Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tripledes

Elinizdeki alet bir media player falan değil kabul edin. Olsa olsa çocuklar büyük ekranda bir iki oyun oynasın ve oyalansınlar diye alınır. Hatta onu bile daha iyi yapan cihazlar var ya neyse.

Değerli kardeşim ,

Sen " Elinizdeki alet bir media player falan değil kabul edin. Olsa olsa çocuklar büyük ekranda bir iki oyun oynasın ve oyalansınlar diye alınır. Hatta onu bile daha iyi yapan cihazlar var ya neyse. " demişsin ya.

Öncelikle bu cihazların bir medya player olmadığını , Android TV Box diye nitelendirildiğini , önceki dönemlerde adlarından sıkça sözettiren Popcourn , Dune , Egreat yada WDLive TV kadar kaliteli görüntü veremediklerini en başından beri zaten yazıyorum. Ama o cihazların açamadığı görüntüleri çok hızlı bir şekilde açabilen becerikli cihazdır bunlar.

Diğer yandan bu cihazları ; " çocuklara oyun oynayarak oyalansınlar diye alınacak cihazlar " diye nitelendirmek komedi olur. O kadar küçümsemeyin Ugoos'u.

Sonuçta Ugoos UT3 bazı yönlerden , Himedia Q5'ten iyi bir cihazdır ( ki HimediaQ5 bile Android TV Box diye anılıyor )

Özetle biz aldığımız cihazın ne olduğunu biliyoruz , bilerek aldık. Bu açıdan Ugoos'u bize tarif etmenize de gerek yok.

Polemiğe girmeyin , konu dağılmasın lütfen...

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Ocak 2015; 1:08:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Klavyeyle ilgili sorun yaşayan arkadaşlar null keyboard uygulamasını kullanabilirler. Default olarak bu klavye seçildiğinde herhangi bir keypad gösterilmediği için k400ü kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Bendeki UT3 de iki sıkıntı var. Birincisi arkadaki USB portlardan biri çalışmıyor ki bunu Ugoos da teyid ediyor. Düşük enerji gereksinimi olan cihazları (klavye, mouse vb) işletemeyebiliyormuş. İkinci problem ki bence asıl sorun burada; bendeki ünitede ethernet portunda bir sıkıntı var, ne fast ne de gigabit ethernet swithclerimde hız 4mbps i geçemedi. Mikrotik bağlantıyı 1gbps görüyor ama paket kayıpları var. Sürücü tabanlı mı yoksa donanım kaynaklı mı çözmeye çalışıyorum.

İşyerine deneme amaçlı birden fazla model getirttik. Benim gördüğüm sırtını rk3288 e dayadığı için güçlü bir ürün olmasına rağmen gerek pcb, gerek pcb üzerinde kullanılan componentlar gerekse kumanda ve kasa kalitesi üzerinden vasatın biraz üzerinde duruyor.

XBMC/SPMC Hardware accelaration üzerinden değerlendirmek gerekirse şu anda SPMC üzerinde daha stabil bir görüntüsü var, zaten üretici de default olarak spmc yi tercih etmeye başlamış bu yüzden. rockchip'in sürücü güncelleştirimeleri ile bu durum muhtemelen düzelecektir.

4K desteğindeki durum da biraz oyuncaklı. Bilindiği üzere bu cihazlarda HDMI input bulunuyor. Bu yüzden kağıt üzerinde 4k desteği gözükmesine rağmen Ugoos tarafından bu çözünürlükte maksimum 30Hz tazeleme hızı verebileceği söyleniyor. Bu durum Ugoos kaynaklı değil elbette, HDMI'i kontrol eden entegrenin donanım limitasyonları devreye giriyor ve 4K için olmazsa olmaz olarak tanımlanan 60Hz e ulaşılamıyor.

3288 için benim gordugum henuz sürücü desteğinin tam oturmadığı, arkada potansiyeli yüksek bir SoC olduğu gözüküyor ama sanki "tamam olmuş bu" demek için hala bir kaç ayı var gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

quote:

Elinizdeki alet bir media player falan değil kabul edin. Olsa olsa çocuklar büyük ekranda bir iki oyun oynasın ve oyalansınlar diye alınır. Hatta onu bile daha iyi yapan cihazlar var ya neyse.

Değerli kardeşim ,

Sen " Elinizdeki alet bir media player falan değil kabul edin. Olsa olsa çocuklar büyük ekranda bir iki oyun oynasın ve oyalansınlar diye alınır. Hatta onu bile daha iyi yapan cihazlar var ya neyse. " demişsin ya.

