Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sacit

burada 100$ sitenin güvenilirliği hakkında tecrübesi olan var mı. gerçi paypal var ama yine de sorayım size.
    http://www.gleebuying.com/Pre-Order%3A-Ugoos-UT3-TV-Box--Android-44-OS-RK3288-A17-Quad-Core-18GHz-CPU-2GB-RAM-16GB-ROM-HDMI-In-Out-Ports-p-1547.html

pre order felan demiş... ürün coktandır piyasada
    fan varmıymış ?
    wifi AC desteklimiymiş bunları sorarmısınız. fiyat uygun gibi.. bir yamukluk olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

quote:

Orijinalden alıntı: sacit

burada 100$ sitenin güvenilirliği hakkında tecrübesi olan var mı. gerçi paypal var ama yine de sorayım size.
    http://www.gleebuying.com/Pre-Order%3A-Ugoos-UT3-TV-Box--Android-44-OS-RK3288-A17-Quad-Core-18GHz-CPU-2GB-RAM-16GB-ROM-HDMI-In-Out-Ports-p-1547.html

pre order felan demiş... ürün coktandır piyasada
    fan varmıymış ?
    wifi AC desteklimiymiş bunları sorarmısınız. fiyat uygun gibi.. bir yamukluk olmasın

bende ingilizce malesef bunları soracak kadar ii değil. ingilizcesi iyi olan arkadaşlar sorarlarsa öğrenebiliriz.

• ugoos ut3s olanmı acaba diyicem ama oyle bir seyde gorunmuyor.
  • pre order demiş, paypaldan alsanız 40 gün içinde göndermezler ise parayı geri alamıyorsunuz....
  • buarada ditenin ismihttp://www.gleebuying.com

http://www.geekbuying.com sanmayın
  • 100 $'lık fiyat iyiymiş hakikaten ama gelde siteye güven ve alışveriş yap.

Ben olsam ; daha önceden alışveriş yapmış kişilerin referansı olmadan bu riske girmem ve alışveriş yapmam tanımadığım bir yerden.

" Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma " riski var çünkü...

Papirus
  • Selam ,

Haftasonu yaptığımız gözlemle ilgili fazla detaya girmeden birkaç satır yazayım.

Öncelikle cihazımda v2.0.5_beta Firmware yüklüydü.Gözlemlerimizi bu rom yüklü iken yaptık.

Cumartesi sabah evden çıkmadan MXPro'yu yükledim cihazıma deneme amacıyla.Ama bulduğum bir apk dosyasından kurduğum için Play Store'dan ARM Neon7 Codec'i kurmama izin vermedi cihaz.Ne yaptıysam kuramadım.Dolayısıyla ses konusunda MXPlayer Pro hakkında bir değerlendirme yapamadık. O gün bu yüzden sürekli sıkıntı yaşadık diyebilirim.

Gözlem esnasında Ugoos UT3 ve Himedia Q5'i optik üzerinden AVR'li bir sisteme bağladık ve öyle denedik. Sonuçlar :

Himedia'nın yazılımı stabildi ve her türlü dosyada sesi sorunsuz verdi.Gerek HDMI , gerekse optik kablo ile sesi almada sıkıntı yoktu.

Ugoos'u optik üzerinden denediğimizde ise ; SPMC ve MXPlayer'da ses almada sorun görmedik.

HDMI üzerinden aktardığımızda ise sadece SPMC'yi sorunsuz bulduk , çünkü ne oynatırsak sesi aldık TV'den.

Ama HDMI üzerinden sesi aktarmada ; MXPlayer Pro'da dosyaları oynattığımızda çıt yoktu cihazda ( ki bunu da Codec'ten diye düşündük ).

