Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NONAM2

slm ertuğrul abi,

bahsetmiştim bende rk3188 tablet var diye, onda da antutuyu test ettim,

sence sonuç ne çıktı dersin,

ben bu antutuya güvenmediğimi ve kesinlikle yanlış sonuçlarla insanları yanılttığını yazmıştım, ve bu test sonucunda düşüncemi sağlamış (sağlama matematikte bir terim) oldu....

abi, tablet antutu video tester 2.2 programından 417 puan aldı (kurdelede 4 yazıyor) şimdi bu sonuç nedir dersin,

sonuç

antutunun testleri güvenilir değil....

not: tablet, mkv (2k ve 4k) hiçbir videoyu, ve eski wmv videoyu oynatamadı....

Oynatamadığı video olursa o puanı alması normal. Direk sıfır çekiyor oynatamadıklarından... Aslında Antutu Video Tester'ın test öncesi hangi kodeklerin yüklenmesi gerektiğini yazması lazım ki bir standart olsun.

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Keşke Dune gibi ürünlerin fiyatları da makul seviyede olsa da daha kolay erişebilsek.Ama burunlarından kıl aldırmıyor ki keçiler...

Konuya dönersem ; önceden de yazmıştım. Yaklaşık 5 sene önce Egreat M32B'yi ilk alanlardan biriyim Türkiye'de.İyide para verdim , üstelik Wi-Fi aparatını bile ayrı aldım.Ama o zaman cihazlar böyleydi , bir diğer popüler cihaz olan Popcourn Hour A-100'de aynıydı. Bu cihazlar Sigma chipsetliydi ve görüntü kaliteleri hakikaten çok iyiydi.Ama her formatı oynatmazdı ve belli bir süre sonra Egreat'teki yazılım desteği de gitti.Bugün sadece mkv ve DivX seyretme amacıyla kullanılabilir sade bir cihaz oldu.

Ama ben yine de Sigma chipsetin Rockchipset'e göre daha kaliteli görüntü verdiğini gözlemledim.Bunu da bir iki video da hissettim.Bir tanesi DivX formatındaki In Bruge filmi idi , diğeri de 720p çözünürtlükte ve mkv uzantılı House Of Cards dizisine ait bir bölümdü.Defalarca denedim ve Egreat'in eski formatları daha iyi oynattığına kanaat getirdim sanki ( Bu benim kişisel görüşümdür , yanılıyor olabilirim )

Ama tekrar söyleyeyim.Bu fark sadece Egreat'in kullandığı Sigma chipsetten ötürü de diyemiyorum , çünkü o kadar teknik bir bilgiye sahip değilim.Ama bu tarz videoları oynatmada Ugoos'ta birşeyler eksik gibi geliyor bana.

Şu da var: Cihazlarda kullandığımız medya oynatıcı programlarda ( XBMC , MX Player Pro , VLC ve kendi üzerinde gelen oynatıcılar v.s ) etken tabii ki.XBMC'nin ve diğer oynatıcıların performansları bile kendi arasında farkedebiliyor , beraberce gördük.Aynı şekilde rom'larda da farklılık olabildiğini tespit ettik.

Uzatmayayım artık ve bitireyim .Dediğin gibi biraz daha zamana ihtiyaç var.

Eğer ki Sigma chipsetli ve Android tabanlı bir cihaz çıkarda senin yazdığın gibi sorunlar biterse bizlerde keyif almaya devam ederiz.

Papirus

• Arkadaşlar ,

Bu cihazı almamdaki öncelikli sebeplerden birisi olan XBMC kullanımı ile ilgili forumda açılmış bir konu başlığı var. ( aşağıda linkini verdim )

XBMC konusunun satır aralarında kaybolmaması ve herkezin bilgileri paylaşabilmesi amacıyla XBMC programının kullanımı ile ilgili sorularımı ve tecrübelerimi o konu başlığında paylaşmaya çalışacağım.

http://forum.donanimhaber.com/m_89718549/key_xbmc/tm.htm

Burada Ugoos UT3 ile tecrübelere devam....