Öncelikle bu cihazların bir medya player olmadığını , Android TV Box diye nitelendirildiğini , önceki dönemlerde adlarından sıkça sözettiren Popcourn , Dune , Egreat yada WDLive TV kadar kaliteli görüntü veremediklerini en başından beri zaten yazıyorum. Ama o cihazların açamadığı görüntüleri çok hızlı bir şekilde açabilen becerikli cihazdır bunlar.

Diğer yandan bu cihazları ; " çocuklara oyun oynayarak oyalansınlar diye alınacak cihazlar " diye nitelendirmek komedi olur. O kadar küçümsemeyin Ugoos'u.

Sonuçta Ugoos UT3 bazı yönlerden , Himedia Q5'ten iyi bir cihazdır ( ki HimediaQ5 bile Android TV Box diye anılıyor )

Özetle biz aldığımız cihazın ne olduğunu biliyoruz , bilerek aldık. Bu açıdan Ugoos'u bize tarif etmenize de gerek yok.

Polemiğe girmeyin , konu dağılmasın lütfen...

Papirus

slm papirus abi,

senin konunda kimseyle tarışmaya girecek değilim, yukardaki arkadaşta bir karar verse iyi olacak sanırım,

bir mesajında ''ama adı üzerinde isimleri media player'' demiş ve siz ''bu cihazlar medya player değil TV Box'' demişsiniz,

şimdi aynı arkadaş yukarıdaki son mesajında ''Elinizdeki alet bir media player falan değil kabul edin'' demiş, siz yine yukarıda ki arkadaşa bunların ''Android TV Box diye nitelendirildiğini'' yazmışsınız,

gelde bu arkadaşla fikir alışverişinde bulun sence bu mümkün mü papirus abi, he mümkün mü be abi, daha ne dediğini bilmiyor, belki forum kullanım yaşının düşük olmasındandır,

bu arkadaşımızın da yaşı küçüktür deyip benim gibi konuyu kapatmanızı öneririm,

zati, ne yazdığınızı okuyor nede kaale alıyor,

ve evet seninde dediğin gibi kimse bize neyin ne olduğunu söylemeye kalkmasın (kendileri dahi bilmiyorken :) ), biz biliyoruz,

mesela (anektod) 1993, ve sonraki yıllarda (hatırladığım kadarıyla yazıyorum) piyasaya i486dxler hakimken pentim66'lar yeni yeni çıkmışken 24bit renk derinliği sunabilen matrox ekran kartları vardı, tanesi 1000 dolardan fazlaydı,

o dönemler ne ati nede nvidia vardı, kral matroxtu, dx ve opengl geliştikçe 3dfxler de yavaş yavaş yükselmeye başladı,

bildiğiniz gibi (bilmeyenler için yazıyorum) 3dfx'i nvidia aldı (rakibi bitirmeye yönelik bir hareket olabilir), sonraki kartlarında bu teknolojiyi kullandı, nvidia kartlarda fx eklektisi vardı, nvidiada gelişti fx serisine son verdi,

yakın geçmişte physx kartlar çıkmıştı, nvidia onuda aldı,

özetle şuan 2d için eniyi ekran kartı ne nvidia nede ati'dir, eniyi kart matrox üretimi kartlardır ve diğer firmalar eline su bile dökemez, evet papirus abinin dediği gibi biz herkesten daha iyi biliyoruz neyin ne olduğunu....

(bazılarının düne kadar çince konuştuğunu ve yeni yeni ingilizce öğrendiğinide çok iyi biliyoruz)

asıl konuya dönecek olursak,

şimdi bazı romları denedim sonucu seninle paylaşmak istiyorum,

kullandığım bütün romlar ugoos kendi yayına aldığı romlar,

2.0.5 beta rom testi önceki mesajlarda verilmişti, şimdi ise

stabil olan kullandığım en son rom 2.0.4, kurulum biter bitmez seninde dediğin gibi ufak bir update aldı,

üzerinde yüklü gelen xbmc'de bir sorun görmedim, video performası iyi, 720p düşük kalite videoda kontras oranı iyi ayarlanmış, netlik artmış, 4k video akışı hızlı ve çok net....

ama antutuyu çıkaran firmaya ve çıkardığı bütün ürünlere güvenim kalmadı,

2.0.4'e antutu 37485 puan aldı,

2.0.4'e antutu video tester 2.2 sendeki gibi 320 puan aldı ve bütün ses,video dosyalarını oynattı....

gelelim ilk rootlu betaya (sistem updatede 1.1.9 görünüyor)

1.1.9 (beta) antutu 35044,

1.1.9 (beta) antutu video tester 2.2 son betadaki gibi 263 puan aldı (bütün video dosyaları oynatılırken dts ve dd sesler yoktu)....