Eve gelince de ne yaparsam yapayım sadece yukarıda linki verilen 4K Fitness demosunda ( ki bu videonun ses özelliği AAC -Stereo olarak gözüküyor ) sesi alabildim.Onun haricinde ne yazılımsal , ne donanımsal hiçbir video da ( DTS , AC3 yani Dolby Digital ) ses alamadım.Hatta ne Türkçe DivX'lerde , ne de HD Yabancı Dizi ve Filmlerde.Bu sorun hâlâ devam ediyor.

Cihaza yüklü rom'la üzerinde hazır gelen 3 farklı video oynatma programı vardı.Onları da denedik ;

Video programında altyazı OK ama ses yok.

Video Oynatıcı programında ne ses , ne altyazı ,; ikisi de yok.

Video Player programında ne ses , ne altyazı ; ikisi de yok.

Dolayısıyla cihaz beni şu an için SPMC'ye mecbur ediyor.MXPlayer'ı çözersem bir de o iş görecek gibi.

Ama şunu söyleyebilirim.Cihazla birlikte gelen 3 adet video oynatma programı on para etmez.En basitinden öncelikle ses , ardından altyazı konusunda beni SPMC'ye , yada MXPlayer'a mecbur etmemesi lazım.

Neden kendi üzerindeki programları bu kadar kötü ki ? Bu sıkıntıları yüzünden görüntü kalitelerini değerlendirmiyorum bile.Çünkü SPMC'nin video oynatması kalitesi çokta 4x4'lük değil.

İşte bu yüzden özel rom'ları denemek istiyorum.Çünkü birtakım iyileştirmeler varmış özel romlarda.

İşin bir diğer kötü tarafı da şuydu o gün için.Cihaz üzerinde yüklü olan SPMC programı , programı açma-kapama esnasında birdenbire kendini sıfırladı.Bütün ayarlar , Add-On paketleri hepsi gitti SPMC'de.Türkçe olan dil'de tekrar default ayarına yani ingilizce'ye döndü.Böyle birşeyin olmaması lazım , garip.

Bu yüzden bu v2.0.5_beta rom'da bug var diye düşünüyorum.Bu sadece benim görebildiğim bir tanesi.Tahminen başka bug'larda vardır.Ama adından belli , beta bir sürüm bu.Diyecek birşey yok.

Şimdi öncelikle şöyle düşünüyorum :

1- Finless ve m0123 romlarını deneyeceğim , bu kesin.

2- MXPlayer'daki ses garipliğini inceleyeceğim.Sesi HDMI üzerinden TV'de sorunsuz alabiliyor olmam lazım ?

3- Acaba bu işte HDMI kablo etken olabilir mi diye düşünüyorum. Çünkü aynı kabloyu arkadaşa da götürdüm ama şu da var : Egreat'ta aynı HDMI kablo D, TS yada DD sesleri iki kanal olarak sorunsuz veriyor. Kabloda bir nane olsa Egreat'te de sorun yaşatması azım.

Velhasıl kafam karıştı. Bakacağız bakalım.

Son olarak Ugoos UT3 ve Himedia Q5 hakkında videoları oynatma konusunda görüntü açısından yazmak doğru olmayacak.Çünkü beta bir rom yüklüydü cihazda.Öncelikle cihaza stabil bir rom yüklemek lazım.

Ama şunuda belirtmeden geçmeyelim.Himedia Q5 önceliği video seyretmeye verme amacıyla üretilmiş bir cihaz gibi.

Ugoos UT3 ise herşeyi oynatıyor , daha hızlı ama önceliğini medya oynatmak değil sanki.Daha çok medyatik bir ürün.Mesela internet bağlantısı falan Himedia'ya nazaran çok daha iyi.Diğer yandan açmadığı video yok diyebilirim.Kesinlikle boyundan büyük işler başarıyor.Aldığıma hiç pişman değilim.