Papirus
  • quote:

pasif soğutucu su var, ama işe yaramıyor, 2ghz oc yapamıyorum, yapıyorumda ısı tavan yapıyor, bende tekrar düşürüyorum hızı....

senın cıhaz cıkıyor sanırım

http://www.freaktab.com/showthread.php?22754-A-new-Android-tvbox-DVB-T2-and-64Bit-A53-quad-core-Android-box(UBUNTU-Android-L)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

quote:

pasif soğutucu su var, ama işe yaramıyor, 2ghz oc yapamıyorum, yapıyorumda ısı tavan yapıyor, bende tekrar düşürüyorum hızı....

senın cıhaz cıkıyor sanırım

http://www.freaktab.com/showthread.php?22754-A-new-Android-tvbox-DVB-T2-and-64Bit-A53-quad-core-Android-box(UBUNTU-Android-L)

hadi inşallah, bu çıkarsa dvb s2'de çıkacaktır....

bu arada detaylı baktım, yazıda (tanıtım diyelim) tanıtımda a53 ibaresi geçiyor,

bu a53 nedir, cihazın ismimi, işlemcinin ismimi, yoksa işlemcinin mimarisimi oluyor,

eğer ki işlemci mimarisi değilse bu cihazda bir kandırmaca var,

a53 bildiğim kadarıyla snapdragon kullanıyor (ileride rockchip kullanacak),

normal güncel AMLOGIC MX işlemcisini kullanacaksa (cihaz) dönüp bakmam bile, heleki cihazın tanıtımında, isminde, a53 ibaresi geçiyorsa hiç bakmam....

www.cnx-software.com/2014/09/24/rockchip-rk3126-rk3128-and-mayback-octo-cortex-a53-processors-could-be-found-in-tablets-in-q4-2014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 2 Şubat 2015; 9:52:31 >

• Arkadaşlar ,

Cihazında MX Player Pro yüklü olanlar ; bu programın altyazı ayarlarından default olarak beyaz renkle gelen altyazı rengini sarı olarak değiştirmeyi dener mi ?

Ben değiştirmeme rağmen bir türlü aktif edemiyorum bu özelliği yahu.Garip...

Altyazı rengini sarı yapabilirsem , XBMC'nin kendi medya oynatıcısı yerine bu program ile açılmasını denemeye çalışacağım.

Papirus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Arkadaşlar ,

Cihazında MX Player Pro yüklü olanlar ; bu programın altyazı ayarlarından default olarak beyaz renkle gelen altyazı rengini sarı olarak değiştirmeyi dener mi ?

Altyazı rengini sarı yapabilirsem , XBMC'nin kendi medya oynatıcısı yerine bu program ile açılmasını denemeye çalışacağım.

Papirus

ben altyazıyla ilgili hertürlü ayar denemeleri yapmıştım sorun olmamıştı,

şimdi misafir var gitsin(ler) hemen dener sonucu paylaşırım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 2 Şubat 2015; 18:41:33 >
  • Bu özelliklere sahip cihazlarda youtube 1080p ve üstü neden açılmıyor kısıtlama androidlemi alakalı yoksa başka birşeylemi?
  • quote:

Arkadaşlar ,

Papirus

altyazı ayarlarından metin sekmesine geçin, rengi tıklayın, açılan pencerede, daire şeklindeki renkte sarı kısmı bulun, sağdaki iki çubuğu ayarlayın, ortadaki beyaz renk değişecektir, tamam tuşlayın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 2 Şubat 2015; 19:35:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: corwen

Bu özelliklere sahip cihazlarda youtube 1080p ve üstü neden açılmıyor kısıtlama androidlemi alakalı yoksa başka birşeylemi?

denediğim romlardan birinde 1080p desteği açıktı, şimdi kullandığım 720p,
  • quote:

quote:

Bu özelliklere sahip cihazlarda youtube 1080p ve üstü neden açılmıyor kısıtlama androidlemi alakalı yoksa başka birşeylemi?

Rom ları bende bu akşam deneyeceğim romlarıda kafama takılan youtube suan 4k video da var tamam bitrateleri düşük olabilir ama cihaz neden 1080p üstünü açamıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Rom ları bende bu akşam deneyeceğim romlarıda kafama takılan youtube suan 4k video da var tamam bitrateleri düşük olabilir ama cihaz neden 1080p üstünü açamıyor.

kullanılan youtube uygulamasından da olabilir, romlardaki youtubeden 1080p görüntü alsan uygulamayı güncelleme, 720p'ye düşebilir (düşmeyedebilir, test etmek lazım aslında), yada android yapı kısıtlamasından olabilir (çok vasat bir yapı), android4 çözünürlüğü yetersiz, android5'te de öyle değildir umarım....

http://www.andronova.net/2014/06/14/google-youtube-android-uygulamasinda-1080p-video-izleme-kalitesini-test-ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 2 Şubat 2015; 20:47:59 >

• Yahu onu zaten biliyorum.Mesajımda da yaptığımı yazdım zaten.