üzerinde gelen xbmc 13.0 alpha 12, video performası iyi, 720p düşük kalite videoda kontras oranı iyi ayarlanmış netlik artmış, 4k video akışı hızlı ve çok net....

antutu sonuçları her uygulamada değişiyorsa bunda birşeyler vardır, mesela yapması gereken testleri olması gerektiği gibi yapamamak ve gerçek dışı sonuçlar sunmak,

antutu ilk betada 35044 puan verirken son betada 40777 puan veriyor, ee cihaz aynı cihaz, hani yazılımdan kaynaklan değişiklikler olsa bile sonuç, olsa olsa 50, 60 puan fark etmeli,

antutu bu cihazın gerçek performansını gösteremeyiyor,

antutu video testerde öyle, eğer bu testte yüksek skor en iyisi demekse bırakın ing yazılımlısı zor bulunan himediaq5'i, 2 çekirdekli (Letv C1S with a dual core processor 1.5 GHz) a9 işlemcili cihaz , hem bütün videoları ve sesleri oynatmış, oynatmakla kalmamış ,

bunları çok net ve hızlı oynatmış olmalı ki (bunların arasında i5 cpu'lu pc'lerin bile oynatamadığı hevc 4k videolar var) nerdeyse testte birinci gelmiş,

bu hiçbir mantığa sığmaz, o zaman neymiş antutunun bütün test programları işe yaramıyormuş, işe yaramamakla kalmayıp, hepsi en ufak bir yazılım değişikliğinde sapıtıyor sonuçları değiştiriyor,

testi yapıp 320 puan aldıysanız, testi ne kadar tekrarlarsanız tekrarlayın hep 320 çıkıyor, ne 321 nede 319....

neyse romlar hakkındaki genel bilgiler bukadar, bu arada romları denemişken dual olmayan linuxuda kurdum,

şifre ve kullanıcı adı ugoos

ama ne yaptıysam üzerinde gelen chrome browseri internete bağlayamadım, üzerindeki videplayerden ne görüntü nede ses gelmedi, daha doğrusu videplayer görünmedi (açılmadı),

pc'den firefox indirdim linux versiyon, onu dahi kurmadı, linuxu anında sildim, chromeos bekliyoruz....

sonuç ugoos ut3 kullanıcıları için en uygun ve harici kodek gerektirmeyen yazılım 2.0.4'tür, yeni stabil yazılım çıkana kadar bunu kullanın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 29 Ocak 2015; 8:24:02 >

• son olarak rk3288 konusunu açmış olan racerant arkadaşımız sırf himediaq5'in neler yapabildiğini görmek için cihazı aldı ve kendince ugoosut3 ile kıyasladı,

söylediğine göre himediaq5 ugoos ut3'e göre bariz yavaş ve video oynatmadaki performansıda ahım şahım değilmiş, zati ugoos ut3 video oynatma performansı bakımından bir numara

(aslında rk3288'li bütün cihazlar öyle) kimse aksini söyleyemez iddia dahi edemez, 1. elden test edilmiştir....

netlik konusuna gelecek olursak bu göreceli kavramdır, kişiden kişiye, algıdan algıya, tvdev tvye ve oynatılan filden filme, kullanılan playerden playere kodiğinden kodeğine değişir,

bunlara rağmen tek bir kişinin bakış açısıyla , ve aynı tv ve donanımı (kablo film felan) kullandığını düşünürsek, racerant arkadaşımızın testinde bazılarının iddia ettiği gibi, himediaq5 görüntü kalitesi bakımından o kadarda iyi değilmiş ugoos ut3'e göre,

nerdeyse fark olmadığını söylemiş,

kullandığı filmin yada mediaların himediaq5 takılmadan oynatabilsin diye düşük kalite olduğu düşüncesindeyim,

yüksek kalite 4k hevc videoları oynatmak o kadarda kolay değil,

bunu şuan sadece rk3288'li cihazlar yapabiliyor, kalite desen, zati 4k çözünürlüklü olduklarından bluray kalitesi alırsınız fhd tv'nizde, yeterki hevc 4k videoyu oynatabilsin, aslında bu bütün tartyışmalarada son noktayı koyan bir ayrıntı,

4k hevc oynatabiliyorsa çok nettir, ve çok yakında bütün filmler bu formata geçecek,

http://www.mediafire.com/watch/chvkusdv2olm5qs/Teste_HD_HEVC.mkv

http://cloud.ultrahdtv.net/fitness-trailer-8000.mkv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 29 Ocak 2015; 7:55:50 >