Zaten racerant üstad en başından beri söylüyor.Egreat , Dune , Popcourn , Western Live tarzı bir cihaz değil bunlar.Daha basit cihazlar.Mesele benim eski cihazım Egreat M32B'deki Sigma Chipset'in verdiği görüntü kalitesi bu cihazda kesinlikle yok.Çünkü önceliği görüntü değil.Ama ona nazaran Ugoos'un artısı ne ? Her türlü dosyayı açıyor , üstelik çokta hızlı , herşey var , eğlenceli.Resmen PC gibi kullanıyorsunuz bazen.İşin özü bu.

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Ocak 2015; 19:39:08 >

• MxPlayer deneyın.. neden Pro ?

hemen şimdi indirin MxPlayer yukleyıp ses sorununa tekrar bakın.
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Ender ,

MXPlayer indirdim , Neon7 codecte yükledim.Yine de ses alamıyorum.Bir ara eski bir rom'a döneceğim.Bu rom'a ısınamadım bir türlü. Hele SPMC'de ayarları sıfırladığından beri mesafeliyim zaten.

Bu arada Ugoos UT3'ün içinde SPMC yerine XBMC bulunan bir fabrika rom'u var mı bildiğin ? Yoksa fabrika romlarının hepsinde SPMC ile mi geliyor ?

Son olarak senden ricam ; şu özel romların kurulumu için , mkupdate programı ile img dosyalarını birleştirme işlemini bir araştırman.Deneyeceğim ama cihazı pisi pisine riske atmayalım yanlış birşey yapıpta.

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Ocak 2015; 19:48:59 >
  • Spmc daha optimize diye kouuyorlar
    Bu arada mo123 romu deneyebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Pekala bunun yükleme mantığıda fabrika romu gibi aynı mı ?

Sen denedin mi , nasıl ?

Fabrika romlarına nazaran eksisi var mı ?

Papirus
  • Evet aynı mantık. Ben arayuzu beğenmeden 2dk da geri döndüm

Linux kullandığını pek düşünmüyorum şahsen. Yanılıyor muyum ?

Pekala neden v.2.0.4 rom'u değilde Dualboot'lu rom'u kullanıyorsun ?

v.2.0.4 Firmware stabil değil mi ?

Papirus
  • Linuxa ara ara bakıyorum
    2.0.5 de brn sorun gomedım antutu puanı daha iyi fan cpu ayarı var ondan

• Bu arada Ugoos UT3'ün arkasında 2 adet USB yuvası , yan tarafında da OTG dediğimiz bir yuva ( ki oda USB yuvası ) var.

Klavye yada Mouse bağlayacağınız zaman OTG dediğiniz bu USB yuvasını kullanmalısınız.Çünkü arka taraftaki USB yuvasına taktığımız Logitech klavye çalışmadı , sonrasında yan taraftaki bu OTG yuvasına takınca sorun kalmadı.Bilginize...

Papirus
  • Bu cihaz ya adam seçiyor ya da dalga geçiyor.Anlayamadım bir türlü...

Akşam hep merak ettiğim mo123 rom'u yükledim cihazıma.Yükleme sorunsuz , tıkır tıkır gerçekleşti.

Bu rom Solo Launcher ile geliyor ama ana ekran'dan değiştirebildiğin için çokta sıkıntı değildi bence.

Açtım SPMC gayet stabil , hiçbir şey sıkıntı yaşamadım 1-2 saat boyunca.SPMC'de ne oynatırsam here türlü sesi aldım.Oldukça keyif vericiydi.

Ama asıl bomba daha büyüktü akşam !!!

Ses almak amacıyla dedim ki MX Player'ı kurayım.

Açtım Play Store'u ve pro olmayan MX Player versiyonu ile ARMv7 Neon Codec'i kurdum.

Bırak sesi görüntü yok MX Player'da değerli kardeşim , görüntü yok.

Böyle birşey nasıl olur yahu ?

Diyeceğim ki bu cihaz problemli , donanımsal bir arızası var.İyi güzelde SPMC'de neden sorun yok ? Neden herşey tıkır tıkır ? Neden ne oynatmak istersen , ne duymak istersen sorunsuz oynatıyor SPMC ?