Ben bu ayarı yaptığım halde ayar programda aktif olmuyor, derdim bu...

Papirus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yahu onu zaten biliyorum.Mesajımda da yaptığımı yazdım zaten.

Ben bu ayarı yaptığım halde ayar programda aktif olmuyor, derdim bu...

Papirus

sağdaki çubukları oynattın mı , yukarıda dururlarsa beyaz, aşagıda dururlarsa ne yaparsan yap siyah olur, o çubuklar kesinlikle hareket ettirilmeli....

not:seninle aynı versiyonu kullanıyorum, olmadı sen başka mxpro versiyonu dene....
  • İşte aradığım cevap buydu.

Yahu çubukların hareket ettirilmesi ne alaka , 40 yıl düşünsem aklıma gelmez.

Eyvallah kardeşim...

Papirus
  • corwen C kullanıcısına yanıt
    Kısıtlama Android ile alakalı değil , kullandığınız rom ile alakalı.

Ben v2.0.4 romunu kullanıyorum ve YouTube uygulamalarında bırakın 1080p'yi , 4K videoların bile sorunsuz açıldığını görüyorum.

Papirus
  • quote:

Kısıtlama Android ile alakalı değil , kullandığınız rom ile alakalı.

Ben v2.0.4 romunu kullanıyorum ve YouTube uygulamalarında bırakın 1080p'yi , 4K videoların bile sorunsuz açıldığını görüyorum.

Papirus

haklısın abi,

bende araştırdım netten, youtube 1440(2k) desteği sunulduğu yazıyor, şimdi o desteği verebilen youtube .apk arıyorum, bulsamda çalıştırabileceğimi sanmıyorum, çünkü dediğin gibi rom'la alakalı olabilir....
  • quote:

İşte aradığım cevap buydu.

Yahu çubukların hareket ettirilmesi ne alaka , 40 yıl düşünsem aklıma gelmez.

Eyvallah kardeşim...

Papirus

slm abi

daire şeklindeki ana renktir, diğer 2 çubuk ise koyuluğu ayarlıyorsun, en üste olduklarından sarının en açık tonu olan beyaz çıkıyordu, ne seçersen seç beyaz olacaktı,

neyse asıl konuya geliyorum, xbmc harici player olayını çözdüm, çok kolaymış,

2.0.4 arada reset attı, fabrika xbmc kuruluydu sildim,

son versiyon xbmc kurdum oda cihazı resetledi,

onuda sildim, spmc kurdum,

cihazı rootlu olmayanlar için anlatıyorum,

cihazı pc'ye bağlayın,

playercorefactory.xml dosyayı resimde görünen yere kopyalayın,

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

MXPlayerFree için playercorefactory.xml dosyası

MXPlayerPro için playercorefactory.xm daosyası

dosyaları indirebilmek için link sağ tıklayın

resimde görünen seçeneği tıklayın....

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

hepsi bu kadar,

not:cihaz üzerinden yapmak isteyenler bi zahmet cihazlşarını rootlasın ve es kullansın, eğer cihazı rootlamadan gizli dosyalara ulaşabiliyorsanız sorun yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 3 Şubat 2015; 5:48:03 >

• quote:

Üstad ,

Bahsettiğin menü Android'te de var , kolaylıkla buldum.

Ama ayar seçimine geldiğimiz zaman " adjust display refresh rate to match video" ayarı bölmesinde ( Türkçesi : Görüntü yenileme hızını video ile eşleşecek şekilde ayarla ) sadece On-Off değilde 3 farklı tercih seçeneği çıkıyor.

On start/stop , Alvays ve Off diye.

Bu ayarı Always ( yani Her zaman ) olarak mı seçmek lazım ?

Papirus

On Start/stop demen yeterli. Videoyu başlattığında videoya ayarlar, bitince de eski haline alır.

Bir iyileşme oldumu video oynatımında ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.