• Sayın Papirüs, ortada bir yanlış yönlendirme söz konusu olunca yazma ihtiyacı hissettim. Sayın NONAM2 son yaptığı testte bazı sesleri alamayınca puanının düştüğünü görmüş, halen düşük puan daha iyi diye iddia edebiliyorsa bravo. Halen donanım hızlandırıcının ne manaya geldiğini bilmediğini düşünüyorum. İ5'in bile oynatamadığı Hevc videolardan bahsetmiş. Güncel herhangi bir işlemci ve ekran kartında donanımsal bir H.265 hızlandırıcı mevcut değil. Dolayısıyla hakkıyla hevc oynatmaları mümkün değil.

Oysa bizdeki aletlerin çoğunda donanımsal video ve ses hızlandırıcısı mevcut. Örnek olarak bendeki Hisilicon 3798 chip'in diyagramını veriyorum. Gördüğünüz gibi video ve ses için ne cpu, ne gpu iş yapıyor. Asıl işi yapmak için donanımsal bir hızlandırıcı mevcut. İşte bu ufacık ve ucuz cihazların pc'den daha iyi video performansı vermesi de bu sebepten.

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

Hah şimdi iş nerde bitiyor, bu donanımsal hızlandırıcıların ne kadar optimize çalıştığı ve yazılım desteği. İşte cihazlar arasındaki farkta burada. İstediğiniz kadar cpu ve gpu testi yapın, film oynatmakla hiç bir alakası yok. Ancak menüleri daha hızlı geçer, oyunu daha hızlı oynatır vs.

Lütfen artık antutu video testinde de düşük puanın daha iyi olduğunu iddia etmekten vazgeçin, komik duruma düşüyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NONAM2

quote:

Orijinalden alıntı: ender

quote:

ilginç

fan takacağım....

mesajı değiştim, kapağı açtım 12cm kasafanı son hızda testi tekrarladım, hep263 çıkıyor, ne 262 nede 264 hep 263, 2numaralı kurdeleyi verdi,

sende 3 numaralı kurdele var nedenini bilmiyorum, senin romdaki dahili (yazılımsal) kodekler düşük kalite olabilir....

Fan takmışken Oc yapıp bir antutu puanı al...

daha önce denemiştim, tekbaşına fan yetmiyor, iyibir soğutucu direkt işlemciye temas edip ısıyı kendine çekmesi lazımki fan ısıyı uzaklaştırsın,

neyse sonuç değişmiyor sadece 200,300 fazla puan alıyor....

en son yaptığım fanlı testte 40777 felan aldı....

senın cıhazda fan yoktu tamam ama .. pasif sogutucuda mı yok ?

• ender E kullanıcısına yanıt
    pasif soğutucu su var, ama işe yaramıyor, 2ghz oc yapamıyorum, yapıyorumda ısı tavan yapıyor, bende tekrar düşürüyorum hızı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 29 Ocak 2015; 8:30:37 >
  • sayın tripledes sizinle fikir alışverişinde bulunabilmek ne mümkün, siz sanki at gözlüğü takmış gibisiniz,

ne sağınızı nede solunuzu görmeden gidiyorsunuz, siz üstelik önünüzüde görmüyorsunuz,

kafanızda (doğru yanlış) oluşmuş bir fikir var ve ne olursa olsun onu savunacaksınız,

lütfen size cevap olarak yazılan mesajları baştan sona en az 10 kere okuyup anlamaya çalışın, ama siz bir kere dahi okumuyorsunuz, hızlıdan geçiştiriyorsunuz belki,

tamam bizim mesajları okumuyorsunuz bari kendi yazdığınız mesajları okuyun,

ben size hatırlatma için kısa özet geçeyim,

önceki mesajınızda antutu testlerini gereksiz bulduğunuzu yazmışsınız ama şimdi bir antutu testinin kuyruğuna takılmış gidiyorsunuz,

önceki mesajınızda bunların media player olduğunu iddia etmiş ve android box cevabını almışsınız,

ve devam mesajınızda bunların media player olmadığını kesin yargıya vararak yazmış yine android box cevabını almışsınız,

allah aşkına sizin amacınız nedir, neden burdasınız, nasıl sizle fikir alışverişinde bulunalım, her mesajınızda değişik şeyler iddia edip insanları yanlış yönlendirmişsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 29 Ocak 2015; 8:48:29 >

• fazlası bile var bakın daha neler yazmışsınız, sizden alıntıdır, ayrı ayrı mesajlarınızdan alıntı,

''Bu cihazları ne için alıyorsunuz bilmiyorum ama adı üzerinde isimleri media player. İlk amacınız sorunsuz ve kaliteli film izlemek olmalı. Herkesin evinde pc-laptop-tablet vs var. Televizyondan internete girmek, oyun oynamak gibi işlevleri 100 küsür dolarlık kıytırık cihazlara bırakıp birde onları yarıştırmak gayet mantıksız geliyor bana.''

''Elinizdeki alet bir media player falan değil kabul edin. Olsa olsa çocuklar büyük ekranda bir iki oyun oynasın ve oyalansınlar diye alınır''

allah aşkına size başka ne denebilir, allah yolunuzu açık etsin, q3'üzle mutluluklar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Divide By Zero

Klavyeyle ilgili sorun yaşayan arkadaşlar null keyboard uygulamasını kullanabilirler. Default olarak bu klavye seçildiğinde herhangi bir keypad gösterilmediği için k400ü kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Bendeki UT3 de iki sıkıntı var. Birincisi arkadaki USB portlardan biri çalışmıyor ki bunu Ugoos da teyid ediyor. Düşük enerji gereksinimi olan cihazları (klavye, mouse vb) işletemeyebiliyormuş. İkinci problem ki bence asıl sorun burada; bendeki ünitede ethernet portunda bir sıkıntı var, ne fast ne de gigabit ethernet swithclerimde hız 4mbps i geçemedi. Mikrotik bağlantıyı 1gbps görüyor ama paket kayıpları var. Sürücü tabanlı mı yoksa donanım kaynaklı mı çözmeye çalışıyorum.

İşyerine deneme amaçlı birden fazla model getirttik. Benim gördüğüm sırtını rk3288 e dayadığı için güçlü bir ürün olmasına rağmen gerek pcb, gerek pcb üzerinde kullanılan componentlar gerekse kumanda ve kasa kalitesi üzerinden vasatın biraz üzerinde duruyor.

XBMC/SPMC Hardware accelaration üzerinden değerlendirmek gerekirse şu anda SPMC üzerinde daha stabil bir görüntüsü var, zaten üretici de default olarak spmc yi tercih etmeye başlamış bu yüzden. rockchip'in sürücü güncelleştirimeleri ile bu durum muhtemelen düzelecektir.

4K desteğindeki durum da biraz oyuncaklı. Bilindiği üzere bu cihazlarda HDMI input bulunuyor. Bu yüzden kağıt üzerinde 4k desteği gözükmesine rağmen Ugoos tarafından bu çözünürlükte maksimum 30Hz tazeleme hızı verebileceği söyleniyor. Bu durum Ugoos kaynaklı değil elbette, HDMI'i kontrol eden entegrenin donanım limitasyonları devreye giriyor ve 4K için olmazsa olmaz olarak tanımlanan 60Hz e ulaşılamıyor.

3288 için benim gordugum henuz sürücü desteğinin tam oturmadığı, arkada potansiyeli yüksek bir SoC olduğu gözüküyor ama sanki "tamam olmuş bu" demek için hala bir kaç ayı var gibi...

selam ,

Klavye almadım ama kısa süreli bir deneyimim oldu kullanım ile ilgili.Şunu söyleyebilirim : Eğer arkadaki USB portlardan birine klavye'yi yada mouse'u taktıysanız çalışmıyor.Bende de durum böyle.

Ben sadece cihazın yan tarafındaki USB porta ( OTG yazılı ) takarak çalıştırabildim. Bunu da yukarıdaki bir mesajımda dikkat edilmesi gerekli bir püf noktası diye yazmıştım.

SPMC konusunda gelince ; bence de SPMC daha kararlı gibi.Ama Ugoos'un SPMC'yi default olarak seçtiğini bilmiyorum açıkçası.

En son 2 gün önce yüklediğim v2.0.4 rom , XBMX 14.0 Alpha sürümünü içeriyordu.Oysa bu rom'dan önce denediğim 3 rom'da da SPMC yüklü gelmişti.

* RK3288 chipset'e gelince : Deneyimli bir arkadaşımızın yazdığı tespit gibi ; henüz çiğhipset . Buna bende katılıyorum...

Papirus

• Sayın NONAM2,

iki farklı Antutu testi olduğunu, birinin salt işlemci performansını ölçerken burda bahsettiğimizin video performansı olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz.

Halen "Antutu Video" testinde düşük puanın daha iyi olduğunu iddia ediyor musunuz? Evet diyorsanız bir şey demeyeceğim..
  • quote:

sonuç ugoos ut3 kullanıcıları için en uygun ve harici kodek gerektirmeyen yazılım 2.0.4'tür, yeni stabil yazılım çıkana kadar bunu kullanın....

Hah şöyle , gel abinin saflarına sen bakayım...

Ben dün akşam ne yazdım : " Şimdiye dek kullandığım en stabil ve başarılı rom v2.0.4 " diye.

Görüntüde de bir sıkıntım yok ama teknik konularda yazmamayı tercih ederim şimdilik..Ama senin tespitlerinde aynı çıkmış bu rom'un kabiliyeti için.

Demek ki benim tespitim doğru.Neyse en azından v2.0.4 rom'u ; her zaman kenarda can simidi bir rom olarak durur.

Bu arada akşam AnTuTu Tester'in yüklediği 155 MB'lık dosya cihazda nerede bulunuyor , göremedim.

Papirus

• quote:

quote:

Hah şöyle , gel abinin saflarına sen bakayım...

Ben dün akşam ne yazdım : " Şimdiye dek kullandığım en stabil ve başarılı rom v2.0.4 " diye.

Görüntüde de bir sıkıntım yok ama teknik konularda yazmamayı tercih ederim şimdilik..Ama senin tespitlerinde aynı çıkmış bu rom'un kabiliyeti için.

Demek ki benim tespitim doğru.Neyse en azından v2.0.4 rom'u ; her zaman kenarda can simidi bir rom olarak durur.

Bu arada akşam AnTuTu Tester'in yüklediği 155 MB'lık dosya cihazda nerede bulunuyor , göremedim.

Papirus

öncelikle günaydın abi, (hacı, hoca mı demeliydim yoksa hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)

bunun yapmanın tekyolu var , öncelikle magazadan es3 kur,

bendeki rom rootlu,

es3 çalıştır solda seçenekler var ordan gizli dosyaları gösteri tıkla, root isterse cihazı rootla ve yönetici hakkı ver,

sonra internal sd içinde antutu klasörünü göreceksin onun içindeki klasörde 27 adet video var,

kolay gelsin....

• quote:

Sayın Papirüs, ortada bir yanlış yönlendirme söz konusu olunca yazma ihtiyacı hissettim.

Lütfen artık antutu video testinde de düşük puanın daha iyi olduğunu iddia etmekten vazgeçin, komik duruma düşüyorsunuz.

Güzel kardeşim ,

" ...iddia etmekten vazgeçin , komik duruma düşüyorsunuz " derken neden çoğul bir ifade kullanıyorsun ?

Sen benim satırlarım arasında AnTuTu testinde alınan düşük puanın daha iyi olduğunu ifade eden yada ima eden bir satır gördün mü ? Ben böyle birşey yazmış mıyım ?

Hayır.

Sadece bu testi yapmamı isteyen bir arkadaşın hatırına , aynı testi yapıp ekran görüntülerini paylaşmışım.Sende bu sonuçlar üzerine o arkadaşla fikir ayrılığına düşmüşsün ve konu üzerinde tartışmıssınız.

Eeee...

Neden peki hâlâ genellleme yapıpta benimde komik duruma düştüğümü ifade ediyorsun ?

Bildiğin teknik veriler varsa paylaşırsın konu içerisinde ve herkezin haberi olur böylelikle ama tartışmanın dışında kalan kişiler ( benim gibi mesela ) hakkında olur olmadık imalarda bulunma.

Ve lütfen konuyu uzatma...

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Ocak 2015; 13:41:41 >

• quote:

Güzel kardeşim ,

" ...iddia etmekten vazgeçin , komik duruma düşüyorsunuz " derken neden çoğul bir ifade kullanıyorsun ?

Sevgili Papirus,

o ifade çoğul değil, saygı sınırlarını aşmamak için o şekilde yazdım. "Ediyor musun" yerine "ediyor musunuz" kullanmayı tercih ederim her zaman. Siz eğer düşük puanın daha iyi olmadığını biliyorsanız, belki de sayın NONAM2'ye söyler baştan konunun uzamamasını sağlayabilirdiniz.

