeg4 ile 4k kodlamışlar kendilerince,

onudahi başaramamışlar, mpeg4 ile 4kmı olurmuş, h265 nedir sorması ayıp,

videoyu pc'de takılmadan oynatabilen tek player divx....

buarada merak ediyorum, h265 varken hangi safın aklına h264 4k gelmiş,

4k videoları seçerken, hevc (h265) indirin, ne takılma nede hiçbir sorun, yok,

bu cihazlar arasında en hızlı en akıcı video (özellikle yeni nesil videoları, hevc videoları) oynatabilen cihazlar rk3288'li cihazlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 4 Şubat 2015; 2:24:39 >
    Doğrudur bende testi MXplayer ile yapmıştım. bahsettiğin sorunlar XBMC nin optimizasyon sorunları.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.