Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3d iso oynatma ozellikleri var mi bu makinelerin? Android icin 3d media player uygulama var mi kullanan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşkkürler cevaplarınız için,

Size sorduktan sonra Gittigidiyorda 299 a q3 quad gördüm garantili dayanamayıp aldım. Biliyorum biraz daha zayıf bir cihaz donanım olarak ama 1 ay beklemeyi göze alamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdemiryilmaz

3d iso oynatma ozellikleri var mi bu makinelerin? Android icin 3d media player uygulama var mi kullanan?

3d media player derken .iso açan uygulama (bd menu falan filan) soruyorsan bilmiyorum, ama 3d film dosyalarını mxpro ile açıp tv'den 3d yapabiliyoruz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: eranmania

Teşkkürler cevaplarınız için,

Size sorduktan sonra Gittigidiyorda 299 a q3 quad gördüm garantili dayanamayıp aldım. Biliyorum biraz daha zayıf bir cihaz donanım olarak ama 1 ay beklemeyi göze alamadım.

hayırlı olsun umarım pişman olmazsın....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Pekala MXPlayer Pro haricinde cihazın üzerindeki kendi medya oynatıcılarından ses alabiliyor musun videolarda ?

Ben onlarında hiçbirinde sesi alamıyorum.

Sen SPMC ve MXPlayer haricinde hangi oynatıcılarda ses alabiliyorsun TV'den onları da yazar mısın bana ?

Çünkü ben şu anda sadece SPMC kullanmak zorundayım ses anlamında...

Papirus

şimdi test ediyorum elimde bu tarz videolar var,

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

ek olarak h265 fhd

• Dün akşam kurduğum m0123 rom'u kaldırıp şimdiye dek denemediğim Ugoos UT3 v2.0.4 rom'u kuracağım şimdi.

Şaka-maka bu denediğim 4.rom olacak.

Hızlı mı yol alıyoruz nedir ?...

Gelişmeleri birazdan paylaşacağım.

Papirus
  • benim player (vido oynatıcı) testim an itibari ile bitmiştir, kullandığım bütün playerler bütün video formatlarını oynattı,

bunlara .mpg, avi, .mp4, .mkv uzantılı filmler de vardı,

inanmayacaksınız, videocd'den çıkarmış olduğum bir adet müzik klibimde duruyordu onu dahi çalıştırdılar, (380x280 çözünürlük, 25 kare, 2mbps, mpeg1 video, mpeg2 ses vardı,)

neyse kısa özet geçecek olursak, sesler arasında,

.aac (bildiğimiz adıyla .mp4 yada .m4a olarak bilinen ses) bütün playerler çalıştı (ses geldi)

. m p 3 bütün playerler çalıştı,

.ac3 hiçbir player çalıştırmadı (video oynadı ses gelmiyordu) sadece harici kodek yüklü mxpro sesi verebildi,

.dts hiçbir player çalıştırmadı (video oynadı ses gelmiyordu) sadece harici kodek yüklü mxpro sesi verebildi,

.mp2 (mpeg2) bütün playerler çalıştı,

video kısmına gelecek olursak

kullandığım video farmatları

3d hd

3d uhd

ac3 sesli mkv ve mp4 video

dts sesli mkv ve mp4 video

h264 fhd (ac3, mp3, dts)

h264 uhd (ac3, mp3, dts)

h265 uhd (aac)

h265 uhd (google vc9 ses yok, videonun içinde ses dosyası yoktu)

karışık (avi, mpg video, mp3 dts ac3 aac ve mpg1 video mpg2 ses 380x280 çözünürlüklü videklip :) )

3d fhd dahil bütün videoları bütün playerler çalıştırdı,

sadece 2 videoda takıldılar bunlardan biri

uhd 3d (h264) 4000x4500 videoydu, bütün playerler video açar gibi görünüp hiçbir işlem yapmadılar, sadece mxpro pro oynattı tvde 3d moduna alınca, 3d görüntü alabildim....

son olarak googleye ait vc9 kodekli uhd video, bütün playerler açtı ama slaytshow oynattılar, ileri geri alınamıyordu....

.ts video 1,2,3 (mpegs) ses bütün playerler ses ve videoyu başarılı bir şekilde oynattı,

görüntü kalitesine gelecek olursak,

bütün playerlerin görüntüleri birbirine çok yakındı,

düşük kalite720p video üzerinden test ettim,

videoların kontras oranı fazla gibi geldi, (androidden yada playerlerden kaynaklı olabilir)

kontras fazla olunca ekrandaki görüntüler belirginleşiyor ama noktalar (karıncanlanmalar düşük kalite videolarda) belirgin şekilde artıyor,

sadece poverdvd mobile biraz daha iyi kontras ayarı vermişti (kullandığı dahili kodekler varsa onlardan olabilir),

görüntüleri azda olsa daha iyiydi, ama powerdvd dts ses olayını çözebilmiş değilim, seside halledebilirsem 1. playerim olacak,

altyazı, kalitesi iyi film izlemek istersem, mxpro 1. olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 28 Ocak 2015; 17:44:05 >

• Demek öyle...

Bendeki sonuçları yazayımda birazda sen kafayı ye...

m0123 rom'dan Ugoos'un sitesindeki v2.0.4 rom'a geçtim.Kurulum yine sorunsuzdu.

Cihazı açtım.Bundan önceki rom'ların aksine bu rom XBMC 14.0 Alpha sürümü ile geliyor ( 14.0 Helix sürümü değil yani ). Eğer ki ilk kurduğum Dualboot rom'u da yanlış hatırlamıyorsam ; bundan önce denediğim 3 farklı rom'un üzerinde SPMC'nin 13.4 sürümü yüklü gelmişti.