Velhasıl akşam yine 2-2,5 saat uğraştım cihazla ama sonuç alamadım ses konusunda.

Düşünüyorumda ;

Ataç'la yaptığımız tetiklemede cihazı resetliyoruz sonuçta. Böylelikle de önceki kurup kaldırdığımız yazılımlardan bir ayar , bir dosya kalıntısı v.s kalma şansı da yok.Dolayısıyla her rom atmada herşeyi en başından sıfır kuruyoruz cihaza.Yanılıyor muyum ? Eeeee ne olacak peki ?

Cihazda ; SPMC programı haricinde ses alamıyorum !!!

Hadi bakalım , çözün çözebilirseniz ses problemini.Ben çözemedim bir türlü....

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Ocak 2015; 10:10:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bu cihaz ya adam seçiyor ya da dalga geçiyor.Anlayamadım bir türlü...

Cihazda ; SPMC programı haricinde ses alamıyorum !!!

Hadi bakalım , çözün çözebilirseniz ses problemini.Ben çözemedim bir türlü....

Papirus

hahaa doğrudur, (adam seçiyodur heralde hahaaaaaaaaaa)

sanırım mx konusında biraz da ben hatalıyım, sana yolladığım link meğerse (MX Player Pro NEON v1.7.36.nightly) alfa öncesi versiyonmuş,

neyse kurduktan sonra ses için harici kodek aradım buldum, kodeği kurar kurmaz mxpro yeniden başladı,

açılır açılmaz MX Player Pro v1.7.36a (alfa) yükseltmek istiyormusunuz dedi, evet dedim, browser açıp download etti,

inen dosyayı kurmak istedim kurdurmadı, mxpro sildim ve tekrar kurmak istedim ve tekrar kurdurmadı,

neyse ister 1.7.36.nightly olsun yada önceki stabil versiyonlar, dts ses alabildim, ama 1.7.36.nightly versiyonu bug dolu kesinlikle kullanmayın,

sanırım mxpro sorununu çözdüm, linkleri pm atacağım sana, ama öncesinde benim cihaza kurup tekrar test edeceğim, (mahçup olmak istemiyorum sana karşı)

:)

• Pekala MXPlayer Pro haricinde cihazın üzerindeki kendi medya oynatıcılarından ses alabiliyor musun videolarda ?

Ben onlarında hiçbirinde sesi alamıyorum.

Sen SPMC ve MXPlayer haricinde hangi oynatıcılarda ses alabiliyorsun TV'den onları da yazar mısın bana ?

Çünkü ben şu anda sadece SPMC kullanmak zorundayım ses anlamında...

Papirus
  • Arkadaşlar Merhaba,

3D projeksiyonda film izlemek ve torrent için Ugoos Ut3 mü yoksa Himedia Q5 mi önerirsiniz. Bluray iso dahil olmak üzere hertürlü media var elimde. HDMI ile projeksiyona bağlantı yapıyorum optik kablo ile de ses sistemi üzerinden ses alıyorum.
    Ayrıca önerdiğiniz cihazla ilgili olarak güvenilir bir yurtdışı site de önerirseniz sevinirim ben genelde Ebay ve Aliexpres ten alışveriş yapıyorum başka sitelerden alışveriş yapmadım.

Teşekkürler
  • eranmania E kullanıcısına yanıt
    Benim konu başlığımda verdiğim linkte bulunan ; Aliexpress firmasından sorunsuzca alabilirsiniz.

Ama cihaz tavsiyesi yapabilmem için henüz erken benim açımdan.Cihazı daha yeni yeni tanımaya çalışıyorum çünkü.

Sadece şu kadar söyleyeyim : Bu tür cihazlardan görüntü anlamında çok büyük beklentiler içerisinde olmayın.

Sadece herşeyi oynatan birer medya oynatıcı kutu olarak düşünün.

Papirus
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.