Yinede sizi de bilmeyerek birşeyle itham etmiş gibi olduysam özür dilerim.
  • Nonam2,

Yazmayayım diyorum insana zorla yazdırıyorsun. Sen yine ne hayaller görüyorsun anlamadım ? O fitness videosunu Himedia Q5 Quad yağ gibi oynatıyor. Papirus kendisi gördü. Sadece RK3288'lerin oynatabildiğini de nereden çıkarıyorsun ? Himedia'nın oynatma performansı ahım şahım değil deseler de Ugoos'un önündedir ve bu performans videodan videoya değişmez. Ne açarsan en iyi şekilde oynatır. Antutu video testinde birinci olmasının sebebi de budur. Adam orada açık açık yazmış, testin ilk üçü olan cihazlar bunlar fakat tümü de Çin pazarına hitap ediyorlar diye... Hala işlemcinin gücü ile video oynatma performansı arasında bir ilişki var sanıyorsun. Ugoos'un geri kalan her işte Himedia'dan daha hızlı olduğunu herkes biliyor zaten ama video oynatmada hem Himedia hem de elimdeki ondan çok daha yavaş olan gariban Eweat 902 bile Ugoos'tan daha iyi. Sebebi de işlemcilerinin genel amaçlı değil, medya oynatma amaçlı optimize edilmiş olmaları...

RK3288 işlemcili cihazlar, sen inanmak istemesen de video oynatmak için en iyi cihazlar değiller. En güçlü Android bilgisayarları olabilirler ama en iyi medya oynatıcı değiller.

• Benim AnTuTu skorlarıyla alakam olmaz.Çünkü kullandığım cihazın düşük yada yüksek puan almasını kafaya takmayan bir yapıdayım ben.

Bilen birileri bu testleri yapar , yorumlar , bende sonuçlarını okurum.Sonrasında da alacağım cihaza karar verir ve alırım.

Kullandığım cihazların iyi skor alması keyif verir mi tabii ki verir ama yıllarca PC'lerimde mümkün olduğu ölçüde iyi ekran kartı kullanmaya çalışan birisi olarak birkez bile AnTuTu testi yapmamışımdır.

Belirttiğim gibi ; rica üzerine AnTuTu Tester programını kendi cihazımda denedim ve sonuçlarını paylaştım o kadar.

Bu skorların yorumu nasıldır , neye göre yapılır benim bir tecrübem yok. Dikkat ettiyseniz benim sonuçlarım hakkında teknik detaylara da girmedim mesajlarımda.Çünkü yeterli bilgiye sahip değildim.

Her ikinizin kişisel yorumları hakkında olumlu yada olumsuz birşey de yazmadım , yalnızca konuyu uzatmamanızı rica ettim.

Sonuç itibarı ile özür dileyecek bir durum yok benim açımdan ama hassasiyetiniz için yine de teşekkürler.

Selamlar...

Papirus

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Nonam2,

RK3288 işlemcili cihazlar, sen inanmak istemesen de video oynatmak için en iyi cihazlar değiller. En güçlü Android bilgisayarları olabilirler ama en iyi medya oynatıcı değiller.

sayın seko haklı olabilirsin,

yanılgıya düşmüş olabilirim bunun nedeni himediq5 değil diğer oynatıcı yüzünden oldu, evet bu çok normal bişey (yanılgıya düşmek)

vakti zaman amerikada başkanlık seçimi için bir program geliştirmişler, ve hatalı algoritması yüzünden asla başkan olamayacak biri başkan seçilmiş, tabi bu fark edilmiş ve başkan mecbur olmadığı halde istifa etmiş,

yanılgı herzaman olabilir, koskoca kıta yanılgıya düşmüş daha ne olsun ve antutuyla ilgilide şunuda gördüm,

her yazılım değiştiğimde antutu ve diğer yazılımlarında büyük farklı skor dalgalanmarı oldu, hani pc üzerinde yüzlerce test programı kullanmış olan ben ilkkez böyle saçma bişeyla karşılaştım,

fark dediğiniz şey, aynı konfigürasyonda, antutu için 50,60 olması gerekirken, 3000, 5000 fark veriyordu ki bu mümkün değil, diğer test programında ise fark 5,10 oynaması gerekirken 100,150 arasında değişiyordu,

ve bunun nedeni video kalitesi değil ses kodeklerinin eksikliğindendi, ve üstelik çıkan değerler test tekrarlandığı halde sabit olup hiç oynama yapmadan değişmedi, yani 120 çıktıysa hep 120 çıkıyor, hiç 121 yda 119 olmuyor, (test algoritmaları hatalı)

ve üstelik videoları tektek harici playerde çalıştırdım, video boyutu 1.5mb kodek eski wmv8 ses eski mpg2 , cihaz bunu oynattığında piksellenmeler görünüyor, bunun yanında mpeg4 part2 bir videoda aynı şekilde,(şuan mpeg4 part10 kullanımda) kullanılıyor,

(yani testte kullanılan videolar, bunlar gibi işe yaramaz videolar)

demek istediğim antutu ve diğerler ürünleri başarısız yanlış sonuçlar veren programlar olup kesinlikle skorları kaale alınmamalı, bunu nette araştırdım biçok kişinin antutuya şüphe ile yaklaştığını gördüm,

şimdi bu sorunu hallettik, antutu testleri güvenilir sonuç vermiyor, sonuçları bağlayıcı değil,

şimdi gelelim sizlere, hep tartışma ortamı yaratmaya çalıştınız,

ben ise, artık devrin değiştiğini, yeni nesil videoların (4k hevc) çalıştırılabiliyorsa (hangi cihaz olursa olsun), sizler her ne kadar istemesinizde diğer bütün cihazlarda da çok net (hevc sayesinde) görüntü alınabildiğini yazdım, buda tartışmaya son noktayı koyuyor....

buda, o cihaz bunu net oynatıyor, bu cihaz bilmem ne, tartışmasını ortadan kaldırıyor, herkes 4k hevc izliyor herkes mutlu,

lütfen bunu tartışma konusu yapmaya kalkmayın artık, papirus abimi çok kırıyorsunuz, ve kendisi 40 yaşından fazladır, lütfen saygı....

eminimki sizede mesaj atmamanızı ve başkalarınada sürekli polemik oluşturmamanızı söylemiştir, (görüyoruz açıkmesajlarından), adamcağıza bir gram saygınız varsa konuyu uzatmazsınız,

sonuç

evet haklısın ''RK3288 işlemcili cihazlar, sen inanmak istemesen de video oynatmak için en iyi cihazlar değiller. En güçlü Android bilgisayarları olabilirler ama en iyi medya oynatıcı değiller'' demişsin çok doğrudur, ve mesajlarımı baştan sonra okusaydınız ben hiçbir zaman media playerdir yada konsoldur demediğimi görürdünüz, (sanırım çarşıya gidip 3,5 çift terlik almam gerekecek :) )

papirus benim neyin ne olduğunu iyi bildiğimi ve hangi cihazı istediğimi çok iyi biliyor, pm at sana söylesin.... zati android temeli üzerine kurulu media player olamaz, android yapı olarak bunu engelliyor, (kıytırık bir iki çinli ile de bu iş hiç olmaz)

ve evet antutu testleri ve sonuçları hatalıdır (kendi cihazım aldığı sonuçlara dayanarak yazdım başka cihazları kastederek yazmıyorum)

papirus abime söz verdim yazmayacağım diye, sırf içiniz rahatlasın konuyu kapatın diye yazdım kendisinden özür diliyorum....

lütfen sizde ertuğrul abiyi fazla kırmayın, bırakın basit hesaplar peşinde koşmayı da ve bu gereksiz tartışma bitsin....

(dvbs2 cihazı aldığımda ugoosut3 sana yollarım, gerçi gelecek yıla rk3388 çıkıyormuş, onları tartışırız hahaaaa)

bu gereksiz tartışma kapanmıştır benim açımdan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 29 Ocak 2015; 23:15:05 >

• quote:

quote:

Pekala ,

Ugoos UT3'e yükleyebileceğim sadece Linux olan yazılım var mı ?

Yoksa bu cihazda Linux'u görebilmek için illa ki Dualboot'lu Rom'u yüklemeye mecbur muyum ?

Bildiğim kadarıyla yok ama yine de sormak istedim.

Papirus

Ubuntu 14.10 only download

Linux'a ait videoyu seyrettikten sonra yine soğuk geldi bana , ısınamadım bir türlü. Çıplak, sade bir ekran karşında ve hiçbir şey yok.

Yok yok, ben şimdilik Android'e devam edeyim, hazır stabil bir rom yakalamışken.

Ama yine de şu Finless rom'u merak ediyorum. Çünkü Android tabanlı rom'lardan merak ettiğim bir tek o kaldı.

Yükleyebilirsem ya onu yüklerim bir ara ya da fabrika rom'unun v2.0.6 sürümü çıkana kadar beklerim.

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Ocak 2015; 22:41:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Android' ten ziyade bugünkü gündem maddesi XBMC'i ile ilgili ayarlardı benim için. İnternette bulabildiklerimi okuyor ve toparlıyorum.

Öncelikle USB HDD' lerde olması gereken dosya yapısını öğrenmeye çalışıyorum. Bunu doğru yapmak tarama açısından önemli çünkü.

Ama şu bir gerçek : XBMC bir lebi derya ve kurcalaması çok keyifli.

Papirus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.