ROm'u açtım , ufak tefek ayarları ( dil , ekran v.s ) yaptım.Bu rom'da dikkatimi çeken ilk şey kumanda tuşlarının sürekli basışta seri çalışmaması oldu.Mesela diğer romlarda diyelim Türkçe dili seçeceksiniz değil mi ? Sürekli basarak seçeneklerde aşağıya kadar hızla inebiliyorsunuz kumanda ile.Ama bu rom'da tek tek tuşa basarak inmek zorundasınız.Sürekli basışta çalışmıyor kumanda.

Neyse ses konusunda videoları denemeye başladım.Rom'un üzerinde Video , Video Oynatıcı , Video Player adında 3 adet program ve XBMC yüklüydü , hepsinde denedim.

İşte sonuçlar :

.aac / 2 Channel ( Denediğim video , bütün player'larda çalıştı ve ses geldi )

**** / 2 Channel ( Denediğim video , bütün player'larda çalıştı ve ses geldi )

.mpeg1 / 2 Channel ( Denediğim video , bütün player'larda çalıştı ve ses geldi )

.ac3 / 2 Channel ( Denediğim video , bütün player'larda çalıştı ve ses geldi )

.ac3 / 5.1 Channel ( Denediğim video , bütün player'larda çalıştı ve ses geldi )

.DTS /5.1 Channel ( Denediğim video , bütün player'larda çalıştı ve ses geldi )

Üstelik kendi medya oynatıcısı ile ( yani menüde ilk sırada karşımıza çıkan Video isimli oynatıcı ile ) denediğim tüm medyalardaki altyazılar çalıştı.

Dedim ki bir de linkini verdiğin MXPlayer Pro'yu kurup deneyeyim.Onuda indirdim kurdum ama öncelikle yalın haliyle denemek istediğim için ARM7 Neon codeclerini yüklemedim.

İnanır mısın codecleri yüklemeden dahi MXPlayer Pro tüm ses formatlarını oynatıyor !!! Bu yüzden codecleri kurmadım şimdilik.

Sende açılmayan tüm ses dosyaları bende sorunsuz açıldı.Üstelik codeclerini yüklemediğim halde MXPlayer Pro'da sorunsuz.

Özetle şu ana kadar kullandığım rom'lar içerisinde seste sıkıntı yaşamadığım tek rom diyebilirim.Şaşkınım açıkçası...

Görüntü anlamında Video testi yapmadım , çünkü daha bu konuda sağlıklı bir arşivim yok.

Ama ne bileyim yine de bir yavanlık var sanki bu rom'da.

Mesela bu rom'da XBMC 14.0 Alpha sürüm yüklü.XBMC'nin kapat dediğimizde menüsünde sadece Exit seçeneği geliyor karşımıza.Oysa SPMC daha bir farklı bu açıdan ve fazla seçenek var.Üstelik daha hızlı bu XBMC sürümüne göre.

Ee kumandanın diğer rom'lardaki gibi seri çalışmaması da var üstelik.

Hadi bakalım , mikrofon sende...

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Ocak 2015; 22:31:30 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    hahaaaaaaaaaaa iyimiş....
  • son olarak video testi için ekstra arşive ihtiyacın yok, antutunun video tester programını mağazadan kur onu çalıştır,

ben test sonuçlarını bilahare ekleyeceğim konuya....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 27 Ocak 2015; 22:52:48 >
  • Yeni versiyondan bilgi yokmu hiç?

• Rom denemelerimde özel rom olduğu için özellikle merak ettiğim Finless'in rom'u kaldı yüklemediğim ama onun yükleme metodu biraz karışık gibi. Önce onu çözmek lazım.

Bu arada Dualboot'lu rom'u tekrar yükleyip bakmak istiyorum. Çünkü ilk yüklediğim dönem tam acemilik günlerimdi ve cihazı ilk aldığım günlerdi. Linux'a bile bakamamıştım.

Gerçi bu tarz kısa süreli denemeler sağlıklı sonuçlar vermez kişiye. Şöyle 1 hafta 10 gün kullanmak lazım ki neyin ne olduğunu anlayabilelim.

Bu arada Microsoft'un All ın One klavyesini kullanan yada hakkında bilgisi olan var mı ? Bu klavyeyi almayı düşünüyorumda. Alternatifi de Logitech K400.

Papirus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

Yeni versiyondan bilgi yokmu hiç?

Anlayamadım ,

Nasıl yeni versiyon bilgisi ?

Eğer ki yüklediğim rom'u soruyorsan çok fazla bakma şamsım olmadı. Yarın akşam bakmaya çalışacağım Ender.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 28 Ocak 2015; 0:07:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0.6 cıkacak önümüzdeki hafta deniyordu

• Haberim yok inan.

Bizim senin kadar kulağımız delik değil ki.

Biz haberleri senden alıyoruz...

• Böyle bir tv şeysi internetsiz çalışıyor olamaz. Yazın bakalım hangi markadan hangi nasıl bir internet paketi alıyorsunuz? Adil kullanım var mı ?
  • Hatlar karıştı galiba...!

Neyden bahsediyorsunuz siz?

Papirus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pekala ,

Ugoos UT3'e yükleyebileceğim sadece Linux olan yazılım var mı ?

Yoksa bu cihazda Linux'u görebilmek için illa ki Dualboot'lu Rom'u yüklemeye mecbur muyum ?

Bildiğim kadarıyla yok ama yine de sormak istedim.

Papirus
  • antutu video tester

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®  UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®  UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®  UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®  UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®  